bgrs81 Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 am un freelander model 2002 achizitionata acum un an . imediat dupa ce am cumparat-o am schimbat absolut tot ce se putea schimba si ceea ce nu trebuia..adica daca am avut un pivot defect, le-am schimbat pe amandoua.am facut masina din bara in bara ca am zis sa nu am probleme cu ea in drum. am o singura problema: pierde apa(antigel) si nu stiu pe unde.deci pierde apa si daca masina sta pe loc.cateodata vad pata de apa sub masina si nu am idee de unde se scurge.am fost la service cu ea si nici ei nu au putut sa isi dea seama.este vreo "buba" de-a lor frecventa? ati mai avut careva probleme de genu?Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? Poate sa fie vreo fisura care se dilata la cald si pe acolo sa piarda. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bgrs81 Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? Poate sa fie vreo fisura care se dilata la cald si pe acolo sa piarda. Nu. deci am tinut masina 2 3 zile in garaj si am gasit antigel sub ea.nu curge numai la cald curge si la rece. am controlat toate furtunurile si toate conductele si nimic.m-am gandit ca e o problema care exista la mai multe masini si ma poate ajuta cineva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? Salut, daca ai da mai multe detaliii, ce tip de motorizare (1.8 petrol, 2.o diesel, Td4 sau KV6) si o localizare mai exacta a zonei unde ai observat scurgerile. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bgrs81 Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? Salut, daca ai da mai multe detaliii, ce tip de motorizare (1.8 petrol, 2.o diesel, Td4 sau KV6) si o localizare mai exacta a zonei unde ai observat scurgerile. da e motor 1.8 benzina si scurgerile sunt jos pe asfalt in partea stanga cum privesti masina din fata.practic la 25 de cm de roata.m-am tot uitat sa vad poate curge dupa scut..dar nu am observat nimic sau de undeva de sus sa se prelinga pe acolo ...iar nu am observat nimic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? Daca esti hotarat sa gasesti scurgerea te costa cam 100 Lei: o sticluta din asta http://www.ebay.co.uk/itm/Leak-Detection-UV-Dye-Cooling-Antifreeze-System-1-X-25ml-Bottle-Ring-RLD2-/230709189455?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item35b756db4f si o lanterna UV genul asta(poate gasesti si mai ieftin) http://www.okazii.ro/vanatoare/lanterne/lanterna-uv-cu-14-leduri-ultraviolete-profesionala-pentru-detectare-bancnote-a112602751 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bgrs81 Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? Daca esti hotarat sa gasesti scurgerea te costa cam 100 Lei: o sticluta din asta http://www.ebay.co.uk/itm/Leak-Detection-UV-Dye-Cooling-Antifreeze-System-1-X-25ml-Bottle-Ring-RLD2-/230709189455?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item35b756db4f si o lanterna UV genul asta(poate gasesti si mai ieftin) http://www.okazii.ro/vanatoare/lanterne/lanterna-uv-cu-14-leduri-ultraviolete-profesionala-pentru-detectare-bancnote-a112602751 adica sa cumpar lichidu ala ..il pun in radiator si apoi cu lanterna vad de unde curge...o sa incerc si varianta asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? adica sa cumpar lichidu ala ..il pun in radiator si apoi cu lanterna vad de unde curge...o sa incerc si varianta asta. Il torni in vasul de expansiune dimineata, circuli toata ziua apoi o lasi sa se raceasca si dupa aia te uiti cu lanterna UV...sau o lasi si peste noapte si te uiti dimineata urmatoare...ideea e ca trebuie sa mearga motorul pana se amesteca substanta de contrast in tot lichidul de racire(ei zic minim 20 minute la 2000rpm) NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
christi Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? ehe..poate sa curga prin multe locuri: furtunaraie, radiator, pompa de apa, chiulasa, garnitura admisie etc. se face test cu presiune in vasul de expansiune. bagi 1,x atm si vezi pe unde ii da in nas. dar iti trebuie un capac cu mustiuc si o pompa cu manometru. se face la service-urile mai organizate cu instumentele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Axel Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? m-am tot uitat sa vad poate curge dupa scut..dar nu am observat nimic sau de undeva de sus sa se prelinga pe acolo ...iar nu am observat nimic. Hai sa-ti spun cum am aflat eu acum multi ani de unde curge la un motor "straight six" de 3 litri. Tot asa curgea si nu stiam de unde/pe unde se prelinge. Poate si pentu ca blocul motor era vopsit intr-o culoare pe care nu se vedea cand se prelinge ceva. Am folosit hartie igienica. Da, hartie igienica, din aceea roz, aspra. Rupeam cate 10-20 centimetri de hartie si puneam/presam pe blocul motor din loc in loc sau pe diverite subansamble. Unde a fost umed, imediat s-a vazut pe hartie. Deci... metoda "curpapirul"... :grin::grin::grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bgrs81 Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? Hai sa-ti spun cum am aflat eu acum multi ani de unde curge la un motor "straight six" de 3 litri. Tot asa curgea si nu stiam de unde/pe unde se prelinge. Poate si pentu ca blocul motor era vopsit intr-o culoare pe care nu se vedea cand se prelinge ceva. Am folosit hartie igienica. Da, hartie igienica, din aceea roz, aspra. Rupeam cate 10-20 centimetri de hartie si puneam/presam pe blocul motor din loc in loc sau pe diverite subansamble. Unde a fost umed, imediat s-a vazut pe hartie. Deci... metoda "curpapirul"... :grin::grin::grin: deci am schimbat tot la ea...chit complet de distributie cu pompa de apa...am controlat toate furtunurile ..am controlat radiatoru...l-am dat jos si am bagat apa cu presiune..mai ramane sa fac treaba asta cu lichidu ala numai ca imi e peste mana sa il comand de acolo..nu se gaseste si in alta parte la vreun magazin de profil?...si metoda cu presiune..acolo vad ce si cum..unde ar exista vreo fisura...ar trebui sa crape..:) ..va multumesc pentru sfaturi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutt daniel Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? Conducta care pleaca de la termostat la radiator(sub galeria de admisie) se cam mananaca de rugina in dreptul plasticului de la suportul termostatului, acolo avand un o-ring. Verifica si acolo, in special in partea inferioara a acestuia. Problema asta este intalnita la toate motoarele seria k de Rover. Hyundai Terracan 2.9crdi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bgrs81 Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? Conducta care pleaca de la termostat la radiator(sub galeria de admisie) se cam mananaca de rugina in dreptul plasticului de la suportul termostatului, acolo avand un o-ring. Verifica si acolo, in special in partea inferioara a acestuia. Problema asta este intalnita la toate motoarele seria k de Rover. Aha da uite sa stii ca acolo nu m-am uitat.Chiar maine o sa o duc la service sa se mai uite odata baietii.Ms mult Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
freeboy Postat Iunie 6, 2012 Partajează Postat Iunie 6, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? mai verifica si garnitura de la admisie Land Rover Freelander Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bgrs81 Postat Iunie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? mai verifica si garnitura de la admisie Am rezolvat problema. Am vandut masina si asa am scapat de o problema :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gu_5473 Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? Fericitule! Land Rover Freelander TD4 2005 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? si mie parca mi-a pierdut undeva putina apa da nu stiu unde ..... oricum nu dintr-o data ci chiar insesizabil banuiesc, ca de o luna tot cam asa e nivelul .... cu ce trebuie sa completez? TD4 motorul.. pot completa doar cu apa? Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? Cat e cald afara poti completa cu apa. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Re: pierde apa pe undeva si nu am idee unde...? poti si cu apa dar e bine sa umpli si sa completezi cu amestec 50% tot timpul, asa nu trebuie sa scoti toamna toata zeama si sa pui ce trebuie ca stii ca ai concentratia buna NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate