Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

MT 215/75/15 BfGoodrich KM2 pe Jimny meu

edy_M

Postări Recomandate

Am schimbat At-urile 215/75/15 General Graber AT2 cu MT-uri BfGoodrich KM2 215/75/15 . Prima problema intampinata, a fost la vulcanizara unde s-au inlocuit anvelopele, si anume faptul ca nu au reusit sa le echilibreze (ar fi reusit intr-un final, insa cu incarcare de pana la 200 g cu plumb/roata, dar am refuzat, parerea mea ca este exagerat). Cauza, cred ca a fost lipsa flansei adaptoare a masinii de echilibrat cu prindere in prezoane, aveau doar prinderea aceea directa pe inelul central, stiu asta de data trecuta cand am vrut sa echilibrez AT-urile. O sa merg luni la alta vulcanizare care au si flansa respectiva in dotare (sambata a fost inchis). Masina este inaltata cu kit suspensie (arcuri si telescoape) + 5 cm de la Trail Master ( troliu fata,40 kg plus apasare-deci pierdut aprox. 1 cm), flanse distantiere la roti de 3,3 cm. Cu toate astea insa, apare si a doua problema, la flexare maxima a suspensiei avand rotile virate, ating cauciucurile in partea din spate a aripii fata. Cum nu prea ma incanta ideea montarii body lift-ului, m-am apucat de "cioplit" din aripi si protectiile de plastic. Am taiat 3 cm plecand de jos si mergand "pierdut" pe raza aripii. Mi-a luat cam 2 ore de lucru la o aripa (de fapt una singura am si facut momentan, a inceput sa bata soarele prea puternic, cealalta ramane pe luni dimineata), dar mai intai voi iesi in proba sa vad daca este suficient cat am taiat din aripa.

Cateva poze:

DSCN4517.thumb.jpg.cf2a764a2a709b281d470c1b482c9a11.jpgDSCN4514.thumb.jpg.e430a2a11d2d7b8b0397c03406e5c5fd.jpgDSCN4512.thumb.jpg.df74348e258930d6cfacc04e477484fb.jpgDSCN4511.thumb.jpg.a862ccad0f2dea9fd4aec4999d01139e.jpgDSCN4516.thumb.jpg.e4e8d03ed91b62f300378237d494fb89.jpg

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: MT 215/75/15 BfGoodrich KM2 pe Jimny meu

Iti recomand sa le echilibrezi dupa un rulaj de 700-1000 km, ca sa nu mai ai probleme cu echilibratul. Oricum daca le echilibrezi acum dupa 1000 km o sa bata iarasi.

Stiu si un service roti unde se pot echilibra :wink: , iti dau un mesaj.

Link spre comentariu

Am taiat..., dar nu suficient! :grin: Am fost in probe si atinge in continuare. Din cei 3 cm taiati de la baza am plecat "pierdut" pe raza aprox. 25 cm, insa nu suficient, mai trebuia inca atat. Maine ma apuc de cioplit la ele.

Editat de edy_M
Link spre comentariu

Iti recomand sa le echilibrezi dupa un rulaj de 700-1000 km, ca sa nu mai ai probleme cu echilibratul. Oricum daca le echilibrezi acum dupa 1000 km o sa bata iarasi.

Stiu si un service roti unde se pot echilibra :wink: , iti dau un mesaj.

Multumesc ptr. sfat. Ne auzim. :h5

Link spre comentariu

Salut. Anvelopele arata super bine pe masina.

Am si eu 2 intrebari: la bracarea maxima (stanga sau dreapta) nu iti atinge la coltul barii fata sau aparatoarea din interiorul barii fata? Si inca una: cu vechile anvelope care erau tot 215/75/r15 nu aveai aceleasi probleme (sau macar erai la limita)?

Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl
Link spre comentariu

Salut. Anvelopele arata super bine pe masina.

Am si eu 2 intrebari: la bracarea maxima (stanga sau dreapta) nu iti atinge la coltul barii fata sau aparatoarea din interiorul barii fata? Si inca una: cu vechile anvelope care erau tot 215/75/r15 nu aveai aceleasi probleme (sau macar erai la limita)?

Atinge in aripi, atat dr. cat si st., din partea de jos ( dinspre praguri), pana la jumatatea aripii(protectia din plastic de pe interior); in bara de protectie nu. Ba da, si inainte aveam problema asta, insa anvelopele astea sunt mai "agresive", posibil cu cativa mm mai mari.

Am marcat in foto cu verde partea decupata, iar cu rosu suprafata unde atinge/a roata. In alta parte la mine nu a atins.

1085335032_DSCN4517-Copy.thumb.jpg.13f88f9e77f90e437c994e82187d486c.jpg

Link spre comentariu

F bine ca ai decupat frumos. Mai mult nu merge... ca incepe pragu... Asa am decupat si eu sa intre simexu:wink:

Multumesc. Ar mai fi trebuit mers pierdut pe raza aceea marcata cu rosu. Dar partea in care atingea nasol a fost decupata.

Link spre comentariu

La mine cu cauciucuri 205/70, dar resapate, si cam 4 cm iesite in afara atingea si in bara fata, in partea de jos, cam 1-2 cm. Si desi e jimny-ul model nou, bara o am tot modelul vechi.

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

La mine cu cauciucuri 205/70, dar resapate, si cam 4 cm iesite in afara atingea si in bara fata, in partea de jos, cam 1-2 cm. Si desi e jimny-ul model nou, bara o am tot modelul vechi.

Ce suspensie ai pe Jimny?

Link spre comentariu

ome +2

+ 2 inch sau cm?! banuiesc ca inch. Dar in cazul acesta cum de ating cauciucurile alea...

Link spre comentariu

Pai am ridicat roata sus (cat a mers), si intr-adevar prima data a lovit in spate, spre prag. Daca am insistat un pic, fortand cauciucul de plasticul ala de la contra-aripa pana cand nu se mai putea, , am observat ca si in fata atinge un pic. Clar mult mai putin decat in spate, acolo agata nasol, dar oricum si in fata se intampla.

Oricum eu nu ma grabesc, am pe masina alte cauciucuri acum, asa ca astept sa vad pana cand termini tu ce iese:wink:

Editat de gabitzu
Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

Pai am ridicat roata sus (cat a mers), si intr-adevar prima data a lovit in spate, spre prag. Daca am insistat un pic, fortand cauciucul de plasticul ala de la contra-aripa pana cand nu se mai putea, , am observat ca si in fata atinge un pic. Clar mult mai putin decat in spate, acolo agata nasol, dar oricum si in fata se intampla.

Oricum eu nu ma grabesc, am pe masina alte cauciucuri acum, asa ca astept sa vad pana cand termini tu ce iese:wink:

Mare lucru nu am mai modificat, a cam ramas asa cum am aratat si in poze. Am mai indoit putin aparatorile de noroi de pe interior si am mai scurtat buza aceea interioara. Si acum nu mai atinge nicaieri.

Link spre comentariu

Astazi i-am facut testul cel mai concludent, am facut un traseu mai lung (Sibiu-Vf. Cindrel) in care suspensia a lucrat in toate unghiurile/pozitiile si a fost solicitata la maxim. Am rezolvat problema, nu mai atinge deloc. :banana

Link spre comentariu

Salut. Nu vinzi AT-urile pe care le-ai dat jos..?

Au fost puse la vanzare aici pe forum http://forum.club4x4.ro/showthread.php?72096-Vand-4-anvelope-General-Graber-AT2-215-75-15-sau-schimb-cu-MT-BfGoodrich-KM2-aceeasi-dimensiune , dar s-au vandut.

Link spre comentariu

La testul noroaie cleioase de padure insa..., nu s-au descurcat prea bine! Am inaintat aproximativ 150 m, apoi s-au incarcat full cu noroi si gata, de acolo a intrat troliu la munca, insa dupa 150 m de troliere s-a rupt boltul care tine cablul pe tambur si asa am ramas si fara troliu, restul traseului am mai avut doar autodeblocantul si intuitia in care ma mai puteam baza - ca si upgrade-uri ptr offroad :grin:.)

Cateva poze din padure:

[ATTACH=CONFIG]144537[/ATTACH]R0013022.thumb.jpg.91fe49b63e27f5bc04429309217216a5.jpgR0013022.thumb.jpg.91fe49b63e27f5bc04429309217216a5.jpgR0013023.thumb.jpg.88f7d8b7884238980a2b8806c8af008a.jpgR0013026.thumb.jpg.5f94fed15edcc6de7a8f239ccc837d06.jpg

Si un filmulet scurt cu iesirea din padure; nu se vede f. clar, dar era un namol de o juma' de metru, daca picam acolo..., eee ne descurcam noi cumva!):

R0013020.thumb.jpg.ce54fc963fd34b1cd3667e5565adce3d.jpg

Link spre comentariu

...caz in care ai facut-o din neatentie = pe tambutul troliului se mai pastreaza 3-5 spire . Daca nu , surubul de capat se rupe , in 99% din cazuri .

Unele trolii au cablul vopsit , altii ca mine au vopsit cablul cu spray galben la ultimii 5 m , dupa care urmeaza cei doi de la final , vopsiti cu rosu .

Gicu' asta micu' intra la marele fix pe potecute ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

...caz in care ai facut-o din neatentie = pe tambutul troliului se mai pastreaza 3-5 spire . Daca nu , surubul de capat se rupe , in 99% din cazuri .

Unele trolii au cablul vopsit , altii ca mine au vopsit cablul cu spray galben la ultimii 5 m , dupa care urmeaza cei doi de la final , vopsiti cu rosu .

Gicu' asta micu' intra la marele fix pe potecute ...

Am ultimile 5-6 spire vopsite cu rosu, am tinut cont de ele, au ramas infasurate pe tambur, dar s-a adunat cablu mai mult pe partea dreapta a tamburului (unde era boltul) si probabil l-a sfaramat. Parerea mea ca ar fi trebuit gandit altfel acea prindere a cablului pe tambur. Dar asta este, ce mai ramane din aventura daca le avem chiar pe toate la indemana! Asta imi place cel mai mult la masina asta, este micuta, te strecori cu ea peste tot.

Link spre comentariu

Da , l-a retezat ca o ghilotina . Se poate remedia in bine , dar ai de sudat pe tambur un ochi prin care trece cablul ( se distruge muult mai greu ) , sau daca tamburul permite , o gaura tangentiala in cilindrul central , cu un surub de blocare ( indestructibil ) .

Cit despre comportamentul BFG MT KM2 , noroiul clisos si foarte aderent le incarca , dar mai greu ca pe altele . La acest aspect , Federal sta mai bine ( doar o idee mai bine nu sint procente spectaculose ) , pentru ca e profilul mai deschis . Au fiecare bubele lor , e normal . Nu discutam aici ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Da , l-a retezat ca o ghilotina . Se poate remedia in bine , dar ai de sudat pe tambur un ochi prin care trece cablul ( se distruge muult mai greu ) , sau daca tamburul permite , o gaura tangentiala in cilindrul central , cu un surub de blocare ( indestructibil ) .

Cit despre comportamentul BFG MT KM2 , noroiul clisos si foarte aderent le incarca , dar mai greu ca pe altele . La acest aspect , Federal sta mai bine ( doar o idee mai bine nu sint procente spectaculose ) , pentru ca e profilul mai deschis . Au fiecare bubele lor , e normal . Nu discutam aici ...

Momentan am folosit aceeasi prindere ptr cablu (pe flansa tamburului), am facut filet M6 si am fixat un surub scurt (nu ma astept sa tina o vesnicie, ptr ca grosimea flansei tamburului este doar de aprox 3 mm), ideea cu gaura directa in tambur ma incanta cel mai tare (clar ca asta are sansele cele mai mari de "supravietuire"), insa nu prea este posibil, ptr ca in interiorul tamburului trece un ax hexagonal (nu stiu exact ce functie indeplineste si nici nu conteaza, ideea este ca impiedica aceasta varianta de fixare a cablului). Asa ca singura varianta ramane cea cu sudarea unui bolt calit (aici insa va trebui sa ma consult cu vanzatorul ptr a nu pierde garantia produsului :grin: )

Link spre comentariu

Trece axul catre reductor , dar e de diametru mic . Mai problematica e frina , in cazul in care e in tambur , dar sint sanse mari sa se poata aplica .

Boltul calit are aceasi problema ca si surubul . In loc de bolt , eu sudez o piulita normala M10 , de care prind cu un surub scurt papucul de capat de pe cablu .

Bineinteles ca e o reparatie normala , care-si rupe capu' ( aproape ) la fel ca si sistemul original .

Editat de cos

Link spre comentariu

Gasim noi pana la urma o rezolvare! :wink: Este buna si ideea asta cu piulita M 10; eventual marita gaura aceea din tambur si sudata pana la limita maxima in interior acea piulita M10, asa obtii o rezistenta extra.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare