Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cum folosesti corect un Hi-lift?

dan_mircea

Postări Recomandate

Salutare,

proaspat cu Hi-lift ,l-am incercat momentan doar in curte si as avea o intrebare : eu am praguri laterale din teava la Vitara mea si cand pun Hi-lift sub bara sa ridic ,capul Hi-lift-ului se tot aproprie de portiera pe masura ce ridic tot mai mult,desi initial l-am pus perfect drept pe sol...Ceva sfaturi?

Editat de Astral
Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cum folosesti corect un Hi-lift?

Alex, Dan_mircea a precizat ca ARE praguri pe care sa sprijine hi-liftul !

Ca sa nu se apropie capatul de caroserie, pune hi-liftul in unghi, adica nu fix vertical, talpa sa calce undeva mai spre interior.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Ok,o sa incerc sa pun in unghi ,dar atunci nu se sprijina pe toata talpa.Dar mai bine asa decat sa-mi indoi portierele.:wink:

Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun.
Link spre comentariu

Din cate stiu, talpa aia nu face corp comun cu piciorul si are un grad de libertate care ii permite sa se fixez bine pe sol si sa devina orizontala atunci cand incepe sa se ridice masina.

Intai asigura-te ca masina are frana de mana trasa si eventual poti pune si ceva opritoare la rotile de pe partea opusa care vor ramane in contact cu solul si incepe cu un unghi mic pana gasesti unghiul potrivit la care nu se mai apropie capatul de caroserie.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salutare nu vreau sa mai deschid inca o postare si va pun urmatoarea intrebare:Ce imi recomandati hi-lift sau cric hidraulic??.Masina nu are cric deloc si vreau sa rezolv aceasta problema.Hi lifturile le stim toti care sunt.La cric hidraulic ma refer la unul mai profi care se gaseste pe net la magazinele cu scule de service, exclus cele rosi din comert.Un cric hidraulic cu 2-3 cilindri si cu inaltime de ridicare mare.

Pentru hilift as avea ca puncte de ridicare:

-in spate carligul de remorcare

-pe lateral praguri din teava

-alte accesorii care se gasesc pt hilift:lift mate etc.

-singura varianta sa montez hiliftul ar fi cu suport pe roata de rezerva si ar insemna sa-l montez/demontez la fiecare iesire

-cricul hidraulic ar avea locul lui in masina fara probleme.

Deci ce imi recomandati?

Multumesc.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Nu faci cu unul ce faci cu celalat .

Incerc sa fiu punctual - la hilift : daca ridici de cirlig se ridica ambele roti si ai mult de ridicat , inutil in multe cazuri , iar daca ridici ambele roti inevitabil masina se duce de spatele ridicat in stg sau dr, moment cam nasol si relativ periculos ( spatele pierde contactul cu solul si sta doar pe rotile fata si pe hiliftul de pe cirlig care e mult ridicat pina s-a decomprimat total suspensia ) ;

- pe pragurile din teava cred ca vei avea surpriza sa descoperi ca nu prea tin si incep sa se rezeme in caroserie ...alte bube si batai de cap ... ( praguri care suporta greutatea masinii la ridicarea cu hiliftul sint cam rare . Am vazut foarte multe laudate ca ar putea , si cazute in dizgratie la prima proba . Acu'... depinde de care ai ...) ;

- lift mate si alte alea nu trebuie neaparat sa cumperi , le poti rezolva si acasa ( daca crezi ca ai nevoie pun ceva poze cu ale mele ) , ca sa nu ajungi sa injuri copios va trebui un minim de practica pe subiect ;

- lenea costa intodeauna , si de asemenea comoditatea se plateste cam la fel ;

- nu ai nevoie de un cric hidraulic brevetat de NASA , ci de unul sigur si simplu . Daca unul mecanic de Patrol iti indeplineste optiunile , ar trebui sa fie prima alegere .

• Like 1

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@Cos mersi unul mecanic de Patrol cred ca ar fi perfect.Ai idee cam ce inaltime maxima de ridicare are?.Ce am vazut eu hidraulice pe net ridica maxim 500 mm si nu prea este suficient am testat unul din comert l-am ''sprijinit'' in lonjeron am dat la maxim si a ridicat masina foarte putin.Hi lift am avut m-am jucat cu el pe un ford mare vechi parasit si intradevar necesita practica eu personal era sa raman fara dinti pentru ca ,cricul nu ''a facut clanc'' si a cazut :)).

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Ok,o sa incerc sa pun in unghi ,dar atunci nu se sprijina pe toata talpa.Dar mai bine asa decat sa-mi indoi portierele.:wink:

cand il pui in unghi cu talpa spre interior si bratul spre tine, in momentul in care incepi sa ridici bratul incepe sa se indrepte si ajunge la pozitia verticala cand masina este deja ridicata...daca totusi ai probleme sau ai usile "bombate" spre exterior, ca sa nu ai riscul sa iti loveasca totusi usile, ar fi bine sa ai la indemana o bucata de cauciuc / burete mai fros care sa-l pui intre brat si usa/portiera/caroserie.

in functie de cum este bombara caroseria , exista acest risc sa iti atinga, mai ales daca pragurile sunt oarecum inspre interior.... in cazul asta mai poti face un artificiu, ridic-o cu portiera deschisa daca iti permite asta.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

....mecanicu' de Patrol nu ajunge chiar la 500 ( cred ...sau ajunge ...?... ) cercetez si-ti spun ... n-am fost curios sa stiu exact .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Sa nu faceti ca in poza decat in extrema urgenta.Masina s-a ridicat cu ambele roti si nu a fugit intr-o parte, bulbarul s-a indoit un pic :D.Ce vremuri unde o fi Pajero asta :(.

1403291906_IMG_ma20jucam20cu20cricul1.JPG.57ffea61ee71c006d75eddd261a7776b.JPG

img.lift2.JPG.bd399a8b083a6eda6ae794c4160b4bdb.JPG

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Mi-am tras si eu un Hi-lift, de 60".Azi am facut primele probe in garaj.

Eu cred ca este un produs care se foloseste indoor.

Nu vad cum , dupa ce l-ai tavalit putin prin noroi, sa mai functioneze .Eventual sa tii bolturile in buzunar si sa le introduci in scula dupa ce ai pus-o in pozitie...Mai probam si in teren.

Editat de Astral
Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Mi-am tras si eu un Hi-lift, de 60".Azi am facut primele probe in garaj.

Eu cred ca este un produs care se foloseste indoor.

Nu vad cum , dupa ce l-ai tavalit putin prin noroi, sa mai functioneze .Eventual sa ti bolturile in buzunar si sale introduci in scula dupa ce ai pus-o in pozitie...Mai probam si in teren.

Am facut toti dracii cu hi-lift-ul, de la presat bucse si spart lacate pana la...ridicarea masinii in diferite conditii (apa/zapada/noroi) si nu am avut probleme cu el. Adevarul e ca nu am incercat sa-l folosesc indoor ca sa pot face o comparatie.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Cum sa-l folosesti outdoor ?

Ca si ceilalti posesori , adica sa ai o mana ferma si sigura , cu atentie sa nu cada masina de pe hilift ( sau sa cada unde trebuie ) , sa nu-ti zboare dintii sau sa nu-ti rupa o mana ...

Cu grija necesara lui - daca ai un bidon de apa cu tine il speli grosier de noroiul aderent si va functiona dupa ce l-ai scapat total in mocirla . Nu se supara nici daca e spalat in balta . Dar asta nu trebuie sa se intample .

Un minim de atentie in exploatare si intretinere e necesara , inca nu s-a inventat nici o dracovenie fara intretinere si care sa mai sa si munceasca singura .Personal am folosit hiliftul la cele mai diverse activitati , de la mutat utilaje grele pana la presat diverse matzocarii , in constructii ...si altele . Culmea e ca pentru ce l-am cumparat nu prea am avut ocazii de utilizare - in 3-4 ani a mers 99% in masina sub bancheta spate , in orice sezon si pe orice traseu . Cand situatia a impus utilizarea lui , s-a achitat de sarcini fara reprosuri . Eu l-am cumparat de la Calinvas ( inca imi scot chipiul in fata lui si zic multumesc frumos , domnu' Calin ) , am fost si sunt multumit de achizitie .

Nici eu nu sunt 100% satisfacut de sistemul de inzavorare , dar se poate imbunatati situatia , foarte usor , si devine mult mai sigur .Probabi ca nu e nevoie ( cati s-au aplecat asupra disecarii acestui aspect ?...). In orice caz ( stock sau upgradat ) are nevoie de o minima atentie in utilizare , care trebuie obligatoriu condusa cu capu' care gandeste .Vei descoperi ca e de neinlocuit pentru sarcina desemnata lui . Crede-ma , poate multe ... noi nu-l folosim decat putin fata de posibilitatile lui .

Link spre comentariu

Astazi m-am jucat cu el prin gospodarie si, cred ca am inceput sa ne imprietenim dupa ce l-am uns cu toata raspunderea.

Cred ca ar trebui sa-i fac o husa care sa-i protejeze mecanismul si sa-i gasesc un sistem de prindere in bena.

Dupa mintea mea se poate ca sina, care se detaseaza usor, poate sa fie prinsa si undeva pe exterior si la o adica gasesti o cana de apa sa o cureti de noroi.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Daca ai ceva timp si rabdare iti faci foarte simplu si repede o husa .

Daca te gandesti sa cumperi una gata facuta renunta din start la husele pescaresti cu fermoar ( bani irositi destul de repede , nu rezista la ditamai fieroanga , nici nu-s facute pentru asta ) si orienteaza-te catre una dedicata de la Calin ( am una pe care zice T-Max , dar pentru mine po'a sa scrie si ...Plescoi ... si recomand , mai convenabil de atat n-am gasit . As avea reprosul ca am gaurit-o si nu vrea sa se regenereze singura . Cu prima ocazie cand ma plictisesc la o petrecere o voi dubla pe interior cu o tesatura sau cu o manseta de cauciuc panzat , de max 2mm ... Si iar nu-mi place ca nu-i vert-Nil , si nu-i nici magnetica sa stea pe frigider ... si nici nu are fundite asortate ) .

Link spre comentariu

L-ai cumparat de curand si ti-e drag de el, dar dupa ceva vreme nu o sa te mai doara sufletul daca il zgarii sau daca dai cu el. Al meu e 'aruncat' sub bancheta din spate si cred ca i-au crescut gheare, ca nu iese nici de-al dracu indiferent cat de puternic franez sau de inclinatia masinii (si nu e fixat deloc).

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare