nick67 Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Re: Sonim XP, Telefon outdoor Primit un Sonim S1 LR martea trecuta.Bateria a tinut OK, pana ieri. Azi, de la un moment dat, nu am mai putut efectua apeluri, doar primi sau trimite SMS. Mesaj: "Network busy".Vodafone a resetat tot ce a putut, tot nu mai merge.Pus alta cartela-network busy. Concluzia-a big shiiiiiit. Software la nivelul anului 1997, sincronizare cu Vista/Windows 7-32 si 64b imposibila. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 (editat) Re: Sonim XP, Telefon outdoor a treia impresie: am fost placut surprins de functia T9, acum pot scrie mesaje ultra rapid si usor, incomparabil mai bine decat pe stupidphone cu qwerty. am gasit si tonurile de apel, mai de ras ca primul :) ce-mi place foarte mult, este ca acum pot pune telefonul pe masa "de la distanta" fara frica ca-l sparg, zgarii, sa-i fac loc sa nu pice ceva pe el, etc... stau sa-l mai butonez si sa vad care e treaba si cu bateria, si apoi fac un review, cu chestiile care ma interesau pe mine dar nu le-am gasit nicaieri, toti vorbesc numai despre rezistenta lui. @ pitonul: n-am inteles la ce te referi... cu "reclama". legat de situatia ta, iti recomand o secretara, sa raspunda in locul tau :wink: ai incercat sa lasi telefonul la incarcat mai mult timp? eu ti-as recomanda 12 ore, cu telefonul inchis. Ptr. a dormi linistit noaptea am incercat ptr. inceput un JCB. Posibilitati de incarcare moderne si un dinam in dotare. Am renuntat la el, ca uitandu-l acasa uitam doua telefoane, fiind dual sim. M-am orientat ptr . Sonim XP doar ptr. autonomie. Zilele trecute cand nici nu-l auzeam si cand am terminat cu zgomotele si am vrut sa-l folosec si era mort, si nu aveam nici posibiltatea sa-l incarc, caci nu carasem incarcatorul care este dedicat, nu stiu cum iti pica. Cari caramida dupa tine , nu te poti incheia la haine, etc. JCB-ul a intuit. Doar ptr. tractoristi , excavatoristi ca il aud si pot vorbi in timp ce lucreaza. In rest , un telefon usor ce-l faci pierdut prin buzunare, Yonutz, recomanda unul, e de departe mult mai practic . Ptr. aventura, tot asta mic, usor si ieftin e mai practic. Cand esti in actiune nu vorbesti la telefon. P.S. Nu am depasit 2h de convorbiri, dar cu jafuri din astea ieftine am depasit acest barem si de aici poate si aceasta "recomandare" Editat Aprilie 4, 2012 de pitonul Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Re: Sonim XP, Telefon outdoor pitonule, nu ma intelege gresit. sunt de acord ca e aiurea sa cumperi ceva care constati ca nu e asa cum ti s-a prezentat. imi pare rau ca ai problemele astea cu telefonul. vezi ca Sonim acorda garantia aia de 3 ani doar daca te inregistrezi, in 30 de zile de la cumparare, pe siteul lor. cel putin asa scrie pe o carte postala care era in pachetul meu. daca nu se rezolva problema cu bateria nici dupa o incarcare de vreo 12 ore, eu te sfatuiesc sa ceri inlocuirea ei pe garantie. eu am vorbit azi doar vreo 50 de minute pe al meu, dar l-am butonat cam toata ziua ca imi bag numerele in agenda, deci a consumat ceva si cu asta, plus niste incercari pe internet, si inca e cu toate liniutele pe el. dar e prematur sa ma exprim, am sa vad zilele astea cum se comporta bateria. @ nick67: intr-adevar, softul telefonului e rudimentar rau de tot, singurul lucru care m-a impresionat a fost T9 in romana, mult mai bun decat ce am avut la SonyEricsson. si pe W7 nu am reusit nici eu sa conectez telefonul, decat pe storage. pe mine nu ma deranjeaza asta pt ca oricum nu sunt genul care sa butoneze nonstop device-uri. cat despre modelul tau de telefon, la prima cautare pe net am gasit review-uri foarte naspa ( http://www.mobilechoiceuk.com/Phone-review/Sonim+Land+Rover+S1+review/666?action=comments ), si n-as fi cumparat asa ceva. este acelasi model vechi reinventat ca si cel de la JCB. eu am cautat informatii de ceva vreme si concluzia mea este ca nu merita cumparate vechile modele, care aveau ceva probleme, si ca abia la ultima generatie le-au rezolvat. de asemenea nu merita cumparate modelele cu camera foto, gps si 3G pt ca nu ai ce face cu ele, sunt mult sub ce pot alte telefoane de pe piata. sunt bani aruncati degeaba si riscuri sa pice diverse. chiar si telefoanele Sonim cumparate de pe Amazon sau mai stiu eu de unde, daca sunt modele vechi, din stocuri ramase, pot sa aiba problemele despre care se mai face vorbire si pe aici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Re: Sonim XP, Telefon outdoor Asta e: http://www.sonimtech.com/products/cobrand.php numai ca e orange. Si din ce am vazut, unii zic ca e S8, nu S1-cu BT,FM radio,GPS.Ar fi echivalentul Quest XP3.20 Si eu l-am luat pentru ca nu am chef de butonat si un telefon din asta m-ar incalzi la ora actuala. M-m saturat de HTC-uri pe WM 6.5 si Galaxy tab sau alte rahaturi pe Android. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 (editat) Re: Sonim XP, Telefon outdoor Asta e: http://www.sonimtech.com/products/cobrand.php numai ca e orange. adica asa: http://www.toughphone.fr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=19&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1 eu ti-am dat linkul ala ca sa vezi ce spune lumea despre telefonul ala, nu marketingul vanzatorului. si intr-adevar, e reinventare a lui XP3.20. despre care s-a vorbit de rau, din pacate. eu am tot citit despre Sonim de vreo cateva saptamani, pana m-am decis sa-l iau pe asta al meu. initial renuntasem la ideea sa-mi iau Sonim dupa ce am citit despre XP3.20 Quest si XP3 Enduro. de aia recomand ultima generatie de Sonim pt ca la astea n-am mai citit review-uri negative, decat ca nu au softul la nivelul "epocii noastre" si functii futuriste, dar pt asa ceva exista iPhone & Co. am sa testez si bateria la al meu dupa care fac un review la XP 1300 Core, ca sa stie doritorii de Sonim la ce sa se astepte de la un astfel de telefon. Editat Aprilie 5, 2012 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Re: Sonim XP, Telefon outdoor Multam de info. Eu l-am luat doar pentru ca este orange G4 si Landrover pe el. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 (editat) Re: Sonim XP, Telefon outdoor un mic update: - prima incarcare a bateriei de 7 ore: vorbit 2h40', butonat mult, folosit zilnic bluetooth pt transferul agendei, bucata cu bucata... a tinut in total 6 zile jumate, pana s-a inchis singur. - a doua incarcare a bateriei de ~14 ore: vorbit pana acum 3h40', butonat mai putin ca in prima saptamana, dupa 5 zile s-a dus o liniuta, dar l-am conectat pe USB vreo 30' sa bag niste tonuri de apel si a revenit liniuta pt o zi. inca mai am celelalte 2 liniute, dupa o saptamana de la incarcare... LE: vorbit 4h35', testat internet, a tinut in total 8 zile jumate, pana s-a inchis singur. cum am mai zis, pe baterie era un sticker care zicea ca bateria trebuie incarcata timp de 5 ore, primele 4 incarcari, dar pe siteul Sonim zic ca trebuie incarcata 8 ore... ce ti-e si cu americanii astia! :grin: la mine o sa vada incarcari de minim 12 ore, "clasic". Editat Aprilie 19, 2012 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 (editat) Re: Sonim XP, Telefon outdoor inca un update: bateria: 1 - incarcat 7 ore (5 apr): 2h40' vorbit, bluetooth zilnic, butonat - 6 zile jumate 2 - incarcat 14 ore (12 apr): 4h35' vorbit, testat internet, butonat, incarcat aprox 30' in a 6-a zi prin USB in timpul transferului - 8 zile 3 - incarcat 12 ore (20 apr): 4h23' vorbit, internet zilnic, bluetooth ~ 4 ore - 5 zile 4 - incarcat 8 ore (25 apr): 5h02' vorbit - 6 zile 5 - incarcat 15 ore (01 mai): 3h57' vorbit, lanterna, zone cu semnal slab - 7 zile 6 - incarcat 12 ore (08 mai): 5h49' vorbit - 9 zile 7 - incarcat 10 ore (17 mai): 6h10' vorbit - 8 zile mentionez ca de fiecare data l-am folosit pana s-a inchis singur. se vede o imbunatatire a performantei bateriei, dar totusi departe de teorie. sper sa faca treaba mai buna, in timp. am observat ca bateria se incarca completa abia dupa vreo 8 ore, da si un mesaj scris + sonor cand e incarcata complet. LE: atentie ca sunt si unele modele care au bateria mai mica: http://www.sonimtech.com/products/intrinsicallysafe.php Editat Mai 31, 2012 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Re: Sonim XP, Telefon outdoor Revin cu o informatie de senzatie! :grin: Avand in vedere ca bateria de la telefonul meu "tinea" cam 4-5-6 ore vorbit si 8-9 zile durata (inclusiv ceva internet si lanterna), ma gandeam sa-l bag in service sa vad care e buba cu el. Mi s-a zis ca se va testa bateria si daca sunt probleme se va schimba. Intre timp m-am gandit sa-l testez personal, si profitand de concediu, l-am incarcat si apoi am apelat un alt telefon, lasandu-l deschis. Din cauza ca operatorul, probabil, blocheaza apelurile dupa 2 ore, am fost nevoit sa reapelez de cateva ori, dar la anumite intervale de timp, astfel ca tot testul a durat cam 3 zile, pana am consumat toata bateria. Acum nu mai am nici o liniuta, dar inca nu bipaie dupa curent. Stirea de senzatie este aceea ca in acest interval am "vorbit" exact 18h 55' 47" ! Bateria inca mai duce niste apeluri, iar daca as fi reusit sa apelez continuu, astfel incat sa nu dureze cele 3 zile, sigur mai adaugam niste ore de "convorbire". Prin urmare, Sonim nu minte cand spune ca bateria lor tine la 18 ore de convorbire pt XP1300 Core sau 20-24 ore la XP3300 Force. :grin: Testul asta mi se pare corect, raportat la informatia furnizata de producator, orele de convorbire nu se cumuleaza cu orele de stand by. Ar mai fi de facut testul cu cele 30 zile de 'stand by' dar nu pot sta atat fara sa folosesc telefonul, asa ca ii cred pe cuvant. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klahan Postat Septembrie 14, 2012 Partajează Postat Septembrie 14, 2012 Re: Sonim XP, Telefon outdoor Revin cu o informatie de senzatie! :grin: Avand in vedere ca bateria de la telefonul meu "tinea" cam 4-5-6 ore vorbit si 8-9 zile durata (inclusiv ceva internet si lanterna), ma gandeam sa-l bag in service sa vad care e buba cu el. Mi s-a zis ca se va testa bateria si daca sunt probleme se va schimba. Intre timp m-am gandit sa-l testez personal, si profitand de concediu, l-am incarcat si apoi am apelat un alt telefon, lasandu-l deschis. Din cauza ca operatorul, probabil, blocheaza apelurile dupa 2 ore, am fost nevoit sa reapelez de cateva ori, dar la anumite intervale de timp, astfel ca tot testul a durat cam 3 zile, pana am consumat toata bateria. Acum nu mai am nici o liniuta, dar inca nu bipaie dupa curent. Stirea de senzatie este aceea ca in acest interval am "vorbit" exact 18h 55' 47" ! Bateria inca mai duce niste apeluri, iar daca as fi reusit sa apelez continuu, astfel incat sa nu dureze cele 3 zile, sigur mai adaugam niste ore de "convorbire". Prin urmare, Sonim nu minte cand spune ca bateria lor tine la 18 ore de convorbire pt XP1300 Core sau 20-24 ore la XP3300 Force. :grin: Testul asta mi se pare corect, raportat la informatia furnizata de producator, orele de convorbire nu se cumuleaza cu orele de stand by. Ar mai fi de facut testul cu cele 30 zile de 'stand by' dar nu pot sta atat fara sa folosesc telefonul, asa ca ii cred pe cuvant. :grin: Eu am un 5300 Force 3G. Ma tine cam doua saptamani bateria in conditiile in care vorbesc la el normal. Cam o ora pe zi. L-am luat cu 3G pe care il activez cand am nevoie de internet. cu toate ca am navigat si cu 2G si merge acceptabil. Legat de telefoanele cu landrover am vazut niste chinezisme pe care scria sonim dar nu erau originale se vand pe ceva un site cu dp.... Evident mult mai ieftine dar si mai proaste decat originalul. Unele aveau inclusiv walkie talkie incorporat ceea ce Sonim nu a pus niciodata. Altele in loc de landrover scria landcover dar cu aceeasi sigla. Asa ca atentie ce cumparati. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Ianuarie 16, 2013 Partajează Postat Ianuarie 16, 2013 Re: Sonim XP, Telefon outdoor Rog pe cei care au Sonim XP3300 Force (si probabil e la fel si la XP5300 Force) sa impartaseasca modul de functionare al gps-ului pe acest telefon. Din ce am vazut eu pana acum, are CityCruiser care functioneaza prin internet, parca face download la harta din zona in care te afli, dupa care ruleaza aplicatia. Sa zicem ca asta conteaza mai putin, s-ar folosi doar in situatii "extreme" de ratacire prin oras. Dar pe mine ma intereseaza in principal functia de gps "offroad", si anume daca poate inregistra si salva un track, pentru a face cale intoarsa pe urmele de la dus. Are ceva harti topo? Exemplu: am facut un traseu pe munte, iar la intoarcere ne-a prins noaptea, bezna totala + ceata densa, astfel ca nu-mi vedeam palma intinsa in fata, iar cu lanterna vedeam maxim 1-2m in fata. Cand nu mai aveam stanci pe langa noi, si marcajele erau pe pietre plate, in iarba, nu mai gaseam marcajele. Am avut noroc ca doi colegi aveau niste Garmin-uri de mana si am venit pe trak-ul inregistrat la dus, altfel riscam sa ne plimbam pana dimineata aiurea. Conteaza mai putin calitatea hartii, pentru ca nu intentionez sa ma avant in necunoscut cu el, dar macar sa ma aduca in siguranta inapoi. Ma gandesc ca o astfel de scula care combina o lanterna buna cu un gps rezonabil ar fi numai buna in astfel de situatii. Sau ce posibilitati ar exista pt a folosi XP3300 ca gps outdoor. Indica si ceva date din teren, cum ar fi coordonate, altitudine, etc? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Iulie 27, 2013 Partajează Postat Iulie 27, 2013 Re: Sonim XP, Telefon outdoor Hai sa-l fac si de ras putin, pe tembelefonul meu! :grin: Cu toata ca nu l-am abuzat fizic deloc (in afara de cateva scapari pe jos "firesti" si spalari la robinet din cand in cand), "armura" telefonului incepe sa faca figuri, jenante as spune eu. A inceput sa se dezlipeasca intr-o parte, avansand destul de rapid, si de vreo saptamana s-a mutat si pe partea cealalta. Asta in conditiile in care carcasa a fost schimbata prin octombrie 2012 cand l-am mai trimis o data in service pt resoftare, si mi-au gasit si o tasta dezlipita pt care mi-au schimbat carcasa cu una noua (atunci cred ca din cauza ca sarisem o data pe el "demonstrativ"). Il mai las pana dupa concediu ca nu ma pot lipsi de el iarasi 3 saptamani, dar apoi il duc in service sa-mi schimbe carcasa. O sa am iarasi telefon nou... Pacat, ca ma obisnuisem cu caramida si chiar imi place, dar daca se beleste ca HTC-ul avut inainte, imi bag picioarele in el. N-am stat niciodata cu telefoanele in service, dar pe vremea aia exista Ericsson... Acum, cu toate chinezariile astea... :wtf1: Poate-i mai dau o sansa, si il pastrez. Macar cat mai are garantie. Pacat de el, altfel scula de nadejde. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate