Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samurai de la Mures

KlaudiuMS

Postări Recomandate

Salut ,

Sunt nou pe forum si am niste intrebari.

Tocmai mi-am cumparat un Suzuki Samurai Sj , motor 1.3 ,l-am adus din Germania si prima intrebare ar fi cum pot afla unde a fost produs...pt ca am vazut ca la arcurile lamelare OME , trebuie sa stiu productia de unde este masina,ceea ce am cautat pe masina si nu am gasit.

Iar ce ar mai trebui sa adaug la masina in afara de : Arcuri Lamelare OME [standard sau HD , nu stiu] , Suspensii OME Nitrocharger , Flanse Distantiere [40mm] , Kit inaltare model boomerang , Body Lift 50mm , Aripi Wrangler Design , Rollcage , Ceva aluminiu prin ea si Troliu Horn / T-max. [Acestea vor urma pe masina].

As dori sa ma sfatuiti ce imbunatiri ar mai trebui sa ii mai fac.

Multumesc !!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 71
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Samurai de la Mures

Imbunatatirile pe care i le poti aduce tin strict de modul in care vrei sa folosesti masina : forestiere, off-road agresiv sau competitional si nu in ultimul rand de bugetul pe care ti l-ai stabilit.......

Pentru toate variantele, fa-ti timp si intai rasfoieste ce si-au mai facut altii la masinile lor ca sa poti avea deja o parere proprie......

Editat de Astral
Link spre comentariu

Imbunatatirile pe care i le poti aduce tin strict de modul in care vrei sa folosesti masina : forestiere, off-road agresiv sau competitional si nu in ultimul rand de bugetul pe care ti l-ai stabilit.......

Pentru toate variantele, fa-ti timp si intai rasfoieste ce si-au mai facut altii la masinile lor ca sa poti avea deja o parere proprie......

Modul pt care folosesc masina o sa fie mai mult off-road agresiv,poate in timp si competitional,dar momentan mai mult nu...Iar bugetul nu conteaza,am destul buget,numai ca nici exagerat sa fie.

Link spre comentariu

Tocmai mi-am cumparat un Suzuki Samurai Sj , motor 1.3 ,l-am adus din Germania si prima intrebare ar fi cum pot afla unde a fost produs...pt ca am vazut ca la arcurile lamelare OME , trebuie sa stiu productia de unde este masina,ceea ce am cautat pe masina si nu am gasit.

E important ca sa stii unde e fabricat deoarece exista un model de Samurai fabricat in Spania care se numeste Santana. Problema cu acest model esta faptul ca, desi arata la fel cu celelalte Samuraie, exista foarte multe piese care nu se potrivesc de la una la alta. Chiar si tamburii de frana sunt diferiti.

De aceea cei de la OME cer si aceasta informatie.

Daca ai modelul Santana, iti va fi mai greu cu gasitul pieselor.

Link spre comentariu

Din amintirile mele, toate Samuraiele metaltop sint fabricate in Japonia(la fel si Jimny).Cele cabrio sint mare parte fabricate in Spania si doar foarte rar in Japonia.Mai concret, locul de fabricatie il gasesti in seria de sasiu.Adica prima litera spune tara unde a fost fabricat.Daca e J, e japonia.

In alta ordine de idei, chiar daca masina este fabricata in Japonia,faptul ca masina are ceva anisori, este posibil ca in urma unor reparatii sa se fi pricopsit si cu ceva piese de spanioloaice(acestea fiind preponderente in Europa).

Pe linga modificarile pe care vrei sa i le aduci mai recomand sa iti pui si servo-directie la ea.Cu adaptari minime poti pune de Opel Omega sau Suzuki vitara.Ajuta fooooaaarte mult.

...si poze, poze...

Link spre comentariu

Din amintirile mele, toate Samuraiele metaltop sint fabricate in Japonia(la fel si Jimny).Cele cabrio sint mare parte fabricate in Spania si doar foarte rar in Japonia.Mai concret, locul de fabricatie il gasesti in seria de sasiu.Adica prima litera spune tara unde a fost fabricat.Daca e J, e japonia.

In alta ordine de idei, chiar daca masina este fabricata in Japonia,faptul ca masina are ceva anisori, este posibil ca in urma unor reparatii sa se fi pricopsit si cu ceva piese de spanioloaice(acestea fiind preponderente in Europa).

Pe linga modificarile pe care vrei sa i le aduci mai recomand sa iti pui si servo-directie la ea.Cu adaptari minime poti pune de Opel Omega sau Suzuki vitara.Ajuta fooooaaarte mult.

...si poze, poze...

Mersi de informatie, si intradevar cu J incepe seria de sasiu...

Sper ca nu sunt probleme daca e fabricata in japonia...

Iar da,am de gand sa ii pun si Servo :)

Niste poze cu masina :

1) http://postimage.org/image/3rkndbnav/

2) http://postimage.org/image/ra8wvbfk7/

3) http://postimage.org/image/efwstggdx/

Editat de KlaudiuMS
Link spre comentariu

Salut,

Ma poate lamurii cineva de ce am nevoie sa ii fac conversie pe elicoidale ??

Multumesc !!

Cauta topicul,, Samurai a la tesco,,vei gasi pas cu pas ce ai de facut.

Am si eu o rugaminte,masoara-mi te rog distanta intre, mijlocul,axul rotii,si marginea aripii ,unde se intilneste cu capota din fata respectiv si pe spate,partea de sus a aripii si mijlocul rotii.

Multumesc.

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pt ajutor.

Momentan a venit kitul de inaltare , bucsele din poliuretan si bodyliftul de 50mm.

Acum masina este la tinichigerie...pe urmele lu` barbie :)) .

Am decis sa o las totusi pe arcurile lamelare deoarece nu imi permit momentan conversia pe elicoidale si din cate am inteles sunt mai rezistente arcurile lamelare. Pt rollcage am luat bari de un inch si un sfert,am zis sa fie ca si bara din fata la grosime.

Toate cele bune,

Claudiu.

Link spre comentariu

Salutare,

Daca ma poate ajuta cineva si e in masura sa imi raspunda la aceasta intrebare....

Se poate pune turbina pe motorul de samurai 1,3 , daca da , de la ce masina s-ar potrivii turbina ??

Mersi !!

Link spre comentariu

KlaudiuMS, citeste cu atentie topic-urile vechi, dupa care:

- gandeste-te bine ce vrei sa faci cu masina;

- ganteste-te bine cati bani vrei sa investesti/pierzi;

Masina ta dupa pozele puse nu este Santana,e modelul japonez ceea ce e ok. Uita de turbina si alte chestii de genul pe motorul original. E mult de discutat, de aceea ti-am spus sa citesti toate topic-urile vechi, si e aiurea sa repetam discutiile. Si nu uita ceva, nu trebuie sa fie neaparat f scump pentru a fi f bun si invers.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Tocmai vreau sa imi pun niste anvelope pe samurai si nu stiu daca mi-ar merge un Silverstone xtreme 35X11,5R15 fara riscul de a rupe planetara ..etc.

Bineinteles ca nu e stock,masina o sa se ridice din kit cu vreo 7cm , din bodylift cu 5cm si din suspensii vreo 4-5cm, adica o sa fie undeva pe la 16-17cm in plus.

Astept niste pareri..

Stima

Link spre comentariu

Peste 31" la gume este ruleta ruseasca. Te sfatuiesc sa nu sari de 31 daca nu cumva ai in plan si ranforsarea puntilor, planetare HD, reductii, etc.

Multumesc de sfat,chiar nu aveam in plan cele enumerate...

Link spre comentariu

Si 31 e mult la cele enumerate !

In primul rand masina nu va mai avea suflu, si in al doilea rand la prima iesire vei rupe ceva sau vei parli ambreiajul.

Du reductii in punti modificate, reductor modificat, punti ranforsate, planetare si sateliti HD pe vremuri Kaprun mergea binisor.

Daca vrei sa mergi on road , e ok. Inaltarea din bodylift e un moft.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Atunci fara a face modificarile spuse de farello,ce dimensiuni ar merge maxim pe samurai-ul meu ?? Doar cu cele spuse de mine.

Multumesc,o seara placuta va doresc !!

cu 235/75R15 (29 inch) se descurca acceptabil fara modificari in reductor sau punti. ca sa incapa iti trebe niste flanse sau et mai mare de -40 si sl de 2,5-3 inch, plus amortizoare pentru liftul respectiv. nu ai nevoie de bodylift.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

cu 235/75R15 (29 inch) se descurca acceptabil fara modificari in reductor sau punti. ca sa incapa iti trebe niste flanse sau et mai mare de -40 si sl de 2,5-3 inch, plus amortizoare pentru liftul respectiv. nu ai nevoie de bodylift.

Mersi de sfat,am precizat ca o sa cumpar si flanse de 5cm si pun si jante cu ET - 30,-40.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare