Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

un scartait enervant rau - sursa necunsoscuta

alex44

Postări Recomandate

Salut,

De curand la al meu jimny se aude un scartait enervant la trepidatii, denivelari de la cele mai mici pana la cele mari - se aude in partea din fata a masinii.

Initial am crezut ca sunt bucsele de la bara stabilizatoare cae erau uzate. Le-am schimbat dar se aude la fel....

Intrebarea este are cineva idee de la ce s-ar putea auzi? Mentionez ca bucsi tendoane/amortizoare snt noi.

Sau eventual cum as putea sa depistez de unde se aude.

Un prieten bun a zis ca este posibil sa fie de bucsele de caroserie, cele dintre sasiu si caroserie si ca sa le iau la uns, eventual schimbat.

Astept pareri/solutii.

Merci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: un scartait enervant rau - sursa necunsoscuta

am inercat asta...pe rampa nu scartie:grin:...doar in mers

aaaa, si sa nu uit, o singura data am observat ca atunci cand inchideam portiera spate, masina se balansa in fata dupa ce tranteam portiera spate si scartia....dar doar atunci, dupa nu a mai vrut sa faca neam pe loc sau pe rampa....

O alta idee pls.

Merci

Link spre comentariu

La mine la jimny, am patit o chestie care facea un scartait enervant, si ce mi se parea ciudat, independent de viteza/turatie (adica scartaitul avea acelasi ritm indiferent ca mergeam cu 10 km/h sau cu 80 km/h): una din "bucatele" de cauciuc care trebuiau sa sustina capota motorului avea un joc, si scartaia capota metal pe metal - usor de observat daca te lasi pe capota si balansezi un pic.

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

@Max - este vreo metoda anume, sau ochiometric?

@gabitzu, merci mult, dar la mine e un scartait de cauciuc....nu metalic, si dupa cum ziceam,pe loc, pe rampa, la balans stg-dreapta, fata-spate e muta rau, nu scartie nimic.

Link spre comentariu

Salut. Din pacate am si eu aceeasi problema de mult timp. Eu am observat ca daca faci balans la masina imediat ce te oresti mai scartie circa 10-15 sec. Probabil are legatura cu caldura generata de motor cumva...Ma gandesc ca poate scartie ceva prin compartimentul motor. Poate vasul cu lichid pentru parbriz...

Editat de crisman
Link spre comentariu

... mai degraba cuplajul dintre galeria de evacuare si evacuarea propriu-zisa, daca zici ca zgomotul vine din zona motorului.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

dupa ce s-au gresat toate bucsile de caroserie, si tot ce inseamna cauciuc ce intra in contact cu metal, surpriza scartaitul a discparut :grin::grin::grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare