Patrolator Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Ce anume se poate regla la Y60 cu cea reglabila? Stie cineva? Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 (editat) Re: Bara de directie fixa VS reglabila Vio, Nu se regleaza nimic ... doar ca ai posibilitatea de a cumpara individual capetele de bara cand se strica fara a cumpara toata bara de directie cu tot cu capatul ambutisat. Pretul unei bari de directie la Patrol este cam 1100 lei fata de 200-250 lei la un cap de bara strong. In plus in locul tevii moarte pui una mai tapana chiar daca exista riscul de a perpeli caseta de directie ... Cand te refereai la "bari reglabile" probabil ca te gandeai la barile panhard ... din alea aliniezi "puntile" care dupa "inaltare una se duce stanga si cealalta dreapta ... Prin faptul ca le faci reglabile ... "reglezi" acest aspect negativ al suspension liftului ... Am aplicat cu succes atat barile de directie, conexiune cat si panharzii reglabili pe mai multe masini ...Si nimeni nu s-a plans de nimic . Nici de capete de bara stricate si nici de efectul de "jump in boscheti de pe drum" (senzatia care o ai pe asfalt dupa ce inalti masina)... Atentie ma refer aici DOAR la situatiile cand se inalta masina mai mult de 5cm ... in restul situatiilor panharzii nefiind necesari. Editat Iulie 10, 2012 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Vio, Nu se regleaza nimic ... doar ca ai posibilitatea de a cumpara individual capetele de bara cand se strica fara a cumpara toata bara de directie cu tot cu capatul ambutisat. Pai tocmai asta-i dilema...; în catalogul de piese pt. Y60 si în cartea de service, nu exista decît bara de directie fixa. Deci nu se gasesc pivoti "extra". Cel putin nu "oficial". Si nici eu nu vad ce s-ar putea regla cu ea...; volanul...? Eventual lungimea, în cazul unei înaltari extreme a masinii, cînd cea originala ar deveni prea scurta.. As fi curios daca a auzit/vazut macar cineva de asa ceva (bara de directie reglabila). Cand te refereai la "bari reglabile" probabil ca te gandeai la barile panhard ... NEGATIV! Vorbesc de acea bara, care uneste roata dreapta cu caseta de directie si pe care se prinde capatul superior al telescopului de directie. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila NEGATIV! Vorbesc de acea bara, care uneste roata dreapta cu caseta de directie si pe care se prinde capatul superior al telescopului de directie. Te referi la bara Panhard ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 (editat) Re: Bara de directie fixa VS reglabila Cu o bara de directie reglabila poti face in mod corect impartirea directiei ( adica vireaza egal stg-dr ) . In cazul in care s-a facut suspensionlift , e corect sa se faca si corectia directiei . Dar in cazul Y60 , geometria timoneriei de directie e simpla si permisiva . Daca vrei neaparat corectitudine la mm , o poti avea , dar cu reglajele necesare . Daca crezi ca e mai avantajos sa folosesti o bara de directie cu pivoti separati , o poti obtine modificind o bara de conexiune de Y60/61 - care trebuie scurtata si refiletata . Discutam de bara de conexiune 'obisnuita' , 'normala' - nu varianta HD. O minuta de rabdare , si caut o bara reglabila de pe Y61 . Gata . Ai si o punte de Y61 , cu bara de conexiune simpla - cea modificabila in bara de directie cu pivoti separati . Mai am o singura rezerva in afirmatiile mele - nu stiu exact daca pivotii de Y60 sint absolut aceasi cu cei de Y61 . Probabil sint interschimbabili intre modele . De asemenea , nu stiu concret daca aceasi pivoti de Y61 de la bara de conexiune intra corect la Y60 . Probabil da - verific si asta . Discutam de modificarea unei bare de conexiune originala tocmai pentru a nu avea nopti de insomnii pline de angoase ca nu s-a folosit la o eventuala bara custom o marca corecpunzatoare de OL . Editat Iulie 10, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila [ATTACH=CONFIG]145397[/ATTACH] Asta din poza de la ce masina este? Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camargue Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Ce anume se poate regla la Y60 cu cea reglabila? Stie cineva? O gasesti la vanzare sub numele de "adjustable draglink". Se regleaza pozitia volanului - il recentreaza. Odata ce masina e inaltata cu mai mult de 2 toli, cu bara de directie standard volanul sta stramb.... Uite aici ceva explicatii despre bara: http://www.roadrunneroffroad.com.au/Nissan-GU-Patrol-ADJ-Draglink-NEW-Heavy-Duty-Greasable-dl710s.html Eu am asa ceva pe masina + bari panhard reglabile... Luigi a prezentat tractorul meu intr-un post cu titlul "Serious Stuff" °lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll° Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila eu am facut operatia din ratiuni pur financiare mi sa parut, asa cum spune si ionut, muuuult mai ieftin sa modific o bara de conexiune si sa iau 2 capeti de bara originali (sunt si mai solizi decat capetii de bara de la bara de directie) bara de conexiune am cumparat-o de la Craiu am taiat-o si resudat-o la lungimea corecta fix pe unde vine prins telescopul de directie pe interior am pus un fier beton de 10mm sa am pe ce sa sudez (oricum, bara de conexiune are un perete foooooarte gros), peste am mai pus o bucata de teava.... sa fie mega intarita acum am o bara de directie la fel de tare ca si o bara de conexiune si pot sa schimb cate un capat de bara oridecate ori am emotii ca ar avea uzura forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Se regleaza pozitia volanului - il recentreaza. Odata ce masina e inaltata cu mai mult de 2 toli, cu bara de directie standard volanul sta stramb... Da. Precis ca ai dreptate. Acum ca zici, îmi amintesc ca dupa ce am montat suspensia (OME +2"), volanul statea la "...fara 5". Eu l-am demontat si l-am montat cu un dinte mai spre dreapta ca sa stea iar drept. :tk Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Masina din foto e Y61 . Asta nu inseamana prea multe diferente privind mecanica vis-a-vis de Y60 , in contextul actual al discutiei . ... totusi 'recentrarea volanului' ( asa cum ai descris-o ) nu e una de dorit . De fapt , volanul poate sta oricum doresti , dar directia e logic si normal sa fie corect impartita . Daca nu te deranjeaza si asta a fost rezolvarea ta - OK . Personal am volanul ( la mijlocul cursei casetei de directie ) descentrat spre dreapta ( aprox la '+5' ) cu buna stiinta , pentru ca prin volan pot vedea citeva instrumente de bord suplimentare . Dar cursa casetei de directie e impartita riguros in jumatati egale ( cu bara de directie custom , produsa din trei mame - Y60 , Y 61 , K 260 - si doi tati - strungul si masina de debitat cu plasma . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Iulie 12, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Masina din foto e Y61 . Merci de confirmare. :h5 Asa cum spuneam, am cautat în ETK-ul Nissan si nu exista nici bara reglabila, nici pivoti de schimb pt. Y60, asa ca banuiam ca bara reglabila e de la alt model (Y61). Cum spuneam, eu pe masina am bara originala, care însa si-a cam trait traiul si doresc sa o schimb. Un amic mi-a oferit o bara din asta reglabila si nu stiam daca e OK pt. masina mea. Daca zici ca se potriveste, foarte bine, o montez si îmi si readuc volanul pe mijloc.:id Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 12, 2012 Partajează Postat Iulie 12, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Am verificat ce ce stiam ( dar pina acum neconfirmat personal cu ochiu meu personal ) la mine in bucatarie . Concluzia = conurile de pe toate strazile sint identice - directie/conexiune/Y61/Y61 . Cum pentru mine timoneria de la 160/260 e un capitol depasit , pina nu ma ramolesc de tot pot spune ca o bara de directie de Y60/61 nu se va potrivi la bratul casetei de spanioloaica - conul bieletei mici de la releu e ceva mai mic decit la japoneza . Deci in cazul ( recomandat ) de conversie la bara ( unica ) de directie pentru 160/260 va trebui recuperat un con de la bieleta releu si montat in bara de Y60 . Sferele sint identice , chiar si cajele se potrivesc pe dimensiunile carcasei de pivot . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Am montat bara reglabila. S-a potrivit perfect. Am "readus" volanul pe mijloc si am reusit sa reglez perfect directia. :gr1 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Sa-ti fie de bine . Pusai ceva smac pe filete sau ai ramas pe contrapiulite ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Sa-ti fie de bine . Pusai ceva smac pe filete sau ai ramas pe contrapiulite ? Nu stiu ce e "smac", dar daca te referi la filetele de reglaj, acolo sînt contrapiulitele originale, iar daca te referi la filetele pivotilor, acolo sînt piulitele canelate originale, asigurate cu splinturi. :h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Probabil se refera la Bison Metal Lock, Loctite sau ceva asemanator. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 11, 2012 Partajează Postat Octombrie 11, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Ma refeream la filetele de relaj , iar 'smac' a fost mai rapid de scris la timpul ala . Ma refeream la o asigurare de filete gen Loctite 243 sau altele asemanatoare . Bara este cu piesa de reglaj intermediara sau intreaga cu pivoti separati ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Octombrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2012 Re: Bara de directie fixa VS reglabila Bara este cu piesa de reglaj intermediara sau intreaga cu pivoti separati ? Este exact ca cea pe care ai postat-o în prima poza din postul # 5. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate