Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

samurai "atacat" din lateral (punte spate, planetare, arcuri, amortizoare)

cipak

Postări Recomandate

Acum citeva luni am imprumutat masina cuiva si a facut o mica gafa:grin: Mai precis, n-a acordat prioritate si o alta masina s-a infipt in a mea, din dreapta, la 90 de grade, fix in roata din spate. Samuraiul l-am luat a doua zi pe roti, dar pe cealalta masina am dus-o la service pe platforma...

Roata e ok dar datorita fortei impactului, s-a rupt talpa de care se prinde amortizorul (cea din stinga!), s-au strimbat arcurile de pe spate (nu mult) si puntea spate. Cu rotile in aer si cutia de viteze pe liber, daca invirt de o roata, se invirte si cealalta in acelasi sens. Am blocant, dar nu cum mi-am dorit:))

lateral.jpg.28ef54010be0d7d5334e537a1c8d373c.jpg2092884027_punte1.jpg.ec259912250a519644709c24b604918b.jpg204527583_punte2.jpg.7d0436e80a9a577b344db831c1f66b0f.jpg1085164015_punte3.jpg.77c86e98f73bb935364dc4fb7823a363.jpgtalpa.jpg.be3145d9c2e1db809c42ad6547d0c940.jpg

Minitehnicus m-a sfatuit sa scot planetarele sa vad daca s-au strimbat si ele, dar nu am reusit. Cum se poate face operatia asta fara ciocan culisant? Am prins tamburul invers pe flansa si i-am dat niste ciocane, dar fara rezultat. Stie cineva un service unde pot sa ma duc cu puntea, eventual sa-mi si verifice daca planetarele mai sunt drepte?

Cu arcurile ce ma sfatuiti sa fac? Se pot indrepta prin springuire? (sunt strimbate "longitudinal") Eu as prefera sa le schimb. Ma gindeam chiar sa fac conversia pe arcuri elicoidale, dar nu stiu cit de complicat este, poate-mi indica cineva un thread ca eu n-am gasit. Altfel, as pune arcuri mai moi, sa nu mai hurducane asa, erau unele nemtesti pe ebay dar nu mai am linkul.

Amortizoarele sunt si ele cam deformate in partea de jos (gituite), probabil va trebui sa le schimb si pe ele. Din cite stiu se pot pune de dacia papuc, dar astept si aici sfaturi.

N-am mai folosit masina de ceva timp si mi-a venit asa un dor nebun sa ies pe coclauri:grin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: samurai "atacat" din lateral (punte spate, planetare, arcuri, amortizoare)

dupa ochiul meu de 12.30 noaptea si 4 berii pare si puntea strimba....sper sa ma insel. Eu am folosit un T-u de fier cu un surub sudat in cap si am batut cu ciocanu in el sa scot planetara ....cand m-am mutat pe partea cealalta am bagat un cilindru mai greu pe T-u si l-am transformat in ciocan culisant. E mult mai usor sa faci sau sa folosesti un ciocan culisant decat sa bati (spun din experienta).

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

puntea stramba.

Inafara ca subscriu la acest lucru si eu, tin sa cred ca asta ar fi si motivul pentru care nu vrea a iesi din punte planetarele. Incearca prin a demonta diferentialul mai intai, si vezi ce gasesti acolo.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Incearca prin a demonta diferentialul mai intai, si vezi ce gasesti acolo.

diferentialul nu se poate scoate pana nu extragi planetarele.

carcasa puntii este stramba bine, dar cu un ciocan culisant si putin deranj se scot.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

eventual sa desfaci suruburile la grup sa fie liber.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare