Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Indicator de nivel pentru vasul de expansiune

cos

Postări Recomandate

Pentru ca s-a marit familia sub capota , se impune un alt vas de expansiune . Pina aici , toate bune , dar totusi am o zgindareala - noul vas de expansiune e integral metalic , din cupru .

Astea fiind datele problemei , cum fac un indicator de nivel ?

Excludem varianta tubului de sticla exterior , fanta transparenta ( vasul e tip bomba/ou ) . Fusei pe la doua firme de matze si furtune ( cind ma vad saracii ... parca au o criza de astm ....) si furtune transparente rezistente la apa si ulei pina la 150 grade nu prea mi-au gasit .

Deci ...o idee ???

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Link spre comentariu

Re: Indicator de nivel pentru vasul de expansiune

Ar fi potrivit , dar noi - cal si calaret - sintem intr-o mare vagauna ....

Daca ai fi mai aproape ne-am face cadouri in stil rusesc , saptaminal ...

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Ti-am dat PM cu un link pentru a nu se considera reclama aici.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Multumesc frumos , interesante chestiutele , dis-de dimineata vor fi interogati de mine personal despre temperatura de lucru .

Link spre comentariu

Eu unul as deschide dopul sa verific nivelul nu m-as complica cu alta solutie.

Daca ar fi ceva ce ar trebui verificat des as intelege dar la vasul de expansiune daca circuitul nu pierde lichid te uiti o data la o luna :grin:

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

@Cos - uite aici ceva ce te-ar putea ajuta.

Sau 2 chestii din astea cu un furtun de silicon transparent.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Gata , am rezolvat-o absolut magistral , fara durere sau suspin .

Furtunul siliconic e cumva pe Marte , iar eu pe alta ulita , unde martienii nu livreaza . Tubul de teflon transparent ( solutie corecta 100%...) e doar 19 Eur fara TVA , per metru . Dupa o judicioasa si indelungata ( 1,55 milisec. , ca sa fiu exact ) ) reflectie asupra celor lumesti , am tras concluzia ca inca nu stiu ce fac eu in viata mea . Mi-am recapatat respiratia si am plecat sa-mi vad de ale mele , sub piatra de unde am iesit .

Pina la alta pronuntare in acest caz , merg pe parerea lui @cfantana . Ca un rafinament extrem , voi potrivi nivelul sa fie intre a doua si a treia falanga de la aratator ( metoda britanica ) . Deci gata , am rezolvat-o si pe asta .

Se poate sterge/inchide .

Link spre comentariu

Daca totusi nu ai batut in cuie varianta degetului britanic, te sfatuiesc sa cauti la dezmembrari un senzor de nivel apa. La Peugeotul 406 meu se afla pe vas si aprinde un martor in bord daca scade nivelul.

4x4
Link spre comentariu

N-am batut cuie in nici un deget , la varianta electrica ramasesem ( oarecum ). Sa vedem ce ne aduce barza, de la Peugeot ,/Renault /WW ...

Link spre comentariu

Se rumega , se fac teste . Deocamdata , cel mai concludent rezultat a fost cu degetu' si batutu'.

Voila .183926159_P1070267(Medium).JPG.aef614fb97db8167d68fb189c8e1aa8b.JPG( Nu vrei sa stii ce sentimental nu ma stiam .)

Inca cujetez , din lipsa de timp .Daca prind un moment de respiro , ma las de cujetat .Nici n-am ajuns sa iau intercoolerul de la TIGuitst...si nici nu i-am stresat ( again ) pe aia de la dezmembrari ...

Editat de cos

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Am ajuns astazi pe la un amic la service pentru a intari niste suduri la masina si ghici ce am vazut la un Peugeot 205 (model fabricat intre 1983-1998)? Senzor de nivel in vasul de expansiune si fix la tine m-am gandit. Deci daca mai ai nevoie, stii la ce model sa cauti. Daca nu o sa uit, maine ii voi face o poza.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Plutitoru ala de WC prezentat de @Daemonus era favoritul meu , pentru un timp .

Trecind timpul si vazind un vas de expansiune de la un BMW , care se pupa perfect pe idee, si are si indicator , mi-am schimbat favoritul .

Metoda britanica am abandonat-o , cred ca deshtele moldovenesti nu-s calibrate .

Metoda lui @cfantana , practicata de mine din vremuri stravechi a dus la unicul deznodamint posibil - am uitat sa pun busonul la vasu' de ex. si am mers cam circa aprox si ceva cine mai stie cite zile fara buson . La urmatoarea verificare am vazut ca merge nene si fara ... Imediat am apelat la rezerva - am sub capota ca rezerve un demaror , doua seturi de borne , un buson de vas de ex . ( aveam , acu din rezerva e pus in functie ) .

Asta ma duce la imediata conexiune - pe linga indicatoru' de nivel imi mai trebuie si un lindicator de presiune , care sa anunte cu surle si tobe lipsa de presiune in sistem ( furtun spart , radiator intepat , etc ) . Recent , un furtun spart la climatizare a pus pe chituci masina unui cunoscut , in doar 5 minute . Daca ar fi avut o avertizare in timpul functionarii , scapa ieftin ,cam de 250x muult mai ieftin .

L.E. Si vasul de Opel Omega e un candidat serios .

Editat de cos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare