zagalo Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Salut, Trebuie sa fac prima revizie de 1 an si nu stiu incotro sa apuc.un service de incredere ca am auzit numai probleme.masina a fost cumparata din austria la 370 km Cu stima, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Mergi la Tiriac Auto (dealer oficial LR) pe DN1 deoarece inca ai garantie la masina. http://www.premium.tiriacauto.ro/harta-reprezentante Vorbesc de prima locatie nu cea din Otopeni. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Si daca te duci la barbosu' la garantie neaparat buzunarul sa fie plin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Si daca te duci la barbosu' la garantie neaparat buzunarul sa fie plin. Mac, nu te supara, dar nu-ti inteleg interventia! Cunosti tu vreun alt service LR, de incredere si cu tarife mai mici? Daca da, chiar te rugam sa ni-l faci cunoscut si noua. (Sau ai impresia ca reteaua Renault-Nissan practica cumva preturi de dumping?) Atata vreme cat este vorba de mentinerea garantiei, oricare ar fi producatorul acaretului, este indicat sa cauti un service recunoscut de acel producator. Altfel, "economia" pe care o faci la manopera te poate costa insutit in cazul unei defectiuni ulterioare. In plus, intotdeauna o reprezentanta a producatorului este in posesia tuturor buletinelor informative, chiar inainte sa fie cunoscute de utilizatori sau media: nu crezi ca ar fi mai placut sa ajungi la o revizie si sa afli ca producatorul are o campanie de inlocuire a unei piese scumpe? Exemple se pot da destule... O seara buna! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 (editat) Re: Service de incredere Land Rover Reviziile se pot face si la alte service-uri nu numai cele de reprezantanta. Nu se pierde nicio garantie atata timp cat exista stampila service-ului respectiv (autorizat R.A.R) pe cartea de garantie, iar schimburile de fluide s-au efectuat la timp. Si dupa cate stiu avem chiar aici pe forum prin Ciolpani un atelier bun specializat in LR. Iar daca apare vreun buletin informativ este datoria lor sa anunte cumparatorul masinii prin scrisoare, prin email, prin telefon etc... Si hai sa-ti mai spun ceva. Un mecanic bun nu o sa lucreze niciodata in reprezentanta pe un salariu mizerabil. Eu unul am patit-o cu reprezentantele din Romania si nu doar o data. Ma duceam sa-mi repare ceva si-mi stricau altceva, incercau sa-mi schimbe tot felul de piese care nu erau defecte etc... Am avut masina noua cumparata, iar cand se ivea cate-o problema si nu reuseau sa o rezolve primeam de cele mai multe ori acelasi raspuns; "Toate fac asa domne". Dupa mine pas la reprezentante. Masina din semnatura am cumparat-o de la nemti cu doua revizii pe carte. A treia am facut-o la un atelier particular si m-a costat jumatate din cat imi cereau cei de la Nissan Romania (evident consumabilele le-am cumparat eu). Plus ca am asistat la schimbarea lor ceea ce a contat foarte mult. Nu m-a invitat nimeni sa stau la bar, sa beau o cafea si sa ma uit la un nenorocit de televizor cum se face revizia (oricum nu intelegeai prea mare lucru la acele televizoare deoarece camerele erau montate departe si nu aveau zoom). Si au fost multe cazuri nefericite la reprezentante: uneori spun ca-ti schimba filtrul de motorina si nu o fac sau filtrul de polen si iar nu o fac etc... Asa ca prefer sa-mi fac reviziile unde consider eu ca masina este pe maini bune si sa nu platesc dublu. Decat sa am o stampila de reprezantanta pe carte si pe urma sa plang, mai bine sa rad si sa fac pipi pe acea stampila Editat Iulie 22, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Asa ca prefer sa-mi fac reviziile unde consider eu ca masina este pe maini bune si sa nu platesc dublu. Decat sa am o stampila de reprezantanta pe carte si pe urma sa plang, mai bine sa rad si sa fac pipi pe acea stampila Este strict alegerea ta! Dar nu compara reteaua Badsi-Nissan-Renault cu reprezentantele Land Rover. De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, cam toate retelele de service sunt mai bune si mai corecte decat Badsi-Nissan-Renault (Si m-am lovit de mai multe, si cu masinile personale si cu cele de servici). Cat despre service-ul de la Ciolpani, tot respectul pentru ei! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 (editat) Re: Service de incredere Land Rover La barbosu' am patit-o cu un mondeo mk4. Masina cumparata noua. La zece luni si 13.000 am vandut-o ca sa scap de ea. Un episod tare urat din viata mea acele zece luni. Asta este si motivul care nu recomand reprezentantele. Toti pustii iesiti de pe bancile scolii fara nici un pic de experienta ajung acolo pe un salariu mizerabil si incearca sa repare masini. Si tot pe acest forum am citit de un LR ajuns in reprezentanta la efectuat schimburile de fluide.Cand a plecat de acolo s-a trezit omu' cu o piulita si un surubel in capul unui piston. Le; Un alt exemplu cam despre ce se intampla in reprezentante si nu la noi in Romania. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59725-Masina-mea-Range-Rover-Sport-SE-2-7-aut! In loc sa curete un amarat de EGR il pune pe om sa schimbe piesa cu totul. @ teddybear; Sunt foarte multe de spus dar te citez; Ramane alegerea fiecaruia. Editat Iulie 22, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zagalo Postat Iulie 23, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2012 Re: Service de incredere Land Rover cam de asta imi este si mie frica,daca ma duc sa schimb uleiul si filtrele sa le schimbe.un rrs trebuie sa mearga cam 24 mii km sau 1 an.la la reprezentanta in romania cica 1 an sau 15 mii km (mai mult praf etc) este adevarat dar il schimba?o adresa,un site pt service la ciolpani? daca merg cu masina 10 mii km ce se intampla cu uleiul dupa 1 an de zile? se strica? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Du-te cu masina la Premium si cauta-l pe Marius (MariusM pe forum,da-i pm). Masina fiind in garantie nu face prostia sa te duci cu ea la vre-un colt de strada ca s-ar putea sa te usture. Revizia se face la 26000 km daca are motorul de 3000 cmc. O revizie normala (ulei,filtre) costa 15-20 milioane (daca schimbi si filtrul de motorina) - la 26000 km nu mi se pare mult tinand seama de cat costa masina. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Am rugamintea ca cei care nu au sau nu au avut masini Land/Range Rover sa se abtina de la aprecieri privind service-uri dedicate LR. Iar cei care au avut probleme sau vor avea, sa mi se adreseze direct in orice problema. Service-ul din Bucuresti dedicat LR (acum mai nou sub sigla Tiriac Auto)-cel de pe DN 1 nu din Otopeni, este singurul in care se mai gasesc oameni care se pricep la aceste masini. La acesti oameni apeleaza toata reteaua natioanla LR de service. Nu stiu de alte marci si nici nu ma intereseaza. Va multumesc. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zagalo Postat Iulie 23, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Du-te cu masina la Premium si cauta-l pe Marius (MariusM pe forum,da-i pm). Masina fiind in garantie nu face prostia sa te duci cu ea la vre-un colt de strada ca s-ar putea sa te usture. Revizia se face la 26000 km daca are motorul de 3000 cmc. O revizie normala (ulei,filtre) costa 15-20 milioane (daca schimbi si filtrul de motorina) - la 26000 km nu mi se pare mult tinand seama de cat costa masina. pai nu vreau sa ma duc la colt de strada si sunt constient ca ma costa 20 mil o revizie, numai sa fie aia corecta. am 18 mii km acum si s-a dus anul,mi-a aparut in bord acum 3 saptamani ca trebuie sa ajung la service pt revizie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zagalo Postat Iulie 23, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Am rugamintea ca cei care nu au sau nu au avut masini Land/Range Rover sa se abtina de la aprecieri privind service-uri dedicate LR. Iar cei care au avut probleme sau vor avea, sa mi se adreseze direct in orice problema. Service-ul din Bucuresti dedicat LR (acum mai nou sub sigla Tiriac Auto)-cel de pe DN 1 nu din Otopeni, este singurul in care se mai gasesc oameni care se pricep la aceste masini. La acesti oameni apeleaza toata reteaua natioanla LR de service. Nu stiu de alte marci si nici nu ma intereseaza. Va multumesc. este vb cumva de cel dintre podul de centura si baneasa?cum vi de pe pod pe partea de mers?parca jaguar - land rover. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Iulie 23, 2012 Partajează Postat Iulie 23, 2012 Re: Service de incredere Land Rover este vb cumva de cel dintre podul de centura si baneasa?cum vi de pe pod pe partea de mers?parca jaguar - land rover. Exact ala. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 (editat) Re: Service de incredere Land Rover Am rugamintea ca cei care nu au sau nu au avut masini Land/Range Rover sa se abtina de la aprecieri privind service-uri dedicate LR. Iar cei care au avut probleme sau vor avea, sa mi se adreseze direct in orice problema. Service-ul din Bucuresti dedicat LR (acum mai nou sub sigla Tiriac Auto)-cel de pe DN 1 nu din Otopeni, este singurul in care se mai gasesc oameni care se pricep la aceste masini. La acesti oameni apeleaza toata reteaua natioanla LR de service. Nu stiu de alte marci si nici nu ma intereseaza. Va multumesc. Traim intr-o tara democrata si nimeni sau nimic nu are voie sa ingradeasca "libera exprimare". Opinia fiecaruia este binevenita chiar daca cateodata deranjeaza. Legea pumnului in gura a apus de acum 22 ani. Si ca sa fim ontopic recomand: http://www.landatelier.ro/service-auto-land-rover Toate cele bune! Editat Iulie 27, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Da,numai ca masina este in garantie (pe care o pierzi daca nu mergi unde trebuie). Nici unul dintre noi nu e ruda cu Tiriac. Normal ca fiecare are dreptul la exprimare libera (sa speram ca si pe viitor) numai ca in cazul de fata niste argumente nu sunt luate in seama. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 (editat) Re: Service de incredere Land Rover @sean70; Odata asa era cum spui tu. Dar acum reviziile se pot face la orice service auto atata timp cat service-ul respectiv este autorizat R.A.R. si primesti stampila pe cartea service. Nu are voie nici un dealer autorizat sa-ti scoata masina din garantie daca ai facut revizia la timp indiferent de service. Exista lege data si intrata in vigoare de anul trecut parca din iunie-iulie. Oricum dealeri romani ar face tot posibilul sa-ti scoata masina din garantie. Sa nu mai vorbim ca daca cumperi o masina noua din alta tara si ai probleme cu ea se stramba din nas cand incerci sa o repari la ei pe baza garantiei acordata de producator. Cu alte cuvinte: "Ai dat banii in alta parte si vii la noi cand ai necazuri cu ea". Afara in vest nu se intampla lucrurile acestea. Numai la noi ca suntem in continuare oameni indoctrinati cu metehne comuniste, suntem prosti, idioti si cretini. Citez vorba unui coleg de pe acest forum; "'Nici intr-o mie de ani nu va mai fi bine in tara asta". Sunt multe de discutat dar prefer sa ma opresc aici si sa pastram ideea topicului. Toate cele bune! Editat Iulie 27, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Re: Service de incredere Land Rover @sean70; Odata asa era cum spui tu. ............. Numai la noi ca suntem in continuare oameni indoctrinati cu metehne comuniste, suntem prosti, idioti si cretini. Citez vorba unui coleg de pe acest forum; "'Nici intr-o mie de ani nu va mai fi bine la noi". Toate cele bune! Hmmmm, nu ar fi mai bine ca fiecare sa vorbeasca in nume propriu si sa lase pluralul pe seama unroa ce au ceva reprezentativitate? In plus, s-ar parea ca avem de-a face cu un pesimist ce nu vede decat partea goala a paharului... PS: Boier MAC01, daca pui mana si citesti ceva doctrine din acelea de le infierezi , o sa constati ca ideile in sine nu erau rele dar ........ cu aplicarea in practica ...e mai greu. Astia d'acu nici macar doctrine in carti nu mai au ....... Revenind la topic. LR? Hmmm, daca ai scula noua si ceva bani pe card , recomand Premium Auto ( Jag + LR ...la Baneasa) tunningul 4x4 e insa numai unul "de montaj" . Pt chestia asta se gasesc si alte ateliere ce nu stau neaparat pe marca, gen TRACO, GTC etc, etc ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Don Luigi; Nu sunt pesimist deloc....dar din pacate asta este realitatea la noi in tara. Nu mai departe de doua zile va fi dovada a ceea ce am spus mai sus cand majoritatea vor vota impotriva demiterii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Cred ca faci unele confuzii. Orice service poate fi autorizat de RAR pentru orice marca de masina (taxe) si pentru orice tip de interventie asupra masinii (alte taxe) dar doar daca dispune de logistica necesara operatiunilor pe care intentioneaza sa le faca. Ca service-ul din coltul porumbului are autorizare RAR sa schimbe uleiul la un Land Rover e foarte adevarat dar nici un producator auto din lumea asta nu va schimba o piesa pe garantie daca intretinerea masinii respective nu s-a facut intr-un service dotat cu toata logistica (si documentatia originala) ceruta de normele lor interne. Reprezentantele sunt dotate obligatoriu cu tot ce trebuie pentru orice interventie asupra masinilor marcii si sunt agrementate de RAR pentru toate aceste interventii - ca dai si de oameni nepregatiti este altceva dar de obicei majoritatea stiu mai mult despre respectiva marca decat un geniu al mecanicii care isi baga cheia si ciocanul de la Trabant la Mig-29. Nici o reprezentanta serioasa nu stramba din nas daca masina e in garantie indiferent ca ai luat-o din Germania sau din Congo,vorbesc in cunostiinta de cauza (pentru Mercedes si BMW). Iar afirmatia ta ca "suntem incontinuare niste indoctrinati cu meteahna comunista, niste prosti, idioti si cretini" poate fi adevarata in destule situatii dar nu in speta asta. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 (editat) Re: Service de incredere Land Rover @sean GRESIT Conform legislatiei Ro/UE organismul suprem de certificare tehnica in RO este RAR-ul Atata timp cat el face auditarea anual ( se cheama supraveghere tehnica) si iti elibereaza pt marca/modelul respectiv autorizatie tehnica inseamna ca atelierul indeplineste conditiile de functionare si are tot ceea ce ii este necesar pt reparatia marcii respective. In mod practic , eu fac revizii in garantie pt masini Nissan, Renault , GAZ 4x4. "vizita" la reprezentanta este necesara numai atunci cand clientul reclama un defect de remediat in perioada de garantie. Reprezentanta = dealer autorizat, verifica stampilele de pe cartea service si online autorizarea service-ului ce a facut reviziile. Daca oamenii sunt ok, nu trebuie sa aibe obiectii. Daca nu ........... problem la garantie E un punct de cototura in acest business, in decursul anilor urmatori se va constata cum reprezentantele incep sa se "desumfle". Editat Iulie 27, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Re: Service de incredere Land Rover PS: Evident chix-uri se pot da peste tot, indiferent de ce marca este elevatorul, trusa de scule sau pistolul de umflat roti. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Don Luigi; Nu sunt pesimist deloc....dar din pacate asta este realitatea la noi in tara. Nu mai departe de doua zile va fi dovada a ceea ce am spus mai sus cand majoritatea vor vota impotriva demiterii. Acum un secol un destept a zis ca "totul e relativ" - realitatea e diferita pentru fiecare dintre noi,depinde la ce sistem de referinta te raportezi. On topic: cu masina in garantie e mai ieftin si mai sigur la reprezentanta,cand iese din garantie se poate discuta (in cazul LR optiunile sunt limitate). Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Hmmm, ar mai fi o nuanta de semnalat. E ceva diferenta intre REPREZENTANTA si DEALER AUTORIZAT. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Hai sa lamurim lucruri transant si punctual (doar in domeniul LR): - exista intr-adevar o directiva europeana cu aplicabilitate 01.07.2012 in care service-urile autorizate (de autoritatea din tara respectiva) sa execute reparatii la masinile de marca X si operatiunile de garantie, numai ca (va rog cititi tot) ele trebuie sa respecte specificatiile (piese, manopera, diagnoza, logistica, documentatie) impuse de producator (in speta reprezentantul producatorului in tara respectiva); - va rog sa cautati (multumesc Luigi pentru mingea ridicata la fileu) pe site-ul RAR cate service-uri sunt abilitate sa faca aceste operatiuni pentru marca LR/RR; - cele care sunt abilitate de producator (sau reprezentantul lor in Romania) sunt prezentate pe site-ul http://www.landrover.ro (site oficial detinut de producator oriunde in lume); - @mac01 nu vreau sa polemizez cu tine, linkul dat de tine nu merge, il cunosc pe Costin de la Ciolpani, stiu ce operatiuni face, nu pun pumnul in gura nimanui, vorbesc din experienta, noi posesorii de LR suntem alta comunitate decat la celelate marci, vorbim totusi de un RR productie 2011, nu ne batem joc de masina omului la care exista o lista enorma de verificari care se fac la fiecare revizie (se fac toate sau nu se fac este responsabilitatea service-ului) inclusiv cu aparatura din dotare (autorizata de producator) - incercam, noi cei de la LROCR, sa fim o interfata intre posesori si producator (sau reprezentantul producatorului in Romania) asa ca nu ne permitem sa dam sfaturi fara o prealabila cunostinta; - sa stii ca in service-ul din Baneasa am vazut masini din toata Europa la revizii sau reparatii, iar strambatutrile din nas nu cred ca au existat pentru revizia se plateste, iar decontarile pe garantie (intre producator si service) se fac on-line. Cam atat pe moment. Totusi ma intreb de ce ar trebui sa-ti dau tie atatea explicatii (retoric, nu trebuie sa-mi raspunzi). Multumesc. Marius Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Re: Service de incredere Land Rover Salutare. Cei de la Premium au fost O.K., cel putin in cazul meu. Dupa iesirea din garantie am inceput sa fac reviziile intr-un service pe care il cunosc de foarte multi ani si care este destul de aproape de casa. Ultima oara cand i-am vizitat pe cei de la Premium a fost cand am schimbat placutele de frana spate-frana de mana fiind electrica necesita o operatiune pe care cei la care fac serviceul nu o pot face. Important este sa iti poti pastra garantia. Bafta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate