dude Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Salut, Acum cateva zile am fost plecat in afara Bucurestiului cu masina si la intoarcere a inceput sa scoata un scartait ciudat. Am identificat problema la intinzatorul curelei care antreneaza A/C, acesta ramanand blocat intr-o pozitie fixa, deci cureaua abia se invartea si scartaia. Am demontat intinzatorul si am scos cureaua si am ajuns acasa. Am desfacut intinzatorul si arata ca in pozele atasate. Nu e nici un rulment in interior, deci nu prea imi e clar cum ar trebui sa se invarta. Am curatat fiecare piesa in parte, le-am asamblat si am montat intinzatorul la loc, dar comportamentul este acelasi - ramane blocat in loc sa se invarta. Intrebarea este care este principiul de functionare al acestui intinzator si cum al fac sa se invarta din nou? Multumesc anticipat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 24, 2012 Partajează Postat Iulie 24, 2012 Re: Problema intinzator A/C Y60 Din ce vad eu in poza 4, nu ai demontat tot ce se putea: In principiu, scotand inelul de siguranta, se poate depresa rulmentul din rola si inlocui. Daca nu ai sculele necesare, poti incerca cu o surubelnita ascutita sau cu o "sula" (unealta cizmarului) sa fortezi capacul de plastic sa vezi in ce stare sunt bilele si colivia rulmentului. Daca acea colivie este intreaga, intai degripezi bilele cu WD40 dupa care bagi vaselina si pui la loc capacul. Daca rulmentul nu are joc, ar trebui sa te mai tina o vreme. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dude Postat Iulie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2012 Re: Problema intinzator A/C Y60 Multumesc de sfat. Daca nu am vazut "bilutele" rulmentului mi-am inchipuit ca nu e rulment ci e o singura piesa. O sa depresez rulmentul si vad in ce stare e, eventual il inlocuiesc preventiv. Va tin la curent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dude Postat Iulie 25, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2012 Re: Problema intinzator A/C Y60 Am schimbat rulmentul si e totul ok acum. Intr-adevar era gripat rulmentul vechi. Codul/tipul rulmentului este 6203. Va multumesc mult de tot pentru sfaturi sin indurmari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate