deltabiturbo Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Re: Atentie in Bulgaria Treaba e clara: cu farurile aprinse e cel mai bine pt toata lumea din toate pdv. Si eu sunt adeptul si la concluzia asta au ajuns si mai marii EU, de cand cu legea respectiva. Si daca se iese din tzara, nu conteaza in ce directie, cel mai bine cu ele aprinse pt ca nu are nimeni cum sa stie fiecare tzara ce legi are (stiu o gramada de "baietzi de baietzi" ce si-au luat amenzi prin Ungaria, venind din Spania si mergand spre Rep. Moldova, ei fiind obisnuiti ca in Spania, fara lumini aprinse :))) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Iulie 30, 2012 Partajează Postat Iulie 30, 2012 Re: Atentie in Bulgaria Poti argumenta cu orice, dar nu ca sporesti consumul cu farurile aprinse. De aici cei care merg seara sau noaptea cu farurile stinse sau doar cu pozitiile pentru ca "ei vad". Daca e problema de consum, atunci sa mergem cu geamurile inchise, cu radio stins, fata ventilatie/climatizare, pe nemancate, fara roata de rezerva, fara truse si cu doar 5 litri in rezervor sa nu ingreunam masina, etc. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iulie 31, 2012 Partajează Postat Iulie 31, 2012 Re: Atentie in Bulgaria problema farurilor sau mai bine zis a luminilor in trafic este mai complexa,personal consider ca lumina de zi in localitate sau strazile care sunt pe la noi este o mega prostie,nu farurile tale sau ale altuia te salveaza ci atentia si responsabilitatea,pe autostrazi sunt de acord,acolo diferentele de viteza sunt altele si trebuie sa fi vizibil de la o distanta mult mai mare,dar in oras degeaba are el farurile aprinse daca iti apare in fata in 2m,faci ceva pe farurile lui ca oricum esti peste el. prefer sa aiba farurile stinse chiar si noaptea decat unii care au niste faruri xenon de balta sau mai stiu eu ce tipuri de becuri si faruri dereglate care pe mine nu doar odata ma facut sa trec pe linga aia cu coasa incat i-am simtit respiratie,nu pot dar tare m-as intoarce dupa ei si pur si simplu le-as sparge farurlie cu un ciocanel mic,nimic mai mult. astia sunt problema reala,nu ca unii nu aprind lumina ziua,ce sa iti spun,pina acum nu se mai aprindeau luminile ziua si nu e ca nu il vedeai pe unul ca sa ai acorzi prioritate,am dat subit in orbul gainilor de la o zi la alta. 1 Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SUPERDRAGOS Postat August 5, 2012 Partajează Postat August 5, 2012 (editat) Re: Atentie in Bulgaria La BG e obligatoriu faza scurta aprinsa din NOV pana in MAR,indiferent de vreme.In restul anului e recomandat. Si da,si eu sunt de acord cu faza scurta inafara orasului. PS-E culmea sa ai 4x4 si sa te sperii de 0.1 - 0.2 l %... Editat August 5, 2012 de SUPERDRAGOS 0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
atar Postat August 6, 2012 Partajează Postat August 6, 2012 Re: Atentie in Bulgaria Poate daca o sa existe cerere o sa apara si becuri economice auto :ha: Deja marii producatori auto din gama premium, in special BMW, au inceput sa foloseasca tehnologia LED si pentru faruri nu numai pentru lumini de zi si proiectoare. Mai mult, BMW a facut pasul inainte si a inceput cercetare catre iluminarea laser pentru faruri. Si asta nu din motivul ca e COOL sau ca dau bine la manelisti. In primul rand din motive de siguranta si consum. "Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat August 10, 2012 Partajează Postat August 10, 2012 Re: Atentie in Bulgaria Deja marii producatori auto din gama premium, in special BMW, au inceput sa foloseasca tehnologia LED si pentru faruri nu numai pentru lumini de zi si proiectoare. Mai mult, BMW a facut pasul inainte si a inceput cercetare catre iluminarea laser pentru faruri. Si asta nu din motivul ca e COOL sau ca dau bine la manelisti. In primul rand din motive de siguranta si consum. oricum o sa are neste farii de moare dusmani lor ce naibilea doar ei platesc grosul la bugetul de stat,impozite mari rau sa moara piranda Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Re: Atentie in Bulgaria Legea farurilor aprinse nu e chiar o idiotenie sau un motiv de a creste consumul masinilor respectiv taxele catre stat incluse in pretul combustibilului (ce aberatie sinistra...), ba chiar are o explicatie fiziologica aceasta fiind ca ochiul percepe/apreciaza mai bine/mai rapid distanta si chiar viteza de deplasare a unei surse luminoase(becul aprins). Acest "mai rapid" este de ordinul zecimilor de secunda care se dovedesc esentiale in conditiile deplasarii masinii cu viteze mai mari de 70-80-90km/h. Aceste zecimi de secunda acorda un timp "prelungit" pentru ca creierul sa ia decizia potrivita pentru situatia respectiva si sa o transmita mainilor, picioarelor care controleaza volanul, pedalele. Da, stiu, explicatia data este intr-un limbaj colocvial, nepretentios, dar important era sa se inteleaga mesajul. Faceti proba live ! Fiti atenti pe sosea la masinile din contrasens pe care le vedeti cu faruri aprinse si la cele cu farurile stinse si comparati in care din cazuri vi s-a parut ca apreciati mai bine distanta si viteza masinii respective ! Ganditi-va si la situatia destul de des intalnita : iesi in depasire, vezi o masina pe contrasens, apreciezi ca e o alta masina aflata tot in depasire, undeva mai in fata, si de fapt, masina aia VINE SPRE TINE, circuland din sens opus ! Dar daca respectiva masina ar fi avut pozitiile/farurile aprinse, ar fi avut si stopurile de pe spate aprinse si atunci era mai clar incotro se deplaseaza, nu credeti ? Sa mai adaugam si cea mai tampita ora, aia cand soarele e la apus sau la rasarit si lumina nu e suficienta pentru o vedere clara, dar suficienta cat sa faca farurile inutile pentru o iluminare adecvata ...? Sa mai luam in considerare ca daca avem NOI farurile aprinse, ne oferim NOUA o sansa in plus la viata prin faptul ca suntem mai vizibili pentru bizonii soselelor cu "permise de Pitesti" care intra in depasiri cand li se scoala si te trezesti cu ei in fata si tot ei dau flash-uri.....? Nu mai ganditi ca sunteti VOI suficient de experimentati, priceputi, atenti, corecti, ganditi-va ca "mama prostiei e vesnic gravida" si ca pe sosele aia decerebrati/oligofreni/tembeli sau smecheri/VIP/politicieni/loaze de politicieni sunt muuuult mai multi decat voi ! Da, asa e, in Germania nu exista legea asta.....dar iar ne comparam pe noi, soselele noastre, justitia noastra(care da "condamnari cu suspendare" pe banda rulanta....) cu Germania ?!?? Mai citisem si prostia cu imbogatirea vanzatorilor de becuri auto......penibil...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate