Naivatco Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 salut stimabililor, sunt fericitul posesor al unei vitare cabrio din 94, benzina, 1.6, 16 valve, injectie pe care am botezat-o Suzeta. :grin:pana aici toate bune, problema este ca de la o vreme Suzeta a inceput sa se cam incinga, ii fierbe apa in vas, ba chiar pufaie discret si prin capacul radiatorului.... evident, ca un tata grijuliu cu fiica lui am inceput sa caut una alta... am curatat radiatorul, unde evident am gasit o tona de mazga, am schimbat uleiul ca oricum il banuiam ca el imi face figuri.... ca in final sa constat ca elicea care imi raceste radiatorul este absolutamente moale.... nu ma intelegeti gresit... cureaua este intinsa pe fulie. stiu ca rigiditatea ei este data de un bimetal sau ceva de genul astfel incat la temperaturi scazute este moale, iar la temperaturi crescute devine rigida pentru a-si face treaba...... ei bine.... imi este imposibil sa cred ca un bimetal se poate defecta... a mai patit cineva asa ceva?...... inlocuirea piesei sa fie unica solutie? merge reparata?. domnilor, va multumesc anticipat pentru sfaturile pe care sunt sigur ca le voi primi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 Re: probleme racire Nimic nu e imposibil ( doar mai greu de crezut ) . Schimba viscocupla de la elice , si spera ca scapi doar cu atit . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Naivatco Postat August 2, 2012 Autor Partajează Postat August 2, 2012 Re: probleme racire viscocupla nu e piesa comuna cu elicea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 2, 2012 Partajează Postat August 2, 2012 Re: probleme racire Nu . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Naivatco Postat August 3, 2012 Autor Partajează Postat August 3, 2012 Re: probleme racire am scos vascocupla de pe masina... si am dezansamblat-o sa vad ce e cu ea... principiul de functionare e foarte simplu. arcul elicoidal la scaderea temperaturii deschide doua supape care pemit trecerea lichidului dintr-o in camera in alta, fapt care duce reducerea vitezei de rotatie a elicei...... bimetalul din care este facut arcul elicoidal nu are cum sa se strice oricum l-am verificat si functioneaza, problema este ca vascozitatea lichidului s-a modificat sigur din 96 pana in prezent..... ei bine... are cineva idee ce lichid intra in vascocupla?....e un ulei dupa aspect si analiza organoleptica:grin:.. recunosc... l-am gustat sa vad daca are si glicerina in el.... multumesc. apropos...... vascocupla de suzuka e o piesa greu de gasit... noua.. ca sh dai de ea... si incredibil de scumpa.... 448 de lei ..... nu ca as fi chitros, dar unele lucruri chiar nu-si merita banii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 3, 2012 Partajează Postat August 3, 2012 Re: probleme racire Uleiul din visco e siliconic , daca l-ai si gustat e de bine ... Se gaseste si separat , pentru reparatia viscocuplei . Daca esti chitros sau nu , tu stii . Nu gestionez eu banii nimanui , dar cred ca pretul ridicat e din cauza ca nu prea ai alternative ... Poti merge cu viscul blocat ( cel mai nerecomandat ) , inlocuit sh ( cu riscurile pe care le aduce o piesa sh ) , inlocuita cu electroventilator ( no comment ...) , sau pe varianta chitroasa ( si cea mai sigura , verificata , fara batai de cap ) . Cam la fel costa si la magaoaiele mari ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
anovac Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Re: probleme racire Salutare. cred ca sfatul meu vine tarziu :) Cel mai probabil ca viscocuplajul este ok, 50% la masinile vechi sunt radiatoarele sau termostatul. incearca sa scoti termostatul si sa mergi putin - mai fioros :). O posibilitate sa-ti dai seama ca radiatorul este infundat este sa masori cu un termometru prin infrarosu temperatura pe difierite portiuni dupa ce ai incalzit-o bine (mesurarea se face cu motorul oprit. Toate operatiunile sunt facute de mine ca posesor a 3 vitare, ssi din pacate la toate 3 am schimbat radiatoarele - ele fiind defecte. De la service dadeau vina pe garnitura de chiuloasa. Bafta. http://www.lowgearexplorers.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate