iulianul Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 De o vreme, cand virez, se aud zgomote, ca niste trosnituri in suspensie, am introdus unsoare intre arcuri...nimic. Samu are suspensie OME +5, bucse poli si cercei mai lungi. Am observat ca atunci cand virez, cerceii fata se misca stanga-dreapta, arcurile se misca transversal si de acolo ar proveni "trosnetele". Atasez mai jos doua filmari cu cerceii si deplasarea foilor de arc intre ele (se aude pietrisul sub roti, dar si zgomotul). Rog pe cei patiti si pe cunoscatori sa-mi dea un sfat, e normal asa, care ar fi problema si care este rezolvarea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Re: Zgomote in suspensie Samurai Parerea mea e ca asta se intampla de la bara stabilizatoare.... din ce vad eu masina este inaltata si probabil si acei 2 cercei de la bara stabilizatoare. Masina (sasiu) se deplaseaza fata de punte si asta numai datorita barii. Incearca sa filmezi acei 2 cercei in momentul cand faci stanga dreapta. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Re: Zgomote in suspensie Samurai Si la mine trosneste, dar la mine este din body-lift.Masina e plina de bucse din poliuretan.Mai ales cele dintre caroserie si sasiu. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
puiuC Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Re: Zgomote in suspensie Samurai Si samuraiul meu trosneste la viraj stanga dreapta ,si mai ales la mici denivelari, ti-as recomanda sa sudezi cercei intre ei (atasaz si o poza cum sunt la mine) pentru a evita miscarea lor stnga dreapta , poti da si bara stabilizatoare jos pentru a elimina eventualele zgomote aparute acolo dupa cum spunea si colegul @adi200100. :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Re: Zgomote in suspensie Samurai Si samuraiul meu trosneste la viraj stanga dreapta ,si mai ales la mici denivelari, ti-as recomanda sa sudezi cercei intre ei (atasaz si o poza cum sunt la mine) pentru a evita miscarea lor stnga dreapta , poti da si bara stabilizatoare jos pentru a elimina eventualele zgomote aparute acolo dupa cum spunea si colegul @adi200100. :cl eu nu am zis sa dea bara jos ....eu am incercat sa o dau jos si a aparut asa numitul fenomen "death wobble" ....eu avand arcurile springuite. Daca ai arcuri originale Calmini , Procomp .... poate nu mai face. Asa ca eu am avut de ales intre a renunta la bara si a pune panhard sau sa ramane cu bara si sa flexeze mai putin, alegand 2. Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deltabiturbo Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Re: Zgomote in suspensie Samurai Eu, de o saptamana, de cand am schimbat toate bucsele de arcuri si cercei din guma cu cele din poliuretan, patesc ceva asemanator, dar numai cand virez stanga, la virajul spre dreapta neauzindu-se deloc si indeosebi daca masina se afla usor in miscare (pe loc nu am probat). Am schimbat si bucsele de la bara stabilizatoare dar tot cu model din cauciuc. Cred sa fie de vina bucsele din poli care sunt mai dure si nu prea permit nicio miscare a arcului in raport cu bolturile de arc. Cele din guma permiteau si probabil de aceea nici nu faceau zgomot, dar acelea se uzeaza prea repede, tocmai din aceasta cauza. Eu initial, credeam ca am montat puntea fata putin deplasata spre spate si de vina fiind cardanul fata, neavand loc sa culiseze indeajuns (masina fiind in miscare), tinand cont ca nu am MRL pe fata, dar acum vad ca alta ar fi explicatia... Studiem problema in continuare.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat August 21, 2012 Autor Partajează Postat August 21, 2012 (editat) Re: Zgomote in suspensie Samurai Va mulţumesc tuturor pentru opinii. Am schimbat toate bucsele OME de la cercei cu bucşe Ashika, din cauciuc. Zgomotul a dispărut, iar comportamentul maşinii s-a schimbat în bine, direcţia e mai ferma şi suspensia parca un pic mai elastica. Drept urmare le voi schimba şi pe cele dinspre caroserie cu unele de cauciuc. Mă bucur ca am scăpat de zgomote, îmi tăia tot cheful să merg cu Sami, a început numai la viraj dreapta şi a ajuns să trosnească şi când mă mişcam în scaun. Am mai găsit un topic mai vechi, cu aceeaşi problemă şi a avut aceeaşi rezolvare: jos bucsele poli. @deltabiturbo, ce fel de bucşe ai pus la bara stabilizatoare? Poţi să-mi dai un cod? Mulţumesc. Editat August 21, 2012 de iulianul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deltabiturbo Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 (editat) Re: Zgomote in suspensie Samurai Va mulţumesc tuturor pentru opinii. Am schimbat toate bucsele OME de la cercei cu bucşe Ashika, din cauciuc. Zgomotul a dispărut, iar comportamentul maşinii s-a schimbat în bine, direcţia e mai ferma şi suspensia parca un pic mai elastica. Drept urmare le voi schimba şi pe cele dinspre caroserie cu unele de cauciuc. Mă bucur ca am scăpat de zgomote, îmi tăia tot cheful să merg cu Sami, a început numai la viraj dreapta şi a ajuns să trosnească şi când mă mişcam în scaun. Am mai găsit un topic mai vechi, cu aceeaşi problemă şi a avut aceeaşi rezolvare: jos bucsele poli. @deltabiturbo, ce fel de bucşe ai pus la bara stabilizatoare? Poţi să-mi dai un cod? Mulţumesc. Desigur: cod original suzuki 42412-84C00 2 bucati Ma bucur ca s-a rezolvat problema. Acum imi cam pare rau ca am pus de poli, luandu-ma dupa diversi cum ca ar fi mai bune. Or fi mai bune, clar, in conditii mai extreme, dar la "plimbareala normala" vad ca dau probleme de rigiditate, ceea ce nu prea e bine. As fi curios daca cu timpul se mai inmoaie... Iti cer si eu acelasi favor: da-mi detalii despre bucsele acelea Ashika (de unde le-ai luat si coduri, daca e cazul...) Editat August 22, 2012 de deltabiturbo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat August 22, 2012 Autor Partajează Postat August 22, 2012 Re: Zgomote in suspensie Samurai Citat din @Minitehnicus, mă înclin în fata cunoştinţelor lui: "bucse*mari gasesti la unix si bardi cu preturi intre 3 si 5 ron.originalele au codul 41331-62020, iar cele aftermarket GOM-811 si RU-811bucse*mici (de la*cercei) gasesti la magazine daewoo de la damas cu preturi intre 1 si 3 ron. originalele au codul 09305-13002, iar cele de damas 94583349. daca nu gasesti de damas iei aftermarket GOM-812 sau RU-812 de la unix/bardi cu 4-5 ron.iti mai trebuie niste*bucse*metalice care au codul 09180-12035 si dimensiunile (dxDxL) 12x16x64,5 mm. costa 14 ron pe comanda la unix/alpadrino/suzuki. sau le faci la un strungar cu 20-30 ron toate patru.suruburile care prind arcurile de sasiu au codul 09103-12048 si dimensiunile M12x1,25x90. pe original sunt cam scumpe dar se potrivesc perfect surub tendon matiz (sau tico), cod daewoo 94500889. sunt zincate si sunt gr.10. costa intre 2 si 4 ron.piulitele au codul 08310-00123, M12x1,25 si sunt identice cu cele de la u-bolturi. de la daewoo, piulita de la surub tendon matiz are codul 94515445 si costa 2 ron. pe original costa 2,5 ron." Referitor la bucsele poly, poate nu sunt aşa rele, poate am avut eu ghinion, sau atât le-a fost viaţa. Nu le poţi judeca după un singur caz. Şi până la urma, astea de cauciuc sunt...doi lei...la propriu, poţi oricând să le schimbi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Re: Zgomote in suspensie Samurai La captul universului in materie de bucse de suspensie sint eu in persoana - am in sistemul de suspensie articulatii sferice full metal ( rulmenti sferici ) . Au un joc mic spre foarte mic - nu de uzura , ci jocul functional corect tehnologic . Au fost o mare durere de cap la punerea in opera , totul fiind rezultatul unei munci destul de laborioase . Le voi schimba cit de curind . Am avut intentia de a le schimba din prima jumatate de ora . Trancane intr-un mare fel , aproape ca hodorogesc ( cind se combina sunetele de la mai multe ...e ca o balta de broaste ciborg ...) . Le inlocuiesc cu bucsele originale ( am Nissan , dar asta nu inseamna nimic in contextul discutiei actuale ) . Inainte de sistemul asta custom am avut suspensie pe foi , echipata pe bucse poli , pe care le-am inlocuit cu bucse de cauciuc , din aceleai motive ca cele expuse mai sus - rigide , zgomotoase , dupa ce a trecut iarna am observat ca umerii laterali de la bucsele poli erau cam disparuti , toate astea dupa doar 20-25k km . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Re: Zgomote in suspensie Samurai da-mi detalii despre bucsele acelea Ashika (de unde le-ai luat si coduri, daca e cazul...) despre butonul de search ti-a povestit cineva? citeste topicul "compatibilitati piese samurai" si o sa gasesti in el toate informatiile. bucsele de la sasiu aftermarket le cheama: gom-811 daca sunt facute de ashika si vandute de unix ru-811 daca sunt facute de japanparts si vandute de bardi bucsele de la cercei sunt gom-812 si ru-812 am folosit si ashika si japanparts, sunt facute de aceiasi chinezi, dar cele japanparts au tinut mai mult. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deltabiturbo Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Re: Zgomote in suspensie Samurai despre butonul de search ti-a povestit cineva? citeste topicul "compatibilitati piese samurai" si o sa gasesti in el toate informatiile. bucsele de la sasiu aftermarket le cheama: gom-811 daca sunt facute de ashika si vandute de unix ru-811 daca sunt facute de japanparts si vandute de bardi bucsele de la cercei sunt gom-812 si ru-812 am folosit si ashika si japanparts, sunt facute de aceiasi chinezi, dar cele japanparts au tinut mai mult. Merci frumos. O sa fiu mai atent data viitoare la capitolul search :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat August 23, 2012 Partajează Postat August 23, 2012 Re: Zgomote in suspensie Samurai pocnituri mai pot sa apara si de la balamalele usilor ,daca acestea au mic joc .mai ales la viraje. pocnitura se transmite in toata caroseria si ai impresia ca este in suspensie. suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate