Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitionare Primul Off Road

Vip 4x4

Postări Recomandate

Salutari tuturor impatimitilor 4x4.Am vazut ca este o boala care se ia si nu mai scapi de ea niciodata.:))

Vreau sa intru si eu in rindul posesorilor de Offroad si ma aflu in cautarea masinii ideale pentru mine.

Caut un Offroad disel motor de maxim 2500cm3 ar fi perfect sa aiba reductor.

Nu vreau sa fac off-road extrem ci doar sa ma pot deplasa cu ea la Pescuit/Vinatoare

Eu m-am orientat catre Mitsubishi pajero mk2 sau Land-rover Discovery 2 dar nu am nici cea mai vaga idee despre aacestea (fiabilitate,intretinere etc)

Bugetul meu se rezuma undeva la 5000 euro si anii de fabricatie pot varia intre 1996-2002

eventual imi puteti face si oferte daca aveti de vinzare poate fi inmatriculata si pe bulgaria(scuze daca sunt off topic)

Astept orice sfat despre acest tip de masina sau altele care credeti ca s-ar potrivi nevoilor mele.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat achizitionare Primul Off Road

1.Citeste toturialul despre "Cautarea avansata" de aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963

2.Dupa cuvintele-cheie "sfat achizitie", vei gasi multe topicuri pe aceasta tema, atat la Mitsubishi, cat si la Land Rover Discovery.

3.Poti pune un anunt la "Cumparari auto 4x4" unde sa primesti oferte.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Intre cele doua, ti-as recomanda Mitsubishi (fiabilitate, intretinere).

Altfel, poti cumpara orice masina 4x4, iar la a doua vei sti mai bine ce sa alegi... la a treia vei alege masina perfecta! :grin:

Succes!

Link spre comentariu

va multumesc frumos pt sfaturi

in italia caut de vreo 2 luni si nu prea sunt accesibile ca pretz...scumpe

in plus aici ne omoara asigurarile ,si ca sa cumpar de aici sa vin in tara sa o inmatriculez,ma costa mult ,drumul ,taxa,etc...

asa ca prefer deja inmatriculata pe romania sau bulgaria

ex eu la un bmw 320 disel din 2002 platesc 1720 euro pe an asigurare...

deci nu e rentabil cu atit mai mult ca jeepul v-a avea un motor mai mare

Link spre comentariu

Salut,

Ma numesc ALEX si sunt nou, doresc sa imi achizitionez o masina pentru vanatoare, pescuit si de ce nu pentru off-road.

M-am tot uitat pe internet si as vrea sa optez intre un Land Rover Discovery 97-99 sau Land Rover Discovery 2000-2002.

Ce parere aveti?Care este mai bun.

Sau aveti vreo recomandare pentru alte marci?

Va doresc o zi minunata si astept cateva pareri.

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
Evident, voi recomanda NISSAN PATROL

De ce patrol si nu pajero...si pe mine ma macina gandul...daca imi dai motive bune poate ma procopsesc si eu cu un patrol...merci

Intre cele doua, ti-as recomanda Mitsubishi (fiabilitate, intretinere).

Altfel, poti cumpara orice masina 4x4, iar la a doua vei sti mai bine ce sa alegi... la a treia vei alege masina perfecta! :grin:

Succes!

Am citit despre pajero din 98/99 ca ar avea cel mai bun ratio pt 4x4 ... Ca masina de off road extrem crezi ca e mai buna ca un patrol? Sau un samurai

Editat de atar
Link spre comentariu

Am citit despre pajero din 98/99 ca ar avea cel mai bun ratio pt 4x4 ... Ca masina de off road extrem crezi ca e mai buna ca un patrol? Sau un samurai

Rodeo ...cred ca omu nu cauta neaparat o masina pentru extrem....sa fim seriosi... Vip 4x4 dupa parerea mea isi cauta o masina 4x4 pe care sa se "bazeze" atunci cand iese in teren cu ea... (expeditii, intalniri ...etc)

Sfaturile sunt utile in achizitia unei masini, dar se impart intre "placerile" fiecaruia..

Mie unu imi place Mk3 , Y61 si Toyota LC 120

Link spre comentariu

Eu m-am referit la mk2 vs disco 2. Cât despre pajero vs patrol, eu zic că fac fix același lucru amândouă, cu plusuri şi minusuri fiecare, în funcție de situații specifice.

Ok...ma tot uit pe youtube si la catarat parca e mai eficient pajero...cat despre inamolit nu ma pasioneaza acolo cred ca e ghicitoare nu tine de caracaracteristicile masinii....in schimb pt.terenul accidentat si Dealuri trebuie un 4x4 care sa faca fata ....si tin sa balansez spre pajero de dupa 98.... Tu ai pajero si ma gandesc ca ai cunostinte(prieteni) cu patrol ....ce experiente ai avut

Rodeo ...cred ca omu nu cauta neaparat o masina pentru extrem....sa fim seriosi... Vip 4x4 dupa parerea mea isi cauta o masina 4x4 pe care sa se "bazeze" atunci cand iese in teren cu ea... (expeditii, intalniri ...etc)

Sfaturile sunt utile in achizitia unei masini, dar se impart intre "placerile" fiecaruia..

Mie unu imi place Mk3 , Y61 si Toyota LC 120

Eu intrebam pt mine ....:)

Editat de Astral
Link spre comentariu

Intre cele doua variante Mitsubishi Pajero sau Landrover, as opta pe Pajero (pur si simplu MADE IN JAPAN), daca comparam Toyota Land Cruiser Nissan Patrol cu Mitsubishi Pajero este exact diferenta intre otel si plumb! Eu personal caut masini aduse din Italia sau Spania care au mai putina s-au deloc rugina! Partea tehnica se repara, cancerul de rugina nu prea si este foarte costisitor! Stiu un pajero din 2001 motor 2.5tdi recent inmatriculat ( autoutilitara) adusa din Italia si arata foarte bine, vopsea originala fara rugina! Am vazuto personal! O poti vedea pe tocmai sau mercador pe Hunedoara ( una visiniu la 6500 neg) si are motorul de 2.5 si nu cel pacatos de 3.2 did!

Link spre comentariu

Am avut Pajero Mk2 SWB din `97, 2,5 td, manual, cu r/d lock și superselect, o putoare de mașină, mare consumatoare (16 - 17 în oraș, 10-12 la drum) cu anvelope AT 31x10.5x15, nefiabilă și foarte scumpă la întreținere, nu intru în detalii. Avantaje nu prea. Asta legat de suspensia față cu bascule. Socrul meu are Pajero Mk2 din `93 2,8 td fără r/d lock (îl las departe cu wrangler-ul) același gunoi, poate puțin mai economic și mai sprinten ... decât 2,5 td, dar tot o bălărie. Am văzut pe aici pe forum că le laudă lumea pe cele cu motor de 3.0 L, v6, benzină - eventual cu gpl. Eu nu mi-aș mai lua vreodată Pajero. Am prieteni și cunoștințe cu Patroale diferite modele Y60, Y61, (chiar și k160 - pre `90) care merg ca focul, SWB sau LWB, cu consumuri mai mici, foarte fiabile. După părerea mea, discuția fiabilitate/performanțe este și va fi întotdeauna Nissan vs Toyota ... Mitsubishi, cel puțin Pajero mk2 cu motorul de 2,5 td, e departe ... Submotorizat, greoi, mare consumator, pentru muncă puțină (bea mult și bea degeaba), foarte stricăcios pe multe părți ... iar Pajero Sport mi se pare o copie nereușită de Toyota 4 runner/Hilux Surf:ih.

Sfatul meu e să te mai gândești ... eu l-am luat ca prima mașină 4x4, pentru off-road, fără să întreb pe nimeni. De-abia am scăpat de ea. Următoarea a fost Jimny ... uimitor prin comportament și senzațiile pe care ți le dă, dar foarte mic la interior - m-a impresionat în mod plăcut. Apoi, am trecut la Jeep Wrangler YJ, care era mașina visurilor mele, încă din copilărie.

Toate cele bune!

• Like 1
All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

SS4 ...

Din cate stiu sistemul Super Select se gaseste pe Mitsubishi, este 4x4 permanent ce permite cuplarea/decuplarea 4x4 in mers pana in 60km/h nu ca la 4x4 nepermanent, cu masina stationata.

Cauta detalii la sectiunea Mitsubishi :be

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Din cate stiu sistemul Super Select se gaseste pe Mitsubishi, este 4x4 permanent ce permite cuplarea/decuplarea 4x4 in mers pana in 60km/h nu ca la 4x4 nepermanent, cu masina stationata.

Cauta detalii la sectiunea Mitsubishi :be

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Super_Select

SUper Select de pe Mitsubishi nu este 4x4 permanent....mergi mai mereu in 2H si ai mai multe optiuni de cuplare 4x4! Fata de alte modele CRED ca are 4x4H cu diff central neblocat..adica sa mergi si pe asfalt 4x4 permanent!

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Nu este 4x4permanent are 2h ,4h, 4hlc, 4llc ...acum intrebarea: este cineva care le-a folosit si poate sa imi zica daca avand sistemul ast e mai cu motz si iese in evidenta si din ori ce incurcatura? ....stiu ca dupa ce au introdus sistemul in 98 au castigat dacarul ani la rand...nu stiu de un sistem asemanator la alte 4x4 ...si asta ma face sa inclin balanta catre pajero...cat despre patrol nu zic ca nu e rezistent dar urca la fel de bine dealul?

ceva commenturi la video?

SUper Select de pe Mitsubishi nu este 4x4 permanent....mergi mai mereu in 2H si ai mai multe optiuni de cuplare 4x4! Fata de alte modele CRED ca are 4x4H cu diff central neblocat..adica sa mergi si pe asfalt 4x4 permanent!

asa e, acolo e diferenta are 4 obtiuni de 4x4 si asta vreoiam sa stiu daca cineva a simtit diferenta si poate sa spuna ca e cea ce trrbuie sa urci pe verticala :pl1:ha1

de ce utrca pajero mai sus?

Editat de atar
Link spre comentariu

Pentru că e miezu`. Normal că e mai bun Mitsubishi Pajero, nu-i mai asculta pe colegii ăștia cu Patroale și altele, că e clar, ei sunt pur și simplu invidioși că nu au SS4. Și că ale lor n-au câștigat ”dacarul“ ... și au rămas cu ”carul“. Oricum e cert, cele mai multe ”obțiuni“ le are Pajero :ha:. Tu stai în Atlanta, Georgia sau ai scris așa, la derută?

Toate cele bune!:h5

Link spre comentariu

Rodeo@ : ce are Pajero in plus pe maneta de 4x4 nu are cum sa te scoata din incurcatura mai usor deoarece in "teren" mergi doar pe 4x4L si nu cred ca urcand la deal te apuci la schimbat pe acolo...ca poate urca mai sus! :hl

Si da sunt cazuri cand Pajero urca sau trece mai usor ;) .....astea sunt doar cazuri izolate! :grin:

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

Rodeo@ : ce are Pajero in plus pe maneta de 4x4 nu are cum sa te scoata din incurcatura mai usor deoarece in "teren" mergi doar pe 4x4L si nu cred ca urcand la deal te apuci la schimbat pe acolo...ca poate urca mai sus! :hl

Si da sunt cazuri cand Pajero urca sau trece mai usor ;) .....astea sunt doar cazuri izolate! :grin:

stiu ca are de-a face cu ratio la diferential... nu sunt decis ce merita efortul si timpul : un samurai,pajero sau patrol ?

asta dpdv tehnic si performanta

Editat de Astral
Link spre comentariu

stiu ca are de-a face cu ratio la diferential... nu sunt decis ce merita efortul si timpul : un samurai,pajero sau patrol ?

asta dpdv tehnic si performanta

Dacă ai bani pentru achiziție și impozite - categoric Patrol. Sunt tancuri, de la Y60 încoace inclusiv, sunt cu suspensie pe arcuri elicoidale, foarte capabile, foarte fiabile. Tehnic - sunt undeva în vârf.

Pajero - se apropie de Patrol (Y60) ca preț de achiziție (vorbim aici de mk2), departe de Patrol ca și fiabilitate, performanțe modeste. Tehnic - varianta de compromis.

Samurai - ieftin la achiziție, fiabil din cale afară, motor mic = taxe mici, foarte capabil, mecanică simplă, mai rigid ca suspensie decât celelalte, pentru că e suspensie cu arcuri foi (mișto de tot samuraiul cu suspensie pe elicoidale, dar cam rar). Tabla subțire și prost tratată, ruginesc ușor. Lipsa spațiului este singurul impediment, pentru unii. Tototdată dimensiunile și greutatea reduse (aproape de atv), îl ajută să intre sau să treacă pe unde Patrolul sau Pajero pot spune "pas". Mai nou și mai modern, există Jimny care duce mai departe ștafeta.

Toate se pot modifica în așa fel încât să te poți urca cu ele pe tei belit, dar asta e altă discuție. Bani să ai și să ți-o cumperi ... și mai vorbim.

Toate cele bune!

Link spre comentariu

Pajero - se apropie de Patrol (Y60) ca preț de achiziție (vorbim aici de mk2), departe de Patrol ca și fiabilitate, performanțe modeste. Tehnic - varianta de compromis. Tototdată dimensiunile și greutatea reduse (aproape de atv), îl ajută să intre sau să treacă pe unde Patrolul sau Pajero pot spune "pas". Mai nou și mai modern, există Jimny care duce mai departe ștafeta.

Din ce am vazut din ce am citit si din ce spun altii cred ca un y61 ar face treaba buna asta dpdv tehnic si confort... Suzuki dragul de el cred ca urca si face minuni dar cu o inima mica si roti mari mi-e sa nu faca atac de cord. Acum ca am lamurit asta intrebarea urmatoare e SWB sau LWB. Din ce am citit nu e cu mult mai spatioasa un SWB ca un jimny, nu am stat nici untr-un patrol si nici intr-un jimny ca sa pot sa ma pronunt. eu am 2m si cu spatial la picioare stau cam prost.

Link spre comentariu

Pajero - se apropie de Patrol (Y60) ca preț de achiziție (vorbim aici de mk2), departe de Patrol ca și fiabilitate, performanțe modeste. Tehnic - varianta de compromis. Tototdată dimensiunile și greutatea reduse (aproape de atv), îl ajută să intre sau să treacă pe unde Patrolul sau Pajero pot spune "pas". Mai nou și mai modern, există Jimny care duce mai departe ștafeta.

Din ce am vazut din ce am citit si din ce spun altii cred ca un y61 ar face treaba buna asta dpdv tehnic si confort... Suzuki dragul de el cred ca urca si face minuni dar cu o inima mica si roti mari mi-e sa nu faca atac de cord. Acum ca am lamurit asta intrebarea urmatoare e SWB sau LWB. Din ce am citit nu e cu mult mai spatioasa un SWB ca un jimny, nu am stat nici untr-un patrol si nici intr-un jimny ca sa pot sa ma pronunt. eu am 2m si cu spatial la picioare stau cam prost.

Daca ai 2m sigur ai sa stai comfortabil in Jimny :grin:

SWB sau LWB este acelasi lucru ca si cu alte intrebari din/despre offroad: depinde ce vrei sa faci cu ea!!!

Eu unul prefer LWB...imi place mai mult dar nu as spune nu la un SWB! Este hiper discutata povestea LWB vs SWB!

Bafta

Link spre comentariu

Dacă ești TIPUL FAMILIST ia LWB, o să ai spațiu suficient, poate chiar prea mult(zic eu), iar dacă faci doar ieșiri în teren (a se înțelege offroad) e foarte bun SWB.

Apropo, la ce motorizări te-ai gândit?

Link spre comentariu

toyota: ori LC, ori 4runner. ieftine, fiabile, confortabile. iar 4runnerul nu este nici scump.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Dacă ești TIPUL FAMILIST ia LWB, o să ai spațiu suficient, poate chiar prea mult(zic eu), iar dacă faci doar ieșiri în teren (a se înțelege offroad) e foarte bun SWB.

Apropo, la ce motorizări te-ai gândit?

2.8 L RD28ETi diesel.Sincer sa iti spun parerea mea proprie si personala e ca SUV-urile au treaba cu terenul accidentat VAN-urile pt. familie si masinile mici de mers prin oras si pe sosele. Asa vad eu lucrurile, eu unde voi sta am mult munte si vreu sa fac multe iesiri, nu stiu cat de mult ma-ar incurca LWB si cat de folositor mi-ar fi SWB asta cand e vb de urcat in idea ca stiu ca pot ramane suspendat

Link spre comentariu

Gata te ai hotarat ..2.8 LWB/SWB !!! Lungimea o hotarasti pe parcurs :grin:

Suspendat ramai doar daca ai unde si chiar vrei sa o pui pe burta.... :wink:

Link spre comentariu

Esti in romania sau in state? daca esti in state, nici nu cred ca trebuie sa te gindesti la un patrol, doar daca nu doresti sa iesi in evidenta. in plus cred ca vei iesi mai ieftin daca iti aduci masina pe vapor decit daca ti-o vei cumpara de aici. asta este parerea mea.

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare