Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

td4 - curatare turbina

jimrux

Postări Recomandate

buna seara dragi colegi de forum.

O noua problema a aparut in functionarea motorului td4 de la freelanderul meu si anume la accelerare undeva intre 2500 si 3000 de ture ( indiferent de treapta in care se afla) se plafoneaza pentru cateva secunde .

Am observat ca timpul de plafonare este mai lung in treptele inferioare si mai scurtin cele superioare, in treapta a-5-a plafonarea dureaza o secunda. Dupa aceste secunde de masina scoate un fum negru si are un comportament normal daca se continua accelerarea.

deci problema este undeva la 2500-3000 de ture.

Am curatat traseul de aer pana la turbina si situatia parca s-a inbunatatit, iar acum as vrea sa curat turbina.

pentru asta va intreb cum pot da jos turbina si in ce consta curatarea ei ?

bineinteles ca daca cineva a avut aceeasi problema ca a mea si stie rezolvarea ii sunt dator cu o bere rece:x.

multumesc anticipat

• Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: td4 - curatare turbina

1. in primul rand schimba filtrul de motorina... daca esti hotarat poti sa scoti si pompa de inalta sa o cureti

2. bag-o pe tester inainte sa te apuci sa desfaci turbina ca daca e de la turbo tre sa ai ceva eroare stocata

3. din citite stiu ca cel mai comun e acel "vacuum controll module" care eu nu stiu pe unde este in Td4... daca testerul iti da ceva eroare la "variable nozzle..... " atunci asta e.

Vacuum Control Module

The Vacuum control module is used by the ECM to control the Variable Nozzle Turbine (VNT) within the turbocharger unit. The variable nozzle turbine improves turbine boost pressure by opening and closing internal vanes. The system uses signals from the boost pressure sensor, road speed signal and engine load to calculate a 'setpoint' boost pressure from an internal software 'map'. This in turn provides an angle for the vanes to be set to (between open and closed) to vary the boost pressure.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Acum vreo 10 luni am schimbat filtrul de motorina , filtrul epurator, filtrul de aer, am facut schimbul de ulei si am schimbat si debitmetrul deoarece dadea o eroare la tester.

Am reusit ieri sa ajung si la service pentru o testare pe calculator si singura eroare a fost cea de mass air flow. povestindu-i mecanicului ca am schimbat acum 10 luni acest debitmetru imi sugereaza sa verific firele de la debitmetru pana la ecm. Odata ajuns acasa "sun" cele 5 fire si constat ca toate au continuitate. Pun totul la loc si las mufa de la debitmetru scoasa dupa care plec intr-o tura cu masina constatand ca masina merge bine fara sa mai aiba nici un fel de problema.

Nici nu stiu ce sa fac - cumpar alt senzor " ieftin " care sa tina tot atat de putin sau unul original care din cate am inteles este de 3 ori mai scump si sa am surpriza sa se strice la fel de repede?

Link spre comentariu

Acum vreo 10 luni am schimbat filtrul de motorina , filtrul epurator, filtrul de aer, am facut schimbul de ulei si am schimbat si debitmetrul deoarece dadea o eroare la tester.

Am reusit ieri sa ajung si la service pentru o testare pe calculator si singura eroare a fost cea de mass air flow. povestindu-i mecanicului ca am schimbat acum 10 luni acest debitmetru imi sugereaza sa verific firele de la debitmetru pana la ecm. Odata ajuns acasa "sun" cele 5 fire si constat ca toate au continuitate. Pun totul la loc si las mufa de la debitmetru scoasa dupa care plec intr-o tura cu masina constatand ca masina merge bine fara sa mai aiba nici un fel de problema.

Nici nu stiu ce sa fac - cumpar alt senzor " ieftin " care sa tina tot atat de putin sau unul original care din cate am inteles este de 3 ori mai scump si sa am surpriza sa se strice la fel de repede?

Daca citeai un pic inainte sa pui intrebarea, ai fi gasit topicul asta:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64668-Freelanderul-si-debitmetrul&p=816384#post816384

sau asta:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?64146-FarmLander!-Diverse-probleme-pe-diverse-Freelandere/page12, postul 117 unde userul @DKW descrie exact dilema ta si modul de rezolvare. O zi buna.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Primu topic indicat il citisem deja. Problema s-a rezolvat prin schimbarea debitmetrului cu unul original, intre timp am curatat si Boost pressure sensor in urma celor citite aici http://www.landyzone.co.uk/lz/f9/freelander-td4-lack-power-71139-5.html.

Revin totusi asupra intrebarii legate de turbina : cum o pot da jos si in ce consta curatarea ei ?

Cu respect.

Link spre comentariu

Valva EGR ai curatat-o? In legatura cu turbina, pentru inceput scoate masina la un drum lung pe autostrada si da-i putina talpa (120-130 km/h) si vezi dupa cum se comporta.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Revin totusi asupra intrebarii legate de turbina : cum o pot da jos si in ce consta curatarea ei ?

Pentru a ajunge la turbina trebuie sa o ridici pe elevator, ea este plasata in partea din spate a motorului, deasupra IRD-ului. Trebuie dat si scutul jos pentru un acces mai lejer. Ti-as recomanda s-o faci intr-un service, totusi. Strict pentru motor poti apela si la un service dedicat BMW.

Si pina sa ajungi la turbina, verifica furtunele de la intercooler.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare