Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

probleme transmisie Land Rover defender 130

Mircea4x4

Postări Recomandate

probleme transmisie Land Rover defender 130

Buna ziua,

Am achizitionat un Land Rover defender 130 pick-up, 2008, 2,4 diezel, 105000 km si am o prblema la transmisie.

La schimbarea vitezelor de la mic la mare se aude o bataie in zona de transmisie atunci cand nu-i lasat de tot ambreiajul si accelerez foarte putin ca trecerea de la o viteza inferioara la una superioara sa fie confortabila. Nu se aude aceasta bataie deloc, daca las de tot ambreiajul si apoi accelerez.

De asemenea pot sa evidentiez aceasta bataie dar mult mult mai usoara, care ar parea aproape de normal cand masina ruleaza intr-o viteza si trec brusc de la frana de motor la acceleratie si invers.

Sunt la nivel de constatare, nu am desfacut nimic , initial am crezut ca este o problema de diferential vazand un joc destul de marea la cardan, fara probleme la cruci cardan, acum ma indrept mai mult spre zona de cutie de transfer, cutie de viteza sau mai putin ambreiaj, dupa ce am ridicat masina si am schimbat vitezele de la mic la mare.

Fiind sub masina constat ca bataia se aude in acea zona.

Daca cineva a intampinat o astfel de problema sau poate sa-mi dea informatii in acest sens ii raman dator.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: probleme transmisie Land Rover defender 130

Fiind vorba de aceeasi problema, dar careia inca nu i s-a gasit sursa, cele doua topicuri ti le-am unit in cel de fata.

Daca mai apar noutati legate de acele "zgomote" si care au legatura cu topicul de fata, te rog sa le postezi pe acest topic si nu sa deschizi altul nou pentru ca discutia sa aiba o continuitate.

Multumesc pentru intelegere !

Link spre comentariu

"Nu se aude aceasta bataie deloc, daca las de tot ambreiajul si apoi accelerez."

Si de ce nu faci asa tot timpul? Mie asa mi se pare normal.

Incearca sa faci o comparatie mergand si cu alt Defender sa vezi diferentele.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Un pic de ' bataie " e normal la orice defender cu cateva km la bord , usura se acentuaze mai mult daca masina merge mai mult pe asfalt , sau daca se foloseste mereu blocant la diferential central .

De obicei punctul cel mai slab sunt planetare sau flanje de la roti , chiar daca bataie o auzi mai tare la diferential central.

Defender 90 TD5
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am desfacut puntile fata, spate si pare sa fie in zona de normal, mai putin ce precizai legat de planetare si flansele de la roti. Aici am o uzura mare ce se vede atat pe caneluri planetara cat si la flansa pe ambele parti dar numai pe puntea spate. In rest uzurile sunt mici, normale la 105.000 km. Acum daca sunt desfacute as vrea sa inlocuiesc chitul de rulmenti atat pe fata cat si pe spate, pe rulmenti se vad foarte usoare modificari ale suprafetei si la un rulment unde a juns si apa si culoarea rolelor este usor rosiatica, rulmentii conici de pivoti la sfere fata nu par sa nu aiba deloc probleme dar daca tot ii desfacut parca ias inlocui. Binenteles as pune simeringuri noi peste tot la planetare si sfere.

Mai am probleme la un disc de frana care probabil candva s-a ajuns fier pe fier si placutele care sunt in jur de 75% in general, la acel disc este chiar sub 50% . As schimba si discurile si as pune pe spate si placute noi. O alta varianta ar fi cred eu ca se poate de rectificat discul si doar placute noi. Asta ar fi pe moment de facut nu-i putin.

Mi-ar fi de mare ajutor informatii tehnice, pareri si cel mai de important sursa economica de piese

Link spre comentariu

Am desfacut puntile fata, spate si pare sa fie in zona de normal, mai putin ce precizai legat de planetare si flansele de la roti. Aici am o uzura mare ce se vede atat pe caneluri planetara cat si la flansa pe ambele parti dar numai pe puntea spate. In rest uzurile sunt mici, normale la 105.000 km. Acum daca sunt desfacute as vrea sa inlocuiesc chitul de rulmenti atat pe fata cat si pe spate, pe rulmenti se vad foarte usoare modificari ale suprafetei si la un rulment unde a juns si apa si culoarea rolelor este usor rosiatica, rulmentii conici de pivoti la sfere fata nu par sa nu aiba deloc probleme dar daca tot ii desfacut parca ias inlocui. Binenteles as pune simeringuri noi peste tot la planetare si sfere.

Mai am probleme la un disc de frana care probabil candva s-a ajuns fier pe fier si placutele care sunt in jur de 75% in general, la acel disc este chiar sub 50% . As schimba si discurile si as pune pe spate si placute noi. O alta varianta ar fi cred eu ca se poate de rectificat discul si doar placute noi. Asta ar fi pe moment de facut nu-i putin.

Mi-ar fi de mare ajutor informatii tehnice, pareri si cel mai de important sursa economica de piese

E bine ca vrei sa inlocuiesti tot ce ti se pare "suspect" pe acolo, costurile (ma refer la piese), nu sunt astronomice si piesa noua e piesa noua, orice s-ar zice! Daca nu te descurci sa-ti afli singur codurile pieselor ( cu ajutorul unui Microcat), cel mai bine ar fi sa iei legatura cu LandAtelier (are baner aici pe forum) si, pe baza VIN-ului masinii iti aduc tot ceea ce ai nevoie.

Spor la treaba!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Discuri spate pentru 130 si set placute noi am schimbat acum trei saptamani si m-au costat 430 lei. Personal nu cred ca e o solutie sa rectifici discurile de frana. Daca ai mers fier pe fier sunt aprope sigur ca va trebui sa inlocuiesti si garniturile la cilindri-etrieri. Un set m-a costa 12 lei (pentru o roata).

Link spre comentariu

salut

cel mai probabil ai 2 probleme uzura mare la priza directa cea care iasa din cutia de viteza si intra in cutia de transfer si uzura la pinionul din cutia de transfer pe care intra priza directa.

este foarte simplu sa depistezi aceasta problema

in spatele cutiei de transfer ai un capac de vizitare rotund care l dai afara si poti scoate pinionul din cutia de transfer cu ambele cutii pe neutru

in mod normal ceea ce ai descris tu poate sa apara doar din aceasta problema.

bafta si spor la treaba

range rover classic

range rover vogue l322 4.4 v8

Nissan skyline R33 GTR :banana

Link spre comentariu

Discuri spate pentru 130 si set placute noi am schimbat acum trei saptamani si m-au costat 430 lei. Personal nu cred ca e o solutie sa rectifici discurile de frana. Daca ai mers fier pe fier sunt aprope sigur ca va trebui sa inlocuiesti si garniturile la cilindri-etrieri. Un set m-a costa 12 lei (pentru o roata).

Mersi de raspuns, am si comandat discurilr si setul de reparatie pt.etriere inclusiv cilindrii, discurile de frana le-am comandat gresit si inclusiv axele planetare asa ca am de vanzare cate un set din fiecare , o sa le pun pt. ca trebuia sa se tina cont de o informatie legata de serie sas.

Link spre comentariu

salut

cel mai probabil ai 2 probleme uzura mare la priza directa cea care iasa din cutia de viteza si intra in cutia de transfer si uzura la pinionul din cutia de transfer pe care intra priza directa.

este foarte simplu sa depistezi aceasta problema

in spatele cutiei de transfer ai un capac de vizitare rotund care l dai afara si poti scoate pinionul din cutia de transfer cu ambele cutii pe neutru

in mod normal ceea ce ai descris tu poate sa apara doar din aceasta problema.

bafta si spor la treaba

mersi de raspuns, am verificat acel joc in cutia de transfer si nu-l avea mai mult decat normal, apoi am desfacut puntile. Diferentiele ok, problema a fost decoperita jocul intre axele planetare din spate si flasa de la roti unde nuturile de pe ele erau cu o uzura mare, 40% Le-am comandat si le schimb. Sa speram ca se rezolva problema. O sa dau de veste

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare