toeds Postat Septembrie 8, 2012 Partajează Postat Septembrie 8, 2012 incep cu o intrebare... windows 7 si 8 are aplicatie contra programelor ....de la prieteni? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Re: sa vb de net Windows 8 se pare ca e deja dovedit ca face colectare de informatii despre softurile instalate. Eu nu sunt convins nici de celelalte, dar de alea nu s-a prea zvonit. Pe de alta parte e posibil ca Facebook sa fie mult mai spion, iar dispozitivele Android sau iOS dezvaluie asa de multe despre noi incat incep sa cred ca Teoria Conspiratiei a lui Mel Gibson e mic copil. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: sa vb de net ... dispozitivele Android sau iOS dezvaluie asa de multe despre noi incat incep sa cred ca Teoria Conspiratiei a lui Mel Gibson e mic copil. Salut, da-ne te rog mai multe detalii, ca sa stim de unde am putea incepe sa sapam, ca sa incercam sa mai inchidem robinetul de scurgeri Merci! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: sa vb de net Imposibil de inchis robinetul atata timp cat ai telefonul la tine (sau cu acumulatorul montat). E prea mult de scris, dar cine are timp si rabdare sa se intereseze ce se poate face cu Avast Mobile, optiunea Anti-Theft (un simplu antivirus). E de necrezut. Spre exemplu, daca il instalei pe telefonul copilului sau SOTIEI, poti trimite comanda catre acel telefon sa te sune. Telefonul va initia apelul catre numarul pe care il doresti si se va comporta ca un microfon. Apelul nu va aparea in nici un log al telefonului si acesta aparent va va ramane in stand-by (deci poti sa te joci la el, sa faci poze sa navighezi, sa suni etc fara sa-ti dai seama ca esti ascultat) Cum vi se pare chestia asta? Si o aplicatie free. Deci...daca omul de rand poate face asa ceva, iti imaginezi la 'nivel inalt ce se poate face?' "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 (editat) Re: sa vb de net Pai sa luam sculele Android, ca de asta am: daca instalezi o aplicatie, iti spune direct ce permisiuni isi aroga. Astea sunt cele oficiale, de cele ascunse nu discut. Telefonul Android iti poate trimite locatia la Facebook, iti poate posta automat pe Facebook, Photobucket sau Picasa/Google+ pozele pe care le faci, exista aplicatia de localizare care, sub pretextul Augmented Reality iti preia locatia ca sa iti afiseze reclame si locuri de interes in zona ta. Ia aplicatia eMag, care iti pastreaza un cache al produselor vizitate si iti trimite e-mailuri reclama personalizate dupa obiceiurile tale de achizite(valabil si cand vizitezi site-ul). Este un scandal dovedit ca Iphonurile au avut pentru o vreme un log complet al locatiilor si traseelor utilizatorilor, pe care le si transmiteau catre firma mama. Atata timp cat conexiunea la internet e permanenta sau foarte deasa, ce control ai asupra informatiilor care ajung la producatorii aplicatiilor? Cand dai bani pe aplicatii, mai poti sa te superi, dar marea de aplicatii gratuite de pe Androide crezi ca e total fara costuri? Pana la urma important nu e sa nu plece informatii de la tine, ca asta e o chestie greu de controlat, ci, pe cat posibil, sa ai idee ce informatii sunt facute publice, ca sa stii de ce sa te feresti. Am instalat un compas pe tableta: a vrut acces la adresa de mail, la data nasterii... Pentru ce mama naibii? Aplicatia Facebook a vrut acces la GPS. La ce? Daca nu ii dai acces, oricum culege locatia aproximativa din localizarea pe baza celulei GSM in raza careia esti. Ca sa iti dai seama cat de multa informatie scapa, e suficient sa arunci o privire la sectiunea de setari aplicatii a Facebook. O sa te crucesti cat de des dai OK fara sa te gandesti la urmari cand instalezi o aplicatie noua. Editat Septembrie 18, 2012 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 (editat) Re: sa vb de net fix de-asta mi-am bagat picioarele in Androizii lor, si am renuntat la smartphone. Sonim-ul are un soft atat de prost, ca sunt sigur ca le este imposibil si lor sa faca ceva cu el :ha: am observat la Android 4.x.x ca iti permite sa dai disable la o aplicatie (Facebook am verificat eu) ceea ce inainte la 2.x.x nu exista, decat un "force stop", dar chiar si asa nu am incredere in el. mai ales ca Google este cunoscut ca un "big brother" dupa scandalul copierii de continut din calculatoarele conectate prin wireless pe unde treceau ei cu masinile pt "street view". Google deja abereaza si in alte directii, urmarind sa manipuleze continutul web prin "politicile" lor. fiind atat de "prezenti" pe web si oferind atatea "servicii" de care sa ai "nevoie", isi permit sa puna conditii de multe ori aberante. mai grav este ca nu ai cu cine discuta de la ei ca sa lamuresti o chestiune, ci te trimit la "centrul" lor "de ajutor" care nu te ajuta deloc, de fapt... in concluzie, in ziua de azi e bine sa stai cat mai departe de "tehnologie". cei care cred ca nu are cum sa te afecteze ca cineva te "asculta" la toate "prostiile" pe care le vorbesti la telefon, si ca nu intereseaza pe nimeni persoana ta pt ca nu esti "important" se inseala grav. toate informatiile culese de sistem si prelucrate apoi cu grija, ajuta sistemul sa-ti comunice "ordinele" in forma in care tu ca individ le accpeti fara sa comentezi, si apoi te miri "ca nu mai este ca altadata"... accepti scumpiri aberante ale preturilor, accepti nonvaloarea in viata publica, accepti impozitarea fara masura, hotia institutionalizata, etc... Editat Septembrie 18, 2012 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: sa vb de net Trist, dar ma tem ca e adevarat. Informatia e putere in mana celor care o colecteaza si pe chestia asta Google a crescut inspaimantator de mult, cam ca Microsoft la un moment dat. Chestia perversa e ca trebuie sa alegi: folosesti "darurile otravite" cu pretul oferirii voluntare a informatiei sau nu. Ramane sa decizi daca raul e necesar sau se poate evita. Oricum, pericolul asta e omniprezent, inclusiv in analiza permanenta a locurilor de pe Internet pe care le vizitam, a cautarilor pe care le facem... Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 Re: sa vb de net Relax, metodele "pasive" de interceptare/ascultare exista si sunt aplicate de cel putin 30 de ani, incepand de la banalele telefoane fixe care puteau fi ascultate chiar si cand receptorul era asezat in "furca".:wink: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Re: sa vb de net Suntem relaxati, DKW, inca nu suntem in pielea personajului lui Gibson din "Teoria conspiratiei". Discutam doar posibilitatile. :) Exista oricum diferente intre acu' 30 de ani si acum. Atunci te asculta Secu, daca prezentai interes. Acum te poate asculta, in caz extrem, si nevasta. Te analizeaza furnizorul de internet, te urmareste furnizorul de telefonie, te inregistreaza facebook.com si te diseca cei de la Google care prospera din informatiile obtinute prin serviciile gratuite oferite. Candva magnatul informatiei era Gates si M$(adica, evident, Microsoft), acum toate firele sunt concentrate in mainile Google. Ideea e nu sa ne panicam, ci sa stim cat de cat unde pleaca informatia (cata o putem controla) si la cat din intimitate suntem dispusi sa renuntam in schimbul unor beneficii necesare. Ideea e ca, pe cat posibil: Microsoft sa nu stie pe dinafara ce softuri piratate sau ne piratate folosim, Facebook sa nu primeasca decat poze pe care vrem sa le punem la dispozitia altora, Google sa nu vada chiar tot ce cumpar. Si, ca sa trecem la chestiile mai grele, ar fi frumos ca legea Big Brother sa fie respectata, traficul de internet sa ne fie supravegheat de "institutii" numai justificat si cu mandatele de rigoare, telefoanele sa nu fie ascultate preventiv. Mai mult decat orice m-a ingrijorat ca in ultimul an orice numire de demnitar public a fost imediat urmata de dezvaluiri, transcripturi, stenograme, chiar si poze/filmari indecente, semn clar ca legile in domeniu sunt demult hartie igienica. Ceausescu ar fi fost in extaz sa aiba la indemana asemenea mijloace. Si probabil s-ar fi priceput mai bine sa le foloseasca. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate