Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimb ulei cutie automata D3

sierrafery

Postări Recomandate

vazand discutia de la celalalt topic am mai sapat si eu ca mi s-a parut ciudata ideea sa nu se schimbe uleiul in cutia de viteze automata la D3 si iata ce am gasit:

1. http://www.disco3.co.uk/forum/topic55010.html

2. http://www.disco3.co.uk/gallery/albums/userpics/13782/Transmission%20Fluid%20Level%20Check%20v2006.pdf

linkul de la nr 1 trebuie citit cu mare atentie ca mai trimite si la alte linkuri utile, acolo dupa parerea mea se poate folosi un vermorel...eu neavand D3 nu am insistat atat dar am inteles ca mai este un link de la ceva club din Africa unde e descris si mai detaliat... mie unul nu imi suna bine ideea ca uleiul sa nu fie schimbat

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...

Re: Schimb ulei cutie automata D3

vazand discutia de la celalalt topic am mai sapat si eu ca mi s-a parut ciudata ideea sa nu se schimbe uleiul in cutia de viteze automata la D3 si iata ce am gasit:

1. http://www.disco3.co.uk/forum/topic55010.html

2. http://www.disco3.co.uk/gallery/albums/userpics/13782/Transmission%20Fluid%20Level%20Check%20v2006.pdf

linkul de la nr 1 trebuie citit cu mare atentie ca mai trimite si la alte linkuri utile, acolo dupa parerea mea se poate folosi un vermorel...eu neavand D3 nu am insistat atat dar am inteles ca mai este un link de la ceva club din Africa unde e descris si mai detaliat... mie unul nu imi suna bine ideea ca uleiul sa nu fie schimbat

Salutare!

Tocmai m-am intors de la service-ul din Ciopani si mi-au confirmat ca uleiul cutiei de viteze si filtrul pot fi schimbate, dar uleiul e extrem de scump, undeva la 120 ron litrul; circa 10 litri plus filtru, plus manopera.....mecanicul mi-a zis ca se schimba pe la 130-140 k; exact cat am eu acum cu D3 -ul meu. Discutia a venit pentru ca se comporta cam ciudat la "ace de par" in panta, anume smuceste putin cand accelerez, chiar daca nu schimba viteza. Vorbesc tot de cutie automata.

Link spre comentariu

Salutare!

Tocmai m-am intors de la service-ul din Ciopani si mi-au confirmat ca uleiul cutiei de viteze si filtrul pot fi schimbate, dar uleiul e extrem de scump, undeva la 120 ron litrul; circa 10 litri plus filtru, plus manopera.....mecanicul mi-a zis ca se schimba pe la 130-140 k; exact cat am eu acum cu D3 -ul meu. Discutia a venit pentru ca se comporta cam ciudat la "ace de par" in panta, anume smuceste putin cand accelerez, chiar daca nu schimba viteza. Vorbesc tot de cutie automata.

Da` si daca nu-l schimbi la timp si se buleste cutia aia de viteze.....sa vezi atunci costuri !

Link spre comentariu

Da` si daca nu-l schimbi la timp si se buleste cutia aia de viteze.....sa vezi atunci costuri !

Constructorul nu prevede schimbarea uleiului la cutia de viteze; cica e "for life" sau "long life", ceva de genul. Nu gasesti in cartea tehnica vreo recomandare legata de schimbul de ulei la cutie. Eu n-am gasit. Poate ar trebui sa mai citesc....nu vreau sa ma contrazic prea tare ca nu stapanesc subiectul. Asa ca "la timp"......nu stiu ce sa zic.

Mi-e teama sa nu fie vreun "romanism" de-al nostru, cu schimbatul uleiului la cutie. E adevarat ca un prieten de-al meu cu X5 a patit-o rau din cauza lipsei uleiului din cutie dar altminteri.......

Link spre comentariu

mergand pe pura logica si analizand doar cele doua propozitii(ca nu ma pun sa sap eu acuma pe net neavand D3:wink:):

1. " uleiul e extrem de scump, undeva la 120 ron litrul"

2. " Constructorul nu prevede schimbarea uleiului la cutia de viteze; cica e "for life" sau "long life",

ceea ce pot asa deduc eu din 1. e ca se stie ce fel de ulei trebuie, coroborat cu 2. eu cred ca nu e greu de aflat ce scrie pe ulei in sine, specificatiile. etc, atunci poate fi incadrat intr-o categorie si vom vedea cam cat tine... accept ideea de "long life" dar daca cumva constructorul a spus "for life" ar trebui sa stim la viata cui s-a gandit:grin:

am dat numai un search scurt ca-s curios din fire si am ajuns la concluzia ca daca D3-ul are asa ceva in cutie atunci chiar nu ar trebui schimbat la 130.000...hai sa nu ne incredem 100% in reclama dar vreo 400.000 tot trebuie sa tina(mile nu km!!!): http://www.amsoil.com/storefront/ftf.aspx apoi mai in spate spune 5 ani sau 500.000 "which ever come first" asa intr-un paragraf usor de ratat sinu scrie "5 ani" ci "cinci ani" in propozitie:fr2 tot ce sare in ochi e acel 500.000.... deci ....

asa ca e important de stiut CE ULEI E IN CUTIE LA D3 ... apoi se poate decide

as fi curios totusi cine face 805.000 km in cinci ani:wink:

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Off topic:

"AMSOIL SAE 50 Long-Life Synthetic Transmission Oil is specially formulated to meet the demanding requirements of manual transmissions found in high-torque, heavy-duty line-haul trucks and other commercial applications."

Cred ca e vorba de camioane, ori alea nu prea merg la viteze maricele...

OT:

Salutare!

Du-te la Ciolpani, baga-i o diagnoza completa si o verificare mai amanuntita pe la transmisie/diferential spate. Fara diagnoza nu poti sa afli daca nu sunt si erori sau probleme la cutie, in afara de ulei.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

folosisem linkul ala doar ca exemplu...pentru a demonstra ca tre sa scrie ceva si pe uleiul care e in D3 ... ala de care se stie ca e 120Lei litrul si nu trebuie schimbat niciodata:wink:

Link spre comentariu

Am mai auzit povesti d-astea cu ulei "for life", pai daca este for life de ce se gaseste de vanzare?:grin: Si la troaca mea in Germania spuneau ca nu se schimba uleiul, dar surpriza, se schimba, chiar mai des decat as vrea.

120 lei/litrul pt D3 nu mi se pare "scump", ca doar nu il schimbi in fiecare an. Banuiesc ca are cel putin 100000 km ca interval de schimb in conditii optime de exploatare.

accept ideea de "long life" dar daca cumva constructorul a spus "for life" ar trebui sa stim la viata cui s-a gandit:grin:

Raportat la durata medie de viata a vehiculului, aproximativ 5 ani, pana la revanzare sau casare.

Sau, "daca traiesti putin te tine o viata"...

Editat de DKW
  • Like 1

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Salut! Oficial, conform fabricantului, uleiul din cutia de viteze nu se schimba. Clar este un lucru; ori ai probleme ori nu ai. Evident ca pentru linistea noastra e bine sa facem schimbul de ulei, evident in cazul in care este facut corect. Eu unul m-am tot gandit asupra acestui aspect. Masina mea are 82.000 de km si face 8 ani in luna martie a anului viitor si avand in vedere precizarile colegului nostru acesta ar trebui schimbat fiindca este invechit. In prezent cutia schimba impecabil. Daca te hotarasati sa faci schimbul te rog sa ne dai detalii. Un coleg din Constanta cu un Range Rover Sport ( are cutia de viteze indentica ) a facut schimbul la reprezentanta Land Rover,acesta a fost efectuat corect, iar costurile au fost in jur de 2000 de lei. Bafta!

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare