Liviu-San Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Buna ziua! Pentru cei care sunt interesati,am inlocuit diuzele originale de spalat parbrizul,care erau jalnice, cu unele care stropesc "plasa" sau "perdea".Rezultatul este mai mult decat satisfacator.Am cumparat diuze de Peugeot 307 si cu imporvizatia tipic romaneasca,am reusit sa le fac si functionale.Ca si adaptare, am folosit o pereche de flecuri,de la pantofii sotiei:grin:Abia am terminat treaba si n-am apucat sa-i fac si finisajele de rigoare,dar nu arata chiar rau.Atasez si poze cu lucrarea:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 (editat) Re: Diuze stropitor parbriz! Sunt bune cand stai la semafor sau mergi incet. La viteza nu mai sunt eficace. Toata "perdeaua" de apa o ia vantul si nu ajunge nimic pe parbriz. Stiu multi care si-au facut aceasta modificare, dar in timp au renuntat la acest tip de duze (diuze). Editat Septembrie 15, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Re: Diuze stropitor parbriz! la ce viteza are niva :):):) e foarte buna stai linistit diuza doar sa fie reglata bine si pompa sa debiteze suficienta presiune sa poata curata prin jet depunerile de noroi mai groase. eu tare as vrea sa imi arati si mie sau sa incerc sa adaptez si eu ceva asemanator ca in mocirla si in padure tare am nevoie de debit si presiune mare la stropitoare. eu ma gandeam sa adaptez ceva stropitori de mitu de la faruri ca am inteles ca sunt destul de bune :):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Re: Diuze stropitor parbriz! Sunt bune cand stai la semafor sau mergi incet. La viteza nu mai sunt eficace. Toata "perdeaua" de apa o ia vantul si nu ajunge nimic pe parbriz. Stiu multi care si-au facut aceasta modificare, dar in timp au renuntat la acest tip de duze (diuze). Diuzele sunt standard si la Peugeot si la Citroen si la alte marci.La mine la Peugeot,n-am avut nicio problema in 9 ani de zile,la viteze mai mari de 130 km/h,ceea ce la Niva nu este cazul.Fenomenul pe care-l descri,nu are nicio legatura cu realitatea practica.Intr-adevar,exista un anumit discomfort,pret de 1 secunda,ceea ce este irelevant in cazul Nivei:tkEu 1,in sfarsit sunt multumit de rezultat:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Septembrie 15, 2012 Partajează Postat Septembrie 15, 2012 Re: Diuze stropitor parbriz! Cei din Cluj au diuze cu doua orificii, sunt foarte bune si eficiente si in plus nu este nevoie de nici o adaptare. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2012 (editat) Cei din Cluj au diuze cu doua orificii, sunt foarte bune si eficiente si in plus nu este nevoie de nici o adaptare. Le stiu si pe acelea,sunt ca cele de Cielo,dar diferenta intre ele,este mare,mai ales in conditii de offroad,cand se manjeste parbrizul de noroi,trece ceva vreme pana se curata.Eu am recurs la aceasta solutie,avand deja experienta diuzelor tip perdea si am putut face diferenta.Si costul acestor diuze a fost cel putin triplu fata de cele de Cj:tk Le stiu si pe acelea,sunt ca cele de Cielo,dar diferenta intre ele,este mare,mai ales in conditii de offroad,cand se manjeste parbrizul de noroi,trece ceva vreme pana se curata.Eu am recurs la aceasta solutie,avand deja experienta diuzelor tip perdea si am putut face diferenta.Si costul acestor diuze a fost cel putin triplu fata de cele de Cj:tk Mda,am verificat acum si bateam campii cu cel putin triplu...Alea costa 6 lei si eu am dat 70 de lei,probabil ca pretul se reflecta ca le poti achizitiona numai pe original,nu se fac aftermarket.... Editat Septembrie 16, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 (editat) Re: Diuze stropitor parbriz! Si eu mi-am batut o vreme capul cu problema spalarii optimale a parbrizului în conditii de offroad. La mine, ideea a fost sa-mi montez diuze pe bratele stergatoarelor, pt. ca sa ude direct si "in fata" lamelei, fara pierdere de timp. Le-am procurat si îsi asteapta montarea de vreo 4-5 ani :grin:. Cred ca sînt de Mercedes Sprinter. Între timp au aparut lamelele de stergator cu diuze integrate, asa ca nici nu mai merita sa fac modificari. Editat Septembrie 16, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Re: Diuze stropitor parbriz! Si eu mi-am batut o vreme capul cu problema spalarii optimale a parbrizului în conditii de offroad. La mine, ideea a fost sa-mi montez diuze pe bratele stergatoarelor, pt. ca sa ude direct si "in fata" lamelei, fara pierdere de timp. Le-am procurat si îsi asteapta montarea de vreo 4-5 ani :grin:. Cred ca sînt de Mercedes Sprinter. Între timp au aparut lamelele de stergator cu diuze integrate, asa ca nici nu mai merita sa fac modificari. [ATTACH=CONFIG]151146[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]151147[/ATTACH] Mda, intr-adevar,astea chiar sunt smecherie...Din pacate n-am stiut de ele pana acum.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Re: Diuze stropitor parbriz! Adevarat, insa cred ca iti trebuie si o pompa care sa asigure debitul ala, o pompa normala nu cred ca duce asa ceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Re: Diuze stropitor parbriz! Adevarat, insa cred ca iti trebuie si o pompa care sa asigure debitul ala, o pompa normala nu cred ca duce asa ceva. Bineînteles. Pompele de generatie veche nu au debitul necesar, dar cele mai noi, în mod normal fac fata. Daca vrei mai multa presiune, iei de la dezmembrari o pompa de spalator de faruri cu Xenon (cu riscul ca presiunea sa-ti ridice stergatoarele de pe parbriz :ha:) Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Re: Diuze stropitor parbriz! deci pana la urma stergatoare de ce anume sunt ?:) ca deja am ajuns de la ideea de a schimba diuzele la stergatoare :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camargue Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Re: Diuze stropitor parbriz! Si eu mi-am batut o vreme capul cu problema spalarii optimale a parbrizului în conditii de offroad. La mine, ideea a fost sa-mi montez diuze pe bratele stergatoarelor, pt. ca sa ude direct si "in fata" lamelei, fara pierdere de timp. Le-am procurat si îsi asteapta montarea de vreo 4-5 ani :grin:. Cred ca sînt de Mercedes Sprinter. Între timp au aparut lamelele de stergator cu diuze integrate, asa ca nici nu mai merita sa fac modificari. [ATTACH=CONFIG]151146[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]151147[/ATTACH] Ceva asemanator am vazut pe un Jaguar. Astea de pe ce masina sunt? °lllll° JEEP The dirtiest of the four-letter words °lllll° Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 (editat) Re: Diuze stropitor parbriz! Se pare ca s-au "inventat" pt. cabrioléte (a caror soferi de cîte ori spala parbrizul, sînt spalati si pe fata :ha:). :off Sistemul ( "gaselnita" a firmei Valeo si numit AquaBlade) ca idee e mai vechi, dar abia în 2007, Daimler a putut fi convins de eficacitatea lui si l-a "acaparat". În serie a intrat la sfîrsitul lui 2011, pe Mercedes-Benz SL Roadster. 2012 a primit premiul Pace-Award (Premier Automotive Suppliers‘ Contribution to Excellence). Datorita faptului ca foloseste pîna la 50% mai putina apa de spalat, se pot folosi rezervoare de apa mai mici, economisindu-se în acest fel pîna la 2 Kg. din greutatea masinii, ceea ce reprezinta o reducere a emisiunii de CO2 de pîna la 0,2g/Km. Editat Septembrie 17, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 Re: Diuze stropitor parbriz! Acum am vazut acest topic, arata foarte bine acest sistem Aquablade, cred ca este si eficace, DAR nu am gasit pe undeva produse de acest tip (stergatoare care sa integreze acest sistem). Daca a vazut cineva pe undeva poate ne da de stire. Varianta "neaosa" la mozoleala este cu furtunase trase de sub capota, legate cu "soricei" de plastic de stergator. Dop la capat si gauri in furtunase, si iti livreaza apa gen aquablade... :gr1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 2, 2013 Partajează Postat Septembrie 2, 2013 (editat) Re: Diuze stropitor parbriz! Acum am vazut acest topic, arata foarte bine acest sistem Aquablade, cred ca este si eficace, DAR nu am gasit pe undeva produse de acest tip (stergatoare care sa integreze acest sistem). Daca a vazut cineva pe undeva poate ne da de stire. Varianta "neaosa" la mozoleala este cu furtunase trase de sub capota, legate cu "soricei" de plastic de stergator. Dop la capat si gauri in furtunase, si iti livreaza apa gen aquablade... :gr1 am facut ceea ce spui tu de acum 2 ani dar pot sa iti spun ca desi e varianta simpla low cost nu se compara cu una dedicata facuta special plus nu mai vorbim de partea artistica design :) daca vorbim pentru Niva de o solutie buna si fiabila eu recomand fie mentinerea stropitoarelor originale care sunt bune pentru varianta de off road mediu spre subtire fara scufundari in noroaie prea mari...iar daca se tinde catre ceva mai mult recomand folosirea diuzelor de stergator spate tot de niva pentru ca sunt mai inalte cu vreo 2 cm si deci nu vor fi acoperite asa usor de noroi. tot asa daca vreti sa vorbim de o varianta custom cu foarte bune rezultate este folosirea unui vas cu pompa cu tot de la o capitalista mai batrana care are un vas de minim 5 litri (bmw,vw,mercedes...etc va descurcati voi) si pe care sa il actionati la buton separat si al carui rol este de a crea o perdea suplimentara de lichid in conditii de nevoie. eu am facut o varianta de genul prin folosirea unei tevi de inox de 8mm diametru exterior cu un capac la capat si care a fost gaurita din 2 in 2 cm alimentata de la un vas doar ea singura cu o pompa de faruri de mitu. iar gaurile le poti face de ce diametru vrei in functie de necesitati...iar daca vrei sa faci arogante poti pune diuze calibrate de aragaz :) pe diferite diametre un functie de ce cantitate de lichid vrei. ca teava posibila folositi de unde aveti :) eu am luat de la un uscator de rufe deala pliabil de la picioarele de sustinere si la care am dat gauri cu un burgiu de sub 1mm cred ca era de 0,9mm pe care l-am prins intr-o masina de gaurit cu baterii de genul portabil Bosch iar mai apoi intr-un biax deala folosit la bijuterii la ornamente. iar de diuze cineva le-a alamit daca pot spune asa iar gaurile le-a dat cu diametru de 2-3mm oricum ce metoda vei aplica apreciaza volumul de apa si presiunea in functie de nevoile tale iar pentru a putea determina debitul poti face o masuratoare simpla: umpli vasul cu apa si dai drumul si cronometrezi si vezi ce inseamna. din experienta personala pot sa iti spun ca intr-o zi ploioasa de offroad pe mocirle si balti, sleauri si alte cele ai nevoie de minim3-5 litri vas iar daca debitul e mare vei ramane repede fara. eu ulterior varianta de stropit parbrizul am adaptat-o pentru altceva;) tot cu scopuri practice :) Editat Septembrie 2, 2013 de KAROLOKW completare informatii 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Octombrie 24, 2013 Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Re: Diuze stropitor parbriz! Am gasit niste duze de spalare parbriz tip perdea de Logan si le-am montat la un Daihatsu Rocky vin la fix, bat unde trebuie teoretic. Spun teoretic pentru ca pompa nu are destul debit / presiune pentru ele. Cu una singura montata si celalalt furtun astupat rezultatul e ok cel putin stand pe loc cu masina. Nu stiu acum de unde sa fac rost de o pompita mai buna sa se potriveasca pe rezervorul meu care e de la un Ford :) :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Octombrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2013 Re: Diuze stropitor parbriz! Am gasit niste duze de spalare parbriz tip perdea de Logan si le-am montat la un Daihatsu Rocky vin la fix, bat unde trebuie teoretic. Spun teoretic pentru ca pompa nu are destul debit / presiune pentru ele. Cu una singura montata si celalalt furtun astupat rezultatul e ok cel putin stand pe loc cu masina. Nu stiu acum de unde sa fac rost de o pompita mai buna sa se potriveasca pe rezervorul meu care e de la un Ford :) Nu te contrazic,pt ca nu stiu.Inainte sa apara duzele de Logan tip perdea,am montat pe Niva duze de Peugeot,care le aveam pe 307 si m-au costat vreo 70 de lei la vremea respectiva.Acum, am pus pe freelander duze de dacie tip perdea,care s-au incadrat perfect si nu am probleme cu debitul.Inainte de alte modificari, trebuie sa verifici daca duzele de dacie functioneaza in parametri, pt ca si eu am schimbat vreo 2 perechi,pana am dat de unele "bune" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Re: Diuze stropitor parbriz! Am montat si eu de vreo doua saptamani duze tip perdea de Logan si o pompa de Megane 2. Fac treaba buna dar in nici un caz jetul fara stergatoare nu indeparteaza noroiul. Consuma mai mult lichid decat cele clasice, adica pentru o spalare dupa ceva noroi am consumat aprox. 300 ml (masurat, nu gluma). Am doua vase unul de vreo 4 litri si unul mic de 0.5 in care se incalzeste lichidul cu ajutorul a doua rezistente electrice dar la care mai am putin de lucru, vreau sa-i montez si un termostat pentru a mentine lichidul la 50-60 grade in caz de nevoie. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Re: Diuze stropitor parbriz! nu-i cam mult 50-60 grade Celsius ? ma gandesc ca ar tren=bui sa ajunga si 30-40 de grade. Sau imi scapa ceva? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Re: Diuze stropitor parbriz! Sistemele de incalzire aftermarket (care costa in jur de 250 Euro) incalzesc intre 60-65 grade. Oricum voi monta un termostat reglabil intre 0-90 si voi seta temperatura dupa bunul meu plac. Totusi nu va ajunge lichid la 60 de grade pe parbriz pentru ca se mai raceste pe traseu si mai ales in momentul in care este pulverizat, deci intr-o zi rece de iarna presupun ca va ajunge pe la 40 grade la contactul cu geamul. Ramane de vazut ce parere va avea si parbrizul despre chestia asta, nu cumva sa crape, desi iarna trecuta cand ieseam din casa, luam cu mine un bidon de 2 litri cu apa calda (50-60 grade) si aruncam pe geamuri. se dezghetau foarte repede si nu a crapat nici unul. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 Re: Diuze stropitor parbriz! of topic desigur:) diuze de jeep tot perdea sau si mai bine vas de jeep care are 2 pompe plus indicator de nivel minim,dar fara incalzire si cred ca e de vreo 4litri ar fi o varianta,eu vreau sa il montez pe Niva pe langa cel pe care il am deja sau de ce nu in locul lui :) legat de iarna si inghetat parbrizul...am luat o folie deaia transparenta de sac d epolipropilena si il pun seara peste parbriz iar dimineata il dau jos...nu dau nici zapada si nici nu dezghet nimic :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate