Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope compatibile Freelander

dand112

Postări Recomandate

Doar ce mi-am achizitionat un Freelander de vreo 2saptamani... si voiam sa-l incalt cu bfg, insa am o nedumerire! Daca poate cineva sa ma ajute... eu am pe masina 215/65/16 si vreau sa-i pun bfg 217/70/16! Se potrivesc ? Va multumesc. Editat de DKW
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Anvelope compatibile Freelander

Razvan, tipul care vinde bfg-uri, l-am sunat si mi-a zis sa masor luand viraj de volan, nu la maxim! O sa fac si ce-a zis el, insa... cred ca ar fi mai ok sa-mi iau alte jante. Tot de pe la dezmembrari.:wink: e si asta o solutie. Pe termen lung...si cred ca o sa ma opresc la at-uri, ca duc mai mult din ce zice lumea! Si daca tot o sa dau un ban..barem sa tina cat zic ei...80.000km...

Editat de DKW
Link spre comentariu

Si daca cumva il tai? te duci la ei ca nu a tinut 80 k ? :)

spune prima data ce vrei sa faci cu masina si iti vom spune daca merita sa iei at ori mt

Never stop exploring
Link spre comentariu

nu-s impatimit dupa noroi!un pescuit mai mult..sa urc si sa cobor un deal!cam atat..in rest asfalt..si cred ca at-urile sunt ok pentru ce vreau eu!desi...e bine cica sa fii pregatit pentru clipele in care intri cu masina in teren...ar fi si mt-urile ok!oscilez deocamdata!!ce-am mai aflat...tot de la amici...ca..mt0-urile ar fi mai ok..pentru ca..arunca de pe roata!!asta ar fi fiferenta intre mt si at ,una din ele!nsa..ca cat off road fac eu..as alege at,ca ar tine mai mult!

Link spre comentariu

si freelanderul ..e un suv...nu e masina dedicata off road!eu unul ..ma declar multumit asa momentan!daca-mi va intra noroiul n sange..o voi da pe un pajero mk2..asta ar fi alegerea!;)

Link spre comentariu

Nu e masina de off-road....dar anul trecut ghici cine a fost campion la off-road sectiunea standard? freelander

Pt ce iti trebuie tie sunt bune si at-urile

Never stop exploring
Link spre comentariu

da..asa ma gandeam si eu..la at-uri..in prima instanta!mi-am facut lectiile cat de cat1ce nu prea stu eu..cu dimensiunile alea..care se potrivesc..etc.!ti-am explicat1da intr-o luna de zile ..pana cand mai da frigul..a sa aflu cat mai multe informatii!!si..ma gandesc de pe acum la alte jante!!ce mi-ai recomanda tu?:Davand acceasi tigaie ca si tine..as aprecia u sfat!care-s mai ok?care nu te afecteaza prea tare la consum..etc.

Link spre comentariu

Nu are rost sa iti iei alte jante daca tu vei umbla cu gumele alea tot timpul.

Eu mi-am luat alte jante pentru ca un rand mi cu cauciucuri de strada , slick-uri iar celalalt e MT.

Never stop exploring
Link spre comentariu

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?65071-Masina-mea-Freelander-Td4-2002&p=718863&viewfull=1#post718863 uite aici un exemplu. Daca citesti mai atent topicurile existente o sa gasesti destule raspunsuri la intrebarile tale.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Daca tot s-a deschis un topic pentru anvelope compatibile, ma intereseaza si pe mine daca cineva de pe aici si-a pus C-uri. Vreau sa-mi iau anv de iarna si cum pe dimensiunea 195/80r15 sunt cam piparate, am vazut ca cele pentru autoutilitare sunt mai ieftine. Anvelopele 195/70R15C sunt cele mai ieftine, dar nu stiu cat de inalte sunt.

LR Freelander 2005 TD4

CV manuala, 5 usi, albastru

Link spre comentariu

Salut! Clar sunt mai joase decat cele pe care le ai montate acum. Foloseste un calculator de dimensiune al anvelopelor si in acest mod vei afla raspunsul.

Multumesc de raspuns. Nu m-am exprimat corect cand am pus intrebarea. Vreau sa stiu cum arata masina cu 195/70 r15c si daca e cineva pe aici care are 205/70/R15C, 215/70/R15C sau ce dimensiuni de C-uri ati folosit.

Stima.

LR Freelander 2005 TD4

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns. Nu m-am exprimat corect cand am pus intrebarea. Vreau sa stiu cum arata masina cu 195/70 r15c si daca e cineva pe aici care are 205/70/R15C, 215/70/R15C sau ce dimensiuni de C-uri ati folosit.

Stima.

Pentru 215/70/R15 trebuie sa pui si flanse de distantare la roti, sa nu ai surpriza ca rotile spate sa frece pe amortizoare.

Iar C-urile sunt cam neindicate pt Freelander.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Pentru 215/70/R15 trebuie sa pui si flanse de distantare la roti, sa nu ai surpriza ca rotile spate sa frece pe amortizoare.

Iar C-urile sunt cam neindicate pt Freelander.

Gasisem 215/80R15 dar nu vreau sa pun flanse. Se pare ca va trebui sa raman la dimensiunea actuala :(

LR Freelander 2005 TD4

Link spre comentariu

Salut, sunt nou in lumea 4x4 si am o nelamurire legata de anvelope mai exact pot sa fie montate avelope cu amprenta diferita sau producatori diferiti doua pe fata si doua pe spate ? Am inteles ca nu e recomandabil pentru ca apare diferenta de aderenta fata spate si nu e "sanatos" pentru un 4x4 tot timpul.

Merci.

Link spre comentariu

Pentru Freelander este recomandat sa folosesti acelasi tip si aceeasi dimensiune la toate rotile, inclusiv rezerva si pe cat posibil cu acelasi nivel de uzura fata-spate. Altfel se poate lasa cu probleme la IRD, vascocuplaj si diferential spate.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Cele de pe spate le montezi pe fata si cele de pe fata pe spate pentru a uniformiza gradul de uzura. Citeste topicurile existente si o sa afli destule informatii despre aceasta masina, inclusiv asta :http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover&goto=newpost.

Link spre comentariu

Cele de pe spate le montezi pe fata si cele de pe fata pe spate pentru a uniformiza gradul de uzura. Citeste topicurile existente si o sa afli destule informatii despre aceasta masina, inclusiv asta :http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover&goto=newpost.

ok o sa mai rasfoiesc dar nu am gasit nimic legat de anvelope cel putin pentru partea care ma interesa pe mine, oricum merci pt. precizari o sa incerc sa le schimb dupa ce reglez unghiurile cu toate ca cel din stanga fata e uzat un pic mai tare(fata de cel din dreapta) pe interior.

Link spre comentariu

• 7 ani mai târziu...
Salut

Am achizitionat un land rover freelander si vreau sa stiu daca pot folosi 205 80 16 m+s . Astept rspunsuri,multumesc frumos!

Dimensiunile standard la Freelander 1 sunt 195/80 R15 si 215/65 R16! Unele exemplare vin cu dimensiuni echivalente,(diametru), pe R17 sau R18

Dimensiunea indicata de tine e cu 6% mai mare decat standard si o folosesti pe raspunderea si buzunarul tau!

• Like 1

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare