Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme cutie viteze Samurai

ak47apache

Postări Recomandate

Salutare,

Ieri psihoza si teroare :ha:.... Vrand sa plec cu masina din parcare cu stupoare am observat ca "nu mai am mers inapoi" si nici a 5-a. Nu mai vrea sa intre in dreapta in 5/6 nici batuta. Masina nu am mai mutat-o din loc de 5 zile, cand, a mers fara probleme. Aveti idee ce poate avea si daca se poate remedia "in spatele blocului"?

multumesc

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme cutie viteze Samurai

he he... nu e la cea veche care este de venzare. Intre timp am mai primit in parcare inca un samurai, despre el este vorba.

De blocat nu blocheaza nimic... am si desfacut burduful si rama de metal din cabina crezand ca am acces la timonerie sa vad ce si cum, dar, mai mult de a vedea cum intra levierul in cutie n-am putut sa vad altceva :ha:

Link spre comentariu

he he... nu e la cea veche care este de venzare. Intre timp am mai primit in parcare inca un samurai, despre el este vorba.

De blocat nu blocheaza nimic... am si desfacut burduful si rama de metal din cabina crezand ca am acces la timonerie sa vad ce si cum, dar, mai mult de a vedea cum intra levierul in cutie n-am putut sa vad altceva :ha:

Salut

Poate ai si tu aceasi problema ce am avut si eu adica , cablul de ambreaj , la mine s-a desfacut invelisul metalic si a trecut peste el si nu mai lucra ambreajul cum trebuie ,nici la mine nu mai intra in marsalier si intra 1 ,am rezolvato reasezand spirele si scurtand cablul putin ,merge ca nou.

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl
Link spre comentariu

Salut Adi,

cum de-ti intra tie a 1-a in loc de marsarier?:wtf1:... pozitiile celor doua trepte sunt total opuse.

in fine... mie imi merg perfect celelalte rapoarte, doar 5 si 6 (marsarier) nu intra... sa fi sarit/rupt ceva pe acolo?:sc

Link spre comentariu

nici la mine nu mai intra in marsalier si intra 1

Salut Adi,

cum de-ti intra tie a 1-a in loc de marsarier?:wtf1:... pozitiile celor doua trepte sunt total opuse.

A zis ca nu-i mai intra in viteza I si in marsalier.

La mine aceeasi problema ca la @ady.p doar ca nu a fost de la cablu, s-a rezolvat cu un kit de ambreaj nou.

S-auzim de bine

:cl 4x4 fun for all :h5

RR Classic 1986 - 200Tdi

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Salut.

Nu stiu exact care e treaba cu cutia de viteza... adica nu am umblat niciodata la ea... dar stiu ca levierul are aceeasi problema ca si cel de la cutia de transfer, respectiv bucsa de teflon pe care se sprijina se poate deteriora rezultand manifestari de genul celor descrise de tine.

Parerea mea este sa demontezi levierul din cutia de viteza si sa inspectezi acea bucsa de teflon. Eu nu cred ca demontarea acestui levier este dificila dar poate cineva care a facut aceasta operatiune ne da mai multe detalii.

Mai jos aveti un link catre poza bucsei de teflon (e aia mai mare) care se poate confectiona si din alama: http://www.lowrangeoffroad.com/index.php/suzuki/samurai/clutch-tranny/sloppy-shifter-fix-bushings-and-bolts.html

Va salut !

Link spre comentariu

n-am ajuns inca la mecanic dar am mai observat ceva: cand calc ambreiajul se aude un harait, ca o frecare (nu foarte tare)... de cum ridic piciorul de pe pedala sunetul dispare...

Link spre comentariu

n-am ajuns inca la mecanic dar am mai observat ceva: cand calc ambreiajul se aude un harait, ca o frecare (nu foarte tare)... de cum ridic piciorul de pe pedala sunetul dispare...

Am si eu sunetu ala. e de la rulmentul de presiune. Merg de mai bine de un an cu sunetele astea

Va salut !

Link spre comentariu

omoroka my man...thx! ai perfecta dreptate de acolo vine sunetul... asa ca deocamdata si eu o sa merg asa fara probleme.

inca astept la coada la mecanic... revin cu rezolvarea (sper) :grin:

Link spre comentariu

Salut.

In primul rand eu zic sa scoti uleiul din CV, sa l strecori cu o sita de vopsea si in caz ca sunt particule metalice nu scapi fara sa o desfaci.

Viteza 5 cu R sunt in partea din spate a cutiei si raman primele fara ulei.

Spor

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare