Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimbare volan dreapta-stanga la Cherokee XJ

paulgr

Postări Recomandate

Vreau sa achizitionez un Cherokee xj din anul 1999,2.5 benzina din Anglia si vreau sa-i schimb volanul pe stanga.

As dori niste informatii in legatura cu piesele necesare pentru conversie. Eventual daca exista cineva sa fi facut asa ceva la Cherokee. Avand in vedere pretul de achizitie din anglia in jur de 800 de euro cred ca (se merita) merita sa fac aceasta conversie pentru ca e o masina destul de rara si scumpa in europa.

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Conversie Cherokee xj din Anglia pentru Europa!

Crezi gresit,nu iti convine sub nici o forma,nici economic nici tehnic.

Crezi ca daca conversiile se faceau asa usor mai erau masinile de UK la banii astia?

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Am rugamintea daca se poate sa trecem peste partea financiara si ceea ce tine de manopera (avand in vedere ca dispun de un mini service si fac personal mecanica auto de foarte mult timp).Ma intereseaza strict informatii referitoare la un posibil proiect de conversie pentru acest tip de Cherokee. Ma gandeam daca a mai incercat cineva asta,pentru a obtine niste informatii tehnice.

Link spre comentariu

Am rugamintea daca se poate sa trecem peste partea financiara si ceea ce tine de manopera (avand in vedere ca dispun de un mini service si fac personal mecanica auto de foarte mult timp).Ma intereseaza strict informatii referitoare la un posibil proiect de conversie pentru acest tip de Cherokee. Ma gandeam daca a mai incercat cineva asta,pentru a obtine niste informatii tehnice.

Cand am spus "manopera", nu m-am referit la costul ei, cat mai degraba la faptul ca este foarte mult de munca......iar daca zici ca peste "partea financiara se poate trece", atunci......"only sky is the limit ! "

Link spre comentariu

pai daca ai si timp si bani dece ni iti iei unul cu volanul pe partea buna?

aparte gluma,nu sunt sigur dar aparte motorul trebuie sa dai jos toata fata si sa o inlocuiesti,am un amic care a cumparat un YJ cu conversia deja facuta,isi blesteama zilele de fiecare data cind trebuie sa schimbe ceva la ea.

directia trebuie schimbata toata,dar absolut toata,parte din sistemul de franare,parte din instalatia de A/C in caz ca are,si modificari majore la panoul de foc sau cum ai mai zice.

din toata poti recupera doar pompa de frana cu sistemul abs in caz ca are si inca cateva maruntisuri.

la final va fi o strutocamila pt ca nu se va comporta ca una cu volanul pe partea corecta din fabrica.

apropo pina si farurile trebuiesc inlocuite cu altele,nu sunt sigur la XJ dar la majoritatea masinilor este necesara.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

grea treaba si proasta lana.....asa a spus dracu....dupa ce a tuns porcul

pur si simplu nu merita munca ptr o astfel de conversie...un cherokee luat din GB cu 800 de lire....plus adus..ajunge undeva la 1300 de lire....asta insemnand undeva la 1500 eur...mai pui inca 500 si cumperi unul cu volan pe stanga....sau faci marele efort....si inveti sa conduci din dreapta

tu alegi

Link spre comentariu

Re: Schimbare volan dreapta-stanga la Cherokee XJ

de parca nu ai stii cate trebuiesc modificate....plus micile sicane nestiute :grin:

eu cred ca e mai ieftin sa inveti sa conduci de pe partea dreapta

Ce am propus nu este pentru mine ,care stiu ce este de facut ci pentru multi altii care nu stiu si cred ca este ,,floare la ureche" o astfel de lucrare

Eu unu nu m-as INHAMA la o astfel de lucrare mai ales in conditiile in care clientul cauta sa gaseasca varianta cea mai ,,eftina"

ALIN :h5

Link spre comentariu

Incerca benzina 4.0 cu volan pe stanga ca se gasesc destule si diferente mari la consum nu sunt.

Plus ca poti incerca GPL e sfant pe criza asta

Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata,

Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea

Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata

Link spre comentariu

Am schimbat in 98 un Ford Sierra cu volan dreapta, montat totul pe caroserie cu volan stanga goala,proaspat vopsita. O saptamana munca de dimineata pana seara, 2 persoane cu experienta; masina o am si acum, n-am mai mers cu ea de 1-2 ani.

Trebuie si carcasa ambreiajului,la cutie manuala, depinde daca parghia iese pe dreapta.

Cel mai bine e sa ai o masina de piese cu volan pe stanga si sa demontezi de pe ea.

Am acum un Jaguar xj8 din 2002 si ma tenteaza sa ma apuc de schimbat , dar pe langa bord,caseta,etc, as merge pe toata instalatia electrica schimbata de la una LHD sau una avariata din Germania langa ea si demontat-montat.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare