wolfman Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Am schimbat puntile la cotet si a trebuit sa modific si cardanele. Cel din spate l-am facut la CSG si surpriza, intre 30 si 50 km/h trepideaza toata caroseria. Dupa ce trec de aceasta viteza merge ca uns fara nici cea mai mica vibratie. Ideea e ca vibratia se simte doar la demaraj sau in timpul franei de motor. Daca la 50 o scot pe liber sau mentin viteza constanta nu se mai simte nimic, desi cardanul se invarte (normal). Intrebarea este daca asa se comporta un cardan dezechilibrat (trepideaza doar in sarcina) sau trebuie sa caut in alta parte problema? Cel de pe fata am zis sa-mi incerc norocul si sa-l modific eu (scurtat si modificat flansa) si nu are nici cea mai mica problema. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Re: Comportamant cardan dezechilibrat Scoti cardanul respectiv, mergi cu diferentialul blocat si vezi daca mai vibreaza. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Re: Comportamant cardan dezechilibrat La prima vedere am crezut ca e o gluma, dar gandind mai 'profund' cred ca am inteles ce vrei sa spui. Sa dau cardanul spate jos, sa blochez centralul (pe care nu-l am) si sa merg cu fata. Pai nu cred ca ajuta din simplul motiv ca vibratia apare in 2x4 (MRL-uri decuplate) si numai in sarcina. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 (editat) Re: Comportamant cardan dezechilibrat Logica spune ca in sarcina ( in ambele sensuri de rotatie ) se descentreaza . Asta apare in principal din culisanta , sau de la unul din lagarele de capat . Presupunem automat ca la ambele capete crucile cardanica stau la locul care trebuie si cum trebuie . L.E. - sa fii sigur ca MRL ( ai automatele ? ) sunt decuplate , si rotile au acelasi diametru . Editat Octombrie 4, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Re: Comportamant cardan dezechilibrat Crucile sunt bune si stau bine, le-am verificat. Culisanta nu este tocmai la prima tinerete dar nu are joc radial, are foarte putin axial. MRL-urile sunt AVM manuale si sunt noi. Presupunand ca acest mic joc axial exista si in momentul echilibrarii (desi am verificat inainte cardanul si era in regula-curios nu?) cum dacu e iesit echilibrarea bine? "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Re: Comportamant cardan dezechilibrat La prima vedere am crezut ca e o gluma, dar gandind mai 'profund' cred ca am inteles ce vrei sa spui. Sa dau cardanul spate jos, sa blochez centralul (pe care nu-l am) si sa merg cu fata. Pai nu cred ca ajuta din simplul motiv ca vibratia apare in 2x4 (MRL-uri decuplate) si numai in sarcina. La Land Rover merge asa, apoi am vazut ce masina ai. Am patit odata asa ceva , datorita faptului ca , carcasa rulmentului intermediar de la cardan (nu stiu daca ai asa ceva) era montata cu 180 grade fata de pozitia normala (erau doua suruburi de fixare, iar rulmentul , in loc sa fie catre podeaua masinii era impins catre sol. Am scos suruburile, l-am rotit, am fixat la loc si nu a mai vibrat. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CSGauto.ro Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Re: Comportamant cardan dezechilibrat Buna dimineata Acum la o cafea vad ca avem o " problema ". Hai sa refacem o reverificare a cardanului . Nu stiu exact despre ce cardan este vorba dar fara nici o problema facem o reechilibrare daca este cazul . din pacate am patit de curand sa iasa la transport cardanul din culisa iar in momentul repunerii la loc nu s-a facut in aceeasi pozitie . Nici un fier nu trebuie sa aiba problema atunci cand pleaca de la noi . In concluzie vreau axul pentru operatie sa vedem ce se intampla . Zi maxim de buna ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Octombrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2012 (editat) Re: Comportamant cardan dezechilibrat A fost plecat o saptamana prin munti si abia aseara m-am intors. An fost si pe un traseu de extrem si masina s-a comportat foarte bine (inclusiv cardanul :)). Initial vibratia era destul de puternica si eu aveam o mie de draci pentru ca desi am adaugat tot felul de greutati in diferite pozitii nu se simtea nici o diferenta. Am avut o mare surpriza cand am plecat cu masina (incarcata) pentru ca vibratia se ameliorase in proportie de 80%, astfel am ajuns la concluzia ca o cruce imi face probleme (desi, repet, nu au joc). Dupa vreo 700 km in care a vazut si asfalt si padure si noroaie abia se mai simte vibratia (chiar si cu masina goala). Concluzia mea (si cred ca nu ma insel) este ca acel cardan a lucrat la un alt unghi pe masina donatoare si in mod normal crucile au avut o uzura (chiar daca mica, nesesizabila) pentru unghiul respectiv. La mine unghiul este mai mare si crucile lucreaza mai mult trecand peste acel prag de uzura al pastilei si de acolo si vibratia. Acum uzura fiind mai uniforma vibratia se mai simte foarte foarte putin in viteza a treia cu motorul subturat. Multumesc CSG si imi cer scuze daca am lezat in vreun fel imaginea prin postul anterior, dar repet, eram nervos ca trebuia sa plec cu masina si nu reuseam sa-i dau de cap. L.E Cardanul nu a iesit din culisanta si oricum m-am gandit la asta si ii facusem semne inainte sa plec cu el de la voi. Oricum sunt convins ca nu e problema de echilibrare ci de cruci. Editat Octombrie 22, 2012 de wolfman "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CSGauto.ro Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Re: Comportamant cardan dezechilibrat Buna ziua Incep prin a spune ca nu suntem lezati sub nici o forma . Totdeauna ce-i drept tre' sa fie drept. Hai sa incercam atunci o masurare de unghiuri pentru a vedea ce putem face . Tot vreau cardanul macar pentru verificare . Astept , toate bune ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate