ovidiuu Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 (editat) Salut!! As vrea sa stiu si eu care sunt simptomele unei cutii de transfer cand se strica si care sunt simptomele planetarelor fata. De ceva vreme incepe sa-mi tremure ceva pe fata cand o calc...am pus mana pe o planetara si are joc mare la capatul de langa cutia de transfer. As vrea sa ma ajutati cu ceva sfaturi daca se poate. sper ca nu am gresit exprimarea.. Editat Octombrie 4, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 nu voiai sa spui ca ai pus mana pe cardan poate, nu pe planetara? ... si daca da atunci aia dintre cardane e IRD nu cutie de transfer, daca ai pus mana pe planetara atunci un capat intra in diferential... sa stim unde e jocul. Ai citit aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover&p=817959#post817959 ... daca nu descarca-ti un RAVE si studiaza ce si cum ca altfel iti va fi greu Editat Octombrie 4, 2012 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Salut.Poblema e in felul urmator...in treapta 1 masina merge bine,cand schimb in treapta 2 pe la vreo 3500 de ture incepe sa bata ceva pe fata iar de la treapta 3 in sus daca o accelerez mai prompt peste 2000 de ture incepe sa bata foarte tare toata fata mai tare partea dreapta a masinii.Am fost la un service sa verifice ce are,initial au spus ca sunt planetarele,leau dat jos si erau in stare perfecta altceva nu au mai facut. Poate sa fie ird??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 (editat) Salut! La mine, indiferent de treapta, se aude cum bate in fata in dreptul IRD-ului, iar atunci cand iau curbele (mai ales in stanga), da sa se infraneze. Am trasat linii pe cardan, si acestea nu raman aliniate, iar atunci cand masina este suspendata, se invar doar doua roti (opuse fata-spate), daca se blocheaza una din ele se invart celalalte doua, dar bataia persista la IRD. Singurul lucru care mie mi se pare curios (dar poate este normal), sunt momente cand merg drept si pentru maxim 50-100 m nu mai bate nimic. La mine cand merg pe drum drept se simte foarte tare bataia,iar pe drum accidentat nu se mai simte,si cand incerc sa o fortez sa urc o panta nu se simte nimic,numai la viteze mai mari si pe drum drept mai ales atunci cand vreau sa o calc parca se rupe fata masinii:cr....a mai patit cineva asa ceva cu masina???? Editat Octombrie 21, 2012 de Astral .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Doar desfacand IRD-ul se poate gasi problema, dar la o prima impresie cred ca sunt pe duca pinioanele ce transmit la cardan (prop shaft) Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Am mers cu masina la mecanic,mia dat jos IRD-ul si la desfacut.A descoprit uzura foarte mare la saibele de la grupul conic cel mic plus ca s-au dus si pinioanele se incaleca unul peste celalt. Acum trebuie sa caut piesa respectiva si sa-l monteze inapoi.Daca ma ajuta cineva cu ceva informatii despre piese ird???? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 .A descoprit uzura foarte mare la saibele de la grupul conic cel mic plus ca s-au dus si pinioanele se incaleca unul peste celalt. Acele saibe nu prea se gasesc separat. Ce pinioane s-au dus? Cele de la cuplajul pt cardan? Alea se pot gasi pe ebay sau alte site-uri de piese http://www.shop4autoparts.net/Freelander/Gearbox/IRD-unit/IRDCWP1_Crown_wheel_and_pinion_IRD_Freelander.html. Editat Octombrie 7, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 S-au dus pinioanele unde sunt si saibele acelea,sunt pinioanele de la satelitii planetari(asa mia zis mecanicul) si trebuie sa cumpar toata colectia.Sper ca m-am exprimat bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2012 (editat) Salut!!!Am chimbat pinioanele si saibele defecte,dar din pacate simtomele nu au disparut.In turatie numai din a 3-ea viteza incepe sa-mi miste schimbatoru in fata si in spate si trage putin stanga si se aude o bataie pe fata in partea dreapta si cateodata se muta si in partea stanga a mainii....ird-ul este bun,planetarele sunt bune,rulmentii de la roti sun buni,ce am observat ca imi misca bara te torsiune in stanga si-n dreapta(s-ar putea sa fie deacolo problema?)....rog ajutor,nu stiu ce sa mai fac. Am uitat sa precizez ca numai pe drum drepta face,in schimb pe dealuri merge fff bine nu se aude nimic.. Editat Octombrie 21, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Salut! De unde ai achizitionat pinioanele? Sunt interesat si eu de schimbarea lor. Merci! Numai bine, Alin .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Salut!!!Am chimbat pinioanele si saibele defecte,dar din pacate simtomele nu au disparut.In turatie numai din a 3-ea viteza incepe sa-mi miste schimbatoru in fata si in spate si trage putin stanga si se aude o bataie pe fata in partea dreapta si cateodata se muta si in partea stanga a mainii....ird-ul este bun,planetarele sunt bune,rulmentii de la roti sun buni,ce am observat ca imi misca bara te torsiune in stanga si-n dreapta(s-ar putea sa fie deacolo problema?)....rog ajutor,nu stiu ce sa mai fac. Verifica bucsile de la bara stabilizatoare si tampoanele de la motor. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2012 (editat) Pinioanele le-am luat din Craiova este un baiat ce repara ird si are si piese de vanzare....0 7 6 4 8 7 6 6 1 5 Bara stabilizatoare este buna,bucsele la fel sunt bune numai ca misca in stanga si-n dreapta bara ciudat e ca se muta bataia de la roata dreapta la stanga si invers,cateaodata bate foarte tare in special cand intru in depasiri sau cand o calc.Am verificat toti suportii de la motor si sunt buni...treaba asta imi face si daca dau jos cardanul.numi pot da seama ce are Salut! De unde ai achizitionat pinioanele? Sunt interesat si eu de schimbarea lor. Merci!* Numai bine, Alin Sal.Imi poti spune daca ai rezolvat problema cu masina?? Daca da zi-mi te rog care a fost defectul. Ovidiuu Editat Octombrie 21, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Octombrie 10, 2012 Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Salut! Ai schimbat doar pinioanele sau si kit-ul de rulmenti? .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Am schimbat doar pinioanele ca rulmentii erau buni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Salut.Am dat jos iar ird-ul sa se mai verifice odata,cu aceasta ocazie am dat jos si cutia de viteze,surprizaaa!!toate arcurile de la discul de ambreaiaj rupte si cazute.Se poate sa fie si de la disc acea bataie pe care o am???Daca mergeam cu masina mai tare de 100km toata fata batea parca se rupea ceva,inca nu am gasit defectu astept raspunsul mecanicilor.Daca ar avea cineva ceva idee ce ar putea fi miar fi de mare folos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 (editat) Salut! Nu pot sa-ti trimit doar pagina cu valori din pdf, motiv pentru care scriu ca intra 1,6 l In Rave intri pe Workshop Manuals/freelander 2001MY ON - Service/CAPACITIES, FLUID AN LUBRICANTS/Capacities Numai bine, Alin Editat Octombrie 21, 2012 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Buna!! O noua problema cu freelanderu meu.....de 2 zile dupa ce se incalzeste uleiul in ird mil arunca afara pe la aerisitor.Un mecanic mia zis ca poate baga antigel racitoru de pe ird si face reactie cu uleiul,am dat jos uleiul din ird si parca sa vazut umpic de antigel,am suspendat racitorul si azi se pare ca iar a aruncat ulei.Poate trebuie ceva ulei special eu am bagat 1l de 75w40 mobil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Buna!! O noua problema cu freelanderu meu.....de 2 zile dupa ce se incalzeste uleiul in ird mil arunca afara pe la aerisitor.Un mecanic mia zis ca poate baga antigel racitoru de pe ird si face reactie cu uleiul,am dat jos uleiul din ird si parca sa vazut umpic de antigel,am suspendat racitorul si azi se pare ca iar a aruncat ulei.Poate trebuie ceva ulei special eu am bagat 1l de 75w40 mobil. Daca citeai manualul din RAVE ai fi aflat ca in IRD se foloseste TEXACO 75W90 API GL5. E total contraindicat pentru "sanatatea" masinii sa folosesti alte uleiuri decat cele recomandata in carte. chiar daca sunt mai scumpe decat ce gasesti in mod normal pe piata, consecintele pot fi cu mult mai costisitoare. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Scuze am gresit eu, uleiul care este in ird este 75w90 mobil.Eu vreau sa stiu daca are ceva reactie uleiul in amestec cu antigelul?Sau daca nu de ce imi arunca uleiul pe aerisitor???? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Salut! Referitor la pb. ta, cred ca racitorul si-a facut un por, sau a fost usor agatat, din moment ce introduce antigel in ulei (nu mult - asa inteleg). Acel aerisitor este pentru supra-plin, iar daca da pe acolo totusi intra destul de mult antigel+cantitatea de ulei => creste nivelul de lichid. Lichidul circula in partea superioara prin barbotare, in interior nu este presiune, deci clar creste acel nivel peste permis. Suspendarea racitorul nu este o idee ok, chiar daca afara este mai racoare, el a fost gandit tocmai pentru a scadea temperatura uleiului, anularea sa duce la fierberea uleiului, iar acesta nu poate iesi decat prin aerisitor. Parerea mea este ca trebuie curatirea interioara a IRD-ului (motorina este sfanta), verificarea racitorului daca are fisuri, curatirea acestuia cu decarburol, si montarea intregului ansamblu; introducerea uleiului. Eu inca astept sa-mi soseasca piesele, sa ma apuc de al meu. Numai bine, Alin Editat Octombrie 25, 2012 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Salut.Racitorul este spart intradevar,l-am suspendat momentan(probabil o perioada mai lunga pana la primavara) sper sa nu am probleme. CE nu inteleg eu de ce au pus racitorul numai pe ird si nu au pus si pe grupul din spate sau pe cutia de viteze pentru ca toate lucreaza pe acel principiu.De ce s-ar incalzi ird-ul mai tare ca si cutia de viteze sau ca grupul spate???Daca o sa-mi gasesc un racitor la un pret mai bun o sal pun momentan mai prost financiar.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Este normal ca IRD-ul sa se incalzeasca mai mult, pentru ca acesta angreneaza roata pe dreapta, mai radiaza si motorul; fata de grupul spate care este in directa bataie a curentilor de aer care circula pe sub masina. Am vazut nou pe la 50₤, la care mai adaugi si transportul. Cred ca cel mai ok este scoaterea cu grija, si gasirea unui meserias care sa-l lipeasca apoi se monteaza la loc si cel putin teoretic trebuie sa fie ok si mult mai eftin. Numai bine, Alin! Editat Octombrie 25, 2012 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Da ai dreptate,dar totusi cutia de viteze angreneaza si roata din stanga si ird-ul:grin: si nu are racitor.Imi zici unde ai gasit racitor daca se poate??? SI mersi mult pentru raspunsuri:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 http://www.island-4x4.co.uk/cooler-plate-tar100010-p-2571.html . Deci 56 + 16 fara TVA (pentru Europa este 20%), ajunge la 87₤, deci mult mai avantajos este lipirea. Nu stiu cat este unul sh! Eu de aici am comandat, coletul a plecat de la ei, cred ca luni-marti sa ajunga acasa! P.S Nu fac reclama!!!!!! Numai bine, Alin! Editat Octombrie 25, 2012 de alin75 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Buna!Veau sa fac o mica recapitulare a problemelor care leam avut si leam scris. Pana la urma i-am dat de capat la problema cu bataia pe fata la masina.Am desfacut ird-ul si era bun doar niste pinioane putin uzate si leam schimbat.Problema a fost o planetara pe partea dreapta care se pare ca cel de la care am cumparat masina a schimbat planetara si a pus planetara de benzinar(a mea fiind 2.0 di),era mai lunga cu 1,5cm si in sarcina sau cand o calcam incepea sa bata ff tare fata masinii.Am schimbata acea planetara si masina merge foarte bine nu mai bate nimic. Numai ca de o vreme incepe sa-mi vibreze masina intre 1500-2000 ture,am schimbat la cardan doar rulmentu intermediar din spate pt ca facea zgomot,oare trebuie sa schimb si rulmentu din fata ca sa nu mai vibreze masina?? Multumesc pentru toate raspunsurile Ovidiu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate