CSGauto.ro Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Sa nu fie sarite role din interior . Atunci apar trepidatii ciudate . ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Iunie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Role de la planetare sau din grup?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Iunie 27, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Daca ar fi vreo problema cu ceva planetara spate nu ar trebui sa vibreze si fara cardan???.Vibreaza cand intorc masina pe loc mai tare si de la 115km parca se scutura toata masina,si capota mi se misca:((.si simt ca de undeva din spate vine vibrsatia mai ales cand virez pe loc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CSGauto.ro Postat Iunie 27, 2013 Partajează Postat Iunie 27, 2013 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Rolele din planetare . Sensul fortelor este important . Atunci cand nu este cardanul , planetara invarte diferentialul care nu opune rezi\stenta . ReparatiiCardane.ro ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro Vodafone: 0729898278 0721479812 Orange: 0754823618 Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomarv77 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Buna Ziua! Imi cer scuze ca intervin dar am si eu nevoie de un sfat! Sunt posesorul unui freelander 1.8 din 2001. Masina am cumparat-o de la o firma care aducea masini din anglia, cele mai bune le schimba volanul pe stanga iar pe celelalte le dezmembrau pentru a vinde piesele. De cand am cumparat masina ii lipsea complet cardanul si vascocupla lucru care nu m-a deranjat deoarece consumul si manevrabilitatea au fost ok. De ceva timp insa a inceput sa imi troncane usor cand merg pe drum accidentat. Am fost la mecanic si dupa ce a verificat-o mi-a spus ca are un cap de bara si o bieleta anitiruliu care ar trebui schimbate dar in rest nimic. In schimb masina fiind ridicata pe elevator ma incercat sa invart la mana flansa de la IRD unde se cupleaza cardanul. Atunci am observant un joc de aproximativ 15 grade. Intrebarea mea este: Nu este prea mare jocul asta? Pentru ca dupa cate am inteles eu din diagrame nu prea cred ca intre pinioane poate fii un joc atat de mare. Si sincer va spun incep sa am suspiciuni in ceea ce priveste IRD-ul si posibilitatea de a cumpara si instala un cardan fara a distruge altceva…. Daca ati experimentat asa ceva sau daca aveti vreun sfat in ceea ce priveste problema mea astept sugestii… Va multumesc anticipat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Sar putea sa fie rulmentii,dal jos si verifica,vezi ca mai intai trebuie dat uleiul jos din IRD. If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 probabil de aceea nu are cardan .... o fi o problema acolo... oricum trebuie precizat ca si mersul indelungat 4x2 nu face bine ird si poate sunt repercursiuni de uzura prematura a pinionului! Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomarv77 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Va multumesc pentru sugestii! Si eu ma gandesc ca asta este motivul pentru care nu avea cardan. Tind sa nu banuiesc rulmentii pentru ca nu se aude nici un uruit si masina merge chiar frumos... Nu stiam ca daca merg mult fara cardan pot aparea probleme la ird, si sincer nu inteleg de ce s-ar uza pinioanele pentru ca practic tot angrenajul merge mai usor (fara sarcina)... Eu sunt din constanta. Este vreun coleg de pe forum care cunoaste un mecanic bun prin imprejurimi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiuu Postat Iulie 18, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2013 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Buna.Ar putea ca masina sa tremure din cauza discurilor de frana?????e drept ca atunci cand calc frana de pe la vreo 80km trpideaza,dar se poate sa trepideze si cand nu calc frana?? Numai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Buna.Ar putea ca masina sa tremure din cauza discurilor de frana?????e drept ca atunci cand calc frana de pe la vreo 80km trpideaza,dar se poate sa trepideze si cand nu calc frana?? Numai bine[/quote Atunci cand sunt discurile ovalizate, se simte trepidatia numai cand calci frana si decat in volan si pedala de frana. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Revin cu o problema. De ceva vreme, din cand in cand aud batai in fata,in dreptul planetarelor,in special cand o fortez un pic mai tare pe acceleratie. Asa mi-a facut si sambata,cu diferenta ca a inceput sa traga masina stanga si sa am oscilatii in volan. Am pus masina pe rampa, m-am bagat sub ea si am burduful planetarei stanga rupt,spre IRD. Vaselina imprastiata,etc... Am pus mana pe planetara sa vad daca are joc si e teapana. Acum, nu stiu ce sa fac,e clar ca ar trebui schimbat burduful, dar daca a inceput sa aibe bataie,probabil tripoda este dusa. Sa iau planetara SH,sa schimb doar tripoda,exista kit de reparatie planetara,partea din interior? Daca se rupe planetara in mers,ce se intampla? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
christi Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 si eu am avut ceva cu batai prin fata...in special pana ieseam din parcare..in viraje, adica la viteza mica. bine, si efectul ala de masina zgarci... elastica infranata...caracteristic pentru problema. au disparut dupa ce am schimbat vascocuplajul. si au trecut cativa ani de cand n-am mai auzit nimic. deci vezi..porcaria da efecte la distanta. Editat Septembrie 28, 2015 de christi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 @Christi, masina mea nu are efect de zgarci si nici nu pocneste la curbe(deocamdata). Am kit inaltare+2'' si flanse de 30mm la roti si BFG A/T,mai grele decat originalul si toate astea+burduful spart de la planetara si-au spus cuvantul. Am fost la service si dupa cum singur am anticipat, exista joc in tripoda planetarei dinspre IRD. O sa caut kit de reparatie daca exista sau o planetara SH,la care cu siguranta o sa schimb burduful din interior,preventiv. Am mai avut burduful rupt acum ceva luni si la planetara cealalta,dar am uitat de el,negandindu-ma ca o sa se rupa si asta. Deh, de ce sa te duci la doctor daca nu te doare nimic... Acum schimb planetare...:beat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 cat crezi ca poate fi o planetara sh care nu stii ce-i poate capul, una aftermarket noua e sub 50 Lire(tva inclus) la englezi facuta de britpart http://www.island-4x4.co.uk/front-driveshaft-britpart-tdb104990-p-27765.html despre care povestile de groaza nu sunt chiar atat de adevarate ca eu am luat planetare pt D2 de la ei cand habar nu aveam cu ce se manaca, inca eram mandru ca-s facute in UK(ceea ce macar e sigur la britpart), vreau sa spun ca m-au tinut mai mult de 30.000km si nici atunci nu era joc in ele dar le-am schimbat preventiv inainte de un drum lung prin tari ex-iugoslave dupa ce m-am speriat de ce citisem de britpart, la britpart e problema cu piesele ce contin cauciuc ca element primordial cum ar fi suporti motor, cutie, bucse, simeringuri, garnituri... din astea, chestiile metalice le consider chiar bune... concurenta mare ce mai:wink:... dealtfel pt freelander sunt kituri complete de capete interioare cu burduf si colier pe piata Editat Septembrie 28, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 @Fery,am mers pe varianta sh,am comandat-o,maine imi vine. Ca si costuri,300 lei. Sa-ti spun si logica. Nu pot avea inceredere intr-o piesa,cum ar fi planetara la 50 de lire,pentru ca e prea ieftina sa fie si buna. Numai burduful care mi s-a rupt mie si care este responsabil de jocul tripodei,costa 50 de lei. Acelasi lucru s-a intamplat la planetara dreapta,dar,observat la timp, am schimbat burduful si am salvat planetara.Acum vreau sa comand burduf interior nou, sa-l schimb preventiv. Piese ieftine nu mai vreau nici gratis, pt ca e mai scumpa manopera sa tot stau sa le schimb cu ce trebuie. Distribuitorul meu de piese sh,de la care iau mai mereu, m-a asigurat ca e planetara buna,provenita de pe td4 2004-2005:ha:(nu i-am mai spus ca a mea e din 2006) Oricum, daca nu se rupe burduful, o sa tina si planetara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 optiunea apartine fiecaruia, eu ti-am spus ce si cum cu planetarele de D2 facute de britpart, eu personal decat sa pun gunoiul altuia vechi de 10-11 ani pe masina mea mai bine pun un aftermarket nou facut in UK cu 2 ani garantie(sunt si variante din astea cu 10 llire mai scumpe decat britpart) daca nu-mi permit OEM sau oringinala... e chestie de gust:wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 optiunea apartine fiecaruia, eu ti-am spus ce si cum cu planetarele de D2 facute de britpart, eu personal decat sa pun gunoiul altuia vechi de 10-11 ani pe masina mea mai bine pun un aftermarket nou facut in UK cu 2 ani garantie(sunt si variante din astea cu 10 llire mai scumpe decat britpart) daca nu-mi permit OEM sau oringinala... e chestie de gust:wink: De cand m-am ars cu rulmentii de la cardan aftermarket de la Allamkes,suflu si in planetara.:ha: Nu stiu cine sunt Britpart,dar am vaga impresie ca sunt doar ambalatori si nu producatori de piese. Raman la concluzia ca daca nu se rupea burduful,nu stricam nici planetara.Si astea se datoreaza kitului de inaltare.Pana la urma,daca e sa se duca si planetara asta,o sa incerc si alta varianta. Pierd 100 de euroi si mai invat ceva.Noi sa fim sanatosi.Oricum,data viitoare o sa incerc si varianta ta si daca nu o sa fie ce trebuie, o sa ai frigiderul plin...de...planetare:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Nu ti-as fi recomandat ceva ce stiu ca e gunoi, gen allmakes care sunt facute in china, de la britpart am folosit diverse chestii si cum am spus ce e metal eu am fost multumit, am si intercooler mare de la ei, mai am si planetarele alea care inca nu au joc dupa 30.000km si le-am pastrat pentru zile negre, am si telescoape cellular dynamic de care sunt mult mai multumit ca de terrafirma care au ruginit si uzat in mai putin de 2 ani, etc, se face o tevatura prea mare pe seama lor ca ar fi complet varza, sunt si piese care le fac ei ca OEM pt LR, binenteles ca nu te poti astepta de la piese ieftine sa fie ca originalele dar asta inseamna aftermarket la toate marcile, eu recomand OEM sau Genuine tot timpul dar in cazuri din astea la care diferenta de pret e asa de mare la ceva ce am verificat prefer britpart decat SH, nu in toate cazurile, de exemplu daca ar fi caseta de directie care stiu ca e slaba a lor da, mai bine sh daca e garantat ca e originala si nu a fost schimbata candva tot cu aftermarket, totul e adaptabil de la caz la caz dar eu am mai mult respect de sine(sper) decatvsa risc sa ma fac de kkt recomandand ceva de kkt.... plus ca nici nu am un frigider prea mare :grin: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 @ fery,pana am citit ce-ai scris pe topic, am comandat deja planetara,pt ca fiind singura masina in familie,roata tre' sa se invarta si nu am timp de comenzi din UK,desi am un prieten acolo care imi poate trimite orice am nevoie. Sper sa nu ajung prea curand la vorba ta si sa nu mai am alte probleme la masina,desi ti-as umple frigiderul ala mic,cu niste beri,ca sincer,mi-e dor de tine!:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Am schimbat planetara stanga si dupa o saptamana,a intrat in coma si planetara dreapta. @Fery,spuneai ceva de kit de reparatie la planetare parca. Ma poti ajuta cu un cod de piesa, sau de unde sa gasesc? La mine e dus capatul spre cutie si n-as schimba-o pe toata.:tk Am gasit si la noi planetara de la Britpart,pe la vreo 385 lei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Salut Sunt capete de planetara cu burduf coliere si vaselina (kit complet) Se pot livra pe Pascal (un producator mediu) Stiu asta deoarece am cautat si eu pe masina mea Pretul unui astfel de kit pentru LR FL Td4 este 349 ron cu TVA inclus (sau cel putin la atat il pot aduce eu) Termen de livrare 48 de ore din momentul comenzii. Acum nu ma intreba cat va rezista sau ce si cum, pentru ca nu pot sa iti furnizez feedback despre el, dar poate e bine sa stii si de alternativa aceasta. Mai jos o imagine cu kitul despre care vorbesc. Norbi Editat Noiembrie 17, 2015 de autoclinic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Am luat saptamana asta planetara de la Britpart(pe care nu am apucat sa o montez inca).Vanzatorul mi-a spus ca este fabricata tot in PRC,chiar daca vine din UK.Avand in vedere ca am schimbat o planetara sh si una noua,aftermarket,doar timpul o sa demonstreze care a fost mai buna. Intrebare: cat poate sa afecteze un kit inaltare 2" incat sa faca "varza" 2 planetare OE intr-un an la o masina care a fost supusa la off-road soft ocazional? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 numai tu știi... la a mea, 275.000 km, nu am schimbat încă planetarele e drept, nici prea mult off-road nu a făcut mașina:grin: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 ai si gume mai mari decat standard? ... nu o sa incep iar cu teoriile dar daca da cam asta ar fi raspunsul, nu de lifting e vorba ci de rotile mai mari, ca presupun ca nu o inalta nimeni sa o lase pe roti stock ca arata urat, cand deja incepi cu tuninguri din astea trebuie mers pana la capat, adica elemente de transmisie HD de firma nu patternuri ieftine sau SH, asta e :old NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 ai si gume mai mari decat standard? ... nu o sa incep iar cu teoriile dar daca da cam asta ar fi raspunsul, nu de lifting e vorba ci de rotile mai mari, ca presupun ca nu o inalta nimeni sa o lase pe roti stock ca arata urat, cand deja incepi cu tuninguri din astea trebuie mers pana la capat, adica elemente de transmisie HD de firma nu patternuri ieftine sau SH, asta e :old In loc de 215/65/16,care sunt standard,am 215/70/16,BFG/AT.Nu cred ca este o diferenta prea mare. Oricum, pt aceasta minunata masina nu prea exista nimic HD(ma refer la transmisie/ambreiaj). Pentru ce a fost ea conceputa,adica forestiere si drumuri neasfaltate,nu-ti trebuie elemente HD. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate