sierrafery Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Eu am spus de elemente HD doar in cazul rotilor mai mari nu de drumuri:wink: , faptul ca tu ai avut inainte 215/65/16 nu inseamna ca alea erau std, recomandarea constructorului pentru Freelander 1, 2001+ pe genti de 16 este una singura, 225/55/16(asa scrie la carte) , ceea ce fata de 215/70/16 e diferenta de 5,4 cm in diametru,(8.2%) opinia mea e stiuta: e mult prea mult, mai ales ca-s BFG care sunt grele comparativ cu alte A/T-uri, eu am convingerea ca asta-i problema ta, sa nu mai vorbim cat de dat peste cap e sistemul ABS(nu mai repet teoria) Editat Decembrie 12, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Fery la mine in talon 215/65/16 e ... masina e din 2001! La varianta de 17 inch e asa 225/55/17 Mai exista si echipare pe 15 inch 195/80/15 Oricum plus 2 inch si greutate mai mare a anvelopelor aia ii buba ! Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Daca voi preferati sa credeti ce scrie RAR-ul in talon decat ce e in cartea tehnica ce sa mai zic, eu cred mai bine pe producator, si in cartea tehnica sunt urmatoarele: pentru modele pana in 2000 inclusiv: Tyre size 5.5J x 15........................................................195/80 R15 (steel & alloy) ’Multi terrain’ tyre 6.0J x 16........................................................215/65 R16 (alloy) ’Multi terrain’ tyre pentru modele dupa 2001 inclusiv: Tyre size 5 1 / 2 J x 15" Wheels ............195/80 R15 'Multi terrain' tyre 6 J x 16" Wheels.....................225/55 R16 'Multi terrain' tyre 7 J x 17" Wheels ....................225/55 R17 'Multi terrain' tyre e posibil sa le fi venit mintea la cap dupa 2000 si au realizat si ei ca si alea de 215/65/16 sunt prea mari si au regandit problema, asta nu stiu dar daca e vreo dilema in domeniul asta eu prefer oricand rotile mai mici eu nu prea vad cum poate liftingul sa afecteze planetarele care sunt in punte ? ... raman la parerea mea, greutatea si dimensiunea prea mare a rotilor e buba Editat Decembrie 12, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 eu nu prea vad cum poate liftingul sa afecteze planetarele care sunt in punte ? ... Care punte? :grin: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 :al :op:sr grrrr...scuze mi-e invadata mintea de D2, nobody's perfect :old NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Mna asta ii buna cu anvelopele! daca asa scrie cartea nu mai zic nimic! Dupa parerea mea si inaltarea la masinii cu suspensie individuala duce la uzura prematura a planetarelor. Astfel planetara e defapt un mecanism pivotant rotator ... prin rotatie duce puterea la roata implicit urmand rotatia ei,iar prin pivot se asigura o conexiune intre roata si IRD (in cazul de fata) la denivelari,diferente de nivel, inclinari etc ...Ei eu ma gandesc ca in caz normal avem o distanta A-B care indeplineste rolul de rotatie si miscari de sus in jos...Daca se inalta masina atunci ajungem in situatia A-B' aceasta fiind mai mare in consecinta planetara lucreaza aproape de distanta maxima pe care o poate suplini la miscarea rotii in sus si jos....Nu stiu sa exemplific mai clar dar sper ca se intelege ce am vrut sa zic!:x Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Acum sunt total de acord cu explicatia...ma smintisem cu planetarele, da coroborata chestia asta cu roti mari si grele e reteta clasica de distrus planetare NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 6 J x 16" Wheels.....................225/55 R16 'Multi terrain' tyre 7 J x 17" Wheels ....................225/55 R17 'Multi terrain' tyre[/b] e posibil sa le fi venit mintea la cap dupa 2000 si au realizat si ei ca si alea de 215/65/16 sunt prea mari si au regandit problema, asta nu stiu dar daca e vreo dilema in domeniul asta Dimensiunile astea sunt date pentru variantele Sport si Premium Sport, care au si garda la sol mai mica cu vreo 2-3 cm. In rest, minunile Land Rover + RAR = dilema. :old Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Dimensiunile alea sunt din RAVE pt Freelander 2001+ fara a se face referire la sport sau alte chestii NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Stiu, dar din ce am vazut/cautat pe net, dimensiunile respective sunt doar pentru acele variante, in rest cele mai uzuale sunt cele date ca fiind pana in 2001, iar dimensiunea cea mai utilizata este 215/65/R16. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Decembrie 12, 2015 Partajează Postat Decembrie 12, 2015 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Ei... la chestia asta nu ma mai bag, pentru mine cartea e sfanta:grin: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 La Calugareni m-am intalnit cu un coleg de breasla si venind vorba de planetare, i-am povestit patania mea cu kit-ul de inaltare si problemele aferente. Mi-a dat o idee, sa montez niste saibe facute la strung,pe capatul planetarei dinspre roata,sa fortez tripoda sa intre mai mult in capul de planetara. Ce parere aveti? Poate in situatia asta, nu mi se mai rup nici burdufurile de cauciuc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 sa montez niste saibe facute la strung,pe capatul planetarei dinspre roata,sa fortez tripoda sa intre mai mult in capul de planetara. Nu te juca cu asta, studiaza bine problema si dupa ce faci toate masuratorile posibile vezi daca e fezabila ideea. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 15, 2016 Partajează Postat Ianuarie 15, 2016 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Nu te juca cu asta, studiaza bine problema si dupa ce faci toate masuratorile posibile vezi daca e fezabila ideea. Pai nu prea am ce sa studiez.Ideea este foarte buna,numai ca nu am cote dupa care sa ma iau. Un lucru stiu singur si anume, cand plec cu masina de pe loc,simt o oscilatie in transmisie,pana ajung la o turatie a motorului la care planetarele functioneaza in parametrii.E ca si cum nu ar fi cardanul echilibrat,desi este.In consecinta,oscilatia vine de la planetare.Saibele respective daca e sa le confectionez,trebuie sa le fac prin diferenta,masurand canelurile de la piulita care se infileteaza pe capul planetarei.Empiric vorbind,le-as face la o cota de 0.5mm.Avand in vedere ca nu a mai facut nimeni treaba asta,nu-mi ramane decat sa incerc.Am planetara decedata,deci cota la inetrior e simpla.Imi ramane cota exterioara,incat sa nu derajez rulmentul si sa nu am frecare pe ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Problema cu planetarele apare de la faptul ca ele lucreaza acum aproape de (sau in) punctul maxim de articulare. Soluti perfecta ar fi fost niste planetare cu o culisa pe piesa din mijloc, sa preia diferentele de lungime datorate kit-ului de inaltare. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Ianuarie 16, 2016 Partajează Postat Ianuarie 16, 2016 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Problema cu planetarele apare de la faptul ca ele lucreaza acum aproape de (sau in) punctul maxim de articulare. Soluti perfecta ar fi fost niste planetare cu o culisa pe piesa din mijloc, sa preia diferentele de lungime datorate kit-ului de inaltare. Ideea in sine este buna, dar ambigua.Piesa din mijloc,este tija metalica(teava),nu? Planetara oricum culiseaza in colivie,nu poate sa culiseze in 2 puncte. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Piesa din mijloc este plina, nu-i teava. Ai nevoie de o zona de culisare, alta decat colivia planetarei, care sa compenseze diferenta de lungime aparuta in urma relocarii pozitiei de lucru a plenetarelor. Nu mai tin minte unde am vazut dar era o chestie intresanta, avea ''cardane'' in loc de planetare uzuale, era o toroapa cu suspensie independenta. Ideea ta cu saibele e buna in teorie, dar in practica s-ar putea sa spargi articulatiile planetarelor in momentul cand suspensiile flexeaza si planetarele ajung pe pozitia de lucru initiala. Mai degraba vezi daca nu se pot modifica ghidurile de la articulatiile planetarelor, pentru o libertate mai mare la lucru in unghi mai mare. Cam asa vad eu problema, sunt sanse sa gresesc... Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinelil Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Salutare tuturor. Am si eu ceva probleme cu al meu freelander. Masina in cauza: freelander td4 2004 . Am ales sa postez aici pentru ca nu stiu exact de unde este problema. Treaba sta cam asa. Masina vibreaza putin intre 1250-1500 rpm in orice treapta. Nu este deranjant si nici sesizabil daca nu esti foarte atent. Insa intre viteza de 85-110 km\h indiferent de treapta de viteza , a3a , a4a sau a5a apare o vibratie care se accentueaza in functie de cat de tare accelerez. Fix la 110 apare un mic suierat care este prezent doar in acceleratie, daca numai accelerez numai suiera. De la 110km/h in sus indiferent de cat de tare accelerez masina trage bine si numai vibreaza. Eu suspectez asa: ori una din planetare ori ambele. Ori se poate sa fie de la cardan? Ird-ul pare nou. (Masina adusa din uk de 2 luni) O sa incep prin eliminare si o sa dau cardanul jos astazi sa vedem cum se comporta. O intrebare la cei mai priceputi? Pot sa dau doar planetarele de pe fata jos? Ma refer sa le scot dinspre roata si dinspre ird si cutie pe dreapta. Sa ramana doar accele bucati in ird si cutie. Este posibil sa merg doar cu tractiune spate? As vrea sa fac treaba asta pentru a nu cumpara 2 planetare degeaba. Tot asi o sa verific si tampoanele motor si ird. Multumesc. Editat Martie 16, 2018 de sorinelil Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Radu-N Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Dupa simptomul descris eu nu as suspecta planetarele. In nici un caz sa nu ramai numai cu tractiune spate. Cel mult pentru un test scurt pe asfalt, dar pe barba ta. Editat Martie 16, 2018 de Radu-N Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinelil Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Ce s-ar putea intampla daca las doar tractiune spate? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Ce s-ar putea intampla daca las doar tractiune spate? Mari sanse sa spargi IRD-ul! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinelil Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Revin cu info. Am dat cardanul jos si din pacate la fel face. Am vro sansa sa depistez ceva pa planetare daca o urc pe elevator si o accelerez pana la 100? Motorul turat pe loc in 2000-3000-4000 rpm nu are vibratii sesizabile. Nu stiu ce sa mai cred. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinelil Postat Martie 16, 2018 Partajează Postat Martie 16, 2018 (editat) Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Info numarul 2. Am rididicat-o pe elevator fara cardan. Si cand accelerez mai tare, vibreaza inspre roata dreapta, parca se simte si un joc mai pronuntat la planetare din dreapta fata. Maine ma duc sa ii echilibrez si rotile, cu toate ca au 500 de km de cand sunt echilibrate. Si cred ca pana la urma o sa comand 2 planetare noi. Editat Martie 16, 2018 de sorinelil Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Dar nu e mai simplu sa dai planetarele jos si sa vezi daca au joc? Oricum, din ce tin minte, se gaseste separat cap de planetara si de obicei se strica cel dinspre roata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinelil Postat Martie 17, 2018 Partajează Postat Martie 17, 2018 Re: Problema cutie transfer sau planetare freelander 1 Si asta e o idee. Pot demonta capul dispre roata fara a scoate intreaga planetara? Cum pot identifica jocul? Mie mi se pare ca am joc spre ird. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate