Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Servodirectie Niva

Maresalul

Postări Recomandate

Re: Servodirectie Niva

Salutare! A adaptat careva dintre colegii de pe aici vreo servodirectie pentru Niva. este ceva care sa sa cada pe constructia masinii sau singura varianta este sa fie montata o servodirectie de fabrica? Merci!

s-a montat de la Vitara parca dar cauta ca sigur gasesti informatiile :)

uite aici sa discutat despre servo ;) vezi cand ziceam ca daca le cauti bine gasesti :)

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?48260-servodirectie

si e destul de vechiut postul si documentat.

Editat de KAROLOKW
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dupa ce am cautat si tot am cautat despre servodirectii am dat peste un site in care zicea despre servodirectia de opel corsa II.

Ideea este ca se modifica coloana de directie un sensul ca la genunchi o sa ai un servonmotor care te ajuta sa tragi de volan.

Problema este ca distractia nu este tocmai simpla in ideea ca provine de la o masina cu senzori pe la roti care spun computerului de servodirectie (da, dracia are si un computer mic) cu ce viteza se invart rotile ca sa ajusteze raspunsul in functie de viteza de deplasare.

Partea buna este ca daca reusim sa adaptam o astfel de servodirectie si sa ii dam computerului respectiv impulsuri date de un generator cu frecventa variabila atunci iti poti regla singur cat de mult te "ajuta" servodirectia.

O alta parte buna este ca piesele ar putea proveni dintr-o masina dezmembrata (ca noua e belea de scumpa) iar un generator de impulsuri nu e chiar o problema de facut si singur. Mecanic inseamna sa modifici coloana de directie de la volan pana in caseta si sa faci o caracasa decenta la dispozitiv...

Nu am pus nici un link pentru ca sunt foarte multe si decat sa va trimit sa cautati pe pereti mai bine gasesc un site cu toate raspunsurile si apoi il pun pe forum.

Problema ma intereseaza, deci precis voi cauta sa adaptez asa ceva pentru ca in oppnia mea este cea mai simpla metoda de servodirectie, nu implica pompe, fulii, suporti, casete de alt auto (vezi art. cu Vitara)... deci nu implica nimic vizibil sa atraga si atentia RAR sau altii.

Ceea ce nu stiu inca este ce se intampla cand NU mai merge servodirectia, dat fiind faptul ca din poza atasata seamana cu un mecanism melc roata melcata si din cate stiu eu nu poti roti cu roata melcata...melcul.

Ar fi cam tragic ca in trafic sa te trezesti cu directia blocata......

presupun ca este vreo smecherie.. sapam in continuare

Numai Bine si eventual succes la cautat pe net

servo-directie-electrica-opel-62414129707c0dfe9f-0-0-0-0-0.thumb.jpg.66a0cd7533ed101190740a8dfcd0bb9b.jpg

4x4 URBAN OFFROAD
Link spre comentariu

Depinde de raportul de transmisie ( care poate fi de 1 : 1 ) poti roti si un angrenaj melcat . Cred ca trebuie mai multa informatie , imi pare un fapt absurd sa nu poti vira decit cu sistemul alimentat cu curent ( dar totusi in zilele noastre s-au vazut si ineptii mai mari ) .

Personal as prefera oricind caseta mecanica asistata servo .

La sistemul mai sus prezentat trebuie imbunatatita transmiterea ( colana de directie facuta mai solida cu tot ce implica asta ) de la servo spre caseta standard , si mai trebuie studiata si influienta asupra reversibilitatii ( e posibil sa se piarda 'simtul rotii pe drum' in volan - si eu nu am putut accepta asta acolo unde am intilnit situatia ) .

Editat de Astral

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pe site-ul http://www.pieselada.ro se gasea cu ceva timp in urma o servodirectie electrica, ceva de genul celei de opel. Suna la Cluj si intereseaza-te, poate mai aduc asa ceva. Ideala ar fi o servodirectie originala Niva dar este greu de procurat si mai ales scumpa.

cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva
Link spre comentariu

se poate monta servo de vitara , se mai adauga o fulie pe arbore , o prizma intre lonjeron si noua caseta (pentru a veni pe pozitie), si dupa un decupaj scurt un panoul frontal se adapteaza coloana volan dupa noua caseta ,treaba cu electroservo exista si pe panda si pe focus ...s.a. ,toate dau defecte mai devreme sau mai tarziu

eu am achizitionat kitul de vitara , cand mi o permite sanatatea o sa o montez si va anunt etape si solutii!

• Like 1
VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu
Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

:al stiu ca vremea e nasoala ! dar ma ajuta si pe mine cineva cu niscavai poze cun sunt pozitionate elementele de la servodirectie?

ma intereseaza pompa in principal , caseta si rezervorul de ulei informativ , pompa de servo vine sub compresorul de AC u? , o fulie dubla de unde gasesc?

Link spre comentariu

Ti-as fi facut eu poze cu cea mai mare placere,dar am dat masina finului meu,pana si-o repara pe a lui.Din ce tin minte, pompa de servo este sub compresorul de A/C,iar rezervorul de lichid este pozitionat in partea stanga fata,in spatele lampii de pozitie.

Link spre comentariu

fulie cred ca au baietii de la Cluj iar vasul pot si eu confirma ca e in stanga acolo langa semnalizare ia rpompa e joscam la acelasi nivel cu alternatorul doar ca pe partea cealalta.

restul nu cunosc doar ca din ce imi amintesc era un suport mai ciudatel

Link spre comentariu

Avand in vedere ca am ceva ganduri de despartire m am hotarat sa renunt a mai monta eu servodirectia , asa ca am trecut chitul de servo la sectiunea vanzari piese 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare