Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un nou Jimny pe forum

Testosul

Postări Recomandate

Va salut, de o saptamana am si eu un Jimny.

Masina este din anul 2000, motor de 1.3, 98000km, are AC, niste jante dragute si cauciucuri copie SIMEX reesapate in Portugalia 205/75/15 :)

Am achizitionat-o ca si a doua masina pentru ca ceaalalta masina pe care o am nu poate fi folosita iarna in Romania.

Inca nu stiu daca va iesi foarte mult in off-road, dar e posibil sa ma prinda microbul.

Am facut pana acum 2 modificari:

-kit inaltare din poiamida +4cm

-flanse distantiere din aluminiu de 5cm, evident cu barbierirea corespunzatoare a contraaripilor.

Minusuri:

-imi pare ca nu se mai decupleaza MRL-urile....nu imi dau seama cat de grav este pe termen lung daca nu rezolv problema

-foarte greu de echilibrat rotile pentru ca nu am gasit inca in Bucuresti vulcanizarea care sa le echilibreze in presoane.

Va atasez cateva poze si orice sfat este foarte util.

IMG_2297.thumb.jpg.22844026fa294986b3dcea119003af95.jpg

IMG_2321.thumb.jpg.8a20ab37fd787bef52755aeb2cd1d303.jpg

IMG_2322.thumb.jpg.bdb043f5c43059132f1e17bc6424f751.jpg

IMG_2323.thumb.jpg.892c5bc99e037d5a749629dd8e4f8c8b.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 120
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Un nou Jimny pe forum

Sa o stapinesti sanatos si multi km de acum inainte!

Observatii personale:

- intii se face suspension lift si abia dupa aia body lift

- resapatele se echilibreaza greu si cu muuuult plumb

- daca nu decupleaza MRL-urile o sa creasca consumul, pentru ca se adauga frecarile din diferentialul fata. La cuplare ar trebui sa auzi 2 mici pocnituri metalice, foarte apropiate ca distanta in timp una de alta, aproape le percepi ca una singura.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Pai asta am facut, un suspension lift light cu acele tampoane din poliamida....daca va fi necesar voi ridica masina cu kitul de 8cm care are incluse si prelungitoarele de amortizoare.

Cu cauciucurile este intr-adevar dificil...acum dupa echilibrarea de ieri nu mai tremura decat foarte sensibil...mai studiem.

Micile pocnete de care povestesti tu la mine nu se aud...poate daca ma mai joc putin cu mutatul din 2X4 in 4X4 isi vor da drumul MRL-urile buclucase...:)

Oricum mersi mult de sfaturi si astept in continuare pareri si chiar critici daca este cazul...:)

Link spre comentariu

Inca o rugaminte la cei mai avizati dintre membri...la profilul de gume din pozele atasate cam care ar fi presiunea de compromis pentru comfort/zgomot/stabilitate pe aici prin Bucuresti pana cand vine frigul si zapada ?...am tot citit pe forum insa parerile sunt atat de impartite incat nu mi-am facut inca o idee.

Acum am 1.5bar in toate 4 si topaie de numa, numa....:)

Link spre comentariu

Inca o rugaminte la cei mai avizati dintre membri...la profilul de gume din pozele atasate cam care ar fi presiunea de compromis pentru comfort/zgomot/stabilitate pe aici prin Bucuresti pana cand vine frigul si zapada ?...am tot citit pe forum insa parerile sunt atat de impartite incat nu mi-am facut inca o idee.

Acum am 1.5bar in toate 4 si topaie de numa, numa....:)

Topaitul e ceva inevitabil la astfel de masini (facand o comparatie cu ce ziceai tu mai devreme, ca ai luat jimny pentru o a doua masina, fiindca cu prima nu se poate circula in Romania iarna rezulta ca e masina comoda/joasa etc.) Masinile de teren au o suspensie mai rigida, si in special Samurai, Jimny, Vitara (in ordinea asta, de la cele mai topaitoare din bransa pana la ceva mai comfortabila). Eu merg cu cauciucurile de teren pe asfalt cu 1.8 maxim, iar in teren le cobor pana la maxim 1 atm, dupa sa nu dejantez. Daca ai scadea mai jos de atat, 1.4 1.5 cat zici ca ai in ele, o sa se toceasca foarte repede cauciucurile si nu mai apuci zapada cu ele.

Overall, obisnuieste-te cu ideea de masina care topaie, ca nu ai ce sa ii faci. :wink:

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Cu cauciucurile este intr-adevar dificil...acum dupa echilibrarea de ieri nu mai tremura decat foarte sensibil...mai studiem.

Micile pocnete de care povestesti tu la mine nu se aud...poate daca ma mai joc putin cu mutatul din 2X4 in 4X4 isi vor da drumul MRL-urile buclucase...:)

Oricum mersi mult de sfaturi si astept in continuare pareri si chiar critici daca este cazul...:)

Pai desfa MRL-urile si vezi ce e pe acolo. Ai de dat roata jos + inca 6 surburi, alea care prind MRL-ul.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Inca o rugaminte la cei mai avizati dintre membri...la profilul de gume din pozele atasate cam care ar fi presiunea de compromis pentru comfort/zgomot/stabilitate pe aici prin Bucuresti pana cand vine frigul si zapada ?

Producatorul specifica 1.6 (1.8 pe spate daca masina e incarcata). Din ce vad eu in poze ai MT-uri, deci sint zgomotoase pe asfalt, nu ai ce face aici. Cind o sa vina iarna, pune-i anvelope de iarna, ca MT-urile alea nu or sa te ajute prea mult, in special la frinare :wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Din ce vad eu ,alea sunt maxxis mudzilla, nu simex:grin: . Daca bagi inaltatoarele sub arcuri ,saracu amortizor ce pateste la flexari sau cand iei hop mai mare?? E o prostie asta. Daca tot vrei sa o inalti, fa tot tacamu. Pune si sub amortizoare ceva ca nu e greu....... dar de e usor sa vinzi doar rahaturile alea si sa imbarligi omu ca o sa fie totul ok si o sa ai masina liftata cu +4cm

Link spre comentariu

Producatorul specifica 1.6 (1.8 pe spate daca masina e incarcata). Din ce vad eu in poze ai MT-uri, deci sint zgomotoase pe asfalt, nu ai ce face aici. Cind o sa vina iarna, pune-i anvelope de iarna, ca MT-urile alea nu or sa te ajute prea mult, in special la frinare :wink:

Pe ele scrie ca sunt Mud+Snow...bani de alte gume nu mai ssunt...

Link spre comentariu

Din ce vad eu ' date='alea sunt maxxis mudzilla, nu simex:grin: . Daca bagi inaltatoarele sub arcuri ,saracu amortizor ce pateste la flexari sau cand iei hop mai mare?? E o prostie asta. Daca tot vrei sa o inalti, fa tot tacamu. Pune si sub amortizoare ceva ca nu e greu....... dar de e usor sa vinzi doar rahaturile alea si sa imbarligi omu ca o sa fie totul ok si o sa ai masina liftata cu +4cm[/quote']

Masina nu va avea parte de flexari atat de grave iar la hopuri inclusiv speed bumpere adaptam viteza....daca aveam bani pentru toata suspensia acum era deja pe masina insa nu am....

Link spre comentariu

Sa te bucuri de ea! Masina standard poate cu mult mai mult decat poate soferul!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

Masina nu va avea parte de flexari atat de grave iar la hopuri inclusiv speed bumpere adaptam viteza....daca aveam bani pentru toata suspensia acum era deja pe masina insa nu am....

Nu trebuie neaparat toata suspensia. Dar pune si la amortizoare ceva.

Link spre comentariu

Multumesc frumos.

Pai spune-mi de unde sa iau extensii de amortizoare si o sa incerc sa iau.

Salut,

Cam asta ti-ar trebuii: cel mai ieftin kit complet de inaltare 1,5"

Exemplu: http://www.bits4vits.co.uk/store/jimny/1-5-jimny-stealth-black-suspension-lift-kit/prod_756.html

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

Din cate am vazut acel kit ridica mai putin decat am eu acum pe masina...as avea nevoie doar de prelungirile de amortizoare de +4cm intrucat la arcuri deja am.

Apropos, cauciucurile sunt Recip Trial 4x4 Mud+Snow.... astea erau pe masina cand am cumparat-o.... or fi bune, or fi rele.....

Link spre comentariu

Extensii gasesti la Roly / Sibiu, da un search pe forum si dai de el, are preturi bune.

Ca idee, eu nu recomand body lift, recomandabil este suspension lift, in timp acolo o sa ajungi

Multumesc frumos.

Pai spune-mi de unde sa iau extensii de amortizoare si o sa incerc sa iau.

Link spre comentariu

Apropos, cauciucurile sunt Recip Trial 4x4 Mud+Snow.... astea erau pe masina cand am cumparat-o.... or fi bune, or fi rele.....

Recip Trial 4x4 sunt copie Mickey Thompson Baja Claw. Sunt resapate, deci mai grele, dar daca ai reusit sa le echilibrezi cat de cat nu cred ca vei avea probleme cu ele. La namol si bolovani par sa se descurca binisor. Atentie iarna pe zapada batatorita, mai ales pe franari.

In alta ordine de idei sa stapanesti sanatos masinuta si la cati mai multi km fara probleme.

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

Recip Trial 4x4 sunt copie Mickey Thompson Baja Claw. Sunt resapate, deci mai grele, dar daca ai reusit sa le echilibrezi cat de cat nu cred ca vei avea probleme cu ele. La namol si bolovani par sa se descurca binisor. Atentie iarna pe zapada batatorita, mai ales pe franari.

In alta ordine de idei sa stapanesti sanatos masinuta si la cati mai multi km fara probleme.

Mersi mult de tot....sa speram ca o sa se descurce cat de cat si pe zapada...

Link spre comentariu

Sa stapaniti sanatos masinuta :h5 . Despre cauciucuri, vad ca par destul de noi. Puteti sa le puneti la vanzare aici pe forum la sectiunea adecvata si dupa, sa achizitionati alte cauciucuri mai bune pentru zapada...

Numai bine.

Cu respect,

Teodor.

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Tu mai tre sa cumperi doar inaltatoarele la amortizoare: http://www.bits4vits.co.uk/store/jimny/front-jimny-shock-spacers/prod_394.html

http://www.bits4vits.co.uk/store/jimny/rear-shock-absorber-repositioners-/-spacers-jimny/prod_396.html

Hai ca scapi ieftin :wink:

Link spre comentariu

Mersi mult, o sa incerc sa le iau...:)

Link spre comentariu

Cauciucurile alea sunt bune pe zapada afanata, batatorita mai putin pe gheata dar sa fim seriosi ce cauciuc este bun pe gheata decat alea care au cuie. Eu zic sa le tii iarna asta vezi cum se comporta si daca nu esti multumit la primavara le dai. Parerea mea e ca daca mergi cu 1,2 atm in ele merg fara probleme.

Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu

Eu am comandat de la ei si in 4 zile mi-au sosit la poarta. Sunt seriosi.

+1 transportul din UK e rapid si ok ca pret.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare