Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un nou Jimny pe forum

Testosul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 120
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Un nou Jimny pe forum

Atunci cauta 205/75/15.

Pentru atata lucru nu merita sa te ostenesti! Daca nu vrei sa cioplesti din aripi, ii pui 205/70/15 (dimensiunea originala), cu astea ramai in legalitate in ceea ce priveste starea tehnica a masinii, nu pierzi putere din cauza dim. mai mari a anvelopei(caz in care trebuie sa umbli la rapoartele din punti sau reductor), ai variante suficiente si ptr. anvelope offroad (AT,MT,Simex, etc.) la preturi bune.

Ptr. a trece la 215(sau 235)/75/15 vezi aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?72183-MT-215-75-15-BfGoodrich-KM2-pe-Jimny-meu

Ptr. a trece la 31/10,5/15 vezi aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70928-Noul-meu-agregat-Jimy

Si mai sunt o gramada de topicuri unde s-a discutat si se mai discuta inca despre tot ceea ce inseamna modificari la Jimny.

Trebuie doar sa te hotarasti, in functie de ce vrei sa faci cu masina asta si de ce buget dispui, variante sunt destule!

P.S.-Varianta cu roti de 33 pe Jimny..., hmmm, mi se pare chiar exagerata! Cum spunea un coleg, ptr. astea ai nevoie de Toyota, Nissan, etc. Masinarii care dispun si de putere si de structura sanatoasa ptr. duce astfel de roti.

:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am fost la Dojo intr-un final unde masina a primit un amortizor de direcctie si o curatare si gresare de ambreiaj.

Au incercat sa rezolve problema MRL-urilor blocate insa au spus ca de vina ar fi comanda electrica care nu functioneaza dar nu au avut timp sa verifice in detaliu deoarece sunt foarte prinsi.

Ce anume poti gresa la ambreiaj afara de cablu?

In legatura cu MRL-urile, exista in manualul de service procedura de diagnoza. Probabil ai vreo valva blocata (sau amindoua).

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Exact, cablul a fost gresat si reglat....tinea prea sus.

In legatura cu MRL-urile cei de la Dojo au spus ca ar avea nevoie de o zi intreaga sa verifice partea electrica...daca nici ei nu stiu cu ce se mananca, atunci cine?.....

Link spre comentariu

Exact, cablul a fost gresat si reglat....tinea prea sus.

In legatura cu MRL-urile cei de la Dojo au spus ca ar avea nevoie de o zi intreaga sa verifice partea electrica...daca nici ei nu stiu cu ce se mananca, atunci cine?.....

NIMENI!!! In momentul in care apar defectiuni in sistemul vacumatic de cuplare al planetarelor, decat sa il remediezi, mai bine iti cumperi un set de AVM-uri si ai terminat povestea (acesta a fost sfatul celor de la reprezentanta Suzuki din Sibiu si a multor alte persoane care au trecut prin ceea ce treci si tu).

Si eu am trecut prin asta cu un Jimny, dupa ce am tot verificat la el tot ce se putea verifica, schimbat conducte, suflat toate orificiile din fuzeta, etc., am cumparat un set de AVM-uri si acum pot folosi linistit 4x4 la masinuta si ma pot baza pe cuplajele acestea.

Dar daca chiar vrei sa repeti experienta altora uite aici: [ATTACH]160135[/ATTACH]

Spor la cautat! :h5

Check_the_vacuum_system.pdf

Link spre comentariu

Da. Daca iti bati prea mult capul cu sistemul vacuumatic si nu merge, mai bine iti iei AVM-uri. La mine cel putin au fost furtunele care intrau in fuzeta sau orificiile din fuzeta infundate. Oricum si eu ma gandesc la unele manuale spre primavara.

Link spre comentariu

Ieri am iesit pana la Predeal sa vad si eu exact cum se comporta masina cu cauciucurile pe care le am, pe diversse tipuri de zapada...afanata, batatorita....pot sa spun ca gumele s-au comportat mai mult decat decent tinand cont de profil, inclusiv pe zapada batatorita la fraanari iar in curbe pe 4x4H nu a vrut deloc sa plece de spate....am urcat pana la cabana Susai (eu si snowmobilele), am intrat pe strazi cu pante de inclinare mari sa vad cum pleaca de pe loc in rampa.Am presiune 1.4 in gume, caci am uitat sa le dezumflu cand am ajuns in Predeal. A fost dragut. :)

IMG_2599.thumb.jpg.ee212875d82ff1e2921725016a20010c.jpg

IMG_2607.thumb.jpg.81e386c824aab00af9265d1c6e4a2717.jpg

IMG_2608.thumb.jpg.f6b44176b75009624e5f67c9f2006d43.jpg

IMG_2609.thumb.jpg.62c20162b613f5de8fd05af76ba22242.jpg

IMG_2610.thumb.jpg.09833175d0dffafcd2c5bf294a52480e.jpg

Link spre comentariu

Gumele tale observ ca tine zapada intre crampoane ceea ce face sa ai o aderenta mai buna fata de unele care iti arunca zapada dintre creampoane. Arata bine masinuta.

Sa-ti fie de bine aceasta iesire.

Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex.
Link spre comentariu

poti pune orice MRL de suzuki samurai sau vitara manuale se potrivesc la fix,trebuie doar sa schimbi piulita ce strange fuzeta cu una de zuzuki vitara,sau o poti modifica pe aia care o ai pe masina,foarte simplu si usor si iesi mai ieftin.

Link spre comentariu

poti pune orice MRL de suzuki samurai sau vitara manuale se potrivesc la fix,trebuie doar sa schimbi piulita ce strange fuzeta cu una de zuzuki vitara,sau o poti modifica pe aia care o ai pe masina,foarte simplu si usor si iesi mai ieftin.

Stiam ca s-au montat MRL-uri de Samurai pe Jimny, insa trebuie confectionata o flansa distantier, care se monteaza intre MRL-ul de Samurai si fuzeta. Eu am comandat atat AVM-uri de Jimny cat si de Samurai si pot spune ca sunt diferite, cele de Samurai sunt mai scurte cu aprox 2 cm (de aceea este necesara acea flansa distantier). Iar pretul difera cu doar 10 euro.

Dar daca tu ai reusit sa montezi MRL-uri de Sami', fara acea flansa distantier, atunci e ok, nu te contrazic. :h5

Link spre comentariu

Gumele tale observ ca tine zapada intre crampoane ceea ce face sa ai o aderenta mai buna fata de unele care iti arunca zapada dintre creampoane. Arata bine masinuta.

Da, desi nu sunt cauciucuri dedicate pentru iarn m-am descurcat decent in aceasta iesire.

Aseara in Bucuresti a fost putin panica pe zapada batatorita dar doar la franare, astfel ca am dezumflat gumele si acum sunt ce trebuie. :)

Link spre comentariu

Stiam ca s-au montat MRL-uri de Samurai pe Jimny, insa trebuie confectionata o flansa distantier, care se monteaza intre MRL-ul de Samurai si fuzeta. Eu am comandat atat AVM-uri de Jimny cat si de Samurai si pot spune ca sunt diferite, cele de Samurai sunt mai scurte cu aprox 2 cm (de aceea este necesara acea flansa distantier). Iar pretul difera cu doar 10 euro.

Dar daca tu ai reusit sa montezi MRL-uri de Sami', fara acea flansa distantier, atunci e ok, nu te contrazic. :h5

merg 100% cele de samurai,ele nu intra din cauza ca piulita ce strange fuzeta este mai lunga decat cea de vitara sau samurai,daca schimbi piulita intra la fix cele de samurai sau vitara,am si mrl-uri de jimny cu flanse,dar merg si fara flanse,am facut eu la unul din 2004,am schimbat piulitele de la fuzeta cu unele de vitara

Link spre comentariu

merg 100% cele de samurai,ele nu intra din cauza ca piulita ce strange fuzeta este mai lunga decat cea de vitara sau samurai,daca schimbi piulita intra la fix cele de samurai sau vitara,am si mrl-uri de jimny cu flanse,dar merg si fara flanse,am facut eu la unul din 2004,am schimbat piulitele de la fuzeta cu unele de vitara

Super tare! Multumim pentru pont :h5

Link spre comentariu

Adevarat, pe zapada mai mare/afanata, rupe norma din orice pozitie ca sa zic asa....mai greu cu franarea pe zapada batatorita, dar aia e mergem cu presiune mica in gume, atent si aia e. :)

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare