Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Smucitura/izbitura in viraje stranse D3

Hulk

Postări Recomandate

Salutare tuturor forumistilor!

Am si eu o intrebare legata de proaspetele "figuri" ale D3-ului meu: viraj strans, viteza redusa, panta. Cand ies din viraj si incep sa accelerez (indiferent cat de usor), mai ales in panta, dar si pe flat, toata masina smuceste si aud si o izbitura, ce pare ca vine din partea din spate a masinii, punte, cruce sau ..ceva. Chestiunea asta nu se petrece la schimbarea rapoartelor ci la trecerea din decelerare la accelerare (am zis bine?), smucitura si izbitura, simultan. Ce sa fie? Precizez ca schimba vitezele foarte silentios si abia sesizabil, comparand cu alte masini.

Vizitand atelierul din Ciolpani, la "rece", mecanicul mi-a spus ca sunt simptome ale cutiei de viteze, respectiv uleiul cam ar trebui schimbat.

Un amic cu o problema similara, adica fix aceleasi simptome la un ML, a rezolvat problema schimband niste bucsi pe la cutie, intre cutie si nu stiu ce. Operatiunea l-a costat usturator de mult, apeland la reprezentanta.

Vorbind de uleiul de la cutie.....mecanicul mi-a zis ca e scump rau...parca 120 ron fara tva...sper sa nu gresesc; capacitate 10 litri, plus filtru, plus manopera.......un lung oooffffffffff. Mai ales dupa ce un EGR si niste bucsi bara stab, bielete antiruliu si bucsi bascula inferioara m-au costat circa 3000 ron, la 2 luni de cand am luat masina si am mers 4000km.

Revenind la "smucituri/izbituri" imi poate da cineva vreun sfat? Ati mai intalnit o astfel de problema?

Imi cer scuze daca mai exista alt topic asemanator....dar am cautat si n-am gasit!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 luni mai târziu...

Re: Smucitura/izbitura in viraje stranse D3

Salut, Aceeasi problema o am si eu la Dico 1 in momentul plecarii dupa loc cu rotile virate stanga/dreapta nu conteaza se simte o smucitura ca si cand ar patina ceva si imediat ar cupla plus un rontait in fata cred ca in cutia de transfer. Stie cineva ce ar putea sa fie? La fel face si cand dau cu spatele. Multumesc!

Link spre comentariu

Salut, Aceeasi problema o am si eu la Dico 1 in momentul plecarii dupa loc cu rotile virate stanga/dreapta nu conteaza se simte o smucitura ca si cand ar patina ceva si imediat ar cupla plus un rontait in fata cred ca in cutia de transfer. Stie cineva ce ar putea sa fie? La fel face si cand dau cu spatele. Multumesc!

Posibil ceva rupt in diferentialul central. Am vazut recent asta la un Disco1, sateliti rupti din cauza blocantului.

• Like 1

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Posibil ceva rupt in diferentialul central. Am vazut recent asta la un Disco1, sateliti rupti din cauza blocantului.

Multumesc frumos pentru raspuns. Asa am zis si eu pentru ca prima data cand am simtit asta la ea a trosnit doar o data dupa, facea destul de rar si la ceva timp am ramas pe un camp si a fost nevoie de low si pe urma si diferential blocat. In momentul revenirii pe normal a inceput sa faca si mai urat iar dupa cateva incercari low-high nu a mai facut si am avut impresia atunci ca nu imi intrase mie bine pe normal dar cred ca ramanea dif blocat. Luni are programare la "doctor" si revin cu "diagnostic si reteta" Weekend placut tuturor!

Link spre comentariu

Poate e cam tarziu pentru Hulk, insa piesa care iti face probleme este asta:

Centre_Bearing.jpg.0e37dcb59dd8e7ff3a070b75c6a274e8.jpg

Cod TVB500360

Ataseaza cardanul de caroserie.

Hai si pe http://www.lroc.ro

Editat de nick67

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare