RETI Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 SAlutam ! Care stie daca discovery I fata de disco II are diametrul gaurilor de la cardan fata diferite? Adica ma gasit un cardan dublu de disco II si vreau sa il scurtez doar sa il pun la disco I.Am mai vazut ca afara cardanul dublu de exmplu pentru defender este si pentru 300TDI si pentru TD5 acelasi. Astept pareri. Iesirea din cutia de transfer o fi aceasi dar in punte? Mersi ! Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Re: Cardan dublu ajutor. merita efortul? sunt cardane cu articulatie dubla cu dedicatie sau cardane wide angle la preturi rezonabile .....intreb pt ca la mine odata cu kitul de inaltare a aparut si un zgomot ....acum ori pun brate cu unghi de corectie ori bucsi ori cardan....vreau sa gasesc cea mai buna solutie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Noiembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Re: Cardan dublu ajutor. Cred....ca e o mica confuzie bucsiile castor sunt pentru a cadea roata axact cu a facut-o producatorul..deci se mareste unghiul cardanului . Eu zic ca daca pui bucsiile castor puntea va avea tinuta de dinainte s-o inalti si va fii un unghi mai mare la crucea cardanica.Caz in care vibratia sau zgomotul se va accentua. Mai am o idee dar din considerente de lipsa timp as incerca sa scot tot grupul sa vad cum calca axul pe coarana ca poate din cauza uzurii am nevoie de saibele de 0.4 sau 0.6 mm pentru a avea o suprafata corecta a angrenarii, Si in continuare cardan cu dubla cruce, normal ca sunt cardane dedicate .....dar caut cea mai ieftina solutie. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 (editat) Re: Cardan dublu ajutor. bagat la cap ideea ta .....dar din ce stiu eu buscsile se folosesc pt a corecta unghiul cardanului adica sa dai spatele grupului mai sus deci se micsoreaza unghiul ......E POSIBIL SA MA INSEL si atunci accept orice ''corectie ''la ce spun eu insotita de explicatii plauzibile :h5 din tot ce am citit pana acum se pare ca la un lift de 2'' cum am eu nu trebuie si daca pui bucsi vibreaza mai tare ....unii au rezolvat problema punand bucsi originale lr la brate.....se pare ca e incerca si castiga rezolvarea vibratiilor .... mai am un set de brate originale cu tot cu bucsi si cred ca o sa incerc ce a zis nenea ala pe un forum englezesc .....momentan ma dau cu poliuretan Editat Noiembrie 12, 2012 de nae rx 4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Re: Cardan dublu ajutor. ai dreptate bucsile de corectie se folosesc pt a repozitiona puntea fata la locul ei nu pentru a corecta unghiul cardanului....:h5 amicul ala al meu care spunea asta batea campii cu gratie deci trebuie cardan wide angle Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 (editat) Re: Cardan dublu ajutor. O varianta mai ieftina este flansa distantiera la cardan.Are 15 mm si e din aluminiu. http://www.firstfour.co.uk/item/2165949/propshaft-spacer-kit Editat Decembrie 1, 2012 de nick67 VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 (editat) Re: Cardan dublu ajutor. Nu rezolva unghiul cardanului (doar lungimea cardanului ). Editat Decembrie 1, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adu1990 Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Cardan dublu ajutor. Cel mai simplu lucru e sa pui un cardan de aro.;) 2 Cu coasa printre vecini... :rsp Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Decembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Cardan dublu ajutor. Si ma rog de ce sa pun cardan de aro???/ ca poate nu inteleg eu detailiaza te rog , are cruce dubla? se potriveste pe gaurile repsective de prindere, are cruci cardanice mai performante? Eu ma indoiesc .......si cred ca deja mi-am raspuns singur .Poate ma faci sa ma razgandesc. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Cardan dublu ajutor. Si ma rog de ce sa pun cardan de aro???/ ca poate nu inteleg eu detailiaza te rog , are cruce dubla? se potriveste pe gaurile repsective de prindere, are cruci cardanice mai performante? Eu ma indoiesc .......si cred ca deja mi-am raspuns singur .Poate ma faci sa ma razgandesc. saptamana viitoare intra in lucru un disco 2 al unui amic ....o sa dau cardanul jos si o sa l var la mine pe disco 1 daca intra sau nu te tin la curent :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Decembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Re: Cardan dublu ajutor. Man nu cred ca intra sau nu poate avea prinderiile de la disco I..ca altfel nu mai vindeau piese.... Dar ma intereseaza ca conceptie putem pune flanse adaptoare si astfel ies mai ieftin decat daca iau after market pentru Disco I. La disco II are curce dubla are cam aceasi lungime .......zic eu _+..........ramane de vazut de masurat. Mersi mult. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
a DY 1 Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Re: Cardan dublu ajutor. Salutam! Atit la D1 cit si la D2 lungimea cardanului este 630mm . Cardanul de D2 pina in 2002 se poate monta si pe D1 , acesta fiind cu cruce dubla . La D2 dupa 2002 (cel cu faruri clare) flansa de pe reductor are alte cote (cele patru cote ale suruburilor sunt altele) , dar se poate monta o flanse de pe D1 fara nici o problema. Acum daca ai inaltat masina mai mult de 70mm trebuie sa gasesti o solutie de inlocuire a cardanului original cu unul cu cruce dubla sau cu unul cu unghi mai mare. Eu personal am mers pe unul cu unghi mai mare . Principalul dezavantaj al cardanului cu cruce dubla (cel original de pe D2) este lipsa gresoarelor la cruci si dificultatea schimbarii acestora) Reality is for those who cannot face Science Fiction! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Decembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Re: Cardan dublu ajutor. Nae salut ! Ce ai facut cu cardanul .....de disco II ai incercat sa il asezi ..merge adapatat??? Sunt curios. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Re: Cardan dublu ajutor. Nae salut ! Ce ai facut cu cardanul .....de disco II ai incercat sa il asezi ..merge adapatat??? Sunt curios. am masina in curte dar sta la rand ....din pacate ...parca s au tampit masinile in bv...si ea ca si celelalte e cu motorul necajit ...de o luna intra numai masini cu motorul pilaf ...am niste draci de mor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Decembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Re: Cardan dublu ajutor. nu masiniiile sau tampit, conditiile ................. , motorina , criza, lipsa servisari la timp, piese de proasta calitate, etc, Bafta si sa nu te plangi de munca. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 Re: Cardan dublu ajutor. azi m am lovit de problema cardanului....am gasit un disco2 cu cardan de 1 la lungime merge nu stiu daca la flanse merge .....:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Re: Cardan dublu ajutor. cam asta trebuie si se mai rezolva din vibratii.... http://www.paddockspares.com/da6339-propshaft-spacer-kit-15mm.html eu mi am facut pe strung 2 flanse din astea cu suruburi in inch de 3/8 de lungime 2inchi si 1/4 partial filetat din care am scurtat cativa mm .... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Cardan dublu ajutor. cam asta trebuie si se mai rezolva din vibratii.... http://www.paddockspares.com/da6339-propshaft-spacer-kit-15mm.html eu mi am facut pe strung 2 flanse din astea cu suruburi in inch de 3/8 de lungime 2inchi si 1/4 partial filetat din care am scurtat cativa mm .... rezolvat definitiv vibratia si directia si durerilede cap .....i am pus arcuri standard pe fata si arcurile hd +2 pe spate ....sta un pic in bot din cauza ca sunt necajite arcurile9luate de pe donatorul din curte) standard dar macar nu mai vibreaza si pot folosi masina pana comand arcuri inlatime standard hd ..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Aprilie 24, 2013 Partajează Postat Aprilie 24, 2013 Re: Cardan dublu ajutor. Nae salut ! Ce ai facut cu cardanul .....de disco II ai incercat sa il asezi ..merge adapatat??? Sunt curios. de pe discoul2 lui traian din 99 nu se pupa la reductor ....banuiesc ca daca pui si flansa de pe disco 2 merge la lungime sunt la fel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Iunie 30, 2013 Partajează Postat Iunie 30, 2013 (editat) Re: Cardan dublu ajutor. merge cardanul de disco 2 cu tot cu flansa de la cutia de transfer .....a fost facuta conversia pe un RR clasic cu lift de 2'' si merge fara probleme ....vibratia a disparut le arcurile hd+2 de fata de la britpart sunt identice cu cele standad de spate aceesi grosime la spira si inaltime Editat Iunie 30, 2013 de nae rx 4 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeprava Postat Iulie 3, 2013 Partajează Postat Iulie 3, 2013 (editat) Re: Cardan dublu ajutor. Si ma rog de ce sa pun cardan de aro???/ ca poate nu inteleg eu detailiaza te rog , are cruce dubla? se potriveste pe gaurile repsective de prindere, are cruci cardanice mai performante? Eu ma indoiesc .......si cred ca deja mi-am raspuns singur .Poate ma faci sa ma razgandesc. Cred ca a vrut sa faca o gluma sau chiar mai mult decat o gluma.... Daca vrei sa masori ceva la cardanul de TD5 suna-ma si il punem pe rampa Deja vad ca s-au gasit solutii verificate, iti urez bafta ! Editat Iulie 3, 2013 de georgeprava You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate