Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Samuraiul meu ... Discutii despre el

mincu_marian

Postări Recomandate

Aceasta este noua mea masina Suzuki Samurai din '97:

IMG_0395.JPG.6442ad4bcd46e4b2811aeca2254f2ac5.JPG

IMG_0371.JPG.2fa0a47e8522e55a4453de8ad296bf9b.JPG IMG_0372.JPG.b9929b2df4da479b9e5b1b63f32fa14c.JPG

Este prima masina 4X4 pe care o am si pot sa spun ca sunt impresionat de ceea ce poate .

Din cat am condus-o pan-acum trag si eu daca mi se da voie niste concluzii:

Bune:

1. nu exista loc pe unde sa nu urce.

2. piesele nu sunt prea scumpe daca le gasesti.

3. garda la sol OK desi este stock

4. arata bine si toata lumea mi-o spune :wink:

5. Nu troncane, nu vibreaza, linistita la transmisie, tot lantul isi face treaba.

6. Nu are rugina.......la vedere...:)

Nu prea bune:

1. oglinda din dreapta in loc sa departeze mai mult apropie astfel ca vad in ea mai nimic

2. poti sa zici ca mergi cu o masina daca motorul sta la minim 2400-2500 rpm

3. rigida cum nici o masina pe care am condus-o n-a fost

4. spatiu in ea nu prea exista

5. de cand am cumparat-o mesteresc pe la ea si parca mai sunt o groaza de fineturi de pus la punct... Oare se va termina vreodata?

6. cateodata o simt nesigura la directie desi nu are nici un joc (dupa ce am intarit bucsile la bara stabilizatoare parca e mai ok...)

7. manevrabilitate greoaie (mai rau ca la dacia 1300 ), dupa ce se trage de volan acesta nu revine in pozitia initiala chiar daca masina se afla in mers.

Daca aveti vre-o propunere OK pentru a mai ameliora din neplaceri v-as ruga sa o impartasiti, o ascult cu placere. Masina o folosesc ca masina de "zi de zi" si merg cu ea jumatate forestier si jumatate asfalt deci m-ar interesa sa fie si cat de cat confortabila (nu sunt absurd dar nici sa-ti rupa cocoasa).

• Like 1
:wink:
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Samuraiul meu ... Discutii despre el

Pentru confort o imbunatatire poti obtine numai cu elicoidale sau cu masina in stationare.

Pentru cele mentionate in grupa a 2-a - la pct nr 5 = e destul de probabil sa termini mesteritul la o luna dupa ce nu o vei mai detine ....( la unii nu se termina nici dupa o luna ) .La pct nr 7 = servo sau muschi .

Toate alelalte puncte mentionate sunt cele cu care te vei obisnui , tu sa fii sanatos si ai noroc de masina .

• Like 1

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Pentru imbunatatirea confortului, poti monta scaune de Mitsubishi Pajeroparca, acelea cu amortizor hidraulic si o varianta ieftina, mai scade presiunea in roti.cam 1,8 atm si o sa vezi ca nu mai zdruncina asa rau.recomand cu caldura montarea unei servo-directii.

Faptul ca masina se simte bine abea dupa 2500 rpm mi se pare normal.Motorul are doar 1300 cmc si rotile cu un diametru considerabil.si nu uita ca benzinarele in general( si mai ales alea japoneze) se simt bine in ture multe.

• Like 1
Link spre comentariu

Va multumesc pentru sfaturi!

Pentru arcuri elicoidale nu mai am cum sa optez, alegerea a fost facuta.Nu-mi permit sa mai pierd timpul vanzand aceasta masina si cautand alta.Despre conversie nu pot nici sa ma gandesc. Cu un kit OME se rezolva ceva? Ma bate gandul la un +4-5cm.

• Like 1
Link spre comentariu

Un compromis intre confort si costuri mai este varianta trecerii pe arcuri de Wrangler cum am facut si eu. Am incercat initial shackle reverse care nu m-a multumit, am schimbat arcuri, bucsi.... dupa care am incercat carianta arcurilor de jeep care este din punctul meu de vedere solutia care ma avantajeaza. Este ceva de bibilit la montarea arcurilor de Yj dar a meritat efortul.

Servodirectia este ceva care dupa ce ai instalat-o te intrebi cum naiba am mers pana atunci fara.

4x4
Link spre comentariu

Care este diferenta intre arcurile de jeep si cele de samurai? Sunt facute din alt material sau au alta constructie?

La montarea servodirectiei este mult de lucru? Merge orice tip sau trebuie sa caut una de vitara sa opel omega?

Editat de mincu_marian
Link spre comentariu

Despre conversie nu pot nici sa ma gandesc.

o conversie la elicoidale costa in jur de 800-900-1000 euro

Cu un kit OME se rezolva ceva? Ma bate gandul la un +4-5cm.

un kit ome costa aproape cit o conversie si nu-ti rezolva partea cu confortul. dar mai exista si ironman si calmini.

1,8 bar in roti tot este prea mult. daca te uiti pe usa de la sofer ai sa vezi un sticker unde scrie ca presiunea recomandata este de 1,4 bar, sau 1,6 daca masina este incarcata.

in teren poti sa mergi fara probleme cu 0,8-1 bar si o sa vezi ca este mult mai bine.

o servodirectie gasesti pe la 300-350-400 de euro.

referitor la mestereala continua. asta este pentru ca nu-i faci o revizie capitala ci doar repari ce apare pe parcurs.

Editat de minitehnicusro
  • Like 1

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Care este diferenta intre arcurile de jeep si cele de samurai? Sunt facute din alt material sau au alta constructie?

arcurile sunt mai lungi si au alt coeficient de elasticitate.

La montarea servodirectiei este mult de lucru? Merge orice tip sau trebuie sa caut una de vitara sa opel omega?

2-3 ore daca este data jos de pe alta masina si mutata la tine. 1 zi de lucru daca este fabricata la fata locului.

singura care este 99% bolt-on este servo de jimny.

servo de vitara si opel omega implica modificari la prinderea pe sasiu si la prinderea pompei pe motor.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Sa iti aduca numai bucurii.

Parerea mea sa nu te grabesti sa umbli la suspensia originala. Dupa 1-2ani de plimbareala ai sa te obisnuesti.

:old a fost greu la inceput, imi venea sa o dau.

I-am pus caucioace AT 195/80 si merg la presiune 2 super ok - nu resapate.:h5

• Like 1
SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

7. manevrabilitate greoaie (mai rau ca la dacia 1300 ), dupa ce se trage de volan acesta nu revine in pozitia initiala chiar daca masina se afla in mers.

Nu este normal ca in mers sa nu revina volanul. Incearca sa verifici uleiul in caseta si eventual incearca sa o mai reglezi. Reglajele is relativ simplu de facut, ai nevoie de o surubelnita dreapta si de o cheie. Slabesti putin piulita de pe caseta si apoi poti sa faci reglajele cu surubelnita.

• Like 1
Link spre comentariu

Faptul ca nu revine inapoi volanul este sigur de la faptul ca cineva a "reglat" caseta de directie sa-i ia jocul, in detrimentul lejeritatii in miscare.

Editat de yknot
4x4
Link spre comentariu

Faptul ca nu revine inapoi volantul este sigur de la faptul ca cineva a "reglat" caseta de directie sa-i ia jocul, in detrimentul lejeritatii in miscare.

Korect! exista un topic cu vre-o 2-3 ani in urma unde aratam\intrebam ce si cum se regleaza la caseta de drectie.

Am avut la viata mea Dacie, am avut Trabant, Samurai de 1.000 cmc, fara servo, apoi 1,3 cu servo, si pot spune ca servo-directia e una din principalele dotari.Al un Samurai, ordinea prioritatilor ar fi:anvelope, servo, si pe urma suspensie, troliu , bari s.a.m.d.

Cea de Jimny e bolt-on dar scumpa.mai merge de Vitara si de Opel Omega A.Cea de Opel Omega B are fulia de la pompa de servo pentru curea cu caneluri si nu pentru cea de tip V. Mai este nevoie si de o fulie dubla la vibrochen.

• Like 1
Link spre comentariu

Azi am inlocuit saboti pe spate, cabluri frana de mana si kit distributie. Mai intai sa fie masina buna si apoi ma mai gandesc la modificari. Totusi nu-mi place cum stau arcurile. O sa fotografiez maine.

• Like 1
Link spre comentariu

o servodirectie gasesti pe la 300-350-400 de euro.

eu am gasit la dezmembrari de opel cu 150E completa : caseta, pompa, furtune, bidon si coloana directie.

• Like 1

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

eu am gasit la dezmembrari de opel cu 150E completa : caseta, pompa, furtune, bidon si coloana directie.

corect. diferenta o constituie manopera de fabricare a prinderilor pe sasiu si pe motor, adaptarea bratului pitman. iar daca nu ai abilitatile si sculele necesare, poate sa te coste chiar mai mult.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

problema cu directia nu e normala, probabil avea ceva joc si cineva a rezolvato, o mai poti slabi un pic cu o cheie de 17(parca) si o surubelnita, daca esti antimecanica mai bine apelezi la un mecanic dibaci, Bafta:wink:

Mishu 0729 963 330
Link spre comentariu

Sunt putin offtopic, dar daca tot se discuta despre servodirectie poate stiti cati caluti ia din puterea motorului aceasta?

pai eu zic ca nu conteaza cati cai papa, pentru ca daca vrei servodirectie vrei ca ai cauciucuri mari....daca ai cauciucuri mari ai si reductii....daca ai reductii nu mai conteaza daca papa cai pentru ca o sa compenseze.

Asa ca nu o sa simti mare lucru.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Iti faci prea multe probleme . Alternatorul consuma mai multa putere ( adica aprox 2CP , in unele cazuri mai mult ) decit pompa de servo ( putin peste 1 CP , temporar si in stationare . In deplasare mai putin ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

In cazul asta merita trecerea la servo. Daca mai lua si servodirectia vreo 4-5 cai, mai ia partea electrica, mai ingreunezi masina cu troliu, rollcage, etc..., chiar si cu reductii in diferentiale s-ar simti tocmai pentru ca sunt roti mai mari.

• Like 1
Link spre comentariu

s-a ajuns la concluzia ca oglinzile samuraiului intr-adevar sunt mari si proaste asa ca s-au montat de dacia pick-up care sunt mari,ieftine si foarte bune.

IMG_0429sam.thumb.jpg.cbe2ae27660259b395bbe5aa9d6674af.jpg

Editat de mincu_marian
Link spre comentariu

Azi am inlocuit saboti pe spate, cabluri frana de mana si kit distributie. Mai intai sa fie masina buna si apoi ma mai gandesc la modificari. Totusi nu-mi place cum stau arcurile. O sa fotografiez maine.

daca nu iti place cum stau arcurile (e un topic despre arcuri pt :happysamy) poti sa le shpringuesti manual la rece .. eu asa am facut la al meu cu fiecare foaie in parte, numai pe fata ca alea pareau mai obosite si am schimbat si cerceii (home made) astia fatza -spate si intradevar sa vazut diferenta.... am pus 31 fara probleme si jante intoarse

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare