Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Xenon pe G class

doc

Postări Recomandate

Salut stimabililor!

Am si eu o nelamurire in legatura cu sistemele astea aftermarket "xenon-bixenon"...La masinile mai noi, cu electronica cat cuprinde (a mea e 2005), dar totusi fara xenon din fabrica (2006-incoace), se gasesc vreunele sa nu dea eroarea de bec ars?

Multumesc.

Club 4X4 Brasov

Aller guten Dinge sind drei. Differenzialsperre.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Xenon pe G class

Mercedes G Classe W463, an 1991-1998

1. Instalatie H4. Se incepe montarea din partea dreapta, pentru a conecta instalatia la borna de plus a bateriei

2. Atentie foarte mare, deoarece nu este loc in spatele farului. In partea dreapta se afla radiatorul de racire ulei, iar droserul nu trebuie sa stea foarte aproape de radiator, iar in partea stanga, nu este spatiu de loc, decat o fanta care duce in contra-aripa, dar nu se mai poate prinde droserul, deoarece nu este acces! Eu am ales varianta de a le prinde in exteriorul farului, fiind ascunse de masca si de aparatorile farului.

3. Nu necesita adaptoare sau anulatoare de bec ars!

Nu ma ocup cu asta, dar din cand in cand ma lovesc de ele si anume prin cartier si nu numai, cam toti apeleaza la mine, cand vine vorba de xenon si cel putin de doau ori pe saptamana mai imi bat capul cu cate una.

Prin urmare, daca aveti de gand sa va montati, sau aveti vreo problema cu cele montate, puteti intreba, sa va dau cateva sfaturi, asta daca nu ma depaseste si pe mine.

Tips & Tricks (la instalatiile noi):

1. Daca instalatia montata va da eroare de bec ars, sau palpaie becurile, inainte de a cumpara anulatoare de bec ars (50-60 lei), cumparati 2 condensatori de 4700 uf (microfarati), de 35v (sau 50v). In 90% din cazuri functioneaza si costa 3,5 lei buc

2. Daca becul nu se aprinde de loc, inversati firele in mufa de alimentare (chiar daca, culorile spun ca e bine). Instalatia nu intra in scurt, avand protectie, deci nu aveti ce arde

3. Instalatiile de 55w nu ofera o vizibilitate mai buna, ci doar orbesc ceilalti participanti la trafic

4. NU EXISTA INSTALATII PHILIPS, BOSCH, SIEMENS, PANASONIC , sau alti producatori consacrati. Acestia nu produc instalatii de xenon. Poate sa scrie orice pe ele, dar acesti producatori, nu fac instalatii de xenon aftermarket. Prin urmare, nu dati bani multi pe ele, ca sunt facute tot in China sau Taiwan.

5. Nu toate masinile necesita drosere/balasturi (ridicatoare de tensiune) cu Canbus, adica cu anulare de bec ars. In special cele dupa 2005 necesita asa ceva. Si la acestea vorbim de masini scumpe, nu Chevrolet Aveo, Skoda Fabia, sau altele de genul asta

6. Droserele slim nu sunt cu nimic mai avantajoase decat cele normale, deoarece sunt putine masini, la care se pot baga cu totul in far, doar ca sunt ceva mai estetice, fiind mai mici.

7. Atentie la chinazarii si instalatii foarte ieftine, pentru ca exista pericolul sa arda calculatorul de la stergatoare (In special Peugeot 407, dar se intampla si la Golf 4,5, Skoda Octavia, Ford si parca mai erau cateva)

8. Daca stiti ce inseamna 3 fire, 2 mufe si 2 becuri, puteti monta singuri o instalatie, daca nu mai bine platiti 50-80 de lei si lasati pe unul care se pricepe

9. Incercati sa atingeti cat mai putin sticla becului si "sarma care iese pe afara"

10. NU SCOATETI MUFA BECULUI CU FARURILE APRINSE, curenteaza ca toti dracii si 5 minute nu mai poti tine nici o tigara in mana ). Scanteia de la bujie e mic copil pe langa astea (eu prima data cand am patit-o am cazut in cur, apoi doar i-am injurat pe aia care se jucau la faruri in timp ce umblam eu pe acolo ) )

11. Nu recomand instalatiile Well Done si UGG. Well Done se ard repede si UGG fac 1000 de probleme, printre care si arderea calculatorului de stergatoare, insa se pot monta pe masini mai vechi, cum ar fi: Mercedes w124, 190, w126 si restul similare cu putina electronica. Alte modele de masini fabricate pana prin 1998, cum ar fi generatia lui Golf 3, Laguna 1, Audi 80, Peugeot 406 si alte de genul asta si era sa uit LOGAN pana in prezent, ca asta are electyronica cat un calculator de buzunar. In rest este buna orice instalatie la care se ofera garantie, cu cat mai lunga cu atat mai bine

12. Au aparut unele becuri "speciale" pentru masinile fara lupa, care cica dau lumina altfel. Este cea mai mare vrajeala, nu este nici o diferenta intre ele, in afara de pret. Mi-am pus eu dastea pe masina H7R (daca au "R" sunt pentru masinile fara lupa) si nu este absolut nici o diferenta de vizibilitate, sau de cum bat farurile, sau de cum "incomodeaza" participantii la trafic

13. Dupa montarea unei instalatii de xenon, RECOMAND cu caldura, un nou reglaj de faruri, pentru ca lumina va fi mult mai puternica si exista sanse foarte mari sa orbiti ceilalti participanti la trafic. (Mie mi se intampla destul de rar sa-mi dea cineva flash-uri, pentru ca mi-am reglat farurile)

Categorii de becuri:

Faza scurta: H7, H4 (lunga/scurta- bixenon), H1, H3, si mai sunt si alte natii dar majoritatea masinilor au H7 pe faza scurta

Faza lunga : H7, H4, H1, HB3, HB4

Proiectoare: H1, H3, HB3/HB4

Cam astea sunt becurile cel mai des intalnite

Instalatii din fabrica: D2S, D2R, D1S, D1R si or mai fi si altele, dar nu m-am lovit eu de ele

Culori: 4300 k (culoarea de fabrica-galbui), 5000k (alb), 6000 k (alb diamant), 8000 k (albastrui), 10000 k (albastru), 12000 k (violet) si ar fi si mai sus, dar mi se pare ca sunt interzise. Cea mai buna vizibilitate o ofera cele de 6000k (parerea mea si eu dastea am montat cel mai mult si am si recomandat), apoi cu cat creste temperatura ("k" kilo), cu atat vizibilitatea este mai mica, dar cresc "fitzele"

Si cam atat, daca imi mai aduc aminte ceva, mai postez. Daca aveti intrebari sau nemultumiri, sunati la 112

Sursa este benzforum.ro

Editat de rommy20005
zic si io.........
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare