albinaru Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Dupa unele discutii privind instalarea unui troliu pe Hilux am ajuns la concluzia ca , daca vreau sa-mi pun troliu pe fata, automat ar trebui sa-mi schimb si barile de torsiune cu unele HD.In plus, masina ar sta cu botul prea aplecata in fata. Datorita faptului ca spatele este superusor m-am gandit sa montez troliul sub bena in locul rotii de rezerva. Stiti ceva inconveniente majore la chestia asta ? A mai incercat cineva sa puna troliu in spatele masinii? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cobrra Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Re: Troliu in spatele masinii daca vrei sa montezi troliul pe fata o poti face fara probleme nu trebuie sa schimbi nimic la masina , :h5 Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu ovidiu Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Troliu in spatele masinii sa vedem daca am inteles bine : vrei sa montezi troliu in spate si sa traga in fata ? este posibil , dar trebuie sa gasesti un loc de montaj unde sa ai acces la el " la vedere" si trebuie sa pui o teava prin care sa treci cablul de la troliu nu poate veni liber pe sub/prin masina . eu alte inconveniente nu vad . nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Troliu in spatele masinii s-a mai montat ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
House4x4 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Troliu in spatele masinii Salut, pe Toyota Hilux poate arata si asa, unul ptr tras vanatul in bena si unul montat in bara originala ptr remorcare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 (editat) Re: Troliu in spatele masinii Troliul in spate pentru tractiune in fata ? Daca acorzi putina atentie la detalii totul e posibil . Ar fi nevoie de un sistem de conducere a cablului pe tambur sau modificat tamburul , sa nu sara cablul in caz ca se infasoara neuniform pe tambur ( si asta se intampla sigur , chiar si la montajele 'normale ') . De asemenea si de o bara de presare pentru a retine cablul pe tambur ( sau de o lama de cauciuc ...solida ...) si de o baterie bazata , pentru ca e putin probabil sa poti folosi maneta pentru derulare pe liber , totul e actionat din baterie . Sistemul de conducere pana in fata masinii e partea simpla ... Si mai trebuie si o minte limpede ... ca poti incurca rau cablul ... . Si daca nu e protejat ...se autodistruge in RO , ca nu-i Sahara ... Dar ideea de baza e ca se poate , bineinteles . Editat Noiembrie 5, 2012 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sese Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Troliu in spatele masinii Pentru un troliu montat in spate si tractiune frontala este nevoie de: -placa troliu -role/fanta ghidaj -"palnii" ghidaj ( aluminiu pt plasma, otel pt cablu metalic) -traversa montaj sasiu -bara fata+suport palnie Mai trebuie un sudor bun, cineva care înțelege despre ce e vorba, cineva care sa calculeze/modifice traseul cablului din spate pana in fata. Avantaje: -greutatea trece pe spate :) - protecție mai buna a troliului (depinde de montaj) - dispare necesitatea unei bari fata proeminente si grea -arată bine si nu modifica aspectul inițial al mașinii Dezavantaje: -acces dificil ( depinde de montaj) - se "pierd" 1,3-2 m de cablu/plasma - trebuie montat un "on/off" pe telecomanda - funcția freespool dispare ( in funcție de montaj) - nu se vede cantitatea de cablu rămasă ( in funcție de montaj) Recomand ca aceasta modificare/ montaj sa fie făcută de o persoana/garaj/service care a mai făcut si știe cu ce se papa Offroad-ul. Spor la mesterit. i have a pajero , don't be jealous :) Samurai '88 >Suzi Quatro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Noiembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Troliu in spatele masinii Nu stiu de ce am fost inteles gresit. Vreau un troliu in spate sa ma extraga atunci cand ajung cu fata supergrea in kkt. Nu de putine ori mi s-a intamplat sa ma infig cu fata iar spatele, desi era pe teren sigur, cu Lsd cu tot nu a reusit sa ma extraga. M-am gandit si la eventualitatea sa traga ceva greu spre bena. Avand in vedere ca vreau sa tractez o remorca incarcata cu stupi prin noroaiele patriei, m-am gandit la posibilitatea ca, atunci cand se impotmoleste remorca sa o trag cu troliu dupa ce am ajuns cu masina pe un teren sigur. Faptul ca sta inapoia puntii spate nu o sa dauneze datorita faptului ca o sa fie mai mereu improscat cu noroi? Are cineva o schema de prindere de lonjeroane? Daca l-as pune in bena, de care structuri l-as putea ancora? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Troliu in spatele masinii ba eu cred ca noi am inteles bine, iar sese ti-a raspuns foarte elegant si pertinent fix la obiect. desigur, se refera la ce am inteles noi, anume vrei troliu in spate sa te traga in fata. acuma bag seama ca vrei troliu spate sa te traga in spate, sau ma rog sa tragi remorca. dar daca tu nu treci cu masina, ramai blocat, cum te tragi in fata? asta viseaza multi, un singur troliu omnidirectional, dar e cam greu cu buget mic. ca exemplu, cu un troliu pus oriunde, puncte de sprijin destule, un sac de scripeti, inca unul de ocheti si cablu destul te tragi in ce directie vrei. dar trebuie sa ai toate conditiile enumerate, una singura neintrunita si esti pa. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Noiembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Troliu in spatele masinii C a om simplu , de la tara, am tractat de multe ori o remorca cu tractorul.In numeroasele situatii critice as fi iesit din belea daca nu aveam o remorca grea dupa tractor.Cand anticipezi o situatie critica decuplezi masina de la remorca , ajungi pe un loc sigur si de acolo tragi remorca. In practica: lasi o remorca usoara pe iarba, in doua saptamani ea va avea o greutate dubla sau tripla datorita mierii aduse de albine, peste noapte mai vine si o curvistina de ploaie care imbiba solul si dimineata mai incearca sa scoti remorca care a inceput sa se afunde. Ideea este ca trebuie sa restabilesc echilibrul, cat de cat, intre fata foarte grea si spatele super usor. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Re: Troliu in spatele masinii bag seama ca-ti trebuie un troliu bengos, ancorat teapan fix de sasiu, nu de bena. oriunde l-ai pune in spate ma gandesc ca nu e asa greu sa confectionezi ceva aparatori de noroi. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Re: Troliu in spatele masinii desi nu raspunde strict la intrebarea ta cu montajul iti pot spune ca problema cu noroiul nu e mare scofala se rezolva si nici nu e de speriat eu folosesc troliul in regim de competitie as spune sta in balti noroaie si merge nu are treaba doar ca dupa ce il cumperi il desfaci si il umpli la propriu cu vaselina deaia siliconica cu litiu cu calciu cu de care vrei tu deaia de aviatie...etc important e ca partea de angrenaje si cea de contactori sa fie imbibata de vaselina si merge linistit. si daca ai neaparat nevoie de protectia lui se poate face o protectie fixa de tabla sau exista niste huse speciale pe care le pui peste troliu si gata :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny_r0 Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 (editat) Re: Troliu in spatele masinii Daca iti trebuie troliu doar ca sa treci cu masina peste un anumit obstacol (balta, mlastina, un noroi mai mare) si cand ai ajuns cu ea pe "uscat" sa troliezi remorca eu unu nu vad rostul ca: 1 daca remorca e mai grea ca masina o sa fi tras spre remorca ca pe camp nu ai de ce sa te legi gen copac 2 ai putea sa-ti cumperi o sufa foarte rezistenta si sa tragi remorca peste obstacol, e mult mai ieftin si nu mai ai nici batai de cap 3 ai putea sa-ti confectionezi niste traverse de noroi destul de lungi si ai rezolvat problema Editat Noiembrie 14, 2012 de Astral Samurai 1.6 8V injectie, YJ spring swap spate, RUF fata, reductii 4.16, difflock spartan, troliu 6000, simex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Re: Troliu in spatele masinii C a om simplu , de la tara, am tractat de multe ori o remorca cu tractorul.In numeroasele situatii critice as fi iesit din belea daca nu aveam o remorca grea dupa tractor.Cand anticipezi o situatie critica decuplezi masina de la remorca , ajungi pe un loc sigur si de acolo tragi remorca. In practica: lasi o remorca usoara pe iarba, in doua saptamani ea va avea o greutate dubla sau tripla datorita mierii aduse de albine, peste noapte mai vine si o curvistina de ploaie care imbiba solul si dimineata mai incearca sa scoti remorca care a inceput sa se afunde. Ideea este ca trebuie sa restabilesc echilibrul, cat de cat, intre fata foarte grea si spatele super usor. La albine nu ma pricep, dar de ce trebuiesc ele mutate in acel moment de criza ? Nu se poate recolta mierea si fara a muta remorca ? Remorca va deveni mai usoara si usor de urnit. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Noiembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Re: Troliu in spatele masinii Momentul de criza este de dat de aparitia culesului (infloririi florilor) in alta locatie si, fiecare zi pierduta inseamna bani, chiar foarte multi. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Noiembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Re: Troliu in spatele masinii Na ca l-am cumparat.Tocmai am facut o scurta vizita in Germania si m-am agatat de un troliu Horn nou nout! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Re: Troliu in spatele masinii Momentul de criza este de dat de aparitia culesului (infloririi florilor) in alta locatie si, fiecare zi pierduta inseamna bani, chiar foarte multi. Bun. Si stupii nu trebuiesc goliti ptr. a face loc noii recolte ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Re: Troliu in spatele masinii Na ca l-am cumparat.Tocmai am facut o scurta vizita in Germania si m-am agatat de un troliu Horn nou nout! Sa-l folosesti cu folos ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Re: Troliu in spatele masinii Bun:D De la troliu am ajuns la: nu poti goli mierea din stupi? Pe sistemul: dar nu e mai bine sa stai casa decat sa iesi?:))))) Nenea, pune l fix in bara spate cum l-ai pune in bara fata! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Re: Troliu in spatele masinii Nea Petrica, matale nu ai citit cu atentie ce vrea sa faca , "Nenea", dupa cum l-ai botezat : sa tracteze o remorca cu troliu. Poate ne spui si noua cum o controleaza in noroi, agatata de un cablu(sau poate plasma), indiferent de cate roti ar avea remorca. Si un copil si-ar fi dat seama ca un troliu in spatele masinii, asa cum este titlul topicului se poate monta "in spatele masinii". Totul era sa-i fim de folos lui "nenea" cu ceva sfaturi utile. Eu poate am luat-o mai pe ocolite si la ceea ce vrea, adica sa tracteze o remorca nu este indicat, este chiar foarte riscant in conditiile date. P.S. Salutam revenirea Domniei Voastre pe forum ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 (editat) Re: Troliu in spatele masinii petre are dreptate. daca il pune in bena, cum face cu oblonul? il da jos de fiecare data cind troliaza?! sau da o gaura in el si e si mai distractiv, o sa trolieze cind o sa vrea sa-l dea jos, ca sa nu stea cablul sub tensiune (presupun ca nu il lasa sa se balangane). cu troliu in bena nu poti pune, in bena, la fel de multe ca fara troliu in bena. presupunem ca in noroi o tracteaza cu un cirlig... totusi... ar mai fi o varianta: calinvas avea o placa de troliu universala pe sistem american. dar: ai nevoie de un troliu usor (nu e cazul sau), ai nevoie de cabluri electrice fata/spate. sau: il montezi in fata, iti iei o sufa si un scripete, pui cablul pe dupa scripete, il agati de tine (asta iti dubleaza capacitatea de tragere) si tragi masina cu tot cu remorca . recomandata este si o ancora de pamint, daca vrei sa te troliezi la cimpie - asta poate fi facuta "in casa" si se gasesc scheme pe net. variante sint destule. dupa buget si priceperea fiecaruia. Editat Noiembrie 27, 2012 de air_wolf The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Noiembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Re: Troliu in spatele masinii Interesanta placa de troliu al lui @Calinvas numai ca n-am sistemul ala de carlig.N-am sa-l pun in bena, m-am convins, eventual sub bena in locul rotii de rezerva... Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Re: Troliu in spatele masinii O remorca se paote trage si cu troliu , daca nu sunt schimbari de directie - in cazul in care acestea se impun , e multa munca si multe de instalat , in special daca o remorca e grea , instabila , iar terenul nesigur .Tragerile lungi sunt destul de greu de pus in prectica , iar totul se rezuma la un punct fix , absolut necesar ( fara un punct fix se schimba tragerea intr-o troliere inversa , remorca ramane pe loc si masina se troliaza spre ea , indiferent unde e montat troliu ) . Operatia in sine chiar e o mare consumatoare de timp , asa ca dupa cateva reprize de edec te inveti minte sa nu-ti mai complici viata . Din experienta mea practica e nevoie de un troliu mai serios , montat si mai serios in sasiu , daca e posibil fara sa tragi de sasiu , ci de o structura separata , pentru ca se va rupe orice ureche cu suruburi , sau se va rupe sasiul in zona guseelor ( adica degeaba ai placa de troliu de 12 mm daca e monata de sasiul de 3 mm , aia 3 mm erau cind a fost virgin pe podeaua fabricii )- daca tragi de nebun o remorca de 4 tone se va distruge sasiul , iar daca se aplica ranforse pe sasiu acestea vor trebui sa inglobeze si ochiurile de ancorare pentru punctul fix ( presupunem ca exista de fiecare data = copac serios , stalpul de langa sosea , balustrada rutiera , ancora de teren ( ? ) speciala , dedicata - adica mai mare decat cele comerciale pentru offroad . Si sa presupnem ca troliul e indestructibil , si probabil e hidraulic antrenat de motor .... Am tras la sufa de o remorca- cisterna de santier de multe ori , am rasturnat-o de multe ori in noroi sau pe zapada . De cele mai multe ori era ramasa mai jos de drum si trebuia urcata pe drum . Fiind de 4 ( sau 5.... ) metri cubi , daca cumva era unul din compartimente pe jumatate cu apa ( deci ar fi avut 3 tone , cu o aproximatie aproximativa ... ) o singura masina nu o putea trage la sufa sa urce un mal sau sa urce pe o rampa de spalare pentru betoniera . Mergea daca faceam doua autobascule margica una dupa alta , sau daca incarcam bascula doar pentru asta ( bagam un prefabricat rebutat de la cimitirul de betoane - adica o placa de cale ferata industriala , ca un biscuit cu mameloane pe care se montau sinele ) . O singura masina goala facea drifturi inutile , doua masini goale se cam chinuiau sa se sincronizeze cu aderenta pe roti . Bascula lestata cu placa de cale ferata mergea fara stres . Daca era uscat treaba era mult mai rapida si simpla . Dar cand era uscat nu erau motive sa se faca epuismente ...si nu era nevoie de remorca cisterna . Chiar daca reducem major tonajul remorcii , sa tinem cont de faptul ca o masina ( Toyota , Nissan , Dacia , Fiat , Trabant , etc ...) de 1,5 tone are mari probleme sa traga o remorca de 2 tone fara posibilitatea sa se ajute din roti ( ca doar e remorca ) . O masina mai mare si mai puternica s-ar descurca ( daca e iarba uda sau noroi mai bine nu incearca , ca se lungeste treaba si se injura excesiv ) . 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate