Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Turbine freelander

loghin

Postări Recomandate

Se intampla in vara lui 2011.

Freelanderul meu nu trage si se plafoneaza la 2000 ture.

Programare la reprezentanta pt. diagnoza.

Astept o saptamana pana imi vine randul, merg la reperezentanta, las masina dimineata si pe la ora 14 sunt invitat pt. a lua la cunostinta de defectiune.

Constatare: turbina moarta si costa 4000 de euro.

Privesc lung si in tacere pe dl. din fata mea (reprezentantul- reprezentantei Land Rover) si il las sa debiteze in continuare.

Observa ca nu prea il cred si spune ca ar fi o varianta cu o turbina remanufacturata de circa 2000 euro.

Nu mai rabd si ii spun ca in banii astia iau o masina SH cu km. mai putini decat a mea si voi avea o masina intreaga pt. piese.

Ii multumesc pt. osteneala desigur dupa ce am platit constatarea si plec.

Dupa 1/2 de ora ma suna de la reprezentanta si imi comunica ca in urma unor discutii cu mecanicul se pare ca de fapt nu este turbina ci capsula vacumatica (montata tot pe turbina) si care costa 800 lei si pe comanda cu preplata se poate aduce in doua saptamani.

Multumesc iar pt. atentia acordata si spun politicos ca o sa ma mai gandesc.

Tocmai cu un an in urma acestui eveniment am avut de reparat o turbina la o alta masina pe care am reparat-o la o firma de la Brasov, oameni de isprava si care merita tot respectul. Spun asta intrucat am fost cu turbina dimineata la ora 8 si la 12 am plecat cu ea reparata cu factura si garantie. Turbina reparata atunci, functioneaza foarte bine si astazi dupa mai mult de doi ani.

Avand aceasta experienta am zis; Hai sa dau un telefon la BV.

Spun ca am nevoie de o capsula vacumatica si dau toate caracterele respective.

Dupa un sfert de ora ma suna si imi spun ca o au pe stoc, costa 400 lei (adica 1/2 din pretul la L.R. si este pe stoc nu dupa doua saptamani) si o pot trimite sa ajunga in ziua urmatoare.

Zis si facut.

Ajunge capsula si ma duc la mecanicul meu sa purceada la transfer.

In scurt timp apare cu masina la mine si spune ca este in buna regula si nu necesita schimbata capsula si nicidecum turbina.

De fapt, furtunul de vacum era scopt de la temperatura si crapat tragand astfel aer fals. Prin inlocuirea furtunului problema a fost remediata.

Acum se cuvin niste intrebari asupra competentei reprezentantei:

Cum de au putut cadea intr-o asemenea eroare daca sunt profesionisti sau mizeaza pe prostia clientului si abuzeaza de el?

Cum de nu au o pompa de vacum?

Cum pot debita asemenea aberatii si asemenea preturi astronomice?

De aceea spuneam pe postul "cutii de viteze automate" ca imi este greata sa mai ajung la ei si ii voi evita totdeauna.

Multumesc pt. atentie

Editat de DKW
  • Like 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Turbine freelander

Deoarece in Iasi (in mod special) au mai fost probleme cu service-ul autorizat LR, avem rugamintea sa postezi in clar numele service-ului/firmei care a facut "diagnoza" turbinei cu pricina.

(P.S. Ai un PM)

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Deoarece in Iasi (in mod special) au mai fost probleme cu service-ul autorizat LR, avem rugamintea sa postezi in clar numele service-ului/firmei care a facut "diagnoza" turbinei cu pricina.

(P.S. Ai un PM)

Firma este S.C. TESTER SRL Iasi

Din pacate dansii nu dau fisa de diagnoza, clientului dar am la acea data factura si chitanta iar cei abilitati le pot solicita de la dosar fisa care a sta la baza constatarii.

Link spre comentariu

Sa fie si aici http://www.dieselevante.it/turbochargers.asp?idmarca=111&idcat=2, coduri de turbine in functie de motorizare pt LR.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare