paulgr Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 un prieten de-al meu care este posesorul unui pajero cu motor 2.5td din 93, m-a rugat sa intreb alti posesori de pajero de pe acest forum, daca se potriveste cutia de transfer(reductorul) de pe o cutie automata pe cea cu manuala. are probleme cu reductorul si anume sare din treapta "LOW". a gasit un reductor dar masina donatoare are cutie automata, motorul fiind tot 2.5td. va multumesc anticipat pentru orice informatie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 (editat) Re: compatibilitate cutie transfer Nu se potriveste. In schimb poti lua piesele necesare pt reparatie de pe modelul cu cutie automata. Trebuie desfacuta cutia de transfer si identificata exact problema. Am eu piese pentru ea daca e necesar numai sa stim exact ce. Editat Noiembrie 12, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduAlex Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Re: compatibilitate cutie transfer Daca tot a fost deschis un topic pe tema compatibilitatii cutiilor de transfer, apelez si eu la experienta marilor bricolatori de pe acest forum adresand cateva intrebari: 1. La Pajero MK2 exista varianta de transmisie cu c.v.manuala si c.transfer superselect? 2. La un L200 model vechi (2001) se poate schimba cutia de transfer cu una superselect? 3. Daca raspunsul e afirmativ, ce alte componente mai trebuie schimbate? Eventual daca exista pe acest forum un posesor de Pajero MK2 sau Sport fabricat pana in 2000 il rog sa-mi trimita si mie in PM seria de identificare. Mi-ar fi de folos pentru a verifica in ASA compatibilitatea pieselor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Noiembrie 12, 2012 Partajează Postat Noiembrie 12, 2012 Re: compatibilitate cutie transfer Pe Mitsubishi Delica am manuala cu Super Select pe motor de 2.8td. Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Re: compatibilitate cutie transfer De fel Pajero 2 indiferent de cutie (manuala sau automata) vine cu superselect. Poate doar primele scoase pe portile fabricii au mai scapat fara superselect (1990-1993), dar eu unul nu am vazut inca nici un pajero 2 fara superselect (si am avut si vazut destul de multe). Teoretic ar trebui sa mearga, o sa stii dupa ce incerci, nu stiu daca au facut o multi sau macar unul pe acest forum, daca nu merge pui cutia de transfer cu tot cu cutia de viteze manuala (din dezmembrari intreg ansamblul nu poate fi foarte scump, si chiar le poti vinde pe ale tale ulterior - am vazut multe sport cu cutia sau cutia de transfer stricate). In afara de cutie transfer cu sau fara c.v. cred ca mai sunt ceva vacumuri pe acolo care indica in bord, la tine nu va indica pentru ca bordul de sport nu are loc/slot/bec de central. Cam atat imi vine in minte, poate mai completeaza colegii... Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
paulgr Postat Noiembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Re: compatibilitate cutie transfer va multumesc pentru informatii.i-am transmis prietenului meu si urmeaza sa demonteze cutia de transfer pentru a vedea ce are defect. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yitzack Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Re: compatibilitate cutie transfer Aceeasi problema o am si eu, am intrebat pe un alt topic si nu am primit raspuns. Am un mk1 motor 3.0 v6 cu cutie automata a carei pompa de ulei a cedat. Prin urmare am hotarat sa schimb cutia cu una manuala. Ideea este ca am gasit cutie manuala dar cu cutia de transfer defecta (lant rupt). Din ce am citit mai sus, am inteles ca reductoarele nu merg de la cutie automata la manuala. Chestia asta se aplica si la MK1? Daca da, lantul din cutia de transfer de la automata, merge la cutia de transfer de la cutia manuala? Sa fac din 2 una buna? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiblondu Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Re: compatibilitate cutie transfer REDUCTOARELE SE POTRIVESC DE LA AUTOMATA LA MANUALA cu mici modificari,si lanturile se potrivesc Fara poezie,viata e pustiu ! KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yitzack Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Re: compatibilitate cutie transfer Inca nu am ajuns sa vad reductorul de la manuala, dar presupun corect ca problema de compatibilitate este la cuplajul manetelor de la schimbator si reductor? Daca da, se rezolva prin schimbarea angrenajelor de acolo de pe una pe alta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yitzack Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 (editat) Re: compatibilitate cutie transfer Ajutor !! Am luat cutia de viteze manuala cu reductorul aferent desfacut si cu lantul rupt. Ideea este ca vreau sa "pup" reductorul meu de pe automata cu cutia manuala. Problema este ca trebuie desfacut sa schimb priza cu cutia de viteze care din ce se vede la suprafata, este un rulment cu un pinion si inel sincron in interiorul reductorul iar in exterior, priza cutiei de viteze. A-2a problema este elementul dintre cutia de viteze si reductor, unde ies cele 3 tije ale selectorului. Eu le am desfacute, am furcile de acolo dar habar nu am unde si cum sa le pun. Atasez cateva poze cu beleaua. Unde sau cine imi poate "impreuna" cutia manuala cu reductorul? preferabil in Bucuresti? Editat Decembrie 4, 2012 de yitzack Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manolacheandrei Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Re: compatibilitate cutie transfer se intampla sa aveti cumva si rulmentul din cutie manuala pajero 2 de pe trenul mobil, cel de langa ambreiaj multumesc anticipat Toyota j12 TRACTARI AUTO 0724084669 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GALAGIE Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Re: compatibilitate cutie transfer buna seara! si eu am aceeasi problema, lant rupt pe cv manuala, la mk2, iar zilele aste incerc sa fac modificarea cu o cutie de transper de pe o automata. Saptamana asta sper sa se rezolve Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GALAGIE Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Re: compatibilitate cutie transfer am pus lant de pe o automata si dupa am aflat ca e de 2.8, era mai lat cu 2 mm. merge dar pocneste cand cuplez. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate