Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope M+S pentru Jimny?!

alex0ro

Postări Recomandate

Salut. De cateva zile tot incerc sa caut anvelope pentru Jimny dar am nevoie de ceva sfaturi. Masina nu este modificata deloc, deci cele originale care le am sunt 205/70/R15. Acum poate cineva sa imi zica care ar fi cele mai bune anvelope M+S 50% de oras 50% de off-road sa spunem asa. Am cautat de la marcile mai cunoscute(ex. BfGoodrich, Maxxis, etc) si nu am gasit exact aceste marimi. Orce sfat este de apreciat tinand cont ca Jimny este prima mea masina, si nu am cine stie ce experienta in acest domeniu, auto. O zi frumoasa.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Anvelope M+S pentru Jimny?!

Sper sa ma descurc bine si a doua iarna cu niste BFG KM2-uri (215 75 R15) lasate in 1.2 atm. Prima iarna au fost super, cu 50-60 kg in plus in portbagaj (nu spun ce am pus ca sa nu ma fac de ras....hai sa-i zicem "lest":). Din pacate pe o masina stock nu stiu daca "incap" KM2-urile. Desi, daca nu te dai cu ea pe coclauri sa o obligi sa "rupă" mult.... nu cred ca o sa ai probleme. Sigur vei mai primi feed-back-uri si te lamuresti. Una peste alta, eu sunt multumit de KM2 ca anvelope de iarna. Deocamdata. Adica noi fiind, s-au comportat excelent. Acum, dupa 15.000 deja au uzura 25-30% si.... nu pot decat sa revin cu un post dupa prima zapada...

Jimny "moapsa" M13A
Link spre comentariu

Arata super cauciucurile dar pt mine este prea mult de off. Poate am fost prea exigent cand am zis "50-50". Dupa ceva timp petrecut printre topicurile legate de jimny si cu ce ar trebui el sa fie "incaltat", am inteles ca ori iei simex-uri ori cauciucuri normale de oras. Cum eu nu petrec asa de mult timp prin off cu ea, cel putin nu acuma, tind ca voi alege unele normale de iarna, si cand va veni momentu atunci voi actiona mai bine pe segmentul de off. Sunt speriat de consum si zgomot, chiar si la tipul tau de anvelope. De aceea incerc sa aflu pareri, care sunt cele mai potrivite tinand cont de :

- condus cu masina in oras 70%

- condus cu masina teren off 30%.

Am zis ca asa opta pt unele m+s deoarece zic eu ca ar fi foarte bune si acuma iarna. Voi ce parere aveti?

Link spre comentariu

Pai noi zicem asa :

- M+S (mud&snow) e un indicativ care se gaseste pe anvelopele cu profil AT (all-terrain, adica 70% asfalt si 30% offroad), pe anvelopele cu profil MT (mud-terrain 50% asfalt, 50% offroad), dar si pe anvelopele de asfalt.....

- anvelopele de asfalt cu acest indicativ, M+S, sunt o strutzo-camila, adica nu sunt cele mai fericite nici vara, dar nici iarna.....

Din ultima ta precizare, cred ca anvelopele cu profil AT ar fi cele mai indicate.....iar despre diversele marci de AT-uri, poti citi mai multe aici :

http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?563-All-Terrain-%28AT%29

Link spre comentariu

Foarte bun sfatul lui Astral, parerea mea! AT sunt mult mai bune pe zapada ca MT, eu am BFG KM si nu pot zice ca se comporta cine stie ce stralucit comparativ cu niste anvelope de iarna pe un turism. Sunt OK, bineinteles, dar nu ar fi prima mea optiune pentru iarna. Dar MT+lanturi sunt excelente pentru teren inzapezit, iar lanturile ti le recomand in afara asfaltului indiferent de ce profil te decizi sa alegi. Tine insa cont ca daca te razgandesti si o sa vrei mai mult offroad, AT sunt destul de slabe pentru asta si MT devin cea mai buna optiune.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Pe spate am TOYO Open Country H/T cu ind. M+S http://toyotires.com/tires/pattern/open-country-ht-highway-all-season-tires

Iar pe fata BRIDGESTONE Dueler H/T cu ind. M+S http://www.bridgestonetire.com/tire/dueler-ht-687

Nu am in schimb nici un o steluta sau alt tip de acest indicativ iar inscriptia de M+S la cele de pe fata abea este vizibila, abea acuma am obs ca scrie ca sa fiu sincer.

Ele asa au venit cu masina, originara din Olanda, pe acolo prea multa zapada nu e, mai deloc defapt. Mi se mai intampla cand este umed pe jos sa imi patineze chiar serios masina la viraje mai stranse daca nu sunt atent. De aceea ma gandeam ca ar trebui sa le schimb cu ceva mai nou.

Link spre comentariu

Deci acum pe masina ai deja anvelope M+S !!!

Faptul ca pe ele nu exista si indicativul cu fulgul de nea sau cu varful de munte, inseamna ca sunt simple M+S de asfalt, dar mai slabe pentru iarna decat cele care au si indicativele mentionate......

In concluzie, acorda-ti putin timp si citeste pe la sectiunea "Anvelope" fie AT, fie MT, ca sa-ti faci o idee despre anvelopele "mai 4x4"......:h5

PS - Vezi ca si aici in sectiunea "Jimny" sunt ceva topicuri cu "sfaturi anvelope" pentru Jimny.......

Editat de Astral
Link spre comentariu

Daca sunt in stare buna ca profil, personal nu le-as schimba cu alte gume de sosea. Derapajul presupun ca ti se intampla in 4x2 si e normal sa fie asa. Alte gume nu cred ca vor schimba prea mult (exceptand cazul in care cele de acum sunt tocite). Masina e foarte scurta si inalta, si se comporta ciudat la carosabil alunecos, motiv pentru care e normal ca in asemenea conditii sa mergi cu 4x4.

Obiceiul meu in cazuri de genul asta e nu sa dau sfaturi ci sa spun ce as face eu in locul partii opuse: eu as lua niste anvelope mai agresive nitel si le-as folosi alternativ, sau as pastra pur si simplu sosonii de acum si as pastra banul pentru o achizitie ulterioara, pentru cand chiar va fi nevoie. Dar, recunosc, eu fac mai mult teren decat sosea, asa ca poate ca nu sunt cel mai in masura sa ma pun in locul tau.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Pt. iarna doteaza agregatul cu un set de anvelope iarna, se gasesc pe dim stoc la pret rezonabil, pe zapada sau drum inghetat este singurul tip de anvelopa care face treaba.

Pt. vara recomand avelope AT care le poti folosi pe asfalt si in offroad, in functie de ce offroad vrei sa faci iti alegi un profil mai agresiv sau soft.

Nu iti recomand sa cumperi anvelope resapate, multi au avut surprize neplacute cu ele.

• Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare