Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ulei 2T in .... motorina!

rrs

Postări Recomandate

Re: Ulei 2T in .... motorina!

Bacteriile din motorina apar in prezenta apei , si au nevoie cel putin la inceputul dezvoltarii de lumina si caldura . Dezvolta un fel de flocule negricioase , ca o meduza mica , si infunda filtrele . In cazul aditivarii cu biodiesel riscul de contaminare e mai mare .

In climatul tarii noastre nu e neaparat necesara aditivarea biocida la motorina neaditivata , de vreme ce statiile au rezervoarele de stocare subterane si sunt realimentate des.Problema e una serioasa pentru statiile mobile cu rezervoare ( cuburi ) transparente care stocheaza motorina cu biodiesel mai mult de o luna .

Si in aviatie se face tratamentul rezervoarelor de kerosen din aripi(central) pentru FUNGUS, aceleasi tip de bacterii care pot,netratate sa duca la infundarea filtrelor de combustibil de la motoare. Tratamentul folosit este unul special si foarte toxic.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 273
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@cos

da cred ca si eu sUnt putin dus pe placebo, mi e frica cu gunoiul asta care nu stiu din ce motiv da merge bine cu acea motorina ieftina, nimic superaditivat.

stateam asa si ma gandeam la 30k km printr un filtru trec cam 2-3 litri de ulei 2t daca se dozeaza cam 100 ml la 50 litri carburant. nu e chiar asa mult da la o balega moale ce i mai trebuie, o lingura de apa.

Editat de Astral
SUNT ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=856522&viewfull=1#post856522
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

problema mea cu uleiul 2t in motorina o sa incerc sa o expun:

dozarea uleiului 2t in motoarele 2t se face dupa filtrul de carburant.

.

Doar la motoarele cu sistem de injectie ulei (gen autolube) la restul amestecul este in rezervor! La motoarele de barca ai inclusiv filtru decantor, de preferat cu bol transparent si element filtrant la vedere, unde poti constata ca amestecul trece voios voinic.

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

asa este dar trebuie inteles faptul ca filtrul de benzina de tip in-line sau tip decantor are o porozitate mai mare decat cel de motorina si nu este multilayer cum sunt filtrele de motorina.

intr adevar am vazut de ceva vreme pe anumite filtre simbolul "biofuel" pe cele Mann daca nu ma insel, ceea ce confirma cumva compatibilitatea cu uleiul.

a doilea lucru care ar trebui inteles e ca benzina e un diluant mult mai bun pentru uleiul 2t, practic uleiul 2t este conceput pentru si testat doar cu benzina, nimeni nu garanteaza ca nu poate avea loc o reactie nedorita sau aparitia de reziduuri in motorina.

principala mea grija ar fi pentru comportamentul in sezonul rece, vara nu cred ca apar probleme insa iarna este alta mancare de peste, norocul nostru e ca nu mai vine iarna asta.

Editat de comanr
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Cred ca am mai zis, eu amestec ulei Motul 2T 510 parca scrie pe el. Fac amestecul in bidoane transparente (cele de apa) in care tin motorina si se amesteca perfect si uniform.

:cl Ignis 4x4
Link spre comentariu

Pentru ca s-a incalzit fara , voi dezlega bidoanele de la geamul bucatariei si le voi trece 'la consum' ...

Am facut proba de amestec liber , neagitat - in 20 litri am turnat cu seringa aprox 85 ml de ulei 2T . Se amesteca singur . Adaugarea uleiului am facut-o seara , dimineata era tot lichidul colorat uniform . Se difuzeza in motorina precum cerneala in apa , dar mai incet ( explicabil , din cauza densitatilor diferite .

Acelasi rezultat pentru ATF220 .

Acelasi rezultat pentru premix 2T ( corespunzator raportului de 0,5%) + benzina ( pentru 5% ) .

Identic , si pentru ATF22 , aceleasi conditii .

Identic pentru premixul ATF0,5% + benzina 1% + 2-butoxietanol 0,8 ...1/ 1000 .

Identic pentru benzina 3% + 2-butoxietanol 0,8 ...1/1000 + ATF 2/1000 ( aveam nevoie de ATF doar sa colorez amestecul , de control ) .

Probele au trecut si prin cel - 16 grade ( mai putin n-am avut la locul faptei ) , si proba martor din motorina de iarna de la petrom s-a tulburat ( sa-i f'mut cu motorina lor de -20 ) .

Toate amestecurile de mai sus nu s-au tulburat ( stiut mai demult , reconfirmat , valabil si pentru amestecul cu ulei hidraulic ) . De asemenea , nu s-au separat , amestecandu-se singure prin dilutie in motorina , fara agitare , injectate linistit la fundul recipientului .

Asa ca stau linistit , inca o data ... Daca se dilueaza singure , stationar , in motorina , am putine sanse sa se separe in rezervor si sa defectez pompa sau se se decanteze in filtru , sau alte paranoisme de pe gardul scolii .

Mai am sa-mi satisfac o singura curiozitate - sa demontez motorul si sa vaz io cu ochiu' meu personal - ce, cat si unde are , daca are , de care are daca are si unde n-are , in urma motorinei botezate cu ulei . Urmaresc in special depunerile in motor ( asta batran cu compresia aproape muci , fiert de cateva ori numai de mine ... mai inainte nu stiu nimic ) si uzurile din pompa de injectie ( total refacuta , mult mai tanara decat motorul ) . Oricum il demontam , urmaresc ( pana la pensie ) sa-l refac total , si sa-l fac TT . Am di tati , dar n-am decat o singura masina ...

Asta nu se va intampa decat la vara , dupa ce motorul astalalt va iesi cu bine din rodaj si se va dovedi vrednic in brazda . Pana atunci va sta la cutie . Dar , cand i-am schimbat garnitura de galerie am observat ca supapele de evacuare sunt surprinzator de curate , fara depuneri vizibile pe coada . Esapament idem , turbina si ea curata , 'usa piticilor' asemenea .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

... un lucru e sigur cu ulei 2T - NU SCOATE TOT ATAT DE MULTE GAZE DE CARTER . Cum mototolul meu are un istoric cu mult drum sub roti si o forjare pe masura , chiar are motiv sa produca gaze - si produce . Diferenta fara/cu 2T e chiar notabila ... ...

• Like 1

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@cos

Una e un Hilux de 2,5 L si alta e o Octavie 2 de 1,9 L ambele disel cu transmisie pe curea

:ha: nu ma pot abtine:ha:

o fi ca la scutere.......cu variator centrifugal :ha::ha::ha:

am ajuns si eu la concluzia ca e benefic uleiul 2T in motorina.vorbeam cu oameni de pe aici e prin irlanda mecanici si nu numai,multi folosesc demult aceasta metoda.toti au confirmat un lucru:motorul merge mai rotund,cu mai putine zgomote.urmeaza sa folosesc si eu uleiul 2T in motorina

Ever tried.Ever failed.Try again.Fail again.Fail better
Link spre comentariu

Am incercat 'aditivarea' si pe un motor de VW 1.9 TDI PD cu 180.000 km. Nu am sesizat nici o diferenta de zgomot/consum/putere dar sunt convins ca ii face bine. In schimb un motor de Toyota 2.4 TD cu aprox 170.000 km este mai silentios, suna mult mai bine. Nici la acesta din urma nu am sesizat modificari de putere/consum.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

E scump domne, e scump! Dincolo era mai ieftin!

Ete colea cu 15 parale. Fara reclama!

Poate ar fi bine sa spui totusi de unde l-ai luat... si cand anume:wink:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

O simpla intamplare. L-am cumparat acum doua saptamani de la un magazin de piese auto situat aproape de locuinta mea. Ma oprisem sa cumpar cu totul altceva si l-am vazut in raft. Am luat doua bidoane sa-l incerc. Vad ca este bun. O sa ma duc sa mai iau.

Editat de mac01
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Legat de "aditivii" pe care ii punem in motorina, vorbeam astazi cu un sofer de TIR si imi spunea ca el pune la o tona de motorina un litru de lichid de frana nu pentru lubrifiere suplimentara ci pentru a ramane fluida la temperature scazute. Mai spunea ca anul trecut prin Ucraina nu a avut problem la -32 grade. Stiti ceva de acest amestec. Eu nu am mai auzit pana acum decat de combinatia cu benzina.

Link spre comentariu

Da, si mai merge cu pufoaica, rachiu de sfecla sau ulei de la cartofi prajiti.

Dupa ce am citit zeci de articole si site-uri cu informatii adunate gen carbible, eu nu cred ca exista vreun aditiv bun de pus in benzina sau motorina, altceva in afara de ceea ce contineau ele original cand s-au fabricat respectivele generatii de motoare. Faptul ca derivatele din petrol se schimba de la un an la altul ca sa treaca de normele de poluare e una, dar ca sa pui lichid de frana sau cine stie ce nebunii e alta.

Acum fiecare face cum crede pe banii lui.

:jp1
Link spre comentariu

Eeee...stii tu ceva cu rachiu', da' nu in rezervor ci la pilot...lubrifiaza, incalzeste, mareste presiunea in admisie (datorita presiunii aplicate pe pedala aia mica din dreapta).

Link spre comentariu

...Acum fiecare face cum crede pe banii lui.

Din pacate nu pe banii lui! Ma gandesc ca daca era masina lui cauta solutii verificate nu experimente folclorico-urechistice! Benzina, petrolul sunt absolut ok pentru scaderea punctului de congelare al motorinei, fireste trebuie atentie la dozaj (mai ales in cazul benzinei). Poate si niste nitroglicerina ajuta...:ha: Mare-i gradina...

Link spre comentariu

Cei care folosesc de multa vreme aceste amestecuri nu au "beneficiat " si de alte probleme ? Ma refer la problemele de alimentare , sorburi sau pompe infundate , filtre imbacsite si alte alea ?

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Cei care folosesc de multa vreme aceste amestecuri nu au "beneficiat " si de alte probleme ? Ma refer la problemele de alimentare , sorburi sau pompe infundate , filtre imbacsite si alte alea ?

Vaz ca nu a murit acest topic. Si cum intrebarea mi se pare legitima....raspund. Folosesc de 50.000km (actualmente am 306.000km). Nu pot semnala efecte adverse pentru ca...nu sunt. Nu fumeg, masina trage fara probleme (am revenit asupra catalizatorului, ca s-au inmultit controalele RAR dar si evacuarea a fost marita la 70mm diametru). La fel si la civila (euro 4, CRDI).

Despre lichid de frana nu am auzit sa fie pus in motorina, am auzit insa de ulei ATF (maestrul @cos parca foloseste asa ceva).

In privinta aditivilor, studiind ce e pe piata si ce folosesc (momentan folosesc la Patrol Comma Diesel Magic, iar la civila Wynns Diesel Clean Burn) - constat ca majoritatea aditivilor au o proportie variabila de kerosen (peste 60%) si alcool izopropilic. Cum am reusit sa fac rost (moca) de 5 litri de kerosen, iar alcool izopropilic se gaseste la magazinele de componente electronice, ma gandesc sa-mi fac un mix de 80% kerosen si 20% alcool izopropilic, si sa-l folosesc in aceeasi ratie de 1/200. Sistemul de alimentare stiu ca-l am curat si totul functioneaza in parametri...zic si eu....

• Like 1

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Emisii cenusi uleiuri 2T.pdf

Atasat este un tabel cu emisiile de cenusi ale unor uleiuri 2T, se gasesc si la noi pe piata unele, eu personal folosesc mai nou RAVENOL Scooter 2-takt teilsynth, are cele mai mici emisii de cenusi dupa ardere 0,04% , recomandat pentru DPF.

Spor la amestec!

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Vin cu o precizare: desi la ei pe site scrie ca ar avea norma JASO FC, in realitate pe bidon scrie JASO FD. Care o fi acuma adevarul nu stiu...

pret 20 ron

Revin cu impresii dupa un drum mai lung, sa aiba timp sa actioneze amestecul ;)

Despre acest ulei MOL Dynamic Sprint 2T citeam si eu astazi dupa care am mers intr-o statie MOL ca sa cumpar unul. Intr-adevar pe bidon apare JASO-FD. Nu am gasit nicaieri sa scrie ca este mineral sau sintetic si nici nu am desfacut bidonul sa-i vad culoarea. Am obsservat insa ca sub eticheta verde mai era o eticheta. Asa ca am dezlipit prima eticheta verde si am gasit sub ea una alba in care scria in romana ca "este absolut interzisa amestecarea cu motorina" ptr a fi folosit ca si combustibil. Va intreb: asa e trecut pe toate sau doar pe acesta? Voi ce stiti; acest SPRINT de la MOL este sintetic sau mineral? Daca nu apare nimic specificat pe bidon, dupa ce va ghidati? Doar dupa culoare? rosu sau nu? Ptr ca tot de la MOL mai exista si MOL Dynamic Sprint 2T RED (in 2 ambalaje: Transparent sau verde). De asemeni mai exista inca 2 variante de ulei 2T : MOTO sau AROL. Voi ce stiti despre ele?

Ce ati alege ptr amestec cu motorina? care stiti ca este mineral?

MOL-Dynamic-Sprint-2T-1L-full.jpg.418ccba9300ff3804c6157d77abe0408.jpg

large.jpg.28fbbbec1faa3557dbaf2a5496e17d2e.jpg

mol.sprint2t.jpg.4fb8fb27baeca1e0432e7698aa9ce145.jpg

295_MOLDYNAMICMOTO2T.jpg.665ff9f948d9e368753325fa5d77582f.jpg

mol.arol2t.jpg.977193fb96755c8b7e159762974351b7.jpg

Editat de adisan77ro
Link spre comentariu

Pe toate uleiurile scrie ca e interzisa amestecarea cu motorina .

Daca nu e mentionat clar natura uleiului ... nu de nici un fel , e un amestec provenind din uleiuri regenerate .

Link spre comentariu

Folosesc acest Mol Sprint 2T (fara Red) din 2013. Cred ca am mai mult de 30.000 km. Nu am sesizat nici un efect negativ. Am mai omis din cand in cand sa pun ulei 2T pt. ca uitam sa-mi mai cumpar, dar cand puneam dinnou clar motorul (Astra 2.0 diesel) era mai silentios. Pana la urma am ajuns la concluzia ca pt. motorul meu combinatia ideala este ulei 2T (Mol Sprint 2T) pus in motorina ''maxx motion", aproximativ 200 ml ulei la 50 litri motorina.

0724066100
Link spre comentariu

Initial am crezut ca toate uleiurile 2t cu specificatia JASO-FB sunt minerale, cele FC =semisintetice iar cele FD= full sintetice

Am gasit insa si JASO-FC Mineral (sa fie o exceptie?).Probabil ca cele FD sunt toate sintetice. Daca e dovedit ca cele minerale se combina mai bine cu motorina fara a se separa in timp la fel ca si cele sintetice ( si deasemenea ard mai bine decat sinteticele care mai au aditivi si mai lasa ceva reziduri), atunci cred ca este cu atat mai bine daca gasim minerale care indeplinesc specificatii cat mai ridicate. In acest sens cred ca acest CASTROL ACT 2T ar putea fi o optiune mai inspirata decat un full sintetic chiar cu specificatia JASO-FD, cum este acel MOL Dynamic Sprint 2T discutat mai sus. Personal cred ca si un semisintetic , MOBIL extra 2T , LIQUI Moly JASO FC este super OK.

Este doar o parere... a mea :y

PS: A testat cineva in ce masura un semisintetic se separa in timp de motorina comparativ cu un mineral sau un sintetic?

CASTROL ACT 2T .pdf

Link spre comentariu

Am incercat probe cu concentratie mare de ulei in motorina , lasate mai mult de o luna de zile nemiscate pe timp de iarna . Am amestecat ,ai multe tipuri de ulei , de la mineral la ful sintetic pentru scutere moderne . Nu s-a separat nici una din probe , nici chiar uleiul de transmisie ieftin ( 'ulei pentru lagare' - asa scria pe bidon , la 5 lei litrul ) .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare