Vizitator spatar ovidiu Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Re: Caseta directie Problema nu ar fi cei 3-4 sute de euro.Dar nu stiam ce sa fac si nu stiam in ce masura kit-ul rezolva problema.Acum am inteles ca varianta cea mai buna ar fi inlocuirea.Am comandat deja kit-ul.Acum o sa vad cat tine si la urmatoarea recidiva o voi schimba. Va multumesc tuturor pt raspunsuri si sfaturi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Re: Caseta directie Personal nu am incredere in kit-urile de reparatii; sunt doar o varianta ieftina a unei solutii provizorii, care nu rezolva definitiv problema, doar amana putin deznodamantul... Solutia cea mai buna este inlocuirea, eventual cu varianta HD, daca exista... Acum, desigur depinde si de buget, dar asta e o problema de care multa lume nu tine cont atunci cand cumpara o masina 4x4 ; nu este usor de intretinut si trebuie facute niste sacrificii materiale, uneori consistente... :roll: De multe ori e chiar suficient kit-ul de reparatie care contine pe langa simeringurile exterioare si O-ringurile de teflon care tin presiunea mare. Mai rar sunt defecte piesele metalice. Binenteles ca depinde si de cum ai grija de caseta de directie. La mine s-a defectat mai urat pentru ca aveam joc, curgea uleiul si am umblat o vreme asa. Mai ales ca o fortam mult in teren. Daca as fi schimbat la timp kit-ul de reparatie in momentul in care am vazut ca transpira, nu as mai fi patit asa. E clar ca solutia perfecta este inlocuirea completa a casetei de directie dar e greu cateodata sa cumperi o caseta care poate sa coste si 1500-2000 de euro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Re: Caseta directie Sper si eu sa tina kit-ul.Daca nu iau una reconditionata.Joc in caseta am foarte putin si e sesizabil doar pe la 70 km la ora si doar la viraj la stanga.Nu e deranjant inca deloc.Si poate nu e din caseta jocul :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat August 4, 2008 Partajează Postat August 4, 2008 Re: Caseta directie poti sa-ti trimiti singur cutia in anglia si iti trimit iei una reconditionata in loc cu garnatie.12 luni......si deranjul este in jur de 250 euro si cateodata si mai putin in functie de oferte,... Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 4, 2008 Partajează Postat August 4, 2008 Re: Caseta directie poti sa-ti trimiti singur cutia in anglia si iti trimit iei una reconditionata in loc cu garnatie.12 luni......si deranjul este in jur de 250 euro si cateodata si mai putin in functie de oferte,... Daca e asa si dau garantie eu zic ca merita. Vreo 130 de euro e doar kitul de reparatie. Cel putin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat August 4, 2008 Partajează Postat August 4, 2008 Re: Caseta directie Depinde de model cred.Astazi mi-a venit kit-ul si am platit 100 de lei pt el cu tot cu transport.Si e Corteco.Il schimb ca s=ar putea sa fie problema doar de etanseitate.Cand cedeaza o sa iau una reconditionata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat August 4, 2008 Partajează Postat August 4, 2008 Re: Caseta directie Depinde de model cred.Astazi mi-a venit kit-ul si am platit 100 de lei pt el cu tot cu transport.Si e Corteco.Il schimb ca s=ar putea sa fie problema doar de etanseitate.Cand cedeaza o sa iau una reconditionata. La Toyota, din original e mult mai scump. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 Re: Caseta directie Masina a fost dusa la macanic.A dat caseta jos dar zice ca sunt "rulmentii" uzati(de fapt nu sunt chiar rulmenti)ceva de genul ca la bicicleta cosarca.Eu nu am vazut ca sunt la mare :grin: socru a fost cu ea la mecanic.Sunt sanse sa gasesc asa ceva sau nu are rost sa mai caut? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat August 9, 2008 Partajează Postat August 9, 2008 Re: Caseta directie Rulment ac se pare ca e denumirea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat August 16, 2008 Partajează Postat August 16, 2008 Re: Caseta directie S-a rezolvat problema cu caseta :) si functioneaza acum ca noua.Nu mai are joc deloc,nu mai pierde ulei.La cea mi mica miscare a volanului raspunde imediat.Cu un mecanic si un strungar excelenti s-a rezolvat.Rulmentii cu ace de pe ax au fost inlocuiti cu o bucsa mai lunga de bronz.Rulmentii cu ace din interior erau sparti si axul din aceasta cauza avea joc si distrugea simeringul.Acum axul sta fix fara nici un fel de joc.Si a fost si o solutie foarte ieftina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat August 16, 2008 Partajează Postat August 16, 2008 Re: Caseta directie Poate mecanicii ar mai fi interesasti si de alte lucrari similare, contra cost, evident. Poti intreba te rog? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat August 16, 2008 Partajează Postat August 16, 2008 Re: Caseta directie Da o sa ii intreb.Cu strungarul nu e nici o problema face cu siguranta.Mecanicul lucreaza la Behtel astia care fac autostrada Transilvania si mai lucreaza dupa program.La mine a venit in 3 seri dupa program.Acuma depinde de situatie.Daca e sfarsit de saptamana e mai lejer.Spune-mi exact ce ai nevoie vb cu ei si te anunt ce si cum.Ca pret pe mine m-a costat 70 de lei strungarul cu materialul lui si mecanicul 100 de lei dar i-am mai dat ceva in plus ca asa am crezut ca e bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Kit reparatie pentru caseta de directie Imi curge, mai mult imi transpira pe la simeringul din partea de jos a casetei deci trebuie sa pregatesc un kit de reparatie. De ce producator ar fi mai bun si de unde pentru al meu disco II? :grin: Am gasit ceva de allmakes 4x4 si britpart cod pentru kit QFW100140 acum sa vad ce imi sugerati Multumesc. Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prislopan Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Re: Kit reparatie pentru caseta de directie Eu tocmai am facut aceeasi chestie, adica am luat un kit de reparatie, cred ca "no-name" de la BritCar, nu scria nimic pe el, mi l-a adus Flay din UK, a costat vreo 50 lire si in sfarsit nu mai umblu cu lichid dupa mine (curgea am o jumatate de rezervor la 2 zile). Cred ca poti merge pe oricare din cele 2 kituri pe care vrei tu sa le iei, atata vreme cat meseriasul stie la ce sa se astepte. Manopera o sa fie maricica, caci sunt destul de multe de desfacut pana ajungi la caseta. Nissan Patrol Y60 2.8, 1989 Suzuki Samurai 1.3i, 1994 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Caseta directie Ovidiu ce se mai aude cu oamenii aceia? Am si eu o caseta de umblat in ea (Disco2). Nu curge dar are joc. Multumesc Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ARNO Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Caseta directie salut ,caseta mea a inceput sa piarda lichid. Se poate repara pe pozitie, fara sa o demontez?si daca da ,ce trebuie sa fac? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Caseta directie trebuie data jos... sunt kituri de reparatie dar nu prea tin mult in caz ca este uzura si pe ax http://www.ebay.co.uk/itm/Land-Rover-Discovery-2-Steering-Box-Seal-Kit-QFM100180-/230650164354 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Caseta directie salut ,caseta mea a inceput sa piarda lichid. Se poate repara pe pozitie, fara sa o demontez?si daca da ,ce trebuie sa fac? Salut! Nu se poate repara pe pozitie! Iar daca nu stii ce ai de facut, in mod sigur nu ai nici sculele necesare, nu se gasesc in orice atelier. Cel mai bine apeleaza la un service dedicat LR sau la un mecanic care stie ce face. Trebuie inlocuit kit-ul de etansare (costa undeva la 50 euro adus in tara) dupa care se regleaza si se pune la loc pe masina. Cu sculele si priceperea necesare operatia dureaza undeva la 7-8 ore. Succes! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Re: Caseta directie Eu nu am incercat dar am vazut comentarii favorabile pe forumuri la chestia asta http://www.ebay.co.uk/itm/LANDROVER-DISCOVERY-Power-Steering-Rack-Leaking-Repair-/250764475659 in caz ca nu curge tare NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Re: Caseta directie Eu nu am incercat dar am vazut comentarii favorabile pe forumuri la chestia asta http://www.ebay.co.uk/itm/LANDROVER-DISCOVERY-Power-Steering-Rack-Leaking-Repair-/250764475659 in caz ca nu curge tare La o masina relativ noua la care s-a intamplat sa cedeze din diverse motive un simering sau un o-ring, ar putea salva niste bani frumosi, cel putin o vreme. Dar la masinile noastre, cele mai multe de o varsta considerabila, la care intervine uzura normala, exista posibilitatea sa faca mai mult rau. Si aici ma gandesc in primul rand la pompa servo care, de multe ori, "plange" si ea, iar produsul in cauza se poate depune necontrolat si acolo unde nu vrem. Si fac analogie aici cu celebrele solutii miraculoase de reparat curgerile din radiatoare, care, in destul de multe cazuri au provocat depuneri si obturari cu consecinte nefericite. Voi prefera intotdeauna o reparatie cum scrie la carte, daca e posibila, oricarei astfel de solutii de moment. Cu respect. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Re: Caseta directie salut ,caseta mea a inceput sa piarda lichid. Se poate repara pe pozitie, fara sa o demontez?si daca da ,ce trebuie sa fac? Se poate. Dar prima data trebuie sa mergi la o diagnoza(atelier care se ocupa cu geometrie roti) sa vezi daca ai joc in caseta. Daca ai joc in caseta atunci trebuie data jos, desfacuta si poate scapi cu, kit-ul QFW100140 daca nu ai joc atunci se poate schimba si acolo unde ii simeringul care curge cu kit-ul QFM100180. Iti recomand sa le cumperi G Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Re: Caseta directie daca nu curge tare pune o seringa 10ml de lichid de frana in uleiul servo si s-ar putea sa se opreasca si cu asta....pare incredibil dar e verificat. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sergiu Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Re: Caseta directie Si eu am avut probleme la caseta de directie, curgea lichid in partea de jos. Am cumparat un kit, am schimbat garniturile numai pe cele din partea de jos, dupa montaj am observat ca se scurge mai mult lichid. Am demontat caseta si am gasit rulmentul spart fara uzura pe ax. Am facut o bucsa din bronz cu cotele rulmentului si am rezolvat problema fara a simti vreo diferenta in manevrearea volanului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Re: Caseta directie Probleme cu caseta de directie am si eu. Axum vreo 2 luni am observat marirea jocului si un mic zgomot aferent. Exista un surub de strangere pe care l-am actionat in consecinta si a disparut jocul. Intre timp am vorbit cu Traian sa-mi rezerve caseta lui de directie, incercand in acest timp sa caut un atelier care reconditioneaza casete de directie. Am batut vreo 10 ateliere prin Bucuresti si nu am gasit unul care reconditioneaza pe bune o caseta ca a noastra. Toti stiu sa schimbe doar garniturile sa nu curga. Si pe asta iau intre 500-1000 ron. Am gasit si in Anglia producatorul oficial al casetelor LR care vinde si en-detail http://www.adwest-engineering.co.uk/. Le-am scris si eu si Catalin (LandAtelier) un email, dar nici pana in ziua de azi nu ne-au bagat in seama. Cam acum 1 luna simteam intr-un anumit punct al rotirii volanului o mica retinere mai puternica decit obisnuit. Nu am bagat de seama amanuntul. Acum vreo o saptamina am gasit ulei sub caseta. Deci in concluzie am cumparat un noua. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Re: Caseta directie Am si eu aceeasi problema, curge pe la axul de jos; am kit-ul original de citeva luni,inca nu am apucat sa-l montez. Se poate monta si local,fara demontarea casetei(conform unor forumuri), marea problema este depresarea levierului de directie (pitman arm...) unde trebuie o presa serioasa. Cred ca mai incerc maine,poate iese levierul. Deja am turnat azi jumate de litru si am mers 5-6 ore (inca 4-5 litri toata vara). Cele reconditionate am inteles ca nu prea tin mult, unii au schimbat 2-3 pe an,pe garantie,in UK, unde e mai simplu. Cit a costat una noua,Marius? Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate