Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Caseta directie

Vizitator spatar ovidiu

Postări Recomandate

Re: Caseta directie

Nu este noua. Este Adwest reconditionata si am dat cam 2000 ron. Una noua cu quick ratio si heavy duty parca a luat Mugur cu vreo 5000 ron.

Impresii la cald ca tocmai am pus-o pe masina. Super buna, fara jocuri (eu am schimbat toata coloana de volan si caseta), merge lejer.... numai ca are un mic zgomot la balandarea usoara si rapida dr-stg a volanului. Sa vedem vreo citeva zile cum se prezinta.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am luat anul trecut de la astia http://www.lrdirect.com/QAF000040-Box-Assy-Steering/ OEM-ul ala distribuit de Britpart... total a fost cam 400 Euro cu transport cu tot ca am luat pe firma(nu am platit TVA). Sunt total multumit pana acum. Cea veche am refacut-o cu kitul repectiv si o tin de rezerva. Problema care am vazut-o e ca daca schimbi semeringul pe pozitie(e chinuiala si asa) s-ar putea sa curga dupa aia ca apare o uzura in ax facuta chiar de partea interioara a semeringului, ca un canal. Eu am dat axul la un meserias care a incarcat cu sudura apoi l-a strunjit la cota si l'a calit nu siu cum... daca acel canal exista atunci degeaba schimbi simeringul ca tot va curge. Parerea mea e sa o dai jos din prima sa nu te chinui de doua ori.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Tocmai ce am început demontarea casetei la al meu Disco 2, si m-am blocat; am demontat scutul,cele 4 suruburi de fixare, conductele metalice de la sistemul de racire,conductele de la intrarea in caseta, am scos coloana de directie din axul de intrare si nu vrea sa coboare in jos.

Intrebarea mea pentru cei ce au trecut prin demontarea casetei,la td5, ce mai trebuie demontat ca sa se poata scoate caseta de directie? Vad ca si necesar ridicarea motorului de pe suportul din stanga sau demontarea baii de ulei,ca sa poate aluneca caseta printre motor si sasiu.

In Haynes, e simplu, dar e pentru RHD nu LHD. Nu stiu cum e in RAVE ca nu-mi merge si nu stiu daca e procedura pentru LHD descrisa.

Editat de flay

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Barile alea din fata, aia cu amortizorul de directie si ailalta cu ACE. Nu le desfaci de tot,doar din partea stanga si le tragi spre dreapta. Cam atit. La mine a iesit imediat. Greu va fi sa deprezi levierul.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Le-am scos,da nu le-am mai mentionat... La V8 probabil ca e altfel baia de ulei, la Td5 are o forma ce nu lasa caseta sa treaca pe linga ea.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Eu mi-am pus prietenii mecanici sa mi-o schimbe, eu nu ma bag la chestii din astea grele...da-mi un PM cu o adresa de mail daca vrei si iti atasez din RAVE pt LHD, aici ar ocupa prea mult ca-s 4 pagini si e format bmp.

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

Multumesc, Ferry, deja am gasit un RAVE in pdf, si m-am descurcat sa-l copiez.

Trebuie demontate suruburile de la suportii motorului, cite 2 suruburi pe fiecare parte, apoi se ridica motorul si caseta aluneca in jos. Asa scrie, verific in citeva ore.

Edit: am reusit sa scot caseta, secretul era in suportii motorului;se scot suruburile de prindere si se ridica motorul cu un cric,apoi e loc sa vina in jos si gata!

La RHD e mult mai simplu din ce am citit; daca e sa faca cineva o treaba complicata la mecanica,pune-i pe englezi sa o proiecteze... tocmai ce am demontat jumatate de Jaguar pentru un rulment si 2 bucsi, acum iar jumate de Discovery pentru caseta, bine ca nu platesc 1 milion ora de manopera.

Editat de flay

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

buna seara, Dupa studierea tuturor variantelor de reparare a casetei de directie,am gasit din intimplare o firma ce se ocupa si de asa ceva, www.servodirectie.ro ,de linga Hunedoara.Am demontat piesa (mecanicul,nu eu )si in doua zile a fost gata ,cu garantie de 1 an si factura .Mentionez faptul ca piesa in cauza pierdea lichid (nu foarte mult),si nu simteam sa aiba joc.La desfacerea ei s-a constatat un mic joc care a fost rezolvat ,si pina acum nu se vad semne de pierdere a lichidului hidraulic.Toata reparatia a costat 200 euro,suma care pare mica daca ma gindesc ca numai chitul de reparatie costa aproximativ 400 roni.sper ca aceasta ;sursade reparatii ;:wink:sa fie de folos si altor colegi forumisti

Link spre comentariu

E bine ca ai primit garantie, depinde cum au reparat caseta,pentru ca uzura nu este doar din garnituri, ci si din axul principal, daca ai avut curgeri pe jos. Se uzeaza si se corodeaza axul,iar lichidul va curge prin spatiul dintre simering si ax. Voi face un topic cu etapele de demontare si reparare a casetei,sa mai stie si altii cum se face.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Noua pe paddockspares este vreo 1200 roni-1400roni...mai mult nici nu merita.....:oldLa noi in rumanica ee scump totulll ...inclusiv aerul cel respiram.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Noua pe paddockspares este vreo 1200 roni-1400roni...mai mult nici nu merita.....:oldLa noi in rumanica ee scump totulll ...inclusiv aerul cel respiram.

Am rugamintea sa-mi spui unde pe paddock, sau macar cum ai facut calculele ca iti da 1200-1400 ron. Mie nu-mi da atat.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Sfatul este sa nu mai luati piese de pe paddockspares. SUNT PROASTE . Pentru accesorii e in regula insa piesele sunt praf. Eu m-am lecuit.

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Link spre comentariu

http://www.paddockspares.com/qaf000040nor-power-steering-box-and-drop-arm-new-lhd-to-2a999999-outright-purchase.html

SPER SA nu se considere reclama. eu doar arat unde.

http://www.paddockspares.com/qaf000040n-power-steering-box-and-drop-arm-new-lhd-to-2a999999-sold-on-an-exchange-basis-price-includes-100-00-gbp-exc-vat-surcharge.html si asta cu alta la schimb.

Tariful de transport cred ca il stiiti e mai ieftin decat daca trimiti in rumanica.Daca ai firma cu TVA ai scapat de alte taxe. :old

Mentioneaza aici ce piese ai luat de sunt praf? Sa inteleg ca la ei pe net ee un fel de dacia pitesti in targ?

Bafta !

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Mentioneaza aici ce piese ai luat de sunt praf? Sa inteleg ca la ei pe net ee un fel de dacia pitesti in targ?

Bafta !

Pai , am luat cele 2 axe de la blocantul central care s-au rupt anul asta , piese pt puntea fata respectiv rulmenti de pivoti care s-au facut praf in 20.000 km inclusiv 2 pivoti care a trebuit sa-i schimb tot dupa 20.000 km semeringuri , garnituri etc luate tot de la paddockspares si pe deasupra este singurul site care nu mi-a permis sa fac plati cu cardul. A fost chin la fiecare tranzactie. Recomand pt accesorii si atat.

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?63840-FOCA-Facut-Original-Cu-Aluminiu-adica-Discovery-1-an-1993-intinerit/page3

vezi postul 28 cu pozele la blocantul central.

Editat de thx

LAND ROVER DISCOVERY I 200TDI an 1993 :lr

LAND ROVER DISCOVERY 4 SDVT 3.0 HSE an 2011 - de vanzare

Link spre comentariu

departe de mine ce imi spui toate piesele luate de mine de vreo 5-6 ani sunt 90 % paddock...si cu cardul si nu am avut niciodata vreo problema cu ele.am ajut si pe alti exact cu aceasta servo..si la fel inclusiv cu adusul de fiecare data promti si nu am avut nici un fel de plangere.scuzele mele daca am suparat pe alti.Cu respect !

Reti

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

http://www.paddockspares.com/qaf000040nor-power-steering-box-and-drop-arm-new-lhd-to-2a999999-outright-purchase.html

SPER SA nu se considere reclama. eu doar arat unde.

http://www.paddockspares.com/qaf000040n-power-steering-box-and-drop-arm-new-lhd-to-2a999999-sold-on-an-exchange-basis-price-includes-100-00-gbp-exc-vat-surcharge.html si asta cu alta la schimb.

Tariful de transport cred ca il stiiti e mai ieftin decat daca trimiti in rumanica.Daca ai firma cu TVA ai scapat de alte taxe. :old

Bafta !

Nu vreau sa polemizez cu tine. Imi spun doar parerea. Mai departe judeca fiecare cum vrea:

1. am luat primul link pe care l-ai dat (sunt persoana fizica)

225gpb (piesa) + 35gbp (transport) + 20% (tva)= 312gbp X 5,0988 (curs BNR) = 1590,82 RON. (nu am pus alte taxe sau diferente de curs care pot aparea ulterior)

2. Al doilea link nici nu il bag in seama pentru ca te costa enorm sa trimiti de aici in Anglia un colet de peste 20 kg si nu se stie daca iti accepta returnarea surcharge + comisoane bancare, etc.

3. Este piesa de care depinde siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic.

4. Nu ai nici o garantie. A citit cineva conditiile de garantie de pe Paddock? A trimis cineva vreo piesa inapoi la Paddock cerand garantie? Producatorul Adwest da garantie 12 luni numai in mainland UK.

5. Ne-am obisnuit sa spunem intotdeauna "dincolo este mai ieftin" fara sa citim exact de ce este mai ieftin, in ce conditii este mai ieftin, etc.

Eu am preferat sa merg pe varianta platesc in Romania pretul pe factura si am garantia de inlocuire in orice moment (12 luni).

Judecati si voi.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Eu stiu doar atat ca Uk ee in Eu si cand am trimis inapoi caseta am facut-o cu acelasi transport cu care a venit simplu.Eu am latit bani ceruti dupa care mi-au returnat garantia.In coletul cu care a venit era garantia piesei.Scrisa in engleza si conforma cu legiile EU. In rest sa auzim de bine.Fiecare face ce poate si cu acest ultim post inchei polemica .

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Am luat si eu de la Paddock si au preturi de nota 10. Poti alege diferite variante de piese,e bine sa eviti after-market, sau cu brand-ul propriu (acum 2 zile am incercat sa montez garnituri la etrier si s-au ciupit imediat, le-am pus tot pe cele vechi,care aratau mult mai bine). Au unele preturi greu de batut (ex. la discuri si placute EBC,am dat 10 milioane aduse acasa fata+spate,acum 2-3 ani,e drept),probabil cumpara in volume mari. Transportul e foarte convenabil,15 lire coletul,plata cu cardul,vad ca au acum si PayPal.

Pentru caseta, a dat Ferry un link acum ceva vreme, http://www.lrdirect.com/QAF000040-Box-Assy-Steering/ , eu am reparat-o pe a mea, fac si un topic pentru cine are chef de lucru. Reparatul casetei e juma' de ora, demontat si montat,2 zile.

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Buna ziua, am si eu o problema la caseta de directie respectiv pierde ulei cam tot timpul si cred ca deja am dat mai multi bani pe ulei decat pe setul de reparatie:) .

Masina pe care o am este un Discovery din 1997,2500cc TDI , vreau si eu daca se poate un set de reparatie si un mecanic mai bun , ma intereseaza setul de repartie cat mai repede posibil si care ar fi mai bune adica firma producatoare.

Apreciem pe cei care stiu si nu spun niciodata dar acum ar fi un dar frumos sa aflu si eu de unde exact as putea cumpara asa ceva.

Stima:g

Va multumesc anticipat .:tk

Link spre comentariu

Salut! Cat astepti raspuns, poate iti faci timp de o prezentare aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37712-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=761698#post761698.

Poti sa incerci aici http://www.landatelier.ro/ importator piese LR.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Salut! Cat astepti raspuns, poate iti faci timp de o prezentare aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37712-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=761698#post761698.

Poti sa incerci aici http://www.landatelier.ro/ importator piese LR.

Salut,

Pe Landatelier l-am sunat primul dar pana pe data de 3 ian nu sunt disponibili , am icncercat si prin alta parte dar spun ca pana pe 2ian sunt inchise iar eu ma gandeam sa o fac in cateva zile daca se poate pt ca vroiam sa plec la munte cateva zile.

Astept cateva indrumari daca se poate la un magazin sau cineva care vinde kitul acesta de reparatie pt caseta de directie.multumesc:br

Editat de Maximus28
Link spre comentariu

Buna ziua, am si eu o problema la caseta de directie respectiv pierde ulei cam tot timpul si cred ca deja am dat mai multi bani pe ulei decat pe setul de reparatie:) .

Masina pe care o am este un Discovery din 1997,2500cc TDI , vreau si eu daca se poate un set de reparatie si un mecanic mai bun , ma intereseaza setul de repartie cat mai repede posibil si care ar fi mai bune adica firma producatoare.

Apreciem pe cei care stiu si nu spun niciodata dar acum ar fi un dar frumos sa aflu si eu de unde exact as putea cumpara asa ceva.

Stima:g

Va multumesc anticipat .:tk

http://www.ebay.co.uk/itm/Land-Rover-Discovery-Power-Steering-Box-Seal-Repair-Kit-/320705729169 dar astea de obicei nu tin mult,

S-ar putea ca pana in ianuarie sa nu mai ai de unde face rost...pana atunci incearca la magazine de piese auto poate gasesti din asta http://www.lucasoil.com/products/display_products.sd?iid=28&catid=9&loc=show

...vezi aici ce tre sa faci

http://www.ebay.co.uk/itm/Land-Rover-Discovery-Power-Steering-Box-Seal-Repair-Kit-/320705729169

Editat de sierrafery
  • Like 1

Link spre comentariu

va salut...am si eu o problema cu caseta...si ma interesaza si pe mine un kit

http://www.ebay.co.uk/itm/Land-Rover...-/320705729169 dar astea de obicei nu tin mult

daca astea nu tin mult,care ar fi mai bune?

multumesc

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu

Salut!

Eu am luat de aici un kit de reaparatie de la Bearmach. Cand le-am luat aveau pe stoc.

Problema e motajul lui: daca nu ai o presa "capabila" nu prea ai cum sa depresezi bratul de pe axul casetei.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

acelas cod dar "genuine"... de vreo 4 ori mai scumpe

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare