Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Caseta directie

Vizitator spatar ovidiu

Postări Recomandate

Re: Caseta directie

va salut...am si eu o problema cu caseta...si ma interesaza si pe mine un kit

http://www.ebay.co.uk/itm/Land-Rover...-/320705729169 dar astea de obicei nu tin mult

daca astea nu tin mult,care ar fi mai bune?

multumesc

In primul rand vreau sa multumesc pentru ajutorul dat pana acum la toti , dar am cautat pe ebay si acolo spun ca dupa 2 ian pot face comanda , eu ma gandeam undeva pe aici adica Bucuresti ori Romania, daca stie cineva astept un raspuns exact .

Daca se poate un magazin sau un numar de telefon unde as putea face comanda sau cumpara direct .

Multumesc toate cele bune:cl

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In primul rand vreau sa multumesc pentru ajutorul dat pana acum la toti , dar am cautat pe ebay si acolo spun ca dupa 2 ian pot face comanda , eu ma gandeam undeva pe aici adica Bucuresti ori Romania, daca stie cineva astept un raspuns exact .

Daca se poate un magazin sau un numar de telefon unde as putea face comanda sau cumpara direct .

Multumesc toate cele bune:cl

Am scris si mai sus, ai si un PM (mesaj privat).

O zi buna!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Eu am schimbat kit-ul asta acum vre-o luna, la Discovery 2. Kit G (original adica) luat din Anglia de la un prieten englez care vinde asa ceva. De mentionat ca la mine curgea la iesire,in partea de jos a casetei.

Cel mai greu a fost sa scot caseta, a trebuit sa slabesc motorul din suporti si sa-l ridic pe cric,ca altfel nu iese(de fapt nu cade in jos).

Odata scoasa, reparatia dureaza 15-20 de minute; se scot cele 4 suruburi ce tin "capacul" din partea de sus a casetei, si se scoate tot axul de "iesire". Surpriza este ca axul este corodat chiar in dreptul simeringurilor si cam de acolo vin problemele. Trebuie curatat cu un smirghel fin,cu miscari circulare, mai toata mizeria aia ce ar afecta buna etansare a noului kit. Se introduc noile simeringuri,garnituri,siguranta, etc, apoi se pune o banda izolatoare pe nuturi(ca sa nu taie buza ce etanseaza) doar pentru momentul introducerii axului in caseta.

Am vre-o luna de atunci si inca nu a curs, dar , daca mai curge iau una noua.

S-ar putea ca la Discovery 1 uzura sa fie mai mare si unele chestii sa fie specifice.

Ca sa nu fie vorba ca tinem secrete, uite un link http://www.brit-car.co.uk/search.php?xSearch=STC2848&submit.x=5&submit.y=7&submit=Search

eu de acolo ma aprovizionez, s-ar putea sa va trimita unul chiar maine daca are pe stoc.

Daca la alte piese merge si ceva mai ieftin, pentru caseta, recomand setul Genuine sau Original (facut de acelasi producator,dar fara sigla LR pe el).

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Bogdane,

E un atelier undeva in zona Aparatori (str Drumul Jilavei vis-a-vis de sediul Fan). Eu am facut la ei o caseta dar de alta masina...Poti face o intrebare ...sa vezi ce si cum ...0722.342.256

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

si eu sunt interest de reperarea unei casete. daca cineva a reusit, poate da de stire

Am mai spus si pe alte teme - si repet pentru ca m-am lovit de aceasta problema recent si mi-am desfacut caseta de directie - reconditionarea e o solutie de compromis nejustificata uneori. Referitor la reparatiile in tara imi mentin parerea ca sunt riscuri destul de mari.

Mecanicul mi-a spus ca am o problema la caseta: se blocau rotile in bracare. Asta datorita impactului de la un incident. Omului i-a fost frica sa imi spuna la telefon ca e stricata caseta si m-a lasat sa ma conving singur. Am stat o zi si am dat-o jos de pe masina si am desfacut-o bucati sa vedem ce are stricat. Chinuiala cu datul jos de pe masina iar pentru bratul ala de fonta s-a folosit metoda clasica a ciocanului si a iesit dupa ceva insistente.

IMG_0970.thumb.JPG.bafa5172116a3849fcbf3f54471fb54f.JPGIMG_0978.thumb.JPG.4470945479d48b0b1bfbd07df8c3faac.JPG

Din cate am observat eu nu se vand componente separat asa ca m-am pus pe cautat. Optiunile mele erau doua: fie iau reconditionata din UK sau iau noua OEM tot din UK. Documentarea pe forumurile de "dincolo" spune ca reconditionatele sunt un joc de noroc - se poate dovedi sa fie fiabile sau sa cedeze destul de repede. Fac o mica paranteza pentru ca am sunat diferite magazine din Anglia sa ii intreb ce anume reconditioneaza. Ei desfac cutia - asa cum am facut eu - si schimba garniturile si semeringurile din interior. Datorita designului inginerilor britanici bratul ala care face legatura cu bara de directie (are un nume pe care nu il stapanesc) corodeaza in timp si afecteaza garniturile => una din cauzele scurgerilor de fluid.

Mi s-a spus ca se "incarca" cu un aliaj angrenajul din interior, pentru a "vindeca" acel "joc" in volan. Daca te uiti la Wheeler Dealers in sezonul 7 ep 7&8 reconditioneaza un Disco 1 si au aceiasi problema cu jocul in volan si schimba caseta.

In functie de "simptome" poti cumpara un kit de reparatie din Anglia si cu un mecanic care a vazut si alte masini in afara de Opel si VW sa incerci sa o "resuscitezi"

Eu am tratat cu lrdirect pentru aceasta achizitie "substantiala" de la Adwest care sper sa tina cat mai mult.

Editat de miklovan
"A bon entendeur, salut!"
Link spre comentariu

Confirm partea cu reconditionarea casetelor in UK. Am schimbat vreo 2 pe garantie dupa care nici un distribuitor mare (Allmakes, Bearmach, etc) nu a mai comercializat asa ceva. Pacat ca toate se reconditioneaza doar de producator (Adwest). In Romania daca s-a mancat "melcul" nimeni nu o mai reface.

LE. Singura solutie este de cumparat una noua cu garantie.

Editat de mariusg

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

daca nu curge tare pune o seringa 10ml de lichid de frana in uleiul servo si s-ar putea sa se opreasca si cu asta....pare incredibil dar e verificat.

Eu am facut asta din greseala - in loc sa completez Dexron2 am pus cam 100ml de lichid de frana. Ce sa fac acum? Pot merge asa sau e periculos? Il schimb pe tot?

Hilux Surf LTD. Edition 2,4 L-TE 1991-2003 !
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Eu am facut asta din greseala - in loc sa completez Dexron2 am pus cam 100ml de lichid de frana. Ce sa fac acum? Pot merge asa sau e periculos? Il schimb pe tot?

schimba zeama spala instalatia e mai safe .....lichidul de frana inmoaie garniturile si le unfla....

Link spre comentariu

Am mai spus si pe alte teme - si repet pentru ca m-am lovit de aceasta problema recent si mi-am desfacut caseta de directie - reconditionarea e o solutie de compromis nejustificata uneori. Referitor la reparatiile in tara imi mentin parerea ca sunt riscuri destul de mari.

Mecanicul mi-a spus ca am o problema la caseta: se blocau rotile in bracare. Asta datorita impactului de la un incident. Omului i-a fost frica sa imi spuna la telefon ca e stricata caseta si m-a lasat sa ma conving singur. Am stat o zi si am dat-o jos de pe masina si am desfacut-o bucati sa vedem ce are stricat. Chinuiala cu datul jos de pe masina iar pentru bratul ala de fonta s-a folosit metoda clasica a ciocanului si a iesit dupa ceva insistente.

[ATTACH=CONFIG]181914[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]181915[/ATTACH]

Din cate am observat eu nu se vand componente separat asa ca m-am pus pe cautat. Optiunile mele erau doua: fie iau reconditionata din UK sau iau noua OEM tot din UK. Documentarea pe forumurile de "dincolo" spune ca reconditionatele sunt un joc de noroc - se poate dovedi sa fie fiabile sau sa cedeze destul de repede. Fac o mica paranteza pentru ca am sunat diferite magazine din Anglia sa ii intreb ce anume reconditioneaza. Ei desfac cutia - asa cum am facut eu - si schimba garniturile si semeringurile din interior. Datorita designului inginerilor britanici bratul ala care face legatura cu bara de directie (are un nume pe care nu il stapanesc) corodeaza in timp si afecteaza garniturile => una din cauzele scurgerilor de fluid.

Mi s-a spus ca se "incarca" cu un aliaj angrenajul din interior, pentru a "vindeca" acel "joc" in volan. Daca te uiti la Wheeler Dealers in sezonul 7 ep 7&8 reconditioneaza un Disco 1 si au aceiasi problema cu jocul in volan si schimba caseta.

In functie de "simptome" poti cumpara un kit de reparatie din Anglia si cu un mecanic care a vazut si alte masini in afara de Opel si VW sa incerci sa o "resuscitezi"

Eu am tratat cu lrdirect pentru aceasta achizitie "substantiala" de la Adwest care sper sa tina cat mai mult.

Am reconditionat si eu caseta de la Bator (mecanici smart-brain) - am inceput cu un set de garnituri (total insuficient) si am ajuns sa fac o combinatie intre o caseta de dreapta si cea de pe masina - cum se prezinta acum stie Nick.

Problema cea mare a fost rulmentul acela cu ace,la mine era muci si nu il gasesti ca piesa de schimb (dar il poti inlocui cu o bucsa din bronz grafitat si nu are moarte),eu am reusit sa-l recuperez de pe cealalta.

Daca e melcul dus (din cauza lipsei uleiului candva) nu prea mai merge cu cioraneli.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dap asta am facut deja si am constatat ca nu mai pierde lichid acum :grin:

stai linistit va curge cu siguranta dupa un timp .....

ce ai facut tu din neatentie sau nu se practica cand esti in ''material maro'' pana peste urechi si nu ai alte variante pt a ajunge acasa .....

nu am facut asta niciodata pt ca nu a fost cazul ....sunt curios cat te va tine

:h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare