Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 Am schimbat titlul topicului.Am cumparat un Discovery 1 si are scurgeri la caseta de directie.Nu ma pricep la denumirile tehnice sunt nou.Curge la intrarea barei de la directie in caseta.Ce trebuie facut cat mai ieftin :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 Re: Probleme Nu ma ajuta nimeni? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 Re: Probleme Am cumparat un Discovery 1 si are scurgeri la caseta de directie.Nu ma pricep la denumirile tehnice sunt nou.Curge la intrarea barei de la directie in caseta.Ce trebuie facut cat mai ieftin :grin: Cel mai ieftin este sa iti comanzi doar simeringul de la intrarea barei in caseta si un meserias ca sa il schimbe. Cea mai buna solutie este sa cumperi un kit de reparatie pentru caseta de directie si sa cauti un meserias bun care sa iti faca o revizie completa a casetei. Urmeaza sa o fac eu la una din casetele mele de la Toyota si voi pune niste poze facute in timpul reparatiei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Mai 10, 2008 Partajează Postat Mai 10, 2008 Re: Probleme Nu ma ajuta nimeni? ----------------------------------------------------------------------- Bara de directie intra intr-un brat si bratul intra in caseta; acolo unde bara intra in acel brat nu prea are ce sa curga, eventual se scurge de mai sus... :roll: Este posibil ca lichidul de servo sa curga pe undeva, un furtun ( eventual sertizat ) spart, sa se prelinga si in final sa ajunga acolo unde spui tu ca-l vezi. E bine sa verifici furtunele care pleaca de la vasul de servodirectie mai intai si apoi furtunele de la pompa de servo la caseta. E posibil ca unul din acele furtune sertizate care intra in caseta sa fie spart si sa se prelinga pana acolo unde zici tu. Asta ar fi solutia ieftina... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 11, 2008 Partajează Postat Mai 11, 2008 Re: Probleme Va multumesc pt raspunsuri.Urmeaza sa ma duc la un mecanic sa vada care e problema. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Mai 11, 2008 Partajează Postat Mai 11, 2008 Re: Probleme Parerea mea... :roll: Daca nu curge vizibil si nu poti identifica exact locul de unde exista acea scurgere, sterge bine locul cu o carpa si traseul pe care exista / traieste acea scurgere. Mergi apoi putin cu masina si uitat-e din nou sa vezi exact, punctul de unde pleaca scurgerea. Din experienta personala la Land Rover si nu numai, iti spun, ca nu intotdeauna locul unde noi sesizam scurgerea este si cauza. Totdeauna trebuie sa urmaresti traseul invers, de la punctul cel mai de jos, unde noi percepem problema - efectul, inapoi pe prelingere pana in punctul cel mai inalt, de multe ori ascuns sau greu de sesizat, care reprezinta - cauza reala... E bine sa iti cunosti masina, sa vezi tu cu ochii tai si sa fii tu convins cu mintea ta, ce se intampla si care sunt solutiile cele mai bune pentru masina ta. De multe ori, problema ta este una foarte simpla care implica o piesa ( furtun ) ieftina si multa manopera, iar mecanicii iti vor sugera ca trebuie sa-ti inlocuiesti jumatate de masina. Am vazut cazuri incredibile in care unii au pretins inlocuirea unei parti din masina care costa 2000 de euro + manopera, de fapt era stricat o mica piesa componenta care costa 25 de euro + 2 ore de manopera. Toti iti vor binele, de aceea nu-i lasa sa ti-l ia !... :roll: 8) :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Mai 11, 2008 Partajează Postat Mai 11, 2008 Re: Probleme Asa o sa fac.Va multumesc pt raspunsuri. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Iulie 28, 2008 Partajează Postat Iulie 28, 2008 Re: Caseta directie Au aparut din nou problemele la caseta de directie.Acum 2 luni am cumparat un kit de reparare pt caseta de directie a fost montat dar nu a rezistat.care sa fie explicatia?Caseta pierde din nou lichid.Curge in capatul in care iasa axul care se intalneste cu axul de la volan.Ce sa aiba?Nu a fost de calitate kitul de reparare sau e alta problema de s-a distrus din nou simeringul din acea zona?Nu stiu ce sa fac.Sa iau alt kit ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Iulie 29, 2008 Partajează Postat Iulie 29, 2008 Re: Caseta directie Nu imi da nimeni nici un sfat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan lr Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Caseta directie joc in ax sau ax uzat. simering de proasta calitate. montaj defectuos. Vom fi iarasi ce-am fost si mai mult decit atit!... Numai sa punem osu' si mintea la treaba! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Caseta directie Si ce e de facut daca este joc in ax sau ax uzat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Caseta directie cam asa arata o caseta de directie desfacuta ! Etansarea spre bara de comanda directie are doua sectiuni, una de inalta presiune - 80-100bar si una de praf reprezentata de simringul acela firav pe care il schimba toata lumea dar........ tot curge ! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Caseta directie si pt o mai buna exemplifiare, niste poze cu o caseta de directie de Jaguar XJ12, aici se poate vedea clar sectiunea de inalta presiune, compusa din inele de teflon si o-ring-uri ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Caseta directie In mod normal, in kit-ul de reparatie ar trebui sa fie si respectivele o-ring-uri. Jos e un kit original de Toyota. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Caseta directie Mersi mult pt imagini si explicatii.Ma intereseaza si ce e de facut daca este joc in ax sau daca este uzat axul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Caseta directie Da ai dreptate la kit-ul de reparare a fost tot ce trebuie dar mecanicul la care am fost a zis ca schimba numai simeringul ca poate nu e necesar sa puna tot kit-ul dar se pare ca nu a rezistat.Acuma as vrea sa stiu daca e ceva uzat la caseta mai mult de cat simering si garnituri si cum se poate remedia? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan lr Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Caseta directie Mersi mult pt imagini si explicatii.Ma intereseaza si ce e de facut daca este joc in ax sau daca este uzat axul? jocul se poate regla din piulita opusa intrarii. este o piulita (de fapt in capac filetat) mare cu hexagon gen imbus, asigurata cu o contrapiulita. daca axul este uzat... ai schimbat si cele 3 inele de teflon de pe ax? (de culoare albastra in pozele postate de nissan). la lr au culoarea alb/gri. acelea etanseaza circuitul de inalta presiune despre care vorbea nissan4x4. Vom fi iarasi ce-am fost si mai mult decit atit!... Numai sa punem osu' si mintea la treaba! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Iulie 30, 2008 Partajează Postat Iulie 30, 2008 Re: Caseta directie Mecanicul la care am fost a schimbat doar simeringul din capatu axului de care se leaga axul de la volan.Nu a desfacut caseta.a dat-o jos si a schimbat doar acel simering desi aveam tot kit-ul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat Iulie 31, 2008 Partajează Postat Iulie 31, 2008 Re: Caseta directie Am vorbit cu baietii de la Land Rover de la Cluj ca sunt cei mai aproape de mine si mi-au zis ca nu imi recomanda sa iau un kit de reparare si ca ar trebui sa schimb caseta cu una reconditionata.Ce parere aveti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iulie 31, 2008 Partajează Postat Iulie 31, 2008 Re: Caseta directie Si aia reconditionata cum e reconditionata? Folosind un kit de reparare? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Iulie 31, 2008 Partajează Postat Iulie 31, 2008 Re: Caseta directie Caseta ta nu poate fi reconditionata ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Re: Caseta directie Ba zic ca poate fi reconditionata dar nu de ei.Au zis ca le dau caseta mea o trimit in Anglia si aia trimit alta reconditionata in schimb la a mea si mai platesc 300-400 de euro.Au zis ca exista nu stiu ce piesa care se uzeaza in caseta si care nu vine in kit-ul de reparare ,pe care ei nu o au.Ce ma sfatuiti sa fac?Sa fac cum au zis ei sau sa comand un kit de reparare si sa incerc asa sa vedem daca rezista fara sa mai piarda ulei? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Re: Caseta directie mie personal imi miroase a ceva cunostinta cu numele de cod "anglia" si care face parte cu baietii cei 300-400 euroi e o caseta de directie nu un motor... sigur se poate repara si daca curge e o problema de etansare nu o problema fantastica, care cere intervenia "in fabrica"... parerea mea forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator spatar ovidiu Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Re: Caseta directie Asa m-am gandit si eu si am comandat inca un kit de reparare si o sa caut un mecanic mai bun care stie cum sta treaba.Pt 50 de euro merita sa incerc cat costa un kit Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat August 1, 2008 Partajează Postat August 1, 2008 Re: Caseta directie Personal nu am incredere in kit-urile de reparatii; sunt doar o varianta ieftina a unei solutii provizorii, care nu rezolva definitiv problema, doar amana putin deznodamantul... Solutia cea mai buna este inlocuirea, eventual cu varianta HD, daca exista... Acum, desigur depinde si de buget, dar asta e o problema de care multa lume nu tine cont atunci cand cumpara o masina 4x4 ; nu este usor de intretinut si trebuie facute niste sacrificii materiale, uneori consistente... :roll: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate