Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat Achizitie LJ 70

maxim007

Postări Recomandate

Buna,

sunt proaspatul (ex proprietar de Mitsu Paj pe care tomai l-am maritat) si m-ar interesa achizitia unui LJ 70...

ce ma puteti sfatui sa fac? la ce sa ma orientez?

ce trebuie sa am in vedere la achizitia unui LJ 70?

unde ar trebui sa aprofundez cautarile la cumparare? (aici ma refer ca si puncte slabe pe care le au...la ce ar trebui sa fiu atent).

M-ar tenta un 2.4 turbo Diesel...

Sasiele cum se prezinta la aceste masini?

Mersi mult tuturor celor care imi raspund.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfat Achizite LJ 70

ideal ar fi un J73, care este mai lung cu circa 20 de cm decit un J70.

as merge nu pe 3.0TD ci pe 4.2 diesel (HZJ ) sau pe 4.0 benzina (FJ), dar nici un RJ nu e de lepadat.

mai conteaza si bugetul: ori iei o masina praf da in care stii cit vei baga, ori iei o masina "buna" in care nu vei stii cit o sa bagi. cauta masina cu istoric la activ.

Editat de air_wolf

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

ideal ar fi un J73, care este mai lung cu circa 20 de cm decit un J70.

as merge nu pe 3.0TD ci pe 4.2 diesel (HZJ ) sau pe 4.0 benzina (FJ), dar nici un RJ nu e ok.

mai conteaza si bugetul: ori iei o masina praf da in care stii cit vei baga, ori iei o masina "buna" in care nu vei stii cit o sa bagi. cauta masina cu istoric la activ.

l-ai bagat in ceata complet , nu cred ca-i curios el de un benzinar, consuma mult....

,,poi si acesta de 2.4 TD este "RAU" sa inteleg...? ,, - nu e rau dar e slab, 2,4 are 86 CP si cu timpul o sa vrei sigur mai multi, asta depinde si ce vrei sa faci cu masina , in plus la 2,4 am auzit mai multi ca au avut probleme cu chiulasa crapata ( nu stiu daca e boala la ele sau doar neglijenta si prea mult cox )

Link spre comentariu

cu sasiul in general toyotele stau bine,oricum trebuie verificat la cumparare,

motorul de 2,4 diesel are o problema pe asfalt,aici o sa simti lipsa de putere,in teren pe reductor merge fara probleme daca nu exagerezi cu cauciucurile

dar sa nu crezi ca nu te descurci cu ea, merge fara probleme si motorul de 2,4 avantaj consum mic

problema cu chiulasa mai prezenta la motorul de 3 litrii decit la cel de 2,4,din cauza ca are cilindreea foarte mare(motor in patru cilindrii).

trebuie sa verifici obligatoriu grupul fata,la lj 70 este un pic subdimensionat,si la o masina care a facut offroad cu anvelope mari, mai mult ca sigur gasesti ceva dinti ciobiti

are probleme la pasajele rotilor spate cu rugina,si motorul de 2,4 are tendinta sa aiba baia de ulei ruginita pina la gaurire(una noua costa foarte mult si second va fi la fel)

altfel o masina foarte buna daca o ingrijesti si nu-i ceri mai mult decit poate ea,cu toate ca poate foarte multe

• Like 1

Toyota RJ 70 1991 2.4 b

http://www.cert-transilvania.ro/

Link spre comentariu

Cel mai important este pentru CE ANUME vrei masina asta.....si plecand de aici, iti poti da seama daca iti e suficient un 2.4 sau un 3.0......

@Buhu recomanda prin prisma unuia care foloseste masina lui de 3.0 si in campionat, deci e normal sa vrea mai mult decat un 2.4....

Chiulasa aia crapa la orice masina daca regimul de utilizare e peste ce poate masina aia si daca intretinerea motorului se face joia si toamna cu consumabile luate din coltul strazii, deci nu e ceva specific unui 2.4......

S-a creat aceasta impresie pentru Toyota 70 e o masina care incita pe multi sa faca cu ea muuuult peste ce poate ea : roti de 35", span cat cuprinde, etc.....si normal, la unele au crapat chiulasele.....

Daca la regimul la care utilizez eu masina, va crapa chiulasa, o sa mai vedem.....

La masina asta, ca la oricare alta, sa nu uiti intai de toate sa verifici ACTELE !

Apoi, te poti uita la starea sasiului si daca tot ajungi sub masina, te poti uita pe unde "plang" diverse.....

La caroserie, locurile predilecte pentru rugina sunt :

- pe prag, in colt unde se inchid usile

- sub overfendere

- pe coltul de sub stopurile spate

- daca are si trapa, uita-te la starea tapiseriei de pe plafon sa vezi daca intra apa - daca intra, cauta alta masina ca trapa aia e aproape imposibil sa o mai izolezi.....

Link spre comentariu

- daca are si trapa, uita-te la starea tapiseriei de pe plafon sa vezi daca intra apa - daca intra, cauta alta masina ca trapa aia e aproape imposibil sa o mai izolezi.....

legat de trapa,am avut si eu un 70 care avea trapa,cind am luat masina trapa era lipita cu silicon pe deasupra,

dupa o vreme ma puc eu sa dau siliconul jos sa vad daca este functionala,toate bune, motorul electric functiona perfect,problema era ca intra apa

am rezolvat aceasta problema prin desfundarea celor 4 furtune,doua in fata prin stipii usilor,si doua in spate

trapa nu este facuta sa inchida etans,apa care trece de primul capac se evacueaza prin furtune,doar in situatia in care furtunele sunt infundate apa ajunge in masina

Toyota RJ 70 1991 2.4 b

http://www.cert-transilvania.ro/

Link spre comentariu

Re: Sfat Achizitie LJ 70

Da, Flaviu sunt de acord, dar si daca dupa ce desfunzi acel furtune, constati ca trapa are marginile mancate de rugina si chederul nu mai calca cum trebuie, chederul e obosit, deci trebuie inlocuit, etc, etc....stii tu la ce ma refer la cat de minutioasa e reparatia unei trape....:h5

Link spre comentariu

@maxim007 , aruncati o privire si pe acest topic : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?73862-Sfat-achizitie-Toyota-Land-Cruiser-lj70&highlight=sfat+achizitie+land+cruiser :h5 .

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

mai exact despre aceasta masina ar fi vorba...

6733004_4.jpg.ae912326e7e6d4ecaf80c96a06f63943.jpg

Vanzatorul zice ca ar avea punti "autoblocante"...acuma eu din cate tin minte aveam la Pajero punte spate cu LSD...

ca sa ma lamuresc....LSD = Autoblocant ? este aceeasi treaba doar ca sub alta denumire?

de obicei care au autoblocante...sunt si pe FATA si pe spate la fel?

Mersi anticipat...

Link spre comentariu

Eu am achiziționat un lj70 acu o săptămâna nu am avut 4x4 pina acum numai suv-uri. eu cred ca trebuie sa te uiti atent la motor e cel mai important oricum caroserie sasiu suspensie se modifica sigur de fiecare proprietar nou .de altfel am scos tractorasul pe aratura noroi dimburi pe perete nu am încercat sa ma sui motor 2,4 diesel turbo nici o emotie am fost asistat de un hdj80 sa mirat proprietarul de tractorasul meu bafta

si totusi dupa un anumit nr de km am ajuns la concluzia ca totusi ii mai trebuiesc niste caluti pe teren e aproximativ ok dar pe asfalt e cam puturos

si totusi dupa niste km facuti cu masinutza am ajuns la concluzia ca ii mai trebuiesc niste caiuti pe teren ok pe asfalt cam slab

am avut Q7 acu conduc un lexus de177 cp poate de acea mi se pare puturos?dar il voi durdui pe japonez si sper ca o sa mearga:banana

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare