Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme cheder soft-top

xplorer

Postări Recomandate

Salut colegi forumisti!

Va cer parerile sau sfaturile deoarece intampin in ultima vreme o problema cu chederul in care intra soft-topul si care este fixat pe o rama metalica superioara deasupra parbrizului in habitaclu.

12.jpg.3517504dd4fde92c08f1dd1ce3cf26e4.jpg

La inceptul verii am demontat softop-ul de pe Samurai, iar la inceputul toamnei am repus din nou prelata, dar am observat ca fixarea chederului pe rama superioara a parbrizului nu este instabila. Am incercat sa micsorez fanta chederului cu un ciocan de cauciuc, dupa care l-am asezat pe rama metalica. A tinut relativ bine pana la prima ploaie mai santoasa, cand prelata s-a intins putin de la apa stransa, acum chederul nu sta fixat pe rama si chiar la viteze mici soft-top-ul se desprinde si se umfla de la curentii de aer.

A avut cineva o experienta asemanatoare? Exista vreo varianta de fixare sau reparare a chederului ? A comandat cineva un asemenea cheder nou?

Multumesc anticipat

Suzuki Samurai - 1993

Ford Fiesta - 2004

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme cheder soft-top

Am avut eu problema asta dar eu am rama parbrizului din fibra si au sarit suruburile puse de neamtz...le-am inlocuit cu undele de la mobila. Daca ai tot de fibra se rezolva.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

Merci pentru raspuns, din pacate la mine rama e metalica. Pana gasesc de unde sa comand unul nou voi incerca o metoda romaneasca....batut din nou cu ciocanul de cauciuc si fixat cu prenadez.

Suzuki Samurai - 1993

Ford Fiesta - 2004

Link spre comentariu

Despre ce cheder vorbiti voi? Soft topul se prinde de parbriz cu marginea de plastic intr-un profil care are un sant spre fata, profilul respectiv fiind prins de rama parbrizului cu holzsuruburi. La samuraiul meu, ca sa-l scot din fanta profilului ar trebui sa-l slabesc destul de mult din spate ca sa se poata deplasa inainte. E ultimul loc la care m-as gandi ca poate face probleme prelata.

4x4
Link spre comentariu

Despre ce cheder vorbiti voi? Soft topul se prinde de parbriz cu marginea de plastic intr-un profil care are un sant spre fata, profilul respectiv fiind prins de rama parbrizului cu holzsuruburi. La samuraiul meu, ca sa-l scot din fanta profilului ar trebui sa-l slabesc destul de mult din spate ca sa se poata deplasa inainte. E ultimul loc la care m-as gandi ca poate face probleme prelata.

SI probabil ca la el s-a desprins profilul de plastic(el zice cheder) de rama si la viteza se desprinde de tot....cel putin asta am inteles eu si asta am patit....alt mod de prindere nu stiu

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare