Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Faza scurta Samurai

adi200100

Postări Recomandate

Salutare

Ieri dupa un an de stat prin garaje si suferind diverse modificari am scos samu la lumina. Prima problema aparuta a fost faza scurta...nu merge. Specific ca am desfacut bordul si implicit si mufele (2) de la blocul de lumini de pe volan, dar am pus totul la loc cum au fost.

Intrebare : stie careva de unde sa incep, sau pur si simplu desfac iar panoul de lumini si o iau pe fire pana la far.

INFO: faza lunga , pozitiile, semanlizarile merg...am verificat si un bec sa vad daca merge pe scurta si e ok. Sigurantele le-am verificat dar sunt stanga-dreapta deci nu are cum de la ele.

Astept idei.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Faza scurta Samurai

Pateam lucrul acesta la un T4, la mine era blocul de lumini, nu stiu din ce motiv s-a ars de vreo doua ori, mergeau toate ...mai putin farurile pe faza scurta, dar nici faza lunga nu-mi mergea decat pe blitz, la tine merge normal?

Ai dracu" rusi au fost romanii...
Link spre comentariu

La cat de vechi sunt cotetele noastre contactele din blocu de lumini sau uzat (cel putin asa s-a intamplat la mine)si nu mai mergea faza lunga, desi probat cu multimetru circuitul se inchidea. Tot tacanindul si blestemandu-l a iesit si fum din el :grin: .

Asa ca am luat 2 relee de 30 A si am pus unu pe lunga si altu pe scurta.Vezi ca in blocul de lumini ai plus permanent pe faze si se comuta - din schimbatorul de faze ( nu stiu daca m-am exprimat cum trebuie)

Oricum trebuie sa-l dai jos(blocu de lumini) si sa-i faci o igienizare, e plin de mizerie acolo....si baga vaselina si la rulmentul de la coloana de directie .

Link spre comentariu

, la tine merge normal?

da merge si pe normal si pe blitz

Oricum trebuie sa-l dai jos(blocu de lumini) si sa-i faci o igienizare, e plin de mizerie acolo....si baga vaselina si la rulmentul de la coloana de directie .

E probabil sa fie asta problema pentru ca inainte mergea, si la cat praf a luat cat timp a stat e posibil.

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

Am rezolvat cu un spray de contacte si am schimbat si becurile :)) . De precizat un lucru important, culorile la fire nu corespundeau cu cele din schema electrica (cel putin cu care o am eu "samurai_90-92_wiring_diagram_USA") asrta a fost la indemana. Pana la urma fiind toate pe direct (adica fara relee) am plecat pe culorile firelor.

Concluzie: praf si mizerie adunata in timpul sederii la coafor si manichiurist in blocul de lumini.

P.S Azi am facut si rar-ul

Suzuki Samurai 1.3i 1991

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare