patagoniac Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Salutare baieti , Ieri ca din senin dupa doua drumuri scurte (casa-birou-casa) in care masina nu a avut probleme, am inceput sa am necazuri cu relantiul. Primul semn a fost la primul semafor la care am franat sa ma opresc si a murit motorul definitiv. Problemele ar fi: -relanti fluctuant 800, 1200 cu scaderi bruste pana la 500, 400 sau chiar mai mic. -tot la relanti, daca dai o talpa pana la 3000 de ture de exemplu si iei piciorul de pe acceleratie, turatia sta nitel sus, apoi cade brusc pana la oprirea motorului -in mers la frane mai bruste sau dupa accelerari mai intense urmate de luarea piciorului de pe pedala de acceleratie, turatia scade brusc si nu de putine ori mi-a murit motorul in mers. -se mai aud niste rateuri ca niste impuscaturi pe la teava de esapament. Pana acum am schimbat bujiile, o sa schimb azi si fisele (desi par a fi in regula cele vechi), o sa schimb capacul de distribuitor (desi azi am mers cu unul vechi de pe un alt samurai care mergea)....deci in principiu am umblat numai la aprindere. Am mai incercat sa intind nitel cablul de acceleratie, dar am observat ca sta in permanenta la 1500-2000 ture motorul si tot are acea fluctuatie la accelerare si luarea piciorului de pe acceleratie. Furtunasele de vacuum par ele nitel obosite, dar par a fi intregi...inca nu m-am apucat sa le scot sa le iau la puricat. AS AVEA NEVOIE DE O LAMPA STROBOSCOPICA SA INCERC SA REGLEZ SI AVANSUL...MA POATE AJUTA CINEVA CU ASA CEVA? In rest nu stiu inca de la ce poate fi problema!!!? Mai am niste scurgeri urate de ulei, si ma gandeam ca poate a intrat ulei pe la bujii...poate spun o prostie, nu stiu! Aseara cand am scos bujiile vechi pareau uleioase pe filet si le-am curatat "bec", iar azi cand le-am scos ca sa pun aletele noi erau negre, dar cu un strat ceva mai subtire de negreala! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patagoniac Postat Decembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Probleme cu relantiul Inca o chestie....in mers masina se comporta foarte bine, accelereaza, trage, se infinge....totul pana iau piciorul de pe acceleratie, moment in care turatia devine instabila sau chiar precara :) Multumesc in avans pentru eventualele sfaturi si indrumari! Cosmin 0726663451 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Probleme cu relantiul Salut, Nu ai precizat ce fel de motor ai, carburator sau injectie? 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Probleme cu relantiul dupa comportament pare carburator Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Probleme cu relantiul La motorul de 1.3 pe care l-am avut aveam uneori aceleasi simptome. Rezolvarea era demontarea carburatorului si curatat/suflat, operatiune care tinea aprox. cateva luni, iar rezolvarea quick era sa dau jos capacul care ducea la filtru si sa-i fac manevra de "sufocare" cu palma pe carburator in timp ce acceleram, pana se ducea/plimba gunoiul, operatiune care dura de la cateva zile la cateva saptamani. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Probleme cu relantiul motorul este g13ba din 1990, injectie 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Probleme cu relantiul Atunci posibil sa fie de vina ISC - solenoidul de relanti care dozeaza aer in plus pentru relanti. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Probleme cu relantiul Interesant, cam cu aceeasi problema ma confrunt si eu acum, insa la Jimny a.f.2004 (1.3, 16valve, M13A). La rece motorul sta in relanti pe la 1200 rotatii si scade direct proportional cu incalzirea motorului, cand ajunge temperatura la nivelul optim, turatia scade undeva sub 500 rot/min avand acea fluctuatie pana la oprirea motorului. Am schimbat senzorul de rotatie (cel de sub alternator, insa nimic, face la fel). Am citit intr-un topic mai vechi, lnsat de colegul unde. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54442-Regulator-relanti-motor-M13A si am inteles ca ar putea fi imbacsit/murdar acel regulator de relanti, rezolvarea fiind demontarea si curatarea lui (nu am incercat varianta aceasta din lipsa unui spatiu de lucru, ca la temperaturile astea nu prea imi vine de mesterit afara). :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Re: Probleme cu relantiul Atunci posibil sa fie de vina ISC - solenoidul de relanti care dozeaza aer in plus pentru relanti. Exact, se vb. acolo si despre acest ISC (sau este unul si acelasi lucru cu regulatorul de relanti?!) :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patagoniac Postat Decembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2012 (editat) Re: Probleme cu relantiul Problema a fost rezolvata! Dupa ce am cautat degeaba furtune de vacuum pe la toti marii distribuitori de piese auto, azi treceam intamplator pe langa un mini magazinas de piese diverse. Am hotarat sa trag brusc de volan si sa ma infig in parcarea din fata magazinasului. Stiam de la Yknot ca cele de retur de diesel sunt cam de acelasi diametru cu cele de vacuum de la Samurai si s-a nimerit sa aibe in stoc cativa metri de furtun de acest gen. Se potriveste perfect si sta foarte fest pe stuturile respective. Are 3.2 x 7mm si este imbracat intr-o impletitura din panza neagra. M-a costat 8lei/ml. Am induplecat-o pe doamna care vindea sa imi taie si mie vreo 2-3 cm ca sa ies pan' la masina sa vad daca se potriveste. Cand faceam inventarul pe la furtunase incercand sa estimez cam cati metri mi-ar fi trebuit, observ unul care atarna in voie. Era cel care pleaca de la senzorul de presiune (IMPS-Intake Manifold Pression Sensor), adica asta: http://www.ebay.com/itm/89-91-92-93-95-Suzuki-Sidekick-Samurai-Geo-MAP-Sensor-18590-80C00-/270648257485 ...celalat capat al furtunasului intra undeva la blocul de injectie....la mine era in pom si pomul in aer :))) L-am pus la locul lui, am refacut reglajele pe care le "dereglasem" ca sa stea cat de cat in parametri mai stabili, pentru ca dupa ce l-am pus crescuse relantiul pe la 2300-2500rpm :)) ...Acum e bine sta pe la 1000 la cald si o sa ma mai joc nitel zilele astea sa il mai cobor nitel, dar asta dupa ce schimb toate furtunasele de vacuum pentru ca in mare parte arata horror si se sfarama startul de suprafata. Multumesc mult baietilor care au sarit in ajutor cu sfaturi si pareri! Imediat postez si vreo 2 poze cu furtunasul de schimb....sper sa reziste si la caldura de sub capota. Editat Decembrie 12, 2012 de patagoniac Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
patagoniac Postat Decembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Re: Probleme cu relantiul http://i.imgur.com/2HCqR.jpg?1 http://i.imgur.com/0b21V.jpg?1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DNL Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Re: Probleme cu relantiul Problema a fost rezolvata! Dupa ce am cautat degeaba furtune de vacuum pe la toti marii distribuitori de piese auto, azi treceam intamplator pe langa un mini magazinas de piese diverse. Am hotarat sa trag brusc de volan si sa ma infig in parcarea din fata magazinasului. Stiam de la Yknot ca cele de retur de diesel sunt cam de acelasi diametru cu cele de vacuum de la Samurai si s-a nimerit sa aibe in stoc cativa metri de furtun de acest gen. Se potriveste perfect si sta foarte fest pe stuturile respective. Are 3.2 x 7mm si este imbracat intr-o impletitura din panza neagra. M-a costat 8lei/ml. Am induplecat-o pe doamna care vindea sa imi taie si mie vreo 2-3 cm ca sa ies pan' la masina sa vad daca se potriveste. Cand faceam inventarul pe la furtunase incercand sa estimez cam cati metri mi-ar fi trebuit, observ unul care atarna in voie. Era cel care pleaca de la senzorul de presiune (IMPS-Intake Manifold Pression Sensor), adica asta: http://www.ebay.com/itm/89-91-92-93-95-Suzuki-Sidekick-Samurai-Geo-MAP-Sensor-18590-80C00-/270648257485 ...celalat capat al furtunasului intra undeva la blocul de injectie....la mine era in pom si pomul in aer :))) L-am pus la locul lui, am refacut reglajele pe care le "dereglasem" ca sa stea cat de cat in parametri mai stabili, pentru ca dupa ce l-am pus crescuse relantiul pe la 2300-2500rpm :)) ...Acum e bine sta pe la 1000 la cald si o sa ma mai joc nitel zilele astea sa il mai cobor nitel, dar asta dupa ce schimb toate furtunasele de vacuum pentru ca in mare parte arata horror si se sfarama startul de suprafata. Multumesc mult baietilor care au sarit in ajutor cu sfaturi si pareri! Imediat postez si vreo 2 poze cu furtunasul de schimb....sper sa reziste si la caldura de sub capota. De stiut pentru cei din Bucuresti, eu am cumparat din incinta Autovit, sunt mai multi vanzatori care ofera toate dimensiunile de furtunase Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
edy_M Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Re: Probleme cu relantiul Interesant, cam cu aceeasi problema ma confrunt si eu acum, insa la Jimny a.f.2004 (1.3, 16valve, M13A). La rece motorul sta in relanti pe la 1200 rotatii si scade direct proportional cu incalzirea motorului, cand ajunge temperatura la nivelul optim, turatia scade undeva sub 500 rot/min avand acea fluctuatie pana la oprirea motorului. Am schimbat senzorul de rotatie (cel de sub alternator, insa nimic, face la fel). Am citit intr-un topic mai vechi, lnsat de colegul unde. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54442-Regulator-relanti-motor-M13A si am inteles ca ar putea fi imbacsit/murdar acel regulator de relanti, rezolvarea fiind demontarea si curatarea lui (nu am incercat varianta aceasta din lipsa unui spatiu de lucru, ca la temperaturile astea nu prea imi vine de mesterit afara). Astazi am desfacut si eu corpul clapeta, apoi debitmeru de aer de pe el, le-am dat cu WD-40, lasat 10 min. sa se inmoaie mizeria, apoi am suflat cu aer, montat totul la loc si rezultatul excelent. Totul a revenit la normal, acum relantiul sta intre 900-1000 rot/min, iar motorul parca are mai multa viata in el sau poate doar mi se pare. :club: :j [fulgu] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate