pinti Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Am achizitionat acum cateva luni bucati dintr-un Patrol Y60 pe care din diverse motive (nu au fost toate piesele,mecanic indisponibil,lipsa bani) nu l-am ansamblat.Saptamana aceasta am reusit sa il ansamblez total cu blocant nou ,conducte frana noi ,discuri si alte o gramada de piese .Nu recomand nimanui sa cumpere o masina dezmembrata,eu data viitoare voi plati 1000 euro in plus sa nu mai trec prin ce am trecut. Revenind la problema cutiei: in treapta intai daca nu tin maneta si las ambreiajul sare in viteza(la plecarea de pe loc drept),a doua identic ,in sarcina turat la peste 2000 rpm nu sare nici o viteza mai putin a 5-a.O alta problema este ca viteza a 5-a nu mai exista,caut cu maneta si nu face decat sa caraie.In momentul in care am schimbat uleiul in cutie am scos doua bucati de metal.Fostul proprietar cand a vandut-o a spus ca singura problema a cutiei era ca dupa ce a schimbat discul de ambreiaj sarea din viteza, cateodata, pe coborare. Voi pune un filmulet mai tarziu cu problema cutiei. Intrebarea este daca are rost sa o repar sau caut alta? Daca se constata ca ceva nu s-a facut bine la ansamblare pe motor imi cer scuze fostului proprietar iar daca a vandut el o cutie stricata sunt inca un om tapit pe acest forum. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 eu zic sa cauti alta ,sunt destule la bani putini. Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dr.CristacKe Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 eu zic sa cauti alta ,sunt destule la bani putini. mda eu zic ca te inseli daca vei gasi o cutie in mintile ei la bani putini... on topic:cel ti-a vandut-o a spus ca sare din viteza din start nu trebuia sa o cumperi, acum ca tot o ai iti recomand sa-l contactezi pe domnul Abdul ca sa poti remediat defectiunile, mai bine pui componente noi in ea si o sa ieisi la bani aproape de achizitia unei SH care nu stii ce este in ea.. Y60 am zis! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Iar eu cred ca depasesti usor valoarea masini daca repari cutia de viteze cu componente noi.Tot una SH ramine solutia. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Daca o mentii in viteza cu mana ( dupa ce schimbi o tii in continuare de schimbator in viteza ) - sta usor in viteza ? Sau trebuie s-o tii vartos si ferm ?... Sau sare oricum ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 (editat) Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Eu sunt fostul proprietar al masinii. Intrucat Pinti a pus deja un verdict asupra intentiei mele de pacaleala am decis ca macar imi pot spune punctul de vedere. Concret, masina este fostul acaret cu care m-am dat anul trecut in campionat si nu numai. Ultima ei iesire a fost anul acesta in mai, la RAT. Intre timp mi-am facut alta masina, iar asta am tinut-o de back-up (in special pentru piese). La etapa de la Mures am prajit ambreiajul la masina "principala". Am pus unul nou HD, prilej cu care a aparut problema: sarea de viteze atunci cand aveam ruperi de ritm (motor in sarcina-frana de motor-accelerare), simptom evidentiat in special pe coborari. Initial am suspectat o legatura cu schimbarea ambreiajului, lucru infirmat de persoane cu care am mai vorbit. Am facut doua etape asa (Kamikaze si Clujul), singura solutie fiind ca pe coborari Watcher sa tina de maneta, sa nu sara din viteza si sa avem alte probleme. Dupa etapa de la Cluj am decis ca trebuie facut ceva, drept pentru care am decis sa iau cutia de pe cealalta masina. Intre timp eu am mai vandut/luat si alte piese de pe aceasta. Intre timp Pinti, care cauta un set de punti de Patrol, a auzit de la cineva cum ca am o masina de piese am batut palma pentru puntea fata. Din discutie, in discutie mi-a spus ca e interesat de tot ceea ce ramasese din masina respectiva pentru ca dorea sa-si faca un proiect de offroad si nu vroia sa o ia de la zero (roll-cage, troliu mutat in spatele scaunelor, suport de al doilea troliu, sasiu scurtat, etc.. ) I-am spus de la inceput de problemele la cutie, dar mi-a spus ca o ia si pe aia. De asemenea, datorita faptulul ca masina era deja in stadiul de donatoare, pretul a fost pe masura. Lui Pinti i-am trimis poze, a venit si cu un mecanic la masina sa o vada, i-am oferit si posibilitatea de a verifica ce vrea, si cum vrea... Ulterior, pe masura ce a descoperit anumite piese care lipseau (suruburi, niste arcuri care nu erau de la ea, un cardan) am incercat sa nu ma fac ca ploua si le-am trimis sau chiar le-am cumparat din buzunarul propriu. La ultima discutie de acum cateva zile, Pinti a inceput sa-mi reproseze faptul ca l-am tepuit, ca i-am dat o cutie mult mai proasta decat i-am spus initial. Atentie, o cutie pe care am dat-o jos acum 5 luni ca fiind cu probleme si care nici macar nu a facut obiectul "negocierii". Pur si simplu Pinti a zis ca vrea sa o ia si pe aia si sa incerce sa o faca... De aici insa si pana la a primi jigniri pe telefon cred ca e o cale lunga. Pinti, nu ma intereseaza experientele neplacute cu alte persoane, dar punerea tuturor intr-o anumita oala numai ca sunt de cealalta parte a unor munti arata a altceva. Daca tin eu bine minte, chiar mecanicul care a venit cu tine si-a luat "bonus" in buzunar un solenoid Albright... Tu ai vrut sa-mi cumperi produsul, dar te-am refuzat pe considerentul ca nu e vina ta. Macar pentru atata lucru si tot m-as fi asteptat la ceva mai putine acuze... Editat Decembrie 6, 2012 de razvanutza Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Dacă o ţin o secundă şi apoi turez nu mai sare,dacă iau piciorul de pe gaz sau sau îl reduc sare.nu ţin cu îndârjire cum era cand sarea la Aro sau Ims ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 (editat) Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Este totul adevărat ce a spus Razvanutza.Eu aici încerc doar să îmi rezolv problema, nu te-am acuzat aici de nimic.Dacă ai ceva sfaturi sunt binevenite.Legat de de acel solenoid el se jură că nu l-a luat. Editat Decembrie 6, 2012 de pinti ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Daca nu are tendinta sa sara in caz ca o mentii usor cu mana , sunt mari sanse sa fie recuperabila ( strict din dpv al inzavorarii .Ca mai pot fi probleme legate de uzura altor elemente e cu totul alta discutie ..). ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Decembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Razvanutza a uitat că pe lângă suruburile care lipseau mai lipseau toate telescoapele ,un catran,un blocant ,electrovalvele de la blocant şi că a vândut un troliu fără motor a mai cerut bani atunci pentru un motor nou 150 euro plus motorul vechi sau cel puţin aşa zice că a lăsat să se înţeleagă. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Am pus si un filmulet din timpul etapei de la Cluj. La minutul 2 30 imi sare din viteza, pe coborare si hopuri. De acolo si reactia mea: Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Razvanutza a uitat că pe lângă suruburile care lipseau mai lipseau toate telescoapele ,un catran,un blocant ,electrovalvele de la blocant şi că a vândut un troliu fără motor a mai cerut bani atunci pentru un motor nou 150 euro plus motorul vechi sau cel puţin aşa zice că a lăsat să se înţeleagă. Pinti, hai sa-ti raspund si la chestiunile de mai sus: 1. Toate piesele enumerate de tine (in afara de blocant) nu au lipsit din rea-vointa, ci din diferite probleme (fie erau in alta parte, fie ai luat alte piese, fie datorita neseriozitatii lui Alex de la Campulung). Am incercat sa le trimit ulterior. 2. Ma acuzi de o problema la blocantul spate in conditiile in care puntea nu ai luat-o de la mine. In plus mi-ai confirmat ca ti-ai rezolvat problema incadrandu-te in bugetul propus (350 EUR/punte) 3. Ti-am dat bonus un troliu SuperWinch de16 000, dar ti-am mentionat ca ti-l dau cu un motor normal (el avea pe el un Bow Motor 2 nou pe care am dat 350 EUR la jeepmania). Intrucat era deja montat pe troliu ti-am oferit posibilitatea de upgrade: mai platesti 150 de EUR in plus si ti-l las cu Bow motor. 4. Pe acelasi considerent de 'upgrade' ti-am dat si jantele, ti-am zis cat m-au costat bead-lockurile si ti le-am dat sub pretul manoperei. Ca o concluzie personala tu te-ai asteptat la ceea ce se numeste "chilipir". Platesti 2000 de euro, mai platesti cateva sute sa pui toate piesele la loc si ai masina de concurs care in mod normal te-ar fi costat cel putin dublu sa o faci. Atunci cand nu ti-au mai iesit calculele, sau ai dat de probleme, ai inceput sa arunci cu acuze. PS: Troliul spate (un Warn M8000), care a ramas pe masina, nici acum nu l-ai trimis inapoi. Ti-am dat si posibilitatea sa-l cumperi la un super pret si inca mai ploua... Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Decembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2012 (editat) Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Troliul spate de care vorbesti tu miercuri te-am intrebat cum se da jos avand in vedere faptul ca cine l-a montat a sudat o bara peste 2 din cele 4 suruburi. Daca trimit troliul spate inapoi pe care ai cerut 250 euro fara cablu si relee si motorul nou pentru care am platit un extra 150 euro te rog spune-mi ce motor ramane pe Superwinch care l-ai calculat tu in vreo 600 euro care nu a avut cablu de vreun fel? Se aude cum injuri cutia de a inteles toate lumea ce buna era. Legat de jante voi pune o poza sa se vada cat este de buna o janta ca aproape trece piulita prin toate cele 6 gauri. Am platit masina plus motorul peste 10000 ron.Cred ca este peste 2000 euro.Am mai platit 100 euro piesele pentru blocant,250 ron arcuri fata,400 ron telescoape fata,200 euro transport. Vrei sa mai zic si de actele din bord care era prins in holsuruburi. Editat Decembrie 7, 2012 de pinti ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Decembrie 11, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Ideea este urmatoarea : Am luat tapa si tre sa cumpar o cutie ,cam asta a zis toata lumea. Dupa ce am luat tapa tot el imi cere bani,asta este traim in Romania. O sa il platesc sa inteleaga ce am vrut sa zic eu legat de Carpati si de cuvant. Se poate inchide topicul.Multumesc si scuze de divagatiile de la tema. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Decembrie 12, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Am rezolvat problema am cumparat alta cutie. Multumesc. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 buna seara!se pare ca si eu am aceeasi problema.am montat un disc si o placa HD si imi sare din viteza 1 si 3,vitezele 2,4 si 5 functioneaza normal.imi sare din viteza doar la diferentele de turatie in sarcina niciodata.de exemplu opresc motorul o bag in treapta 1 sau in 3 iar dupa ce iau mana de pe levier se retrage singura in punctul mort.cu alte cuvinte nu vrea sa stea acolo decat cand este in sarcina.eu ma gandesc ca trebuia sa-i pun si volanta,poate asa functiona mai bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 La Y60 ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Decembrie 13, 2012 Partajează Postat Decembrie 13, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 da.la y60.nu credeam ca o sa gasesc o discutie fix legata de problema asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipy0 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 Salut ! Am un nissan y60 de 4.2d la care am dat cutia de viteze jos pentru ca era defect sincronul la marche arriere. Daca aveti nevoie de piese din cutie va pot ajuta. Jeep Wrangler TJ 4.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexbikerul Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 (editat) Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 ati rezolvat problemele?daca nu, dati un semn Editat Noiembrie 12, 2013 de Astral mitsubishi l200 patrol y60 2,8 patrol y60 4,2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 ati rezolvat problemele?daca nu, dati un semn :ha: Intr-un an (data ultimului post pe aici) banuiesc ca si-au rezolvat oamenii cam toate problemele ... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marx5 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 (editat) Re: Probleme MARI cutie viteze Y60 s-au rezolvat atunci in decembrie problemele Editat Noiembrie 17, 2013 de Astral Transsylvania Off Road Club "ELEFANTUL" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate