Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Alt Sami la colectie

deltabiturbo

Postări Recomandate

Salutare.

De curand, printr-o intamplare fericita, am intrat in posesia unui al Samurai, de data asta benzinar cu motorul de 970 cmc din anul 1994, spaniol si acesta.

Un vecin cumsecade, trecut de 75 de ani, stricand a doua oara chiulasa Samurelului (si totul de la un amarat de termostat ce nu a fost schimbat niciodata), mi l-a oferit in dar pentru piese sau pentru a-l repara, pentru a nu-l duce la fier vechi, reparatia costand aici mai mult decat valoarea masinii... si nu de alta, ca era pacat de masina ca e ca noua...

Desi initial am vrut sa-l dezmembrez si sa folosesc puntile si reducorul la celalat Sami diesel pentru a-i creste competentele, m-am gandit sa incerc sa-l repar si sa-l folosesc pe aici la plimbareala pe munte..

Desmontat chiulasa, trimis la Bucuresti la reparat, primit, montat conform manualului de Samurai, adaugat termostat nou, niste bujii cu Iridium si acum 2 zile si anvelope mai cu crampoane si... mititelul merge ca in tinerete spre surpriza tuturor.

Sper sa apuc ziua cand o sa-l plimb pe meleagurile patriei in Muntii Lotrului si ai Parangului (cu nr de Bg, of course..) si sa ne intalnim la o sezatoare 4x4..

Atasez niste imagini cu acaretul...

1.thumb.jpg.1120d6bc430b883f71b688090f3ded6e.jpg2.thumb.jpg.ec46273492b12435f0a618dbe1a63bfe.jpg

DSC_0755.thumb.jpg.9d63efd510a53026b1438bc5017902b1.jpgDSC_0775.thumb.jpg.02913b0f047b6ecb9aaf2dbdb0a6eb1d.jpg

DSC_0908.thumb.jpg.f3962e34689e5315845c7639c92dd8fc.jpgDSC_1111.thumb.jpg.60cf74687de6e078756db6e8e6ac510a.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Alt Sami la colectie

Sa stapaniti sanatos masinuta !

Taxa in Romania ar fi 640 € ...

Cu respect,

Teodor.

De unde stii tu? ai calculat repede pe autovit sau alte site-uri? :ha:

Teoretic alea nu prea se pupa cu realitatea..... Eu stiu 2 cazuri sigure..... au calculat pe net si in realitate a fost mult mai ieftin.:wink: Ca sa nu mai zic ca pe net era euro 3 si la RAR la noi ,dupa serie a iesit 4.:ha:

Fara respect, Pa, Pa.:ha1

Editat de Astral
Link spre comentariu

De unde stii tu? ai calculat repede pe autovit sau alte site-uri? :ha:

Teoretic alea nu prea se pupa cu realitatea..... Eu stiu 2 cazuri sigure..... au calculat pe net si in realitate a fost mult mai ieftin.:wink: Ca sa nu mai zic ca pe net era euro 3 si la RAR la noi ,dupa serie a iesit 4.:ha:

Fara respect, Pa, Pa.:ha1

Da , am calculat pe site .

Daca s-ar intampla mereu asa bine ar fi :ha: .

:sl

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

In 2010, taxa la un SJ410 era ~1500 euro cu toate taxele, non euro, din 84. Real, in ziua de azi nu stiu cat e , dar daca ar fi de 640 de euro, maine as cumpara un sj410....

PS: teodor, am facut eu un calcul pe un site oarecare si o iesit taxa la 1550 euro..........:ang3

Editat de Cristian1

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

PS: teodor, am facut eu un calcul pe un site oarecare si o iesit taxa la 1550 euro..........:ang3

Sami din acest topic se incadreaza la Euro 1 ( e din '94 ) !! Chiar daca pui 1000 cmc in loc de 970 cmc tot nu iti iese o taxa de 1550 € !! Vechimea de >14 ... :ang3

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Cred ca ANAF foloseste asta: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/calculator_taxe/taxa_poluare_06_01_2011.html

Acum depinde si de RAR, la ce norma incadreaza masina. Pana cand n-ai CIV-ul in mana nu esti sigur de nimic.

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Cred ca ANAF foloseste asta: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/calculator_taxe/taxa_poluare_06_01_2011.html

Acum depinde si de RAR, la ce norma incadreaza masina. Pana cand n-ai CIV-ul in mana nu esti sigur de nimic.

Eu am calculat aici : http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/calculator_taxe/taxa_poluare_2012.html si cred ca asta foloseste din cauza ca in link-ul dat de dvs apare versiune 06 ian 2011 .

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

mitul bunicutei care a tinut masina in garaj si mergea cu ea doar la votare odata la 4 ani se confirma!

arata senzational!

Cam asa ceva..

Masina folosita doar anumite duminici...

Am tot cautat rugina si ...nimic

Link spre comentariu

Sami din acest topic se incadreaza la Euro 1 ( e din '94 ) !! Chiar daca pui 1000 cmc in loc de 970 cmc tot nu iti iese o taxa de 1550 € !! Vechimea de >14 ... :ang3

Se incadreaza la euro 0....

In schimb, celalalt Sami din 2002, s-a incadrat la Euro 3 si fiind si utilitara, am platit taxa in Ro....189 euro, ceea ce a fost super, tiind cont ca RAR-ul a costat 200 euro (interesant, nu?)

Editat de deltabiturbo
Link spre comentariu

In 2010, taxa la un SJ410 era ~1500 euro cu toate taxele, non euro, din 84. Real, in ziua de azi nu stiu cat e , dar daca ar fi de 640 de euro, maine as cumpara un sj410....

Sa lamurim un pic cu taxa..

Taxa exact atat si e... 1550 euro

Treaba sta in felul urmator:

diferenta majora intre Samuraiele spaniole si cele japoneze este ca, daca cele japoneze ce se vindeau in Germania in anii '94 erau dotate cu tot ce se putea: carburator electronic sau injectie, catalizator, filtru de carbon activ, MRL-uri (spaniolele nici nu au auzit de asa ceva :)) ) etc si aveau desigur norma minim euro 1, cele spaniole erau ca in anii '80: carburator si atat...deci euro 0.

In Spania nici acum nu se stie de normele Euro, si nici in acte nu scrie asa ceva, indiferent de cat de noua sau veche e masina.., neexistand nici o taxa de poluare... dor un impozit anual care e in functie de cilindreea masinii si ....atat.

De asemenea, nu exista RAR in toata Spania, ci doar ITP-uri care fac si treaba RAR-ului si sunt maxim 4 intr-o regiune ca un judet al nostru...

Cam inapoiati, nu?..... :))

Editat de deltabiturbo
  • Like 1
Link spre comentariu

Interesanta chetia asta cu RAR la spanioli, si nu as spune ca sunt inapoiati ca doar naaaa nu plecau asa multi conationali de-ai nostri la munca daca era asa , nu o spun in nume de rau celor plecati , doar ca ... au ei un alt mod de gandire :)

Link spre comentariu

Interesanta chetia asta cu RAR la spanioli, si nu as spune ca sunt inapoiati ca doar naaaa nu plecau asa multi conationali de-ai nostri la munca daca era asa , nu o spun in nume de rau celor plecati , doar ca ... au ei un alt mod de gandire :)

Clar gandesc altfel spre deosebire de organizarea romaneasca inteligenta: ITP, RAR, ARR, CNDR, Compania de autostrazi (pt 300 km de autostrazi :)) ) etc.. o mie de organizatii fara rost si fara logica numa sa ia bani si sa puna bete in roate... fenomenului auto :D

Link spre comentariu

Sa lamurim un pic cu taxa..

Taxa exact atat si e... 1550 euro

Treaba sta in felul urmator:

diferenta majora intre Samuraiele spaniole si cele japoneze este ca, daca cele japoneze ce se vindeau in Germania in anii '94 erau dotate cu tot ce se putea: carburator electronic sau injectie, catalizator, filtru de carbon activ, MRL-uri (spaniolele nici nu au auzit de asa ceva :)) ) etc si aveau desigur norma minim euro 1, cele spaniole erau ca in anii '80: carburator si atat...deci euro 0.

In Spania nici acum nu se stie de normele Euro, si nici in acte nu scrie asa ceva, indiferent de cat de noua sau veche e masina.., neexistand nici o taxa de poluare... dor un impozit anual care e in functie de cilindreea masinii si ....atat.

De asemenea, nu exista RAR in toata Spania, ci doar ITP-uri care fac si treaba RAR-ului si sunt maxim 4 intr-o regiune ca un judet al nostru...

Cam inapoiati, nu?..... :))

Da , mea culpa , e non-euro si dupa calculatoarele taxei de pe internet , iese o taxa de 1580 € . Dar din 1995 , in Spania , a fost si Samurai MIL cu injectie avand 55 CP ( asa scrie in Wikipedia si am vazut unul de vanzare cu ceva timp in urma ) .

PS : am vazut ca aveti cont pe Suzuki88 :grin: . Acolo spuneti ca e din 1993 ....

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Modelele spaniole nu sunt chiar "normale" , la fel si Patrol-ul construit acolo (ebro) de aceea eu cand spun SJ410, 413, Samurai, ma gandesc la modelele originale, facute de Japonezi, importate si in Germania.

Teodor, eu am calculat cu anul 84, ca de atunci era al meu.

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

De stricat nu il stricati, ca si initiatorul a participat la discutia voastra. Ma amuza ca s-a legat toata discutia asta privind inmatricularea, desi proprietarul masinii se pare ca se misca intre Navarra si Voineasa, deci probabil nu are de gand sa puna emblema de RO pe ea :) Daca tot ati deschis tema, nu ar fi rau sa gasiti si informatiile precise, altfel ramane discutie sterila si isi pierde orice valoare. Macar sa merite sa luam pita sectiunii juridice.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Cristian :

In postarea de mai jos , propietarul Samurai-ului din acest topic , spune clar ca se incadreaza la Euro 0 , nu la Euro 1 cum am zis eu , si ne explica si de ce in postarea urmatoare , adica aici : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?75743-Alt-Sami-la-colectie&p=846810&viewfull=1#post846810 . Din aceasta cauza spuneam ca Asta nu conteaza , tot >14 ani este ...

Se incadreaza la euro 0....

In schimb, celalalt Sami din 2002, s-a incadrat la Euro 3 si fiind si utilitara, am platit taxa in Ro....189 euro, ceea ce a fost super, tiind cont ca RAR-ul a costat 200 euro (interesant, nu?)

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Pfiu, ce discutie aprinsa :)

Sa lamurim in continuare aspectele..

Masina in realitate e fabricata in 1993, la sfarsitul anului, dovada fiind data pusa pe toate subansamblurile, dar in acte e inmatriculata in ianuarie 1994 de aici rezultand si confuzia mea la inceput...

Alt aspect ar fi ca modelele de 1000 cmc au intrat pe piata cu injectie in 1995... putand find chiar euro 2 din cauza sistemul cu injectie (monopunct sau multipunct), normal euro 1 fiind cele cu carburator electonic, dar cum nimeni nu stie nimic pe aici de acest detaliul si la RAR in Ro le iau dupa catalog...

Editat de deltabiturbo
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare