Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce ati alege daca vreti reductie mai mare? Doua reductoare sau unul cu rapoarte mai mari?

Max

Postări Recomandate

De cele mai multe ori, o masina de competitie necesita o reductie mai mare in cutia de transfer.

Exista doua solutii la aceasta problema:

1. montajul unui reductor suplimentar in cascada

2. schimbarea pinioanelor cu unele cu rapoarte mai mari.

Personal as alege varianta a doua din mai multe motive.

- montarea unui reductor suplimentar implica multe puncte slabe legate de cuplajul (rigid sau flexibil) dintre reductoare, suportul lor, modul de comanda cu doua manete, etc. Nici nu mai zic nimic de creutatea suplimentara aunui alt reductor.

- un sistem de transmisie cat mai fiabil este unul cat mai simplu, cu putine puncte slabe.

Dupa parerea mea , inlocuirea pinioanelor din cutia de transfer a masinii cu altele cu rapoarte mai mari este cea mai buna solutie.

Iti alegi tu ce raport vrei, 1: 3, 1:4, 1:6 etc. Totul este mult mai simplu.

Kit-uri de pioniane se gasesc de cumparat (de obicei din state sau din Australia) sau se pot fabrica inclusiv la noi in tara sau in Ungaria.

La Cugir din cate stiu eu, se fac cu succes tot felul de angrenaje cateodata chiar mai rezistente decat originalele.

Editat de Max
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce ati alege daca vreti reductie mai mare? Doua reductoare sau unul cu rapoarte mai mari?

Am uitat sa spun ca mai sunt si anumite rductii care se monteaza ca o flansa intre cutia de viteze si cutia de transfer dar acelea sunt construite special pt un anumit model de masina si nu sunt tocmai ieftine.

http://www.pirate4x4.com/forum/attachments/toyota-truck-4runner/133800-top-vrs-forward-shift-transfer-cases-topshift.jpg

Link spre comentariu

Re: Ce ati alege daca vreti reductie mai mare? Doua reductoare sau unul cu rapoarte mai mari?

as alege varianta simpla, alt raport pt. greu in reductorul existent.

sau mai scump, dar nu stiu daca exista de ex. pt. patrolul meu, reductor cu 2 trepte de greu. vise umede...

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

In cazul in care te tine bugetul si bineinteles te aranjeaza tipul constructiv, apelezi la portale si impusti doi iepuri dintr-un foc: ridicarea diferentialului si un raport mai bun. Bineinteles, poti jongla din rapoartele din cutia de transfer si cel din punti (coroana-pinion). Folosirea unei cutii intermediare il consider un dezavantaj. Va spori greutatea si va lungi ansamblul motor-cutie de viteze-cutie de transfer si astfel va trebui sa maresti distanta intre punti, pentru a avea o lungimi ok de cardane.

Land Defender 90
Link spre comentariu

Salutam! interesanta discutia . Eu sunt unul care am incercat ambele variante si pot trage urmatoarea concluzie: !

Situatia 1 Reductor dupa reductor , prinderile celui de al doilea reductor foarte solicitate , deasemenea forta descarcata in al doilea reductor foarte mare , de aicea multe probleme de fiabilitate . Fac precizarea ca eu am folosit un reductor de Samurai dupa unul de Vitara . Din punctul meu de vedere solutia poate fi mai buna in cazul prezentat de Max pe cutia de Toyota , deasemenea posibilitatea de a combina rapoartele este o super solutie ( vezi reductoarele Atlas cu trei trepte) .

Solutia 2 Reductor cu rapoarte scurte , o solutie la indemina fara pre mari batai de cap . Costul unui chit de reductie nu este de speriat(daca stii de unde sa il cumperi) dar lipsa unei piete autohtone poate crea deranj . Aceasta solutie nu te scuteste de probleme de fiabilitate in special pe parte de rulmenti . Cu plusuri si minusuri cred ca este cea mai buna solutie . Personal cred ca o putere mare la motor si un grup redus poate scoate din ecuatie reductorul , de aceea noul proiect la care lucrez pastreaza reductorul original . Desigur tot ce am scris este pliat pe genul de offroad care il fac eu .

Editat de Astral
Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Salutari

Amândoua ideile sunt setul de stresante după părerea mea

Amandoua necesita timp bani si sunt prea puțin fiabile, adică poate sa puste ceva la orice ora si din păcate nu prea poți sa inlocuiesti foarte repede , cum zice si Adi piața autohtonă e mult prea puțin dezvoltat ca da faci genu asta de modificări , poți sa faci doar ca costa mult prea mult după părerea mea

Cred ca cea mai simpla fiabila si stabilă soluție este un reductor atlas si scapi de orice problema , impaci si capra si varza :)))

Link spre comentariu

Si ce Atlasul costa putin? .Euam de 3 ani un reductor 4: 1 din care 2 in competitii si nu are nici un drac si a costat mult mai putin decat un Atlas

Editat de Max

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Dupa parerea mea reductie multa nu ajuta , numa daca esti tractor, am avut 4,16 in reductor, si pe urcari cu noroi ai nevoie de ture la roata , as ca trebuia sa schimb in trepte superioare , si fara un motor puternic nu merge . Concluzia mea este :masina usoara cu motor puternic.

Link spre comentariu

Dupa parerea mea reductie multa nu ajuta , numa daca esti tractor, am avut 4,16 in reductor, si pe urcari cu noroi ai nevoie de ture la roata , as ca trebuia sa schimb in trepte superioare , si fara un motor puternic nu merge . Concluzia mea este :masina usoara cu motor puternic.

Asta e si parerea mea si daca mai ai nevoie de reductii schimbi in punti nu in reductor.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

La samurai, daca as avea nevoie de reductii foarte mari as merge pe o combinatie de upgrade atat in reductor cat si in diferentiale.

Eu cu 4.16 in reductor acuma am pierdut spanul pe care il aveam inainte si, de multe ori, nu gasesc viteza potrivita pentru anumite manevre. Concluzia, cum au spus si alti colegi mai devreme, ar trebui un motor mai puternic.

Va salut !

Link spre comentariu

Eu am deschis discutia asta in ideea ca se construiesc niste masini pe la noi iar proprietarii insista sa puna doua reductoare.

Asa a facut si Ventzel din cate stiu si mai e cineva din Sighet care doreste sa faca la fel.

Eram curios de ce opinii pro si contra sunt pentru aceasta solutie.

Link spre comentariu

se va ajunge la discutia: ce masina ai si ce vrei sa faci cu ea.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

se va ajunge la discutia: ce masina ai si ce vrei sa faci cu ea.

Cel putin masina lui Ventzel este facuta pentru competitii la extrem.

Cred ca si cea din Sighet vrea sa o faca pt extrem.

Link spre comentariu

Eu agreez din ce in ce mai mult solutia cu ... patru reductoare ( adica reductor planetar in butucul rotii ) . Compact , simplu de aplicat in practica , rapoartele de reductie pot fi alese si eventual schimbate rapid in functie de necesitati ( adica demultiplicare sau multiplicare ... la alegere , nu prea sunt restrictii tehnice ) in limite largi sau foarte largi , pastrand majoritatea elementelor principale si schimband cateva pinioane .Ca dezavantaje as vedea greutatea ( valabil in orice caz , dar unele situatii sunt mai valabile ca altele ) si consumul neuronal mai mare .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare